Úskalí s bydlením u tchána a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1448
13.2.17 14:25

Já teda nevím, mám ráda jak svoje rodiče, tak i tchánovce, kteří jsou rozvedení, ale to že u kohokoliv z nich bydlíme na trvalo si představit nedokážu, s tchýní bych se zabila zhruba po cca 4 dnech a se svojí mamkou asi po týdnu. Myslím, že dvougenerační barák je přežitek. Mladí a staří by měli být odděleně. Ráda všechny navštívím, nebo aby oni přijeli na návštěvu k nám, ale bydlet pod jednou střechou opravdu ne. A obzvlášť když je jasné, že oni ti tam nenechají přepsat ani trvalé bydliště. Takže teď je to na tvém frajerovi, tohle si musí vyřešit on, jestli bude bydlet s maminkou a nebo se začne starat a najde si společné bydlení s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
13.2.17 15:39

@PalolaS Ja ti nevim, jste spolu teprve rok, ja jeho rodice i chapu. Zatím nejste ani manželé, tak co? Resila bych to vic v klidu, dej jim čas. Vsechny ty okolnosti kolem tebe, asi k tobe zatim nemaji takovou duveru. On je jejich syn, ty jsi pouze jeho pritelkyne, co s nim je z jejich pohledu, chvili. A bydlite v jejich dome, tak to proste je. I kdyz te zklamali, vydrz a nedelej zbytecne rozbroje mezi Vami, po case ti to treba nabidnou znovu oni sami.
Mas datovou schránku, to je ok, statni instituce k tomu musi se zakona prihlizet, kdyby ti pres ni neco neposlaly, jejich problem, ne tvuj. Ceho se tak bojis? Obycejna posta chodi normalne na dorucovaci, jakou kde napises…Vim, ze jde do centralni evidence obyvatel zadat korespondencni adresa. Tak udelej jeste tohle. Jestli ti za to pritel stoji a s tchany jiny problem nemas, tak tomu dej jeste sanci, jestli ne, tak sbal kufry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.2.17 16:47

@PandaVanda jenže ono se o tom mluvilo již v červnu a to jsem si vzala i dovolenou, že s paní maminkou zajdu na úřady. Pak mi tchánovci řekli, že to provedeme až přepíšu hypotéku na expřítele. Což jsem chápala a nijak neřešila. Pak jsem si vzala dovolenou po druhé s tím, že druhý den ráno již zajdeme na úřad (už jsem měla dům přepsaný na ex a hypo také). Zase problém, potom se domluvila schůzka z právníkem. Ještě mi paní maminka říkala, že se to vyřeší, že nemám být smutná. Právník jim zkoušel vysvětlovat, jak to funguje a že kdybych přes rozchod stále nechtěla opustit prostory, tak mi mají vyměnit fabku a vyhodit věci na ulici, že je to jejich právo. A klidně že můžeme mezi sebou uzavřít smlouvu, že bez odkladu mají právo mě odhlásit z trvalého pobytu. I přesto ne, tak do pr* snad jsme dospělí a můžeme si říkat pravdu. Stačilo říct v tom červnu důvody a já bych měla dost času se zařídit. Ale teď mi u prdky hoří, protože už před měsícem dle dohody o narovnání jsem měla být přestěhovaná a hrozí mi sankce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
13.2.17 18:36

@PalolaS
jednání partnerových rodičů bych považovala za nefér (mohli mít jakékoliv důvody, ale měli to říct rovnou, ne teď, když už je pozdě) a z partnerova postoje bych byla krutě rozčarovaná. Co s tím, nevím. Asi bych se také z toho domu stěhovala pryč, ať už s partnerem, nebo bez partnera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
13.2.17 18:48

@PalolaS a mas penize na to, se odstehovat rychle do pronajmu? Zrejme Te tam nechteji, nesetrvavla bych tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.2.17 18:50

Tak přítel se mnou nejde. Takže odcházím sama. Přítel nechce odejít z důvodu, že otec nebude mít práci a že rodičům bude muset pomoci finančně i fyzicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
13.2.17 18:53
@PalolaS píše:
Tak přítel se mnou nejde. Takže odcházím sama. Přítel nechce odejít z důvodu, že otec nebude mít práci a že rodičům bude muset pomoci finančně i fyzicky.
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
13.2.17 18:56

@PalolaS
To je mi líto. Tím spíš, pokud budou rodiče potřebovat od přítele pomoci, má páku jak na ně zatlačit, aby mu vyšli vstříc. Ale asi nechce. Zase možná dobře, že jsi na to přišla teď, než s dítětem na cestě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.2.17 19:00

Krutě se mi nechce, ale život přináší i to krásné i to kruté. Vybulím se a třeba jednou to vyjde. Život je krátký a mám tolik možností, že je jen na mě co s nimi. Je mi blbě, chci brečet ale to je součástí procesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.2.17 19:12
@PalolaS píše:
Krutě se mi nechce, ale život přináší i to krásné i to kruté. Vybulím se a třeba jednou to vyjde. Život je krátký a mám tolik možností, že je jen na mě co s nimi. Je mi blbě, chci brečet ale to je součástí procesu.

Možná to tak mělo být, je to zkouška vašeho vztahu a tak nějak je na tom vidět, jak by se to vyvíjelo dál, kdybys zůstala. Teď vidíš konečně a bez růžových brýlí, na čem s přítelem jsi. :think: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
13.2.17 19:37
@PalolaS píše:

Tak to by tě tam nečekalo nic dobrého. Pořád by bylo rodiče tamto a ono a ty bys byla poslední chudák v domě, na jehož názor nikdo nedá. Vyplač se a doporučuji ke čtení pár zdejších diskuzí o soužití s tchány a partnerem mamánkem. Třeba tuhle: https://www.emimino.cz/…ovci-274107/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
13.2.17 19:43

@PalolaS Jo a ještě něco. Je v pořádku se postarat o rodiče, ale není v pořádku být nevolníkem svých rodičů, tedy nesmět se odstěhovat a muset pro ně dennodenně pracovat a odevzdávat jim část platu. Vypadá to, že příteli je dobře u rodičů, kde má jejich stálou péči, a nechce na tom nic měnit. Ty by ses buď smířila s druhořadou úlohou, nebo bys tam trpěla. A s dětmi a s RD se už odchází dost těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
13.2.17 20:13

Sice to bolí, ale dopadlo to pro Tebe tak, že máš svobodu. Žít v tomhle domě s rodiči partnera by bylo vězení. Podívej se na toho chlapa, ten se do toho vězení vsunul dobrovolně, Tebe by stáhnul sebou… Takhle budeš svobodná a o svých aktivitách a plánech si budeš rozhodovat sama, popř. s jiným mužem a žádní tchanovci se Ti nebudou plést do života. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
13.2.17 20:30

@PalolaS Mrzi me to. Holt to jeste neni muz ale porad jen kluk, co se boji jit dal, nez na par metru od sveho byvaleho detskeho pokoje. Preji ti, dospeleho, hodneho a rozhodneho muze, se sympatickou rodinou, bez predsudku a hlavne samostatnym bydlenim. :) Urcite se zadari :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
13.2.17 20:53

@PalolaS Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie