Vzal mě k babičce na oběd, on jedl a já na něj koukala o vodě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6796
14.9.25 09:36
@tgg91 píše: Více

Promin, ale byt jen zakladni elementarni slusnost babicky by byla, at ji ten borec nakecal cokoliv, rict pred obema, podivej nepocitala jsem s tim, ze mame stravnika navic, tak vam jeho porci rozdelim a pripadne neco ukuchtim nebo si spolu zajdete jeste na neco dobreho.
A zakladni elementarni slusnost toho tveho burana by byla, nehlede na babicku, o tu jeho porci se s tebou rozdelit.

Zakladatelko…Za me, ta rodina je cela divna, prosim te, utikej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31246
14.9.25 10:15
@Anonymní píše: Více

Zda se to jako blbost, ale ukazuje to jak na tebe mysli. Osobně bych ti v takové situaci bych ti nabídl své jídlo a já si nasel nějakou alternativu. Každopádně mimo tudle situaci ti red flag vlaje spravne :nevim:, možná bys měla dát na svou intuici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
14.9.25 10:20

@Andelskej_Satan můj buran to není :lol: :lol:
moje babička dávala oběd pravidelně i jednomu známému, které si vždycky přišel nepozvaný, jak ho napadlo, hroznej oprskloun a vždycky přišel s kamarádem (a kamarádovi se kterým vždycky přišel, taky dala, aby tam chudák jenom nekoukal), a potom sama neměla co do pusy,.. ale povinnost to není :nevim: slušnost sice ano, jak už jsem psala, ale někomu jsou tyhle věci jedno
Každopádně pozvat si já přítele k sobě domů (pro mého přítele neznámé prostředí), začít tam něco jíst a nenapadnout mu také něco dát, by byla fakt ostuda, to ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
14.9.25 10:21
@Jiřina a píše: Více

Ježíš, přijít sem potenciální snacha s kachnou, co by se mi vecpala do kuchyně a ještě mi chtěla vytřít, tak jí pošlu rovnou i s kachnou do…pryč. To jako, že by předpokládala, že jsem lakotná, neschopná uvařit a ještě mám doma bordel? Cpát se víceméně cizím lidem takhle agresivně do domácnosti je krajně neslušné. Normální je přijít na návštěvu s nějakou malou pozorností a ze slušnosti nabídnout třeba pomoc s úklidem nádobí a na oplátku je slušnost to odmítnout. Pokud nejsem invalida ležák.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
14.9.25 10:25
@Adaneli píše: Více

Nejí ryby, takže dostane jenom ochutnat sousto a nic jiného jí ani ze základní slušnosti nenabídnou a muž neprojeví nejmenší zájem o to, jestli objekt jeho zájmu, který by měl v této fázi obletovat jak můra lampu, nemá náhodou taky hlad, zatímco on tlačí lososa. Ale ona je taky trubka, že tam sedí o vodě jak pecka a ani se nezeptá - Co budu obědvat já? Už bych si něco taky dala, jak to uděláme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
14.9.25 11:05
@Atisia píše: Více

Taky jsem mívala návštěvy kamarádek své dcery. A dostaly i najíst :lol: a sranda byla jak mi to jídlo chválily a moje vlastní rozfachaná dcera držkovala na jídlo a ty kamarádky mi říkaly jak vařím líp jak jejich maminka.
Přitom určitě ty jejich maminky vařily taky dobře. Jen doma je málokdo oceněn :mrgreen: tedy u puberťáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
14.9.25 11:25

@ZuzaM tak vám asi není ale 85 let :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
14.9.25 14:47
@smile_xxx píše: Více

Ta se prostě neztratí, no :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
14.9.25 16:31

Nechápu, proč by zakladatelce měla oběd nebo něco k jídlu vařit/připravovat babička. :nevim: Přivedl si ji vnuk. Dospělý vnuk. Je mu 32, ne 12, tak proč se o zakladatelku nepostaral sám? Babička souhlasila s tím, že si ji může domů přivézt. Ale nezvala ji na oběd nebo na kafe. O zakladatelku se měl postarat její přítel - nebo co v tuto chvíli je.

