Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musím říct, že čím víc to čtu, tím víc mi celá situace přijde jako malichernost a prkotina
Bože, tak nepozdravila, víte kolik dospělých lidí neumí pozdravit, ani naživo, když někam přijdou?
![]()
Já třeba zdravím a vůbec, asi bych postupovala, jak píše Wiolla, ale že bych kvůli tomu někoho odsuzovala… Navíc 6 let není bůhvíjaký věkový rozdíl, proboha (pokud tobě není 18 a jí 12
) - že bych osobně vyžadovala od nějaké 21leté vykání, to by mi bylo dost divné - a čím starší člověk, tím divnější mi přijde řešit nějakých 6 let.
Já osobně se teda třeba cítím, jak nad hrobem, když mi bráchovi kamarádi (o 4 roky mladší) začnou vykat - mám dítě, tak jsem asi stařena ![]()
AramisDeMar - kdyby mě takhle někdo setřel, tak si taky řeknu, že je namyšlená kráva
(to nemyslím, že ty jsi, ale že bych si to řekla, být tou holčinou)
ještě tu nebylo řečeno, a nebo nevím, možná jsem si nevšimla, kolik je tobě a kolik teda jí ![]()
Dobrý večer, včera jsem přidala své názory, a řekla jsem si , že už do toho nebudu zasahovat.Nejdříve jsme psala, že taky netykám hned,ale čekám nebo nabídnu tykání sama-podle věku dotyčné/ého.Jenže pak jsme taky psala, že tady nejde o vybrané způsoby, ale prostě o to, že někdo drží basu s kamarádkou.Já to chápu, na druhou stranu ta holčina za to fakt nemůže.A já žásnu, kolik je tu příspěvků, a fakt je to malichernost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ditrych píše:
Dobrý večer, včera jsem přidala své názory, a řekla jsem si , že už do toho nebudu zasahovat.Nejdříve jsme psala, že taky netykám hned,ale čekám nebo nabídnu tykání sama-podle věku dotyčné/ého.Jenže pak jsme taky psala, že tady nejde o vybrané způsoby, ale prostě o to, že někdo drží basu s kamarádkou.Já to chápu, na druhou stranu ta holčina za to fakt nemůže.A já žásnu, kolik je tu příspěvků, a fakt je to malichernost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
asi tak, já jsem čekala cca deset reakcí ve smyslu ANO, VADÍ MI, KDYŽ MI NĚKDO MLADŠÍ A CIZÍ TYKÁ a NE, NEVADÍ MI TO. Ale nechápu, proč bych se měla řešit, jak se cítí ona slečna…pochybuju, že ona řešila, jak se cítím já. Věděla do čeho jde a přece nemohla čekat, že z ní budu skákat radostí. ![]()
No tak mě hlavně přijde teda doost podivný, že odsuzuješ někoho koho neznáš … tu holku si na živo neviděla, nikdy si s ní nemluvila, nevíš jaká e, a takhle jí šmahem odsoudíš, a ještě se cítíš uražena že ti na fejsu nenapsala Ahoj aramis, já jsem Lenka, víš ta co teď chodí s petrem.....
Prostě nemůžeš překousnout uraženou ješitnost, a taky to že si kamarád našel novou a ty jsi kámoška se starou .. to je celé.
Ve cca 30ti se chováš jak puberťačka a ne jak dospělá ženská … nechápu proč by ti měl vůbec někdo vykat. Já vykáním vyjadřuju taky i úctu … a tu bych k tobě neměla ani za mák. A být slečnou pošlu Vás mladá dámo, pěkně do riti … ![]()
AramisDeMar píše:ditrych píše:
asi tak, já jsem čekala cca deset reakcí ve smyslu ANO, VADÍ MI, KDYŽ MI NĚKDO MLADŠÍ A CIZÍ TYKÁ a NE, NEVADÍ MI TO. Ale nechápu, proč bych se měla řešit, jak se cítí ona slečna…pochybuju, že ona řešila, jak se cítím já. Věděla do čeho jde a přece nemohla čekat, že z ní budu skákat radostí.
No dyť to píšu furt, vůbec nejde o vykání tykání, ale o ublíženej pocit co si to slečna vůbec dovoluje se semnou bavit, když jsem kamarádka ex
![]()
andela píše:
No tak mě hlavně přijde teda doost podivný, že odsuzuješ někoho koho neznáš … tu holku si na živo neviděla, nikdy si s ní nemluvila, nevíš jaká e, a takhle jí šmahem odsoudíš, a ještě se cítíš uražena že ti na fejsu nenapsala Ahoj aramis, já jsem Lenka, víš ta co teď chodí s petrem.....
Prostě nemůžeš překousnout uraženou ješitnost, a taky to že si kamarád našel novou a ty jsi kámoška se starou .. to je celé.
Ve cca 30ti se chováš jak puberťačka a ne jak dospělá ženská … nechápu proč by ti měl vůbec někdo vykat. Já vykáním vyjadřuju taky i úctu … a tu bych k tobě neměla ani za mák. A být slečnou pošlu Vás mladá dámo, pěkně do riti …
já ji neosuzuju, nikdy jsem tady nenapsala, že je špatná, jen mě zaráží to, s jakou samozřejmostí tyká… ![]()
A nezlob se na mě, ale pozdravení a oslovení a pokud se neznáme, tak i představení, je snad základ slušnýho chování i na FB. Tím spíš, pokud po mě něco chce.
Musím souhlasit s Andělou
. Já jsem začala chodit v bývalým, prostě měli jsme se dobře, a jednou mi tak povídá vezmu tě za naší partou co se s nima bavím.. chodil s bývalou asi 4 roky, takže dlouho, měli před svatbou, ale podvedli se, což mi řekl i on i pak ona, když za několik let jsme se někde potkali a začali spolu pracovat…
Já jsem naivně, první kluk přišla do party a řeknu ti -Vám, že jsem pomalu s pláčem odešla, jak se na mě ty rádoby kamarádky bývalé kamarádily dívaly, nebavily, přehlížely… Můj nechápal proč nechci s ním chodit na různé akce, většinou z toho byla hádka.. Pokaždé když jsem s ním šla, tak jsem večer protrpěla, protože samozřejmě byli zvyklí na výbalou.. já jsem ale nemohla za to ž se rozešli!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
To mi bylo 18 let.. myslím, že ve 30 by se takové prkotiny řešit neměli, myslím, že zbytečně z toho teď bude dusno.. Ty-Vy, že děláš drahoty, onas bude zaražená, proč vlastně tak reaguješ, jestli nejši namyšlená, její se jí bude zastávat, bude naštvaný na tebe, nevím, prostě zbytečnost..
Ještě jsem chtěl opravdu na tom facebooku si lidi tykají!!!!!!!!!!!!!
Ahoj já jsem Petra, nechceš si psát, přátelit.. atd.. takže tak tam se orpavdu nevyká, neříká dobrý den… i kdyby ti napsala meil je to jiná, taky orpavdu toto neni
kvaček píše:
Ahoj já jsem Petra, nechceš si psát, přátelit.. atd.. takže tak tam se orpavdu nevyká, neříká dobrý den… i kdyby ti napsala meil je to jiná, taky orpavdu toto neni
sakra, ale ona NENAPSALA „ahoj, já jsem Petra!“…
![]()
nevím přijde mi to, že sis udělala zbytečně zle v partěš, to je můj názor.. když se ti to nelíbí mohla si to říst jenom manželovi a počkat jak se dál vyvinou sympatie… a ne hned tak vyletět.. upřímně, já bych asi taky zůstala s šoku .. o co ti -Vám vlastně jde
její věta začínala : Takže potřebuju, abys pro mě zařídila…
stačí to pro ilustraci??? ![]()
AramisDeMar píše:kvaček píše:sakra, ale ona NENAPSALA „ahoj, já jsem Petra!“…
Ahoj já jsem Petra, nechceš si psát, přátelit.. atd.. takže tak tam se orpavdu nevyká, neříká dobrý den… i kdyby ti napsala meil je to jiná, taky orpavdu toto neni![]()
He he, no aproč bych ti jako měla psát aho já jsem Anděla, když to vidíš?? Nebu´d jak malá … účatnila jsem e jedné nejmenované soutěže na netu, v diskuzi nás bylo 30-40?? Z toho určo25 stálic, a normálně jsmesi tykali. pak jsem založilaskupinu na FB a všech nej 25 se tam sešlo. A tykali jsme dál, jediné co bylo, tak jsmemuseli upřesnit kdo je kdo (v soutěži nick - na FB jméno že) . Já jsem neviděla že by mi někdo na FB vykal, dokonce i někdo z emimi mi poslal SZ a tykal mi aniž bych ho tu někdy viděla
. Já předpokládám že v rámci party si všichni tykaj, a když přijde někdo nový řeknu ahoj a taky budu tykat… a nebudu si hrát nakdovíjakou dámu a ještě dělat uraženou.Fakt seš jak malá … anevidím to dobře, uvědom si že ty pak budeš špatná …
mmch co na to tvůj muž?? pár č.2 bude asi tak nějak v poho když je to příbuzná …
možná drzost, ale já bych to spíš řešila doma s manželem s tím co to je zač a pak bych viděla, jak se bude dál vyvíjet vaše komunikace…
Ono stejně, jestli tak nebo tak, stejně z toho vyjdeš divná ty…
a partě lidí asi toto nepochopí, můj názor..
Ale neříkám, že nebyla oprskla......