Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tkanicka26 pro tebe to poprvé je, pro něj je to podruhé… Tak to prostě je
Moji rodiče mají rozdíl 22 let, už téměř 30 let spolu spokojeně v manželství. Je pravda, že táta vypadá minimálně o 10 let mladší, je velmi aktivní apod., naopak máma je spíš usedlejší. S tátovými dětmi z předchozího manželství si rozumějí taky skvěle.
A kvůli penězům se dohromady tedy taky opravdu nedali. ![]()
Já osobně mám partnera věkově blízkého, takže si to taky u sebe nedovedu představit, ale mám ve svém okolí příklady (ještě asi 2 takové - šťastné - páry kromě mých rodičů) a tak věřím, že to může v pohodě fungovat.
@Tkanicka26 píše:
Ale prozivame si nase poprve,to nase spolecne.To bych vlastne podle te teorie musela cely zivot zustat s tim,co jsem poprve spala,protoze s dalsim uz to nebude to poprve.
Vaše společné ano, ale tvůj manžel už budování a svatbu i děti už jednou zažil. Pro něj to prostě poprvé není.
@zakruta Zivot uz me naucil a tak nikdy nerikam nikdy.....ale do chlapa s „cizima“ detma bych fakt nesla… asi bych si nasla nekoho na povyrazeni a po novem partnerovi bych se poohledla az i moje deti opusti hnizdo… ve veku, kdy uz i by i ten potencionalni chlap mel deti z hnizda.
Kazdej to ma nastaveny jinak. Pro kazdeho je ve vztahu dulezite neco jineho… nejak moc nechapu tu hysterii kolem meho prispevku. Nikomu do zivota nemluvim, kazdy sveho stesti strujcem ![]()
Takový muž bude pravděpodobně manipulátor. Zajímavé, že kdyby tu byla diskuse o vztahu mezi například 14 a 17 (v němž by se neporušovaly zákony), což je desetkrát menší rozdíl, tak by jste už pobízeli k zmlácení té dívky.
K zakladatelky příspěvku. Je zde několik možností
1. Muž je bezcitný manipulátor, který chce mít svoji konkubínu
2. Muž si chce najít na pár týdnů mladou, aby s ní mohl spát
3. Muž je emocionálně přitahován výrazně mladšími ženami a má ji upřímně rád.
Třetí možnost je nejméně pravděpodobná.
@Bratrvšechdětí píše:
Takový muž bude pravděpodobně manipulátor. Zajímavé, že kdyby tu byla diskuse o vztahu mezi například 14 a 17 (v němž by se neporušovaly zákony), což je desetkrát menší rozdíl, tak by jste už pobízeli k zmlácení té dívky.K zakladatelky příspěvku. Je zde několik možností
1. Muž je bezcitný manipulátor, který chce mít svoji konkubínu
2. Muž si chce najít na pár týdnů mladou, aby s ní mohl spát
3. Muž je emocionálně přitahován výrazně mladšími ženami a má ji upřímně rád.
Třetí možnost je nejméně pravděpodobná.
Jasne. Takze proste starsi chlap s odrostlyma detma je jedine blbec nebo uchyl, co nema zadne city.Jsem se pobavila ![]()
@Pidulka1991 píše:
@Tkanicka26 pro tebe to poprvé je, pro něj je to podruhé… Tak to prostě je
A o co Vam jako jde?To je jako hadat se,zda je sklenice napul plna nebo prazdna.Takze budeme tedy muze s detmi hazet rovnou do hrobu,protoze nemaji tedy pravo to zazit znovu a treba i lepe.Muj manzel si prvni zenu bral,protoze musel,me si vzal protoze chtel a to i přesto,ze rozvod byl ze strany ex hrozny,protoze se chovala hrozne.Co Vam vadi?Ze nam to klape?
Nejste jeho ex? ![]()
@Tkanicka26 nejsem, mně je to úplně jedno. Hádat jste se začala vy. Jen nechcete přijmout pravdu, že on si to, i když nešťastné už prožil. Ma teď 2. Pokus a nejspíš je mu s vámi lépe, ale nemění to nic na tom nemění. Co vám mám závidět? Proč by se měli chlapi s detma házet do hrobu, to tu nikdo neříká, jen se poznamenalo, že už si většinou věci prošli. To vy to nechcete přijmout.
@Anonymní píše:
Poslední dobou slyším samé negativní názory na vztahy mladé holky s výrazně starším mužem. Myslím třeba 19 a 40. Co si o takových vztazích myslíte vy? Máte někdo takový vztah nebo jste měli?
když mi bylo 20, taky jsem mívala starší muže. Dlouho to nevydrželo. Chlap má většinou už závazky, no a pokud ve 40+ žádné nemá, také to o něčem svědčí.
Pokud je to normální chlap, má už zkušenosti a svoji historii a ty jsi pro něj snadno ovlivnitelná nezkušená holka. Pokud tě má fakt rád, je někdy těžké vyrovnat se s tou jeho historií (a závazky).
Nedivím se holkám, když se jim líbí starší, ale dost bych se zamyslela nad muži, kterým by v 40+ imponovala mladá holka - asi jen jako „mladé maso“.
@Anonymní píše:
Poslední dobou slyším samé negativní názory na vztahy mladé holky s výrazně starším mužem. Myslím třeba 19 a 40. Co si o takových vztazích myslíte vy? Máte někdo takový vztah nebo jste měli?
Nemyslim si nic. Nejsem gay, takze starsi muzi me neberou. Zeptej se na to Terky Kerndlovy, ta ti s tim poradi.
@milktea píše:
když mi bylo 20, taky jsem mívala starší muže. Dlouho to nevydrželo. Chlap má většinou už závazky, no a pokud ve 40+ žádné nemá, také to o něčem svědčí.Pokud je to normální chlap, má už zkušenosti a svoji historii a ty jsi pro něj snadno ovlivnitelná nezkušená holka. Pokud tě má fakt rád, je někdy těžké vyrovnat se s tou jeho historií (a závazky).
Nedivím se holkám, když se jim líbí starší, ale dost bych se zamyslela nad muži, kterým by v 40+ imponovala mladá holka - asi jen jako „mladé maso“.
Radeji mladý maso nez seschlou švestku ![]()
A co je špatného na tom, když má třeba chlap 31 a holka 20 ?
Mně to přijde docela v cajku
Anonymně, osobní údaje.
Teta rozdíl měli cca 30 let, podváděla ho, strejda už zemřel.
Moji rodiče 21 let rozdíl, celkem spokojenost.
Známá rozdíl cca 37 let, už je rozvedená.
Nešla bych do toho.
Chlapa s dítětem/dětmi z předchozího vztahu bych taky nedala.
A starší muži? Tak to vůbec. Připadala bych si jak se svým tátou. ![]()
Chápu, že pokud je holka mladá, finančně třeba i nezabezpečená, naivní, a mladíci jejího věku jí nic neříkají, starší chlap ji uhrane, ale přesně, jak říkáte, je potřeba se koukat do budoucnosti, chlap vám pak umře a budete i klidně těch 20 let samy, a to ještě v tom nejhorším, nejtěžším a nejosamělejším období vůbec. ![]()
Jsem si jistá, že se tu najdou ženy, které jsou ve vztahu s takovýmto věk. rozdílem šťastné a spokojené, ale ruku na srdce, jsou to výjimky. ![]()
Krásný…
Takhle to má být