Stejně tak zakladatelka nepředpokládala, že se půjde seznamovat s babičkou, aby jí přinesla nějakou pozornost. Dozvěděla se to cestou v autě. Asi jen předpokládala, že tam pomůže donést ten nákup. Konverzaci o obědě nevnímala. Přesně nevěděla, co se bude dít. To je něco jiného, než kdyby šla na oficiální návštěvu. Babička vnukovi sice náhlou návštěvu povolila, ale asi z ní nebyla „na větvi“. Tak si pak šla po svém - do obýváku.

A to, že by tam měla zakladatelka babičce vytřít? Nebo začít vyvářet? 8o To nemyslela snad dotyčná vážně, že ne? Pokud by bylo potřeba vytřít a uklidit, může to snad udělat vnuk, který tam bydlí, ne?

On měl automaticky přinést ke stolu ještě jeden talíř a příbor a rozdělit se. Pokud věděl, že zakladatelka nejí rybu, měl se jí i tak zeptat, zda si přece jen nedá, nebo alespoň neochutná, že babička umí lososa připravit výborně. Zakladatelka psala, že jí dal ochutnat a že jí chutnal. Takže mohl jak rybu tak brambory rozdělit na polovinu. Pokud by lososa nechtěla tak alespoň ty brambory. Pokud by nechtěla ani je, mohl se jí zeptat, zda jí může alespoň namazat chleba/rohlík s něčím nebo nabídnout jogurt, sušenky, něco… Pokud by se s ní rozdělil a měli oba málo, mohli se pak ještě někde na jídlo stavit.

To, že ho to vůbec nenapadlo a ještě před hladovou zakladatelkou pomlaskával, jak je to výborné, je sobecké a buranské.

V tom, že bydlí pár dní u babičky, když je v ČR, bych takový problém neviděla. Pokud je 4 - 6 týdnů v zahraničí, je zbytečné, aby tady platil nájem. To je lepší, když splácí ty dluhy. Ale rozhodně bych si ho, být zakladatelkou, nespěchala nakvartýrovat domů - což jemu by naprosto vyhovovalo. Nemusel by být u babičky, u zakladatelky by měl full service (nebo by si to mohl myslet) a navíc sex podle potřeby… Co by mu chybělo…

Mě by třeba zajímalo z čeho ty dluhy opravdu má. Pokud je v insolvenci, zkoukla bych insolvenční restřík. Stejně tak ARES, abych věděla v čem podnikal… Už to, že je zadlužený by mi hodně vadilo. Rodinu bych s ním zakládat nechtěla. A potom co předvedl… No, možná pokud je tak dobrý v posteli (spíš asi v autě :mrgreen: ), tak bych si ho nechala na sex, než si najdu někoho jiného… :think: Jinak mi přijde neperspektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.9.25 16:38
@Takyjedna píše: Více

asi byl nastávající dobrá partie, tak to se jedna investice do kachny s bábovkou vyplatí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.9.25 16:47
@Takyjedna píše: Více

Spíš si z ní někdo udělá vývařovnu na zavolání. Ale každému, co jeho jest 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
14.9.25 17:02
@smile_xxx píše: Více
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
14.9.25 18:20
@Anonymní píše: Více

hele ale v dalsim komentari pises, ze se te zeptal, jestli nekam nechces zajit a tys rekla ne. To si trochu protireci, vid? Take pises, ze ti dal ochutnat, ale ty ryby nejis, takze nejake nabidnuti pravdepodobne probehlo. Nadto jsi nerekla jasne, ze ti neco vadi. Jasne, tohle bylo faux pas a stavat by se to nemelo. Ale myslim, ze on mohl byt z te situace taky dost nesvuj, nechtel urazit babicku, zvlast pokud u ni bydli, porce navic asi taky nebyla (ryby ostatne nejis) a uvareneho taky nic jineho nemel. Pak se snazil situaci napravit tim, ze ti donesl, co doma mel, a nabidl obed venku…
Mel to udelat lepe, ale tvoje komunikace je tristni a pro mne by taky byla dost odrazujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
14.9.25 18:45
@Alice band píše: Více

Mne tedy pripada slusne neco prinest, kdyz jdu na navstevu, at jsem zena nebo muz. I kdyz jdu jako zena na navstevu k muzi. Zajimave, ze nekdo to ma jinak. Pre mne ne uplne v pozitivnim slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí