Úskalí s bydlením u tchána a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2205
12.2.17 17:16
@ka2ka píše:
já to chápu, ale její tchánovci jsou nejspíš generace, která toto nechápe a neuznává ona zakladatelka by se na to měla taky podívat z jejich pohledu :think:

Samozřejmě můžou být starší… pak beru zpět, ale na druhou stranu zase asi nebudou tak staří aby nepochopili vysvětlení od právníka a seznámení se s realitou. Nicméně abysme si rozuměli, dokážu pochopit, že po roce známosti jí tam TP nechtějí povolit, ale nechápu tu chabou výmluvu, když jí rok tahali za nos a teď se vymluví na exekuci její matky? Nepřijde mi to fér a s takovými lidmi bych bydlet nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 17:17
@Lady Bee píše:
Promiň, ale to je která generace? Pokud teda zakladatelce není 50. Samozřejmě nevím kolik je zakladatelce a kolik je rodičům jejího partnera, ale tato generace je buď pryč nebo jsou hodně hodně staří, kteří pojem exekuce neznají nebo ho vnímají velmi zkresleně. Dnešní 50+ nejsou žádní blbci, ani staříci, kteří by nevěděli co je exekuce, půjčky, dluhy atd… naopak.

no aby jsi se nedivila i mezi dnešními 50+ se najdou blbci a ignoranti co absolutně netuší, ale tchánovci můžou být i generace 60+ a tam se prostě exekuce brala jako ostuda a podle toho co píše zakladatelka tak jsou hodně neinformovaní a ani právník ne nepřesvědčil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 17:18
@Lady Bee píše:
Samozřejmě můžou být starší… pak beru zpět, ale na druhou stranu zase asi nebudou tak staří aby nepochopili vysvětlení od právníka a seznámení se s realitou. Nicméně abysme si rozuměli, dokážu pochopit, že po roce známosti jí tam TP nechtějí povolit, ale nechápu tu chabou výmluvu, když jí rok tahali za nos a teď se vymluví na exekuci její matky? Nepřijde mi to fér a s takovými lidmi bych bydlet nechtěla.

tak ono je otázka jestli víme všechny detaily za ten rok se jim mohlo všelicos rozležet a ten právní opravdu může být jen výmluva, ono za rok třeba poznali, že zakladatelka není to co si představovali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 17:20

@Lady Bee a nebo ještě jinak možná si před rokem mysleli, at si kluk užije však oni se rozejdou no a ono né a ted neví jak vycouvat ze všech slibů, variant je spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 17:22
@ka2ka píše:
no aby jsi se nedivila i mezi dnešními 50+ se najdou blbci a ignoranti co absolutně netuší, ale tchánovci můžou být i generace 60+ a tam se prostě exekuce brala jako ostuda a podle toho co píše zakladatelka tak jsou hodně neinformovaní a ani právník ne nepřesvědčil

To se najdou v každé generaci, ale nelze se už dneska vymlouvat na starší generaci, která by neměla šajna. 60+ dejme tomu, ale i tam to víceméně vylučuji, z praxe :) moc dobře vědí co jsou dluhy, půjčky, exekuce… a že by to pro ně byla nějaká ostuda? Stejná asi jako pro třicátníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 17:25

@Lady Bee tak moji tchánovci 60+ to takto prostě berou, proto si myslím že to klidně může být reálné i u zakladatelky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 17:25
@ka2ka píše:
tak ono je otázka jestli víme všechny detaily za ten rok se jim mohlo všelicos rozležet a ten právní opravdu může být jen výmluva, ono za rok třeba poznali, že zakladatelka není to co si představovali :nevim:

Pak jí to ale zřejmě měli říct, nemyslíš? Samozřejmě, že nevíme, ale to nevíme tady na emimi nikdy u žádného příběhu, tudíž takto se to brát nedá, to bychom tu mohli spekulovat do nekonečna. To je všechno třeba třeba třeba… udali důvod matčiny exekuce, pak to považuji za nesmysl a podpásovku a pokud nejsou natolik dospělý aby to řekli na rovinu, tak pak s takovými lidmi bydlet, není opravdu o co stát. Mají právo si určovat kdo bude a nebude u nich bydlet, kdo tam bude mít TP a kdo ne, ale tohle se nedělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 17:27
@ka2ka píše:
@Lady Bee a nebo ještě jinak možná si před rokem mysleli, at si kluk užije však oni se rozejdou no a ono né a ted neví jak vycouvat ze všech slibů, variant je spousta

Ať si kluk užije? :nevim: Přesně takhle přemýšlela moje tchyně :mrgreen: ať si kluk užije, ono ho to přejde… no nepřešlo :) takhle přemýšlet je nesmysl, pokud klukovi není 18, ale ani to nevíme. A pokud takto přemýšleli, tak měli nápad s TP okamžitě zavrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 17:27

@Lady Bee myslela jsem spíš detaily které nám řekla zakladatelka, možná jim spadli růžové brýle a proto couvají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 17:29
@ka2ka píše:
@Lady Bee tak moji tchánovci 60+ to takto prostě berou, proto si myslím že to klidně může být reálné i u zakladatelky :nevim:

Dobře… tak i kdyby, co má společného exekuce matky přítelkyně syna s ostudou tchánovců? Jako že by se na ně na vesnici špatně dívali? Fakt nevim :nevim:

Chápu strach u starších lidí o majetek, že neví jak a co funguje, protože jsou nakrmení ze všech těch televizních novin a jiných výplachů mozků, právník jim to vysvětlil co a jak je. Toto člověk 50+ nebo 60+ s IQ pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 17:31
@Lady Bee píše:
Dobře… tak i kdyby, co má společného exekuce matky přítelkyně syna s ostudou tchánovců? Jako že by se na ně na vesnici špatně dívali? Fakt nevim :nevim:Chápu strach u starších lidí o majteke, že neví jak a co funguje, právník jim to vysvětlil co a jak je. toto člověk 50+ nebo 60+ s IQ pochopí.

a třeba právě ta ostuda na vesnici může být motivace, ono do hlavy jim nevidíme, sama zakladatelka řekla že si to rozmysleli, až když se dozvěděli o dluzích její matky, a právník jim to vysvětlil, takže jediný co mě napadá je strach z pomluvy, z toho aby ona se nechovala časem jako její matka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 17:32
@ka2ka píše:
@Lady Bee myslela jsem spíš detaily které nám řekla zakladatelka, možná jim spadli růžové brýle a proto couvají

Možné to je, každopádně pak bych asi čekala nějakou reakci od přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 17:35
@Lady Bee píše:
Možné to je, každopádně pak bych asi čekala nějakou reakci od přítele.

tak to v každém případě, spíš bych čekala, že si s nima promluví třeba i beze mě aby mu tedy jasně a na rovinu vysvětlili co se stalo, že najednou otočili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.2.17 17:36
@ka2ka píše:
a třeba právě ta ostuda na vesnici může být motivace, ono do hlavy jim nevidíme, sama zakladatelka řekla že si to rozmysleli, až když se dozvěděli o dluzích její matky, a právník jim to vysvětlil, takže jediný co mě napadá je strach z pomluvy, z toho aby ona se nechovala časem jako její matka?

Možný to je, pokud to tak je, tak je to ale hodně smutné. S takovými lidmi žít by opravdu nebylo jednoduché. Pokud se v 60 neumí povznést nad drbnou Ančou s Blaženkou, které ani nevím jak by se to dozvěděli, tak tedy nevím :nevim:

Na mě to působí tak jak si říkala, že si říkali, že se kluk vyblbne a nechá jí, že si pro syna představovali něco jiného jako za krále klacka a ono se to neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 17:38
@Lady Bee píše:
Možný to je, pokud to tak je, tak je to ale hodně smutné. S takovými lidmi žít by opravdu nebylo jednoduché. Pokud se v 60 neumí povznést nad drbnou Ančou s Blaženkou, které ani nevím jak by se to dozvěděli, tak tedy nevím :nevim:Na mě to působí tak jak si říkala, že si říkali, že se kluk vyblbne a nechá jí, že si pro syna představovali něco jiného jako za krále klacka a ono se to neděje.

asi tak rozhodně bych asi s trvalým tam nepočítala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová