Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chudák Rozina, takové despotické rodiče mít… Jak já jsem vděčná za moji maminku! ![]()
Já jsem matka silně nehrotící. Můj syn vyrůstá mezi dobytkem, očkuji, vychovávám dle sebe ne dle příručky.
Je ještě malý a je to kluk, ale moc si neumím představit, že bych s klidem pustila 16letou holku někam na pařbu na chatu.
Kor po tom, co našli nedávno Froda ve vaně ![]()
@Fjodorka píše:
Chudák Rozina, takové despotické rodiče mít… Jak já jsem vděčná za moji maminku!
Tohle a despoti? (bys měla znát mou máti…) Vůbec, jsou úplně normální, a jak píše @Ester13 v 16-ti bych nepustila taky.
No já jsem teda mohla jezdit od 15 s kamarádama přes víkend, ale nic jsme teda nevyváděli, byli jsme slušňáci
až se tomu dneska divím ![]()
Já měla holt velmi volnou pubertu, tak mi to přijde hrozné, úplně s Rozinou soucítím ![]()
Jako argument používat, že jim jednou poděkuje, protože se SAMA mohla špatně rozhodnout, takže za ni rozhodli rodiče, to je asi nejblbější argument, jaký jsem kdy slyšela ![]()
Ale já jsem asi špatný vzorek na posuzování - já mohla v 15 jet ke svému prvnímu příteli (kterému bylo 19) na celý víkend na druhou stranu republiky a to ho maminka nikdy neviděla, jen s ním hovořila po telefonu ![]()
O pár měsíců později jsem si našla přítele také z jiného města a to jsem jezdila do té Plzně víceméně každý druhý víkend (a on k nám, jezdili jsme na střídačku)… Si vůbec neumím představit, že by mi to mamka zakázala. Já se v 15 cítila děsně dospělá, tak se asi bála reakce ![]()
Až bude synovi 16, uvidíme
. Já byla velmi divolá, proto teď říkám „nikdy a nebo navždy“ ![]()
@Fjodorka
Některým rodičům je to jedno. Měla jsi na ně štěstí.
Třeba byli rádi, že budou mít doma volno a můžou si užívat.
Tak ja si litala kde jsem chtela od 14, pac matka se o me nestarala, takze pro me je taky nepochopitelne drzet 16 letou holku takhle zkratka.
Ja mam ted malou dcerku a jedno vim jiste, kdyz bude chtit nekam jit, tak ji pustim…doufam totiz, ze s ni budu mit takovy vztah, aby se v pripade prusvihu nebala nam zavolat klidne ve 3 rano, ze potrebuje odvoz atd…proste pevne doufam, ze si navzajem budeme duverovat.
Podle me se totiz nejvice prusvihu a nebezpeci tvori prave zakazama, ktere mnohdy ty deti porusuji a pak se rodicu boji ![]()
@Fjodorka píše:
Chudák Rozina, takové despotické rodiče mít… Jak já jsem vděčná za moji maminku!
proč myslíš? ![]()
Jo, ten argument byl docela mimo, ale v jejím případě se fakt nedivím, že na ní dohlížejí. Je dost naivní, i když není hloupá.
Mě třeba dost překvapuje ohledně Franty, že nemají problém ho pustit samotného do zahraničí se „spící“ epilepsií (a ještě bez dostatečného množství léků)
Já bych se bála i u zdravého ![]()
Holky, já se musim smát, co všechno během těch 12 let (nebo jak dlouho to už běží) hlavní hrdiny nepotká. To je od únosu, po potrat, po neustálé rozchody, až po transplantaci jater a bůhví co ještě. To já mám teda ale poklidný život
Ale o čem by to jinak bylo, že jo ![]()
Já si myslím, že měl Richard pravdu, teď by to bylo do posledního autobusu a za měsíc přez noc a za dva měsíce celý víkend
pokud doteď nikde nebyla, tak to i chápu, my začly kolem 14, na moravě, chodit ven na zábavy, kam nás brali starší bratránci a sestřenky, tak pak jsme tak něják(naštěstí i díky mobilům) mohly chodit i samy v praze…
stejně jsme měly akce i přes rok s táborem, jednu, nebo dvě víkendovky a se spolčem, tak naši byli tak něják zvyklí, ale sedět do 16 doma jako pecky a pak najednou kamsi přes noc tak to taky nevím, jestli by to rovnou šlo… a ještě má Rozina škraloup z přetažení kina a neúplně pravdivých informací ohledně vycházky…
@Kobliha51 píše:
@Fjodorka
Některým rodičům je to jedno. Měla jsi na ně štěstí.Třeba byli rádi, že budou mít doma volno a můžou si užívat.
No, vzhledem k tomu, že moje matka od rozvodu, kdy mi bylo 6, donedávna, kdy mi bylo 23, neměla žádného chlapa, tak nevím, co si s tou babičkou, se kterou bydlí, užívala ![]()
Naopak, ono je to docela překvapení, protože máma je na mně hrozně závislá, až poslední dobou, skoro 5 let poté, co nebydlím doma, mi už nevolá každý den
Ale jsem rozmazlená, mně dovolila vždycky všechno ![]()
@Ikente píše:
Holky, já se musim smát, co všechno během těch 12 let (nebo jak dlouho to už běží) hlavní hrdiny nepotká. To je od únosu, po potrat, po neustálé rozchody, až po transplantaci jater a bůhví co ještě. To já mám teda ale poklidný životAle o čem by to jinak bylo, že jo
Tak to všechno se taky nestalo v jedné rodině. ![]()
Kecám, stalo!!! ![]()
Příspěvek upraven 27.11.15 v 14:04
@Ikente píše:
Holky, já se musim smát, co všechno během těch 12 let (nebo jak dlouho to už běží) hlavní hrdiny nepotká. To je od únosu, po potrat, po neustálé rozchody, až po transplantaci jater a bůhví co ještě. To já mám teda ale poklidný životAle o čem by to jinak bylo, že jo
Také máš pocit, že se v tvém životě vlastně nic neděje???
![]()
Jo, já taky jezdívala v 15 k příteli na víkendy. je to o důvěře mezi rodiči a dítětem, některé děti jsou v 15 vyspělé. nikdy jsem žádný průser nebo podraz na mámu neudělala a ona mi právem důvěřovala ![]()