Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:
já to chápu, ale její tchánovci jsou nejspíš generace, která toto nechápe a neuznává ona zakladatelka by se na to měla taky podívat z jejich pohledu
Samozřejmě můžou být starší… pak beru zpět, ale na druhou stranu zase asi nebudou tak staří aby nepochopili vysvětlení od právníka a seznámení se s realitou. Nicméně abysme si rozuměli, dokážu pochopit, že po roce známosti jí tam TP nechtějí povolit, ale nechápu tu chabou výmluvu, když jí rok tahali za nos a teď se vymluví na exekuci její matky? Nepřijde mi to fér a s takovými lidmi bych bydlet nechtěla.
@Lady Bee píše:
Promiň, ale to je která generace? Pokud teda zakladatelce není 50. Samozřejmě nevím kolik je zakladatelce a kolik je rodičům jejího partnera, ale tato generace je buď pryč nebo jsou hodně hodně staří, kteří pojem exekuce neznají nebo ho vnímají velmi zkresleně. Dnešní 50+ nejsou žádní blbci, ani staříci, kteří by nevěděli co je exekuce, půjčky, dluhy atd… naopak.
no aby jsi se nedivila i mezi dnešními 50+ se najdou blbci a ignoranti co absolutně netuší, ale tchánovci můžou být i generace 60+ a tam se prostě exekuce brala jako ostuda a podle toho co píše zakladatelka tak jsou hodně neinformovaní a ani právník ne nepřesvědčil
@Lady Bee píše:
Samozřejmě můžou být starší… pak beru zpět, ale na druhou stranu zase asi nebudou tak staří aby nepochopili vysvětlení od právníka a seznámení se s realitou. Nicméně abysme si rozuměli, dokážu pochopit, že po roce známosti jí tam TP nechtějí povolit, ale nechápu tu chabou výmluvu, když jí rok tahali za nos a teď se vymluví na exekuci její matky? Nepřijde mi to fér a s takovými lidmi bych bydlet nechtěla.
tak ono je otázka jestli víme všechny detaily za ten rok se jim mohlo všelicos rozležet a ten právní opravdu může být jen výmluva, ono za rok třeba poznali, že zakladatelka není to co si představovali ![]()
@Lady Bee a nebo ještě jinak možná si před rokem mysleli, at si kluk užije však oni se rozejdou no a ono né a ted neví jak vycouvat ze všech slibů, variant je spousta
@ka2ka píše:
no aby jsi se nedivila i mezi dnešními 50+ se najdou blbci a ignoranti co absolutně netuší, ale tchánovci můžou být i generace 60+ a tam se prostě exekuce brala jako ostuda a podle toho co píše zakladatelka tak jsou hodně neinformovaní a ani právník ne nepřesvědčil
To se najdou v každé generaci, ale nelze se už dneska vymlouvat na starší generaci, která by neměla šajna. 60+ dejme tomu, ale i tam to víceméně vylučuji, z praxe
moc dobře vědí co jsou dluhy, půjčky, exekuce… a že by to pro ně byla nějaká ostuda? Stejná asi jako pro třicátníky.
@Lady Bee tak moji tchánovci 60+ to takto prostě berou, proto si myslím že to klidně může být reálné i u zakladatelky ![]()
@ka2ka píše:
tak ono je otázka jestli víme všechny detaily za ten rok se jim mohlo všelicos rozležet a ten právní opravdu může být jen výmluva, ono za rok třeba poznali, že zakladatelka není to co si představovali
Pak jí to ale zřejmě měli říct, nemyslíš? Samozřejmě, že nevíme, ale to nevíme tady na emimi nikdy u žádného příběhu, tudíž takto se to brát nedá, to bychom tu mohli spekulovat do nekonečna. To je všechno třeba třeba třeba… udali důvod matčiny exekuce, pak to považuji za nesmysl a podpásovku a pokud nejsou natolik dospělý aby to řekli na rovinu, tak pak s takovými lidmi bydlet, není opravdu o co stát. Mají právo si určovat kdo bude a nebude u nich bydlet, kdo tam bude mít TP a kdo ne, ale tohle se nedělá ![]()
@ka2ka píše:
@Lady Bee a nebo ještě jinak možná si před rokem mysleli, at si kluk užije však oni se rozejdou no a ono né a ted neví jak vycouvat ze všech slibů, variant je spousta
Ať si kluk užije?
Přesně takhle přemýšlela moje tchyně
ať si kluk užije, ono ho to přejde… no nepřešlo
takhle přemýšlet je nesmysl, pokud klukovi není 18, ale ani to nevíme. A pokud takto přemýšleli, tak měli nápad s TP okamžitě zavrhnout.
@Lady Bee myslela jsem spíš detaily které nám řekla zakladatelka, možná jim spadli růžové brýle a proto couvají
@ka2ka píše:
@Lady Bee tak moji tchánovci 60+ to takto prostě berou, proto si myslím že to klidně může být reálné i u zakladatelky
Dobře… tak i kdyby, co má společného exekuce matky přítelkyně syna s ostudou tchánovců? Jako že by se na ně na vesnici špatně dívali? Fakt nevim ![]()
Chápu strach u starších lidí o majetek, že neví jak a co funguje, protože jsou nakrmení ze všech těch televizních novin a jiných výplachů mozků, právník jim to vysvětlil co a jak je. Toto člověk 50+ nebo 60+ s IQ pochopí.
@Lady Bee píše:
Dobře… tak i kdyby, co má společného exekuce matky přítelkyně syna s ostudou tchánovců? Jako že by se na ně na vesnici špatně dívali? Fakt nevimChápu strach u starších lidí o majteke, že neví jak a co funguje, právník jim to vysvětlil co a jak je. toto člověk 50+ nebo 60+ s IQ pochopí.
a třeba právě ta ostuda na vesnici může být motivace, ono do hlavy jim nevidíme, sama zakladatelka řekla že si to rozmysleli, až když se dozvěděli o dluzích její matky, a právník jim to vysvětlil, takže jediný co mě napadá je strach z pomluvy, z toho aby ona se nechovala časem jako její matka?
@ka2ka píše:
@Lady Bee myslela jsem spíš detaily které nám řekla zakladatelka, možná jim spadli růžové brýle a proto couvají
Možné to je, každopádně pak bych asi čekala nějakou reakci od přítele.
@Lady Bee píše:
Možné to je, každopádně pak bych asi čekala nějakou reakci od přítele.
tak to v každém případě, spíš bych čekala, že si s nima promluví třeba i beze mě aby mu tedy jasně a na rovinu vysvětlili co se stalo, že najednou otočili
@ka2ka píše:
a třeba právě ta ostuda na vesnici může být motivace, ono do hlavy jim nevidíme, sama zakladatelka řekla že si to rozmysleli, až když se dozvěděli o dluzích její matky, a právník jim to vysvětlil, takže jediný co mě napadá je strach z pomluvy, z toho aby ona se nechovala časem jako její matka?
Možný to je, pokud to tak je, tak je to ale hodně smutné. S takovými lidmi žít by opravdu nebylo jednoduché. Pokud se v 60 neumí povznést nad drbnou Ančou s Blaženkou, které ani nevím jak by se to dozvěděli, tak tedy nevím ![]()
Na mě to působí tak jak si říkala, že si říkali, že se kluk vyblbne a nechá jí, že si pro syna představovali něco jiného jako za krále klacka a ono se to neděje.
@Lady Bee píše:
Možný to je, pokud to tak je, tak je to ale hodně smutné. S takovými lidmi žít by opravdu nebylo jednoduché. Pokud se v 60 neumí povznést nad drbnou Ančou s Blaženkou, které ani nevím jak by se to dozvěděli, tak tedy nevímNa mě to působí tak jak si říkala, že si říkali, že se kluk vyblbne a nechá jí, že si pro syna představovali něco jiného jako za krále klacka a ono se to neděje.
asi tak rozhodně bych asi s trvalým tam nepočítala