Úskalí s bydlením u tchána a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13821
12.2.17 14:44

@PalolaS a proč musíš mít trvalé bydliště zrovna u nich? Tak si nahlaš trvalé bydliště k někomu z rodiny, pošta ti může chodit k příteli, záleží co si kde nastavíš za adresy. Já mám taky bydlení u rodičů, dopis mi tam přijde tak jednou za rok nějaký oficiální, jinak mi všechno chodí na kontaktní adresu k nám domů, jak jsem si nastavila. Musím tam akorát chodit volit a občas na nějaký úřad, ale i to se dá vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.2.17 14:45
@ka2ka píše:
no to se jim v celku nedivím, že se najednou začali bát

Jenže je to exekuce její matky. Takže těžko by mohl zaklepat na dveře exekutor u nich. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.2.17 14:47

@ka2ka s právního hlediska nemám co s matkou společného. Dědit nebudu, protože se vzdám dědictví a právní nároky žádné neexistují. I právník jim to vysvětloval.
Dále já žádný dům ani podíl nechci, pokud bych dělala nějakou investici, tak by se jednalo o půjčku, kterou bych poskytla na opravu domu či nějakou úpravu. Vše by bylo smluvně podložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 14:50

@Svistice @PalolaS to já chápu, ale oni jsou jiná genraci a prostě se bojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
12.2.17 14:52
@ka2ka píše:
Upřímně až si syn přivede mladou at tu klidně bydlí když se bude chovat slušně, ale NIKDY jí nedovolím napsat si sem trvalé bydliště

Proč ne? Trvalé bydliště nikomu nedává žádná práva k nemovitosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
12.2.17 14:57
@ka2ka píše:
Upřímně až si syn přivede mladou at tu klidně bydlí když se bude chovat slušně, ale NIKDY jí nedovolím napsat si sem trvalé bydliště

Tebe bych chtela mit za tchyni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.2.17 15:01

@cecetka
No přesně, takový si pak na stáří stěžujou, že jsou sami a děti za nima nechoděj. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 15:06

@arinecka to sice ne, ale pokud se rozejdou tak budu řešit že ona tam má trvalé, začnou jí tam třeba hledat exekutoři atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
12.2.17 15:07
@cecetka píše:
Tebe bych chtela mit za tchyni :nevim:

Ona žádnou tchýni zatím nemá. Bydlí tam ani ne rok a teprve teď si nějak dořešila vztah s ex. Není důvod si před ní sedat na zadek. Chtěla bych slyšet verzi i rodičů jejího přítele. Nejjednodušší je přehlásit TP ke své rodině, až čas ukáže, jak se tento vztah bude vyvíjet dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.2.17 15:09

Ale já nikoho nemám, proto to řeším. Vše jsem jim narovinu řekla a byl to přítel s nimi, kdo tlačil na to, abych dům nechala ex i s velkou finanční ztrátou.

Příspěvek upraven 12.02.17 v 15:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 15:11

Trvalý pobyt šlo dřív napsat na městský úřad ale to už asi nejde ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
12.2.17 15:12
@ka2ka píše:
Trvalý pobyt šlo dřív napsat na městský úřad ale to už asi nejde ne?

To by mohl ten ex, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
12.2.17 15:13
@PalolaS píše:
Ale já nikoho nemám, proto to řeším. Vše jsem jim narovinu řekla a byl to přítel s nimi, kdo tlačil na to, abych dům nechala ex i s velkou finanční ztrátou.Příspěvek upraven 12.02.17 v 15:12

Proč na to tlačil? Dům byl i tvůj, proč tě ex nevyplatil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 15:14
@bartsch píše:
To by mohl ten ex, ne?

možná ano, ale tohle fakt netuším, ale někde se to tu už řešilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
12.2.17 15:15

@Konnny Myslíte, že důvodem proč děti kašlou na rodiče je umožnění trvalého pobytu? Ono je strašně jednoduché povolit vlastníkem RD trvalý pobyt. Výrazně složitější je ho zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová