Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2271
4.10.12 20:09

Tak holky, ředitelka to vzala uplně super, ještě mi poděkovala za kritiku 8o. Domluvily jsme se že jí něco na netu najdu o éčkách a pošlu jí to.Plus mi chce půjčit Dobu jedovou. Takže paráda, mám ráda lidi ze kterýma se dá rozumně domluvit a snesou kritiku :potlesk:.Mám radost :dance:
Prý se pokusí hodně změnit..Z polotovarů prý vaří i z dochucovadel.Tak jsem zvědavá…Ještě tu starou ředitelku vykopli :potlesk:.Tahle je fakt fajn!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
4.10.12 21:27

@Adriana no tak to je úplná paráda :palec: kde že to bydlíte?? se asi budem stěhovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
4.10.12 21:41

@Adriana Tý jo! Tak to čučím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
4.10.12 21:48

@Adriana Tak to je super ženská :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
4.10.12 22:02

Ředitelka vypadá dobře, teď jen aby si to dokázala u zřizovatele prosadit… no držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
4.10.12 22:40

@šóšannáh
V Tymákově :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
4.10.12 22:43

@Adriana Dej vědět, jak to dopadlo. My máme školku 100 metrů od baráku, netuším zatím, jak tam vaří, ale nedělám si iluze. Když tak budem jezdit do Tymákova, to je tak 10 km. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
4.10.12 23:18
@Adriana píše:
Holky, vařím doma ze surovin z trhů. Kuřata, králíky, hovězí, krůtí atd máme od farmáře. To samé veškerou zeleninu a ovoce co je v sezoně. Pečivo kupujeme ve farmářském krámku nebo peču doma z kvásku. Taky máme skleník a pár záhonků. Nehnojíme chemií jen hnojem a slepičincema. Tuk doma používáme, ale je pravda, že máme málo smažených věcí. Strikně se vyhýbáme glutamátům, barvivům a jiným hnusným aditivům. V supermarketech moc nenakupujeme, když tak toaleták a jiné. Kosmetiku, pasty, jary, mýdlový gel atd vše EKO a přírodní, bez fosfátů a jemu podobných s. aček. Takže, je to asi tímhle, že máme doma JÍDLO a ne s. ačky z polotovarů.

Tak ted jsi uplne popsala nasi rodinku. :mrgreen: Akorat my jeste nemame ten sklenik a zahonek mame jen jeden a to s mrkvickou (zatim nejsou prostory). :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.10.12 12:28

:cert: :cert: :cert: :cert: :cert: Takže, zprávy z dneška, malá se pokadila ve školce…Takže výsledek? Řída chce výtěry od mudr. Paráda! Když pominu to, že jí objektivně nic není(teplota, slabost, zvracení) pokud není pár hodin po jídle ve školce. Cca 3-4 h od jídla ve školce křeče, pak se 2× pokadí, pak klid. Večer vlčí hald.Pak OK. Včera odpol se nepokadila, akorát křeče. Takže to dneska slízla bud řída nebo učitelka. Tak hned stěry :cert:.Navíc, malá je jediná, kdo má průjem to je další, kdyby měla viry, mají to všechny děti :nevim:.Určitě by ostatní nakazila. Šíří se to jak lavina(zkušenosti z oddělení, lehl i personál).Je mi docela líto ji tahat na výtěr. Volala jsem to Mudr a ta nadšená nebyla.Prej je to zbytečný a dle popisu to odpovídá jídlu co snědla…Ach jo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
5.10.12 12:55

Tak zase když budou výtěry ok a mudr napíše co a jak, tak máš v ruce něco konkrétního, bez dohadů apod… takže já bych se tomu zase tak nebránila. Jasně, je to nepříjemný, ale zase pro tvůj klid… a pokud chceš něco řešit, tak nic jiného nezbyde…

Ono s tím jídlem pak jedině odhlásit jídlo a dávat jí sebou krabičku… nic jiného mě nenapadá. Těžko v nějaké dohledné době docílíš toho, aby vařili jako ty doma a navíc když ostatním rodičům je to fuk vzhledem k tomu že doma v lepším případě vařej stejně jako ve školce a v horším vůbec… takže tohle je prostě prokletí vesnických školek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.10.12 13:51

@LuckaJ
Jo, na výtěr půjde. Zatím ji asi budu brát před obědem domů. Pak nevim co s tím…Ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
5.10.12 18:03
@LuckaJ píše:
Ono s tím jídlem pak jedině odhlásit jídlo a dávat jí sebou krabičku… nic jiného mě nenapadá.

Taky bych to tak udělala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.10.12 20:15

@MUFICE
To my bylo řečeno, že ředitelka nechce :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
5.10.12 21:59
@Adriana píše:
@MUFICE
To my bylo řečeno, že ředitelka nechce :evil:

Tak at ti napíše doktorka, že dcera musí mít ze zdrav. důvodů vlastní jídlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.10.12 22:14

Holky, prosím opět o radu :think:, muž je docela naštvanej výtěrem(dle něj zbytečným, je dr.).Chce abych brala malou před jídlem domů a zbytečně jí nevystavovala v naší rodině „jedům“ (glutamát, veškerá syntetická barviva, umělá sladidla atd.).I pediatrička se divila, na co že chci ten výtěr, že to má ze stravy po popsání příznaků.
Ale, když budu brát malou ze školky před obědem(donesená strava nejde), bude u všech včetně učitelek za debílka. Dneska se jedna osoba, která maká ve školce, ale úča to není ani se stravou nemá nic do činění přede mnou ptala, copak třeba Boženo, tobě tady nechutná? :cert:.Malá na ní koukala jak zjara :zed: .Tak jsem jí slušně vysvětlila o co u nás jde.Tak mi říká, to víte, bio u nás nebude nikdy. Řídě jsem o tom, že by malej u nich nechutnalo neřekla ani slovo a taky jsem před ní neříkala, že jedeme v biu(což nejedeme).Sakra, tak to ventilovala celý školce a já budu nejenom panička :poblion: od pana dr, ale i magor co žere bio a školková strava nám není dost dobrá :pocitac: :zed: :cert:.
Takže, od zítra se naší malou vesnicí plazim kanálama :jazyk:.
Holky, co by jste dělaly? Stály by jste si za svým? A braly dítko před obědem? Nebo nechaly obědvat i když víte, že vaří z polotovarů a používají dochucovadla?
Mám se „vzdát“ přesvědčení pro klid nebo jít proti proudu? Nechci z malý dělat debílka, to ani náhodou…
:think: :think: :think: :think: :think: .Jo a jako bonus, prosila jsem řídu, at malý nedává žvejky (kulatý z Polska plný barviv)…Jako odměnu dostala 2 :cert: :cert: :cert: 8o
Omlouvám se za zmatený příspěvek, ale jsem docela v rozpacích z jednání ředitelky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny