Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Helen001 píše:
Jo aha, já myslela, že jsou to 2 různí…ty bláho, takové „štěstí“ v rodinach, to aby člověk pohledal…že si tě dobírám, tys musela hodně v minulém životě zlobit
Jejda, ty když jsi zmiňovala tu starou diskuzi o tom bytě na Vinohradech, tak jsi netušila, že se to týká zakladatelky a jejího bratra, která tu do té doby řešila tchána?
Tak to je vtipný! No, vítej v realitě. Zakladatelka této diskuze s tchánem je ona sestra z té tebou zmiňované staré diskuze.
@dedrichov píše:
To nevadí, ono je to celé nějak nepravděpodobné.
ani ne, podobných příběhů znám, syn vždycky ten preferovaný, holka peskovaná za všechno, když si zařídí život po svém, tak je sobec…
@Gracelynx píše:
určitě? oboje je tulipán, myslela jsem, že i když jiný příběh, než úvodní, je to taky zakladatelka
Aha, tak asi jo, ja byla celou dobu presvedcena ze jde o 2 ruzne osoby. ![]()
@veria píše:
Aha, tak asi jo, ja byla celou dobu presvedcena ze jde o 2 ruzne osoby.
Nene, nepořádek jsem v tom udělala já, když jsme se zakladatelkou zabrousily do její původní rodiny, protože se ukázalo, že i tam zažívala situace, kdy si z ní dělali dobrý den. Takže tohle téma je tak trochu OT, ale je také její. A ukázalo se, že tu kdysi asi založila diskuzi ex partnerka jejího bratra a řešila tu právě zakladatelčinu situaci z původní rodiny.
@annlady píše:
ani ne, podobných příběhů znám, syn vždycky ten preferovaný, holka peskovaná za všechno, když si zařídí život po svém, tak je sobec…
A to já neříkám, že se nedějou situace z příběhu. Ale ne takhle, ne s touhle osobou. Ona je naopak velmi silná, ambiciozní žena, a proto nevěřím tomu, jak se tady prezentuje. Námět pro článek?
@dedrichov píše:
A to já neříkám, že se nedějou situace z příběhu. Ale ne takhle, ne s touhle osobou. Ona je naopak velmi silná, ambiciozní žena, a proto nevěřím tomu, jak se tady prezentuje. Námět pro článek?
divila by ses
@utopia píše:
Nene, nepořádek jsem v tom udělala já, když jsme se zakladatelkou zabrousily do její původní rodiny, protože se ukázalo, že i tam zažívala situace, kdy si z ní dělali dobrý den. Takže tohle téma je tak trochu OT, ale je také její. A ukázalo se, že tu kdysi asi založila diskuzi ex partnerka jejího bratra a řešila tu právě zakladatelčinu situaci z původní rodiny.
No diskuze o stejných příbězích uz jiného pohledu mi zavání fejkem
@ludmilaadamkova píše:
Taky nevim, co si o tom myslet ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Jako že čekala několik let aby napsala pokračování? Ty jo, to by bylo hodně vymakaný a tolik energie na pochybnou zábavu.
@Ruxas píše:
Jako že čekala několik let aby napsala pokračování? Ty jo, to by bylo hodně vymakaný a tolik energie na pochybnou zábavu.
No hele, divila by ses asi hodně, co všechno je možné, jak moc narušené osoby sem píšou, jaké konstrukty s přesahem do reálného života jsou schopné tvořit a jak dlouho je to baví
Já po jisté zkušenosti zde můžu říct, že by mě to nepřekvapilo ani trochu, kdyby to psala ta samá osoba.
@Michelle_M píše:
No hele, divila by ses asi hodně, co všechno je možné, jak moc narušené osoby sem píšou, jaké konstrukty s přesahem do reálného života jsou schopné tvořit a jak dlouho je to bavíJá po jisté zkušenosti zde můžu říct, že by mě to nepřekvapilo ani trochu, kdyby to psala ta samá osoba.
Jo, to máš pravdu, nicméně ani ten největší cvok nečekal roky, aby mohl navázat a ještě začal diskuzi s úplně jiným tématem a toho se celou dobu držel. Tohle druhé téma byla jen okrajová zmínka, ale já do toho začala rýpat a díky tomu se na to přišlo. Což samozřejmě nedokazuje, že to není jeden a ten samý člověk, ale na mě to působí spíš jako náhoda. Jediný okamžik, kdy jsem se zarazila bylo, když zakladatelka začala nekriticky obdivovat naprostou lenost a vyčůranost ex partnerky jejího bratra a udělala to opakovaně. Jak kdyby chválila sebe sama. A toho obhajování. Tak tam jsem se zarazila, ale kdoví!
Pokusím se to blíže vysvětlit.. založila jsem diskuzi o komplikaci s tchánem, kdy se celá situace před týdnem vyhrotila, já vybouchla a chtěla jsem znát názory ostatních, jestli nepřeháním a jsem za to moc ráda, protože názory ostatních mi pomohly nahlédnout na celou situaci více komplexně a mě došlo, kam jsem se dostala, a že vlastně už dlouho dělám něco, co nechci, a navíc to ani nikdo neocení a je to bráno jako samozřejmost.. Tato diskuze mi moc pomohla, protože po pár dnech mě vztek přešel, tchána mi začalo být líto, v hlavě se mi vybavilo kolikrát v životě mi už pomohl, co vše pro mě udělal a byla bych krok od toho nechat vše vrátit zase zpátky.. ale tato diskuze mi pomohla uvědomit si spoustu věcí a já si proto jasně vymezim své hranice.. Včera mi navíc manžel přiznal, že na mě tchán nadával už dříve, že toho pro ně nedělám dost, a to jsem se hodně snažila..takže mě to jen utvrdilo v tom, že si fakt vůbec neváží mé práce a nezaslouží si, abych pro něj tolik dělala..
Ohledně té druhé zmíněné diskuze - někdo tady hodil odkaz, já nevedela, že tady ta diskuze je a většina tam uvedeného na naší rodinu souhlasí, ale přiznám, že jsem četla jen tu úvodní stránku s hlavním příspěvkem a pár komentářů.. a ještě zmínka k té bratrově bývalé přítelkyni - nejprve jsem moc bratrově výběru nerozuměla, byla svým přístupem opakem od mamky, ale teď zpětně, se zkušenostmi, které mám s tím, když někdo druhým více pomáhá, ji obdivuji za to, že si od začátku dokázala stanovit a uhájit své hranice.. časem si na to všichni zvykli, že se nezapojuje a nikdo po ní nic nechtěl..
@Anonymní píše:
Pokusím se to blíže vysvětlit.. založila jsem diskuzi o komplikaci s tchánem, kdy se celá situace před týdnem vyhrotila, já vybouchla a chtěla jsem znát názory ostatních, jestli nepřeháním a jsem za to moc ráda, protože názory ostatních mi pomohly nahlédnout na celou situaci více komplexně a mě došlo, kam jsem se dostala, a že vlastně už dlouho dělám něco, co nechci, a navíc to ani nikdo neocení a je to bráno jako samozřejmost.. Tato diskuze mi moc pomohla, protože po pár dnech mě vztek přešel, tchána mi začalo být líto, v hlavě se mi vybavilo kolikrát v životě mi už pomohl, co vše pro mě udělal a byla bych krok od toho nechat vše vrátit zase zpátky.. ale tato diskuze mi pomohla uvědomit si spoustu věcí a já si proto jasně vymezim své hranice.. Včera mi navíc manžel přiznal, že na mě tchán nadával už dříve, že tohopro ně nedělám dost, a to jsem se hodně snažila..takže mě to jen utvrdilo v tom, že si fakt vůbec neváží mé práce a nezaslouží si, abych pro něj tolik dělala..
Ohledně té druhé zmíněné diskuze - někdo tady hodil odkaz, já nevedela, že tady ta diskuze je a většina tam uvedeného na naší rodinu souhlasí, ale přiznám, že jsem četla jen tu úvodní stránku s hlavním příspěvkem a pár komentářů.. a ještě zmínka k té bratrově bývalé přítelkyni - nejprve jsem moc bratrově výběru nerozuměla, byla svým přístupem opakem od mamky, ale teď zpětně, se zkušenostmi, které mám s tím, když někdo druhým více pomáhá, ji obdivuji za to, že si od začátku dokázala stanovit a uhájit své hranice.. časem si na to všichni zvykli, že se nezapojuje a nikdo po ní nic nechtěl..
Koho myslel tim oni? ![]()
Ty hranice hajila pred kym?