Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Osssa píše:
Velmi často tyto vztahy navazují gayové a pedofilové.
Skutečný gay nemá potřebu navazovat vztah se ženami. Maximálně to může být póza - ať už jedné, nebo druhé strany, nebo pokus, ale ne vztah.
S tou pedofilií se to tu mele pořád dokola (uznávám, že to živí bulvár - co by si jiank počali
)
- tak znova: Předmětem pedofila nejsou osoby s vyvinutými pohlavními znaky, tedy ani dospívající dívky.
A s dlouhodobějším vztahem už by to vůbec nefungovalo, že. ![]()
Ale řeší se tu snad větší odstup, ne tohle?! ![]()
Tak pár příkladů z mého okolí:
1. pár - rozdíl 20 let - on po prvním manželství a pak dost bouřlivých letech udělá vpodstatě colikiv, jenom aby ona neodešla - sám má problémy v rodině - děti ani rodiče ji nepřijaly, nějak sice funguje se synem, ale jsou tam dost boje, ona le v relativně luxusu, takže kdybyste se jí zeptali, tak by řekla, že to funguje
2. pár - rozídl 16 let - ona vpodstatě služka, protože on je právník, nikdy si ji nevzal, mají spolu dítě (svým způsobem nemanželské), ona ví, že se jí je schopen kdykoliv zbavit, tak seká latinu
3. pár - rozdíl 20 let - dlouholetá milenka, kdyby mu neumřela jeho první žena, tato by byla pořád čekatelkou, ani po 4 letech po smrti ženy si ji nezval, takže krom výletů a společného dítěte ona nic nemá, ale taky by řekla, jak jim to klape, on je hajzlík a určitě má zase nějaké další vedle, ale má dost peněz a docela moc, takže ona si nemůže moc vyskakovat, a dělá mu dlouholetou sekretářku
4. pár - rozdíl 16 let - on si kvůli ní rozbil rodinu, jak strašně moc chtěl mladou přítelkyni, byl to vztah cca 3 roky, plný hádek a rozchodů, dneska už spolu nejsou, chlap je sám, zhrzený a hledá zas nějakou další, protože potřebuje služku a vpodstatě prostitutku v jednom
5. pár - rozdíl 16 let - chlap rezgnoval a seká latinu, protože ví, že už další prachy nevydělá, tak najednou vozí dítě do školy a poslouchá, ona by taky řekla, jak jsou v pohodě
6. pár - rozdíl 30 let - chlap byl rozvedený a tato ho vpodattě uhnala, protože on je právník a ona sekretářka na policii, ještě nehezká, šel do toho, v 70 malé dítě, ve společnosti se přetvařuje, ale jinak říká, že to byla jeho největší chyba na světe, že by do toho už nikdy nešel, musí makat jak mladý, aby zaplatil barák, ten musel převést na ni, dělala mu scény, ona by taky asi řekla, že je vztah v poho
Skoro bych řekla, že je to takové divadlo - navenek všichni tvrdí, jak je to super, ale uvnitř je to bída a rezignace. Místním dámám to tady proto moc nevěřím, že je to v poho, kdyby ten jejich chlap měl ještě sílu, tak je možná pošle rychle do oběhu.
@darka15 tvoje příspěvky jsou vždy velmi smutné čtení. Říkám si, že máš zcela zvláštní sociální bublinu nesamostatných a závislých na chlapovi subinek bez hrdostí a se zády shrbenými.
Náš známý těsně před padesátkou začal chodit s holčinou 19 let. Podotýkám, že on fakt šikovnej mužskej. Ona byla děsně zamilovaná, dávala hodně najevo, což mu dost dělala dobře, ale říkal, právě z toho důvodu, že ji má rád, že si ji nevezme. Po 3-4 letech ho celkem nečekaně opustila. Důvod nevím, znám spíše jeho, ale on v tomto trochu mlží. Každopádně z toho byl dost špatný, možná v ten čas rozchodu, byl rozmyslel, nevím.
Je pravda, když bych někoho milovala a věděla mu, že naším svazkem do budoucna způsobím trápení, vzdala bych se toho vztahu či bych se snažila užít času s ním, ale nepřipoutávat si ho do budoucna. Ale přiznávám, že u mě je to o to asi o věku, já jsem právě ve věku mezi 40-50 a už některé věci vidím jinak. Nehrotím tu osudovost.
@darka15 To je síla. Přemýšlím, jestli by někdo podobně popsal i moje manželství. Máš kolem sebe vůbec někoho, komu vztah funguje?
Jinak my máme rozdíl 16 let, naše děti jsou manželovy první, opravdu je chtěl a má s nimi bezva vztah.
Je fakt, že jsem hodně přemýšlela, jestli do toho jít, a velkou roli hrály peníze a čas, obého má muž dostatek. Myslím, že u vztahu s větším věkovým rozdílem se musí víc myslet na praktické věci, aby v tom každodenním soužití nepřeválcovaly tu počáteční lásku.
Je velký rozdíl, jestli je holce třeba 30 a chlapovi 48, než když je holce 18 a chlapovi 36. to první mi přijde ok, ona je dospělá, on ještě pořád v dobrých letech. To druhé mi přijde mírně zvrhlé. Myslím si, že muž v určitém věku, zvlášť nad těch cca 35, pokud je emočně vyzrálý, má takové nároky na parnterku, které většina 18ti letých slečen podle mě splňovat nemůže. Ale výjimky se najdou, samozřejmě!
Já měla vždycky starší partnery. Max tedy o 7 let. V 19 mi 40letý nic neříkal. To spíš muži kolem 30. No a teď mi bude 30 a zas vrstevníci mi taky nic neříkají a slintám po 40letých. Být svobodná, tak bych hned jednoho vyzkoušela.
Já je třeba jako dědky nevidím. Je to dost o povaze. Najde se líný a nespolečenský 30, stejně tak jako starší a naopak. Já bych žila už dneska okamžikem. Zakladatelce je 19, pokud je jí s ním fajn, tak proč to nevyzkoušet. Nikde není psáno, že to musí nutně být ten pravý, s kterým si hned udělá dítě. Nebo jim to třeba vyjde a na tom také není nic špatného. Tady každý pohřbívá pomalu chlapa v 50 ![]()
@Mango_Lassi píše:
@darka15 tvoje příspěvky jsou vždy velmi smutné čtení. Říkám si, že máš zcela zvláštní sociální bublinu nesamostatných a závislých na chlapovi subinek bez hrdostí a se zády shrbenými.
Není to tak, mohla bych tu dát desítky příběhu šťastných manželství. Zajímavé je, že tohle je taková skupina lidí, která je spjatá společnou činností (až teda na jeden příběh). Nicméně jsme se tu bavili o starších mužích a já neznám žádný pár, kde by byl věkový rozdíl větší než 16 let, byli spolu od počátku (tj. předchozí manželství nebylo rozvedeno) a vydrželo jim to. Znám jeden případ, kde je rozdíl 10 let a funguje to tak tak. Prostě ten věkový rozdíl je znát, nemůžu si pomoct.
A ještě jsem si vybavila jeden smutný příběh - mladá lékařka rozvedla manželství svého nadřízeného lékaře (18 let rozdíl), dokud měl funkci, tak to „klapalo“, pak už jen ambuloval, ztratil moc, ona si okamžitě našla mladšího milence, pak se odstěhovala, pak už ho jen pomlouvala, rozvedli se, on žil sám a sám umřel, bolestínský, že ani ta první rodina se s ním nebaví. I když ono to smutné nebylo - ona byla šťastná, že ho odvedla - to chvíli samozřejmě vydrželo.
@Anonymní píše:
@darka15 To je síla. Přemýšlím, jestli by někdo podobně popsal i moje manželství. Máš kolem sebe vůbec někoho, komu vztah funguje?
Jinak my máme rozdíl 16 let, naše děti jsou manželovy první, opravdu je chtěl a má s nimi bezva vztah.
Je fakt, že jsem hodně přemýšlela, jestli do toho jít, a velkou roli hrály peníze a čas, obého má muž dostatek. Myslím, že u vztahu s větším věkovým rozdílem se musí víc myslet na praktické věci, aby v tom každodenním soužití nepřeválcovaly tu počáteční lásku.
Mám, píšu níže.
Velký rozdíl vidím v tom, že chlap nejdřív třeba podniká, zabezpečí se a pak si najde ženu - i mladší. Ale nedojde tam k rozbití rodiny. Nicméně ve vyšším věku je nutno počítat s tím, že žena předčasně s tím chlapem zestárne - jí bude 40, jemu skoro šedesát - navenek hraje bodrého, ale doma bude „mít dost“.
@Mango_Lassi píše:
A ještě - ony někdy nejsou shrbené, ale jak jsou mladé, tak mají sílu s tím chlapem mávat a dusit ho a on - bez síly - se raději podvolí a „seká latinu“, což, když byl mladší, nedělal.
Jako když se při jednání o koupi montovaného domu najednou ten prodejce, kterého člověk vidí tak podruhé, najednou začne svěřovat, jak musí pro dítě do školy, jak musí to a to, jak se mu žena vysmívá, co to prodává za domy a má takový odevzdaný výraz, tak je vám jasné, jak to je. Byla jsem tehdy dost v šoku, když to začal vykládat.
@darka15 píše:
Není to tak, mohla bych tu dát desítky příběhu šťastných manželství. Zajímavé je, že tohle je taková skupina lidí, která je spjatá společnou činností (až teda na jeden příběh). Nicméně jsme se tu bavili o starších mužích a já neznám žádný pár, kde by byl věkový rozdíl větší než 16 let, byli spolu od počátku (tj. předchozí manželství nebylo rozvedeno) a vydrželo jim to. Znám jeden případ, kde je rozdíl 10 let a funguje to tak tak. Prostě ten věkový rozdíl je znát, nemůžu si pomoct.A ještě jsem si vybavila jeden smutný příběh - mladá lékařka rozvedla manželství svého nadřízeného lékaře (18 let rozdíl), dokud měl funkci, tak to „klapalo“, pak už jen ambuloval, ztratil moc, ona si okamžitě našla mladšího milence, pak se odstěhovala, pak už ho jen pomlouvala, rozvedli se, on žil sám a sám umřel, bolestínský, že ani ta první rodina se s ním nebaví. I když ono to smutné nebylo - ona byla šťastná, že ho odvedla - to chvíli samozřejmě vydrželo.
Jedná se asi o ženy z nižších sociálních tříd, které se samy uplatnit profesně odborně ani finančně nedokážou a muže vidí jako tu vstupenku do lepšího světa. Myslím, že jim není moc co závidět, protože nemají co jiného nabídnout.
@darka15 píše:
A ještě - ony někdy nejsou shrbené, ale jak jsou mladé, tak mají sílu s tím chlapem mávat a dusit ho a on - bez síly - se raději podvolí a „seká latinu“, což, když byl mladší, nedělal.
Jako když se při jednání o koupi montovaného domu najednou ten prodejce, kterého člověk vidí tak podruhé, najednou začne svěřovat, jak musí pro dítě do školy, jak musí to a to, jak se mu žena vysmívá, co to prodává za domy a má takový odevzdaný výraz, tak je vám jasné, jak to je. Byla jsem tehdy dost v šoku, když to začal vykládat.
Mně jich líto není, jsou to ale příběhy jak z 50. let 20. století. Ale víš, jak se říká, jaký šel, takovou našel.
@Mango_Lassi píše:
Jedná se asi o ženy z nižších sociálních tříd, které se samy uplatnit profesně odborně ani finančně nedokážou a muže vidí jako tu vstupenku do lepšího světa. Myslím, že jim není moc co závidět, protože nemají co jiného nabídnout.
Sekretářka, sekretářka, nehtařka, inženýrka, učitelka (neodpovídá číslům příkladů), u některých nevím, znám muže. Jo - díky chlapovi se dostanou tam, kam by se samy nikdy nedostaly.
@Mango_Lassi píše:
Mně jich líto není, jsou to ale příběhy jak z 50. let 20. století. Ale víš, jak se říká, jaký šel, takovou našel.
Tu novou a ani toho chlapa nelituju, ale vadí mi oběti - děti a žena z bývalého manželství. Až na výjimky tahanice o alimenty, majetek, děti, otec se často nehlásí…