Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
díky za odkaz, zajímavý pořad. Ještě bych ale potřebovala návod, jak vysvětlit babičce, ať malé místo kila obarvených sladkých sra…ek koupí radši jednu kvalitní čokoládu…
Jinak bych se s váma taky ráda seznámila osobně, ale asi počkám až na jarní procházky, případně hřiště. Malý mi zatím dopoledne mezi 9:00 a 11:00 obvykle spává a navíc už od vánoc bojujeme s průduškama, takže kvůli němu uzavřené prostory s dětskými kolektivy zatím nevyhledáváme. Kdyby se ale třeba v dohledné době „vrátilo jaro“ a chystaly jste se na nějakou hromadnou prochajdu, rádi se přidáme.
PS pro nováčky: Mám 4,5 letou holčičku Verču a 6 měsíčního kluka Matýska
.
Mějte se,
Romana
@cicmud Zdravim, doufám, že příští týden už malej půjde do školky, počítám s tím teda už..Barče se neštovice vypadá to vyhly, takže teď se musím domluvit s mudr. kdy bude očkovat..takže když nebude malá dopol zrovna chrnět, tak bysme dorazily
Co se týče potravin, řeším jen to co je v mojích možnostech. Kdybych to měla brát do důsledku, opravdu zdravé výživy, tak snad jíme jen jáhly, pohanku atd. a to ještě nekoukám na to co jíst když má člověk skupinu krve B
.
Co prostě jde omezim, nebo nekupuju, nebo si uvařim-upeču.
Co se týče babiček. Moje tchyně dětem vždy nakoupí tunu sladkéhom
a když vidím z čeho a co vaří, tak se mi protáčejí oči. Ale zase, pokud se snažím podávat zdravější stravu, tak proč ne… Jednou za čas…
Jinak musím říct, že jsem dříve také stravu neřešila. Raději jsem na nic nekoukala. Nebo mě informace nechávala klidnou.
Myslím, že to je každého nějaký vývoj. Vývoj toho co sám chce a co sám vydí
.
Romana:
jupíííí nějaký kluk
. Dneska moji hoši měli okolo sebe samé krásné princezny. Kluk se v partě šikne ![]()
Nojo, ještě tam Agi. A to jsem si říkala, že tohle jméno si zapamatuju
. Tak snad už teď.
Neštovice? Dělala jsi neštovicovou párty? Ta se prý dělá aby děti co se výdají je měli najednou
. Moji kluci je bohužel dostali hned první den na dovlolené u moře
…
Cicmund, sory asi jsem slepá, jaké že je tvé jméno ![]()
Teda holky já jsem nějaká ko, ale upekla jsem dnes výborný buchty s tvarohem ![]()
Ahoj holky, dekuju za prijeti, vcera to bylo moc fajn, tak doufam, ze u toho to neskonci
Jinak ja jsem Lucka a dite je Sofie. Pozdravujte vase prdolata, jdu si ted dat šlofika:) papa
@Lusijka ![]()
to je tedy pohodička, tak dobrou noc
![]()
určo se v út sejdeme v herničce, kdyby jste někdo mohl i v po, tak půjdu klidně taky ![]()
Teda ženský já koukám jaká je tady parta
supeeer…jen se v tom zatím moc neorientuju, ale snad se chytím, až vás poznám, ty které ještě neznám.
Nevíte nějaké dobré rady jak pěkně zahojit ránu po operaci? Malá byla na operaci se srdíčkem a chtěla bych ji nějak pěkně zahojit ránu aby to nebylo tolik vidět. Díky za každou radu ![]()
@Evacem Ahoj, někde sem četla o gelu, tuším, že se to jmenuje „Hamagel“,a je to prý dobrý právě na léčení jizev, že to má údajně i urychlit hojeni
@Alpec Díky já to mám doma, ale ještě s tím nemám žádné zkušenosti. Taky mě to napadlo, že bych to tím mazala. Lékárnice mi to tenkrát vnutila, že je to nějaké nová technologie. Tak jsem k tomu taková nedůvěřivá. Asi se na to zeptám dětské doktorky jaký na to má názor.
evi já na rány používám aloe vera, roste mi to tady na okně a jen odtrhnu konec listu a namatlám ránu, pak se to může dát do lednice a použít třeba ten den znova. Ale samozřejmě nevím jaký to má účinek na takové speciální rány
já se tím léčím když se říznu nožem nebo jsem takhle dávala manželovi, ten si totiž na tyhle nehody dost potrpí
Taky se na to můžeš zeptat třeba doktorky, ale není to teda žádný krém co bys koupila v lékárně jen ta šťáva co teče z toho listu.
Aloe vera dobrá. Té bych věřila. Je to přírodní medicína bez chemikálií.
Kočky je mi to moc líto, ale dnes ani zítra do koutku nedorazíme. Hugo celou sobotu problinkal. To bylo v doprovodu s průjmem.. Viggo měl dnešní noc vysoké horečky, které ještě pokračují…
Je mi to moc líto, děti nemám skoro vůbec nemocné…
Moc jsem se na vás těšila!!!
Mějte se báječně.
Koutku si užijte a užijte si sněhovou nadílku
.
Já se na to pořád těšila, jak budeme sáňkovat, jezdit na lyžích… No snad to brzo nesleze…
A jaký jste měli víkend vy?
Zdeňka