Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PalolaS píše:
@ka2ka prý chtějí záruku, že moje matka nebude mít exekuce. Což není možné a za druhé už mi to přijde jako ponižování mé rodiny a mne samotné. Toto je vrchol a cítím se jako odpad.
no budeš se muset ponížit, protože ty tam to trvalé chceš a potřebuješ, pokud se nechceš ponižovat tak se seber a odstěhuj se nic jiného se poradit nedá
No tak budeš mít trvalé bydliště zatím na úřadě. Je to velký problém?
Tak si zarid trvale bydliste na urade a korespondencni adresu uved tu, na ktere bydlis tedka. V tomhle problem opravdu nevidim.
Tchánovci mají co se exekuce týče smůlu, protože i když tam nebudeš mít trvalý pobyt a budeš mít případně exekuci, tak to tam může exekutor polepit, protože se tam vyskytuješ, což si může ověřit například u sousedů atd.
Já bych si našla hlavně jiného přítele. Pokud se za tebe nepostaví ani teď na začátku, tak pak kdy? Sama jsem zažila bydlení s tchánovci a manžel se za mě nepostavil. Skončilo to rozvodem! Znova bych už stejnou chybu neudělala.
@amylon @magdickakocicka jenže nevím kdy se objevím na úřadě, protože ex už nekomunikuje, dále jak již jsem psala pošta byť směřovaná na korespondenční adresu i přes urgence končí na trvalém ![]()
@PalolaS Já bydlím s přítelem u tchánovců už přes 3 roky, teď čekáme miminko a v nejbližší době (do porodu) si budu bydliště dávat taky k nim, ale vyloženě z finančních důvodů, protože obec dává příspěvek na novorozence, pokud mají oba rodiče bydliště v obci, což je škoda nevyužít
můj táta má taky dluhy a nějakou exekuci taky už zažil a popravdě mě to vůbec nenapadlo řešit a ani nikoho jiného
ale teda já tu budu mít bydliště jen chvíli, protože se budeme brzy stěhovat do svého (novostavba vedle tchánovců) ale tam si můžu dát trvalé bydliště až po kolaudaci a to se do porodu pravděpodobně nestihne ![]()
Ale když je dům dvougenerační a máte v plánu rodinu a do budoucna tam bydlet, tak nechápu v čem je problém, ale pravděpodobně to bude v tom, že jste spolu docela krátce ![]()
@Chytrak píše:
A proc ne? Mladi maji bydlet ve svem a ne vycurane vyuzit vyhod levneho bydleni se staryma. Proste at makaji a snazi se a az pak zakladaji rodinu. Tohle umi kazdy pitomec cekat, ze se nekde nasackuju kde budu skoro gratis bydlet a myslet si, ze se bude vsechno tocit kolem me a stari si sednou zadek.
Jinak samozrejme pripad zakladatelky je jiny no aspon vi dopredu, ze rodice maji obavu a nema jejich duveru. Novy pritel se bude muset rozhoupat a ona si aspon usetri dopredu problemy ktere by mohly vzniknout az by bydleli tam a narodilo se jim dite kde ona bude brana jako cizi element, ktery zije s jejich synem…
Hele světe div se, ale u nás to bylo přesně naopak, též jsme bydleli s tchánovci a vyšlo by nás levněji si platit podnájem. Takže jsme šli do podnájmu. Výhody to mělo takové, že jsme tam dělali posluhovače a ještě jsme byli kontrolovaní víc jak malé děti.
@ka2ka píše:
no to se jim v celku nedivím, že se najednou začali bát
Její matka má exekuci, to s ní nemá nic společného a s nima už vůbec ne.
Jít do podnájmu a vzdát se dítěte, možná se vzdát i přítele, pokud tě s podnájmem nepodpoří. Buď ráda, že nebudeš bydlet s tchýní. Je to tu dnes a denně a přesto do toho chomoutu některé lezou dobrovolně. Nechápu.
@jenny.fields píše:
Jít do podnájmu a vzdát se dítěte, možná se vzdát i přítele, pokud tě s podnájmem nepodpoří. Buď ráda, že nebudeš bydlet s tchýní. Je to tu dnes a denně a přesto do toho chomoutu některé lezou dobrovolně. Nechápu.
Souhlas, sehnat si podnájem a najít si někoho, kdo neudělá ze své přítelkyně „bezdomovce“
@Lady Bee píše:
Její matka má exekuci, to s ní nemá nic společného a s nima už vůbec ne.
já to chápu, ale její tchánovci jsou nejspíš generace, která toto nechápe a neuznává ona zakladatelka by se na to měla taky podívat z jejich pohledu ![]()
@ka2ka píše:
já to chápu, ale její tchánovci jsou nejspíš generace, která toto nechápe a neuznává ona zakladatelka by se na to měla taky podívat z jejich pohledu
Promiň, ale to je která generace? Pokud teda zakladatelce není 50. Samozřejmě nevím kolik je zakladatelce a kolik je rodičům jejího partnera, ale tato generace je buď pryč nebo jsou hodně hodně staří, kteří pojem exekuce neznají nebo ho vnímají velmi zkresleně. Dnešní 50+ nejsou žádní blbci, ani staříci, kteří by nevěděli co je exekuce, půjčky, dluhy atd… naopak.
@PalolaS píše:
Ahoj holky!
Nikdy by mě nenapadlo, že budu muset řešit bydlení s tchýní a s tchánem. Bydlíme s přítelem takto necelý rok. Náš vztah nezačal standardně a však jsme to zvládli. S jeho rodiči jsem vycházela skvěle do včerejšího dne. Před rokem jsem vlastnila s bývalým RD, kde jsem měla trvalé bydliště. Situace byla taková, že dům přenechám ex a já budu byť s finanční ztrátou atd. bydlet s nynějším přítelem u jeho rodičů, i z důvodu finančního i z důvodu, že jsme chtěli založit rodinu. Přítelovým rodičům jsme vysvětlili, že je taková a taková situace, nic jsem neskrývala a mluvila s nimi na rovinu a říkala i věci, které mi nebyly příjemné avšak já jsem člověk, který je férový a jedná na rovinu. Řešilo se trvalé bydliště. Rodiče mi řekli, že to vyřešíme až ten dům s ex přepíšu a vyřeším formality. Ok. Rok uplynul, vše je hotové a nyní nastalo řešení trvalého. A ejhle…. Rodiče kvůli mé rodině (která vůbec nemá s mým životem co dočinění) nechtějí, abych měla u nich trvalé bydliště. Prý se bojí, tak jsem jim vysvětlovala fakta a to i s právníkem a stejně si myslí svoje. Takže včera se to vyostřilo, a je tichá domácnost. Já nikoho nemám, kam bych to moje bydliště přepsala max. babičku, která je senilní a bojím se, že akorát budu mít nepříjemnosti s poštou, navíc je to 150 km daleko. Jsem na jeho rodiče naštvaná, mluvila jsem s nimi však zdvořile. Akorát co jsem jim řekla, že jsme to měli řešit dříve a že jim to rok trvalo, než mi řekli NE a že je to podpásovka. Přítel chce zůstat v RD, protože do toho investoval dost peněz, chce mít rodinu v domě. Já nevím co mám dělat. Jít do podnájmu je vzdát se dítěte nejmíň na pět let a žít od výplatě k výplatě.
Nechápu, proč jsi se vzdala RD s finanční ztrátou. Přijde mi divné, že ti to trvalé bydliště nejdříve slíbili, a pak najednou z toho vycouvali. Teď ti nezbývá nic jiného, než mít trvalák třeba na úřadě. Případně bych příteli dala nůž na krk. Buď se tě zastane, a s rodiči to ještě vykomunikuje, nebo se odstěhujete, i za cenu odkladu dítěte. Třeba by to tak bylo zatím lepší. Osobně bych asi změnila nejenom bydliště, ale i přítele.