Úskalí s bydlením u tchána a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27767
12.2.17 15:48
@PalolaS píše:
@ka2ka prý chtějí záruku, že moje matka nebude mít exekuce. Což není možné a za druhé už mi to přijde jako ponižování mé rodiny a mne samotné. Toto je vrchol a cítím se jako odpad.

no budeš se muset ponížit, protože ty tam to trvalé chceš a potřebuješ, pokud se nechceš ponižovat tak se seber a odstěhuj se nic jiného se poradit nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
12.2.17 15:50

No tak budeš mít trvalé bydliště zatím na úřadě. Je to velký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.17 15:52

Tak si zarid trvale bydliste na urade a korespondencni adresu uved tu, na ktere bydlis tedka. V tomhle problem opravdu nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
12.2.17 16:00

Tchánovci mají co se exekuce týče smůlu, protože i když tam nebudeš mít trvalý pobyt a budeš mít případně exekuci, tak to tam může exekutor polepit, protože se tam vyskytuješ, což si může ověřit například u sousedů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.17 16:09

Já bych si našla hlavně jiného přítele. Pokud se za tebe nepostaví ani teď na začátku, tak pak kdy? Sama jsem zažila bydlení s tchánovci a manžel se za mě nepostavil. Skončilo to rozvodem! Znova bych už stejnou chybu neudělala.

• Citovat
  • Upravit
89
12.2.17 16:22

@amylon @magdickakocicka jenže nevím kdy se objevím na úřadě, protože ex už nekomunikuje, dále jak již jsem psala pošta byť směřovaná na korespondenční adresu i přes urgence končí na trvalém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
12.2.17 16:26

@PalolaS Já bydlím s přítelem u tchánovců už přes 3 roky, teď čekáme miminko a v nejbližší době (do porodu) si budu bydliště dávat taky k nim, ale vyloženě z finančních důvodů, protože obec dává příspěvek na novorozence, pokud mají oba rodiče bydliště v obci, což je škoda nevyužít :) můj táta má taky dluhy a nějakou exekuci taky už zažil a popravdě mě to vůbec nenapadlo řešit a ani nikoho jiného :nevim: ale teda já tu budu mít bydliště jen chvíli, protože se budeme brzy stěhovat do svého (novostavba vedle tchánovců) ale tam si můžu dát trvalé bydliště až po kolaudaci a to se do porodu pravděpodobně nestihne :nevim:
Ale když je dům dvougenerační a máte v plánu rodinu a do budoucna tam bydlet, tak nechápu v čem je problém, ale pravděpodobně to bude v tom, že jste spolu docela krátce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 16:44
@Chytrak píše:
A proc ne? Mladi maji bydlet ve svem a ne vycurane vyuzit vyhod levneho bydleni se staryma. Proste at makaji a snazi se a az pak zakladaji rodinu. Tohle umi kazdy pitomec cekat, ze se nekde nasackuju kde budu skoro gratis bydlet a myslet si, ze se bude vsechno tocit kolem me a stari si sednou zadek.
Jinak samozrejme pripad zakladatelky je jiny no aspon vi dopredu, ze rodice maji obavu a nema jejich duveru. Novy pritel se bude muset rozhoupat a ona si aspon usetri dopredu problemy ktere by mohly vzniknout az by bydleli tam a narodilo se jim dite kde ona bude brana jako cizi element, ktery zije s jejich synem…

Hele světe div se, ale u nás to bylo přesně naopak, též jsme bydleli s tchánovci a vyšlo by nás levněji si platit podnájem. Takže jsme šli do podnájmu. Výhody to mělo takové, že jsme tam dělali posluhovače a ještě jsme byli kontrolovaní víc jak malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 16:47
@ka2ka píše:
no to se jim v celku nedivím, že se najednou začali bát

Její matka má exekuci, to s ní nemá nic společného a s nima už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.2.17 16:55

Jít do podnájmu a vzdát se dítěte, možná se vzdát i přítele, pokud tě s podnájmem nepodpoří. Buď ráda, že nebudeš bydlet s tchýní. Je to tu dnes a denně a přesto do toho chomoutu některé lezou dobrovolně. Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 17:00
@jenny.fields píše:
Jít do podnájmu a vzdát se dítěte, možná se vzdát i přítele, pokud tě s podnájmem nepodpoří. Buď ráda, že nebudeš bydlet s tchýní. Je to tu dnes a denně a přesto do toho chomoutu některé lezou dobrovolně. Nechápu.

