Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KPKristy píše:uaaaaa, to je kalamita!!! Rudolf vtrhne do kadernictvi, zacne tam svlikat propoceny dres a se Simonou resi jeho pozdni prijezd. Uplne bez ohledu na zakaznice. Ty jo, byt tou klientkou, tak odchazim, chovaji se jako magori..
Jdu blejt velebnosti ![]()
@Patricia89 píše:
No, holka chodí do školy teď druhý týden. První týden, v pátek už psali 1. A teď jsme u trojky. Jinak vybravuje, počítají do šesti(na kostce) a teď začínají psát první písmenko (M, m) a jinak úkoly má každý den a sedí nad tím celé odpoledne.
Tak sem se chtěla zeptat, jak to máte vy? Taky mi to přijde hodně, ale nejsme v ČR.
Chodi mesic, uci se cist genetickou metodou cili po pismenkach, neslabikuji. Pismen maji 6, pisou a ctou uz i jednoduche vety - tedy spis opisuji. Zatim tiskacim velkym pismem. V matematice pocitaji do 10 stylem kolik je na obrazku jablicek a kolik hrusek a spojuji to se spravnou cislici. Pouzivaji do 5 znak mene a vice, ale nescitaji a neodecitaji, natoz do 20
Recitovat abecedu se neuci vubec.
Ukoly maji sporadicky, tak dvakrat tydne, vetsinou cviky na uvolneni ruky - spiraly, klubicka a tak, za 5 min hotovo. Kluk chodi jeste do dvou sportovnich krouzku, travit hodinu denne nad ukoly, tak to by byl pekne otravenej.Ale urcite nam pribude do budoucna nacvik cteni
Potřetí jsem viděla tu scénku s Kalinou a Terezou a stojím si za svým, štěkala po něm a celkem nevhodně protahovala věty slůvkem „že?!“ ![]()
@ivik21 píše:
Potřetí jsem viděla tu scénku s Kalinou a Terezou a stojím si za svým, štěkala po něm a celkem nevhodně protahovala věty slůvkem „že?!“
Taky koukám
ale vem si jak to začalo. On vleze do sborovny a hned po pozdravu, gratuluji…a bla bla bla.Taky pěkně podrazil Puklindu, protoże profláknul to, že mu prozrazuje privátněpracovní záležitosti.
![]()
Tak teda z pančelky dvojčat mi leze mráz po zádech. Tfuj! Vůbec si nejsem jistá, jestli za tím úsměvem je vstřícnost a soucit. Spíš se mi zdá, jestli za tím není: ty krá. o! (Digi), nezvládáš děcka, nes. r se mi do výuky!
Na druhou stranu, Digi bude asi matka na přespusu. Aspoň ve vztahu ke škole. Ty ksichty, jak háže… Brrrr.
Jinak teda v Ulici jsou asi všichni geniální, když jsou prvňáčci po třech týdnech čkolní docházky tak vzdělaní.
Kadeřnictví - nechápu, že mají ještě klientelu. Vždyť to chování, řešen rodinných problémů, hysterie Simony - to je profesionalita hadr, fakt.
O Maléřové a farářovi psal už před rokem Novotný. Kde on ty info bere… ![]()
Holky nehraje náhodou Kurizkova v reklamě na cetelem..jak tam furt otvírá a zavírá tu linku
Jestli jo tak ji to moc sluší..no ji to teda sluší celkové…
A to učení v 1. Třídě nechapu. Si měli scenáristi zjistit co se učí…
Jinak mě desne točí to diginino…už bezim už bezim… Furt běhá ![]()
@Sherry píše:
Holky nehraje náhodou Kurizkova v reklamě na cetelem..jak tam furt otvírá a zavírá tu linku
Jestli jo tak ji to moc sluší..no ji to teda sluší celkové…A to učení v 1. Třídě nechapu. Si měli scenáristi zjistit co se učí…
Jinak mě desne točí to diginino…už bezim už bezim… Furt běhá
Je to prostě běhna no
![]()
@Ell-Chmell píše:Jestli myslíš toho romíka, tak je to nový ministrant:-) Teď mně napadlo, ž se Háma může zamilovat do něj a ne do Veroniky…:D Tohle v ulici ještě nebylo:D
@Levandulina píše:
Holky.ja se ted nejakou dobu nedivala. Kdo je ten chlapecek u farare?
By to bylo ze života ![]()
@Anna766 píše:
Je to prostě běhna no![]()
Behna co nestíhá… To je záhada ![]()
Se na to běhání může vyprdnout stejně je ji to k ničemu ![]()
Digina a její povýšené chování ve škole a s xichtama - je na facku, sama se pozve a ještě háže xichtama ![]()
Dnes jsem poprvé viděla Kuřízka s nudlí v reklamě, no hotový ušláplý podvádějící Kuřez ![]()
@Patricia89 píše:
Sem taky koukala v ukázce. Co na něm vidí???![]()
![]()
![]()
fuj.
on je z něj totiž ten frajer, na kterého všechny letí a Simona se bude cítit odstrčená. Mě se zdá pořád stejnej ![]()
@Patricia89 píše:
Aha. Tak úplně jiný než tady. včera sem se ptala učitelky, jestli se taky budou učit psací m. A ona že ne. Jen M, m. A takhle tiskace budou psát. Učitelka taky tak píše. Jsme z toho byli hotoví. Ale zase je to pro ně jednodušší.
Taky máme počítání na obrázku do šesti. A čtení. Mají napsaáno Mimi (jak leží) mimi(jak dělá kotrmelec) a pak, že mimi leží v posteli. A to mají přečíst doma třikrát.
Jinak jak sem říkala, v úterý měla čtyři úkoly.
Včera udělala jeden hned jak přišla a druhej dělala v šest večer. Jinak si hrála s bráchou. Protože když u ní sedim a říkám, ať to udělá, tak se mi sekne a nezmůžu s ní nic.
To nevim, co s ní budu dělat, až to bude těžší.A kdy se budou učit psát psací M, m?? A knížky připravujete doma, nebo si je může nechat ve škole??? Týna si je tam nechává a bere jen to, co mají za úkol…
psací písmo prý pojedou v druhém pololetí
Teď se učí jen velké tiskací, malé tiskací až tak kolem vánoc a v lednu prý
No já taky koukám, ale ono to má každá škola jinak, mám teď v těsném okolí další dva prvňáčky v jiných školách a jsou všichni úplně někde jinde. „Knížky“ - má jen vyloženě pracovní sešity, co do nich píšou, tak ty nosí pořád všechny v deskách, nic si nenechává ani doma ani ve škole, mají toho malinko, takže odpadá i připravování tašky, jen řežeme pastelky a tužky.
Měla jsem ze školy strach, ale je to v pohodě, mlaďas je taky dost vztekloun a zasekávající se dítě, takže hodinové úkoly asi by byly o hodně těžší pro nás všechny, ale nevím teda, jestli bych s tím letěla hned za učitelkou, spíš bych se poptala opatrně ostatních rodičů, jak oni to vidí, jestli jejich děti to zvládají a pak bych zkusila udělat nějaká opatření doma - však může ty holky vzít po obědě, prvňáčci určitě nemají do 2, mívají do 12 a pak je celé odpoledne, nemusí je dávat do družiny. Může jim dát oddech do 3, pak hoďku úkoly a pak zase hraní… jak to mají dělat rodiče, který přijde v šest z práce?? Taky musí, nějak ![]()
Holky, holky, nestííhám koukat… přišla nakonec Lucina do kavárny? a jestli jo - co bylo?