Vícegenerační bydlení. Co byste v takové situaci udělali vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
181
31.8.25 14:08

Mě by hodně vadilo to že není schopný hledat a přijmout nějaký kompromis. Ty se za ním přestěhuješ, rodiče a přátelé uvidíš párkrát za rok a jaký ustupek udělá on? To je hezké že on si nechcce brát hypotéku ale co z totho budeš mít ty? Budeš bydlet v domě kde ti nepatří ani klika od dveří.
Pokud nejste už teď schopni se domluvit neztrácela bych s ním čas 🙈 Diskusí na tohle téma je hromada a nikdy to nedopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
31.8.25 14:09
@Gerbera001 píše: Více

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.8.25 14:22
@JenniferLawrence píše: Více

s přibývajícími roky a zdravotními problémy by byla péče o ně na mně, což asi chápu.

Ty to chapes? Ja tohle totiz vubec nechapu.

Mas pravdu, ze ty jsi ustoupila stehovanim do jeho regionu, tak ted by mohl on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 14:24
@izabe píše: Více

Takže myslíte, že i kdyby ted kývl na můj návrh, tak by z toho časem sešlo? Z toho mám taky strach, že mi řekne, půjdeme tam na pár let, ale jakmile tam půjdeme, tak z toho vycouvá a nebude se mu chtít jít jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
31.8.25 14:26

Určitě. Muže argumentovat, že jste si to tam už zařídili, investovali peníze a že takhle byste začínali znovu od nuly apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10224
31.8.25 14:27
@PaníBovaryová píše: Více

Já to taky vůbec nechápu.
Ale ty víš :).

Příspěvek upraven 31.08.25 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.8.25 14:28

Jakoze par let k prarodicum a pak…? Hypoteka? Najem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21782
31.8.25 14:29

Ano, myslím si, že jakmile budete bydlet u jeho prarodičů, už ho nikam jinam nedostaneš. Vždyť sama píšeš, že on hypotéku zásadně odmítá…
Fakt si tady přečti diskuse o dvougeneračním bydlení. Každopádně jděte spolu bydlet do nájmu a uvidíte, jak to bude fungovat. Buď si to všechno sedne a nebo vyplavou na povrch další problémy. Ale to jinak než společným soužitím nezjistíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10224
31.8.25 14:29

Nemyslíme. (Skoro) víme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 14:30

Tak asi by se ta péče ode mě očekávala, když bych tam bydlela :D no, to jsem mu říkala, že bychom tam nic nerekonstruovali, v pohodě tam lze bydlet ve stavu, v jakém to teď je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 14:31
@PaníBovaryová píše: Více

Hypotéka, nájem určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Vícegenerační bydlení jsem nezažila, ALE manželství v domě, který byl v majetku pouze manžela (žádné SJ). Zpočátku xy let vše v pohodě, pak mu hráblo a vyhazoval mě i s dětmi a řval, že se můžeme sebrat a jít, ať vypadneme, že on tam chce být sám, že on má barák a já h…o apod…

Radim dobře si zjistit a zajistit majetkové poměry. Mě tenkrát nikdo neupozornil, nikdo nevaroval, ať si na to dám bacha apod…já myslela, že sňatkem je to i tak „společne“. V době bez internetu nešlo tak lehce si vse ověřit v katastru, jak je to tam zapsaný atd…
Houby - i po xy letech společné domácnosti jsem měla pouze užívací právo… takže v podstatě nic…

• Citovat
  • Upravit
10224

@JenniferLawrence bóže, zachraň se kdo můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 14:35
@Anonymní píše: Více
tak to vím naprosto jasně, že by mi nikdy nenapsal ani část baráku. Už při seznámení mi říkal, že se s otcem několikrát bavil o tom, jak to poféšovat, aby z toho případně nějaká ženská nic nedostala. Zase na druhou stranu jde o rodinný dům, můj taťka by si taky nepral, abych část napsala na nějakého chlapa.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.8.25 14:36

Pred chvili jsi psala, ze hypotece se chce vyhnout za kazdou cenu.
Neni jeho plan to nechat vyhnit, aby se vam casem nikam nechtělo?
A prarodice budou potrebovat tu pomoc, chapes, nemuzeme je tady nechat samotne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová