Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemám a ani bych to nechtěla. Nepřitahují mě starší muži, navíc o tolik let starší je pak nevýhoda ve stáří.
@Anonymní píše:
Poslední dobou slyším samé negativní názory na vztahy mladé holky s výrazně starším mužem. Myslím třeba 19 a 40. Co si o takových vztazích myslíte vy? Máte někdo takový vztah nebo jste měli?
Je to jejich věc, ale sama bych to nechtěla.
19 a 40 je podle mě hoodně velký rozdíl. Nikdy jsem neměla výrazně starší ani mladší muže zkušenost nemám. Ale tak každému vyhovuje něco jiného. Připadá mi to přirozenější, než naopak - výrazně starší žena a mladší muž. I když i takový případ znám, ona 45, rozvedená, 3 děti, on 30 let, bezdětný, dali se dohromady a už jsou spolu asi 10 let a vypadá to, že jim to klape.
tak to bych teda nedala. 40catnik by mi v 19 neimponoval. Sex bych si s nim vubec nedokazala predstavit, co bych asi vrhla.
Mám s partnerem 21let rozdíl.Názor na to mám tedy pozitivní ![]()
Nešla jsem do takovýho vztahu. Byla jsem si dost jasně vědoma toho, že se nechci jednou změnit z milenky na ošetřovatelku… A když toho muže sleduju teď po patnácti letech, je mi naprosto jasný, že by mě tahle metamorfóza neminula…
@Meredithx píše:
Mám s partnerem 21let rozdíl.Názor na to mám tedy pozitivní
A jak jste se dali dohromady? Jestli jste spolu dyl tak jak vám to funguje po letech? ![]()
@warita on není 40cátník a 40cátník. Nějaký taťka s pivním pupkem asi ne, ale je spousta mužů, co jsou ve 40 letech fakt kocouři. Spousta zajíčků se jim nevyrovná, problém je když ztratí jiskru a zfotrovatěj, to se pak s ženy stává pečovatelka. Ale za sebe můžu říct, že v 19ti by se mi kolena z takového kocoura podlomily, ale na dlouhodobý vztah to pro mě není, i když takovýto pár osobně znám a klape jim to. ![]()
@Anonymní píše:
Poslední dobou slyším samé negativní názory na vztahy mladé holky s výrazně starším mužem. Myslím třeba 19 a 40. Co si o takových vztazích myslíte vy? Máte někdo takový vztah nebo jste měli?
Mám o 21 let staršího manžela a klape nám to. Máme 2 holky. 6,5 a 4 měsíce.
No ale plus může být v tom. že se 2× vdáš. Jednou za starýho jako mladá, a potom za dalšího jako vdova..
@Anonymní píše:
A jak jste se dali dohromady? Jestli jste spolu dyl tak jak vám to funguje po letech?
Přes známou, jiskra přeskočila hned a bylo to jasný. Spolu 4,5 let. Je to každého věc a pokud je ti 19 a ne 14
a nikomu tím neubližujete tak proč ne, že? ![]()
@Meredithx píše:
Přes známou, jiskra přeskočila hned a bylo to jasný. Spolu 4,5 let. Je to každého věc a pokud je ti 19 a ne 14a nikomu tím neubližujete tak proč ne, že?
přesně. když je jim dobře, není co řešit. Musí se to brát jak to je. Nikde není psáno, že se nebudu starat o stejně starého manžela, kterého skolí třeba mrtvice
@Forest_Gump1 nebo paradoxně on o ní, i když je mladší. Člověk má žít přítomnosti, dělat, co je mu příjemné a milé, nestarat se o to, co si pomyslí jiní. Je to každého věc a nikdo by nikoho neměl odsuzovat.
@Forest_Gump1 píše:
přesně. když je jim dobře, není co řešit. Musí se to brát jak to je. Nikde není psáno, že se nebudu starat o stejně starého manžela, kterého skolí třeba mrtvice
Pokud zakladatelka stojí dejme tomu o normální vztah, ale neplánuje s dotyčným rodinu atd. nemusí tyto věci zatím ani řešit. Z hlediska dlouhodobého vztahu stojí za to se zamyslet nad rozdílem, který bude ve stáří jen znatelnější.