Souhlas, sehnat si podnájem a najít si někoho, kdo neudělá ze své přítelkyně „bezdomovce“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
12.2.17 17:05

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
A co se vzít? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 17:09
@Lady Bee píše:
Její matka má exekuci, to s ní nemá nic společného a s nima už vůbec ne.

já to chápu, ale její tchánovci jsou nejspíš generace, která toto nechápe a neuznává ona zakladatelka by se na to měla taky podívat z jejich pohledu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 17:14
@ka2ka píše:
já to chápu, ale její tchánovci jsou nejspíš generace, která toto nechápe a neuznává ona zakladatelka by se na to měla taky podívat z jejich pohledu :think:

Promiň, ale to je která generace? Pokud teda zakladatelce není 50. Samozřejmě nevím kolik je zakladatelce a kolik je rodičům jejího partnera, ale tato generace je buď pryč nebo jsou hodně hodně staří, kteří pojem exekuce neznají nebo ho vnímají velmi zkresleně. Dnešní 50+ nejsou žádní blbci, ani staříci, kteří by nevěděli co je exekuce, půjčky, dluhy atd… naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.2.17 17:14
@PalolaS píše:
Ahoj holky!
Nikdy by mě nenapadlo, že budu muset řešit bydlení s tchýní a s tchánem. Bydlíme s přítelem takto necelý rok. Náš vztah nezačal standardně a však jsme to zvládli. S jeho rodiči jsem vycházela skvěle do včerejšího dne. Před rokem jsem vlastnila s bývalým RD, kde jsem měla trvalé bydliště. Situace byla taková, že dům přenechám ex a já budu byť s finanční ztrátou atd. bydlet s nynějším přítelem u jeho rodičů, i z důvodu finančního i z důvodu, že jsme chtěli založit rodinu. Přítelovým rodičům jsme vysvětlili, že je taková a taková situace, nic jsem neskrývala a mluvila s nimi na rovinu a říkala i věci, které mi nebyly příjemné avšak já jsem člověk, který je férový a jedná na rovinu. Řešilo se trvalé bydliště. Rodiče mi řekli, že to vyřešíme až ten dům s ex přepíšu a vyřeším formality. Ok. Rok uplynul, vše je hotové a nyní nastalo řešení trvalého. A ejhle…. Rodiče kvůli mé rodině (která vůbec nemá s mým životem co dočinění) nechtějí, abych měla u nich trvalé bydliště. Prý se bojí, tak jsem jim vysvětlovala fakta a to i s právníkem a stejně si myslí svoje. Takže včera se to vyostřilo, a je tichá domácnost. Já nikoho nemám, kam bych to moje bydliště přepsala max. babičku, která je senilní a bojím se, že akorát budu mít nepříjemnosti s poštou, navíc je to 150 km daleko. Jsem na jeho rodiče naštvaná, mluvila jsem s nimi však zdvořile. Akorát co jsem jim řekla, že jsme to měli řešit dříve a že jim to rok trvalo, než mi řekli NE a že je to podpásovka. Přítel chce zůstat v RD, protože do toho investoval dost peněz, chce mít rodinu v domě. Já nevím co mám dělat. Jít do podnájmu je vzdát se dítěte nejmíň na pět let a žít od výplatě k výplatě.

Nechápu, proč jsi se vzdala RD s finanční ztrátou. Přijde mi divné, že ti to trvalé bydliště nejdříve slíbili, a pak najednou z toho vycouvali. Teď ti nezbývá nic jiného, než mít trvalák třeba na úřadě. Případně bych příteli dala nůž na krk. Buď se tě zastane, a s rodiči to ještě vykomunikuje, nebo se odstěhujete, i za cenu odkladu dítěte. Třeba by to tak bylo zatím lepší. Osobně bych asi změnila nejenom bydliště, ale i přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová