Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5799
12.10.12 20:56

@Adriana to znám, tuhle Adís snědl k obědu 10 lívanců (jako dlaň) a po spinkání cca hodinu a půl přišel mamí já mám hlad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
14.10.12 20:07

@šóšannáh
Já sníst 10 lívanců tak pojdu :mrgreen:.Malej je taky slušnej jedlík :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
15.10.12 13:11

@Adriana no ale taky to neni u všeho, začíná být trošku vybíravý, ale co tak testuje co mu zrovna chutná. Ani já 10 kousků nesním, jsem si napřed myslela, že to hází pod stůl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
16.10.12 21:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
16.10.12 23:41

Dost dlouho jsem si rozmýšlela, jestli jsem dát pokračování o „story ze školky ".Ale nějak mi to nedá a asi potřebuju vaši podporu :?.
Tak jsem dneska malou odvedla do školky a řekla jsem ředitelce, že pro ni přijdu před obědem. Nic neříkala, jen že mám dorazit před obědem, po 11 h.
Když jsme na malou čekaly před školkou s kamarádkou, ředitelka mě prosila na "slovíčko“ .Chce abych dceři nosila do školky svačiny, prej jedno jaké, že to dětem vysvětlí :(.Nevím jak a co jim chce říct, nechci aby se malá cítila, že je jiná nebo nemocná, když má jinou svačinku než děti. Prý ani nemusí být podobné, co jí dětičky. Prý nemají „ceny“ jen na dopolední svačinky 8o i když na nástěnce jsou dopo svačinky vyčíslené :think:.Prvně, když jsem se ptala, jestli bych mohla malé dávat v krabičce obědy(podobné jako vaří ve školce), tak to nešlo. A ted by sváča šla? Tak nevim, ale tak nějak z toho mám divnej pocit. Muž to vyřešil rychle, že tam nebude chodit, pokud se to nezmění. Že pokud hubne, má křeče a kadí po jejich jídle tak to nemá význam…Já si to myslím taky, ale nahlodává mi myšlenka(ne moje), co bude jíst v budoucnu? Mám se vzdát :nevim: :,( …Ach jo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
17.10.12 00:05

@Adriana a jedla uz i nekde jinde, nez doma, po cem by ji brisko nebolelo? Nekde treba na navsteve? By bylo dobre zjistit jestli muze jist fakt jenom to co varis doma, nebo i jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
17.10.12 07:00

S tím že nemají „ceny“ na svačinky je blbost, já si chodila pro holky normálně před obědem a svačinu ve školce dostávaly, jen jsem prostě platila málo…a pokud je schopná vysvětlit svačinu, proč nemůže vysvětlit oběd? Přece máte jídelní lístek na celý týden, ne, tak bys mohla uvařit něco podobného a bylo by…

Jako na jednu stranu i její pozice není lehká, protože většina děti by na zdravou stravu reagovala tím, že by ve školce nejedly, což by zase vadilo jejich rodičům, neb doma se toto nevaří, pokud se vaří vůbec něco… takže volí raději spor s jednou osobou, než s půlkou školky… Takže těžko radit co dělat…

Ale s tím jako co bude jíst jednou… ono jde hlavně o to, aby jí bylo dobře a budoucnost bych neřešila - může jí přijít období, kdy třeba v pubertě bude vaše snahy o zdravé jídlo bojkotovat uplně, přejde na hambáče a hranolky a bude prostě revoltovat… Ale pořád je tam velká šance, že až jí to přejde, sama se vrátí k osvědčenému, co poznala doma. Takže tím chci říct, že starší dítě stejně už tolik neovlivníš, ale teď ještě můžeš a pokud to jde, nedávej jí tam dokud to nebude nutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
17.10.12 10:38

@Adriana Moc tomu nerozumím. Co vyřeší svačina? Nebo už možná chápu. Bude obědvat doma a nosit si svoji svačinu, že? Hmm… Nezávidím. Asi bych jí ty svačiny dávala. Když jí to vysvětlíš nedramaticky, tak si z toho nic dělat nebude, ne? :) A třeba bude i radši. Bude to od mamky v hezké krabičce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
17.10.12 14:45

@Adriana co to proboha je za výmysl? Jako myslím si, že ze svačin to snad nemá, ne? Na vině spíš budou obědy. Na svačinky bývá přece chleba s pomazánkou nebo koláček, cereálie s mlékem. Proč by jsi jí měla dávat svoje svačinky? Učitelka z dcery před dětma udělá ještě nemocné dítě, ne? Ježiš, jsem se teď rozezlila :cert:

edit-nemáš možnost ji dát do jiné školky?

Příspěvek upraven 17.10.12 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
17.10.12 14:47

@janca84 To je pravda, svačiny asi na vině nebudou. Pokud to teda nejsou nějaké „mňamkozní“ pomazánky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
17.10.12 14:49
@Ukulina píše:
@janca84 To je pravda, svačiny asi na vině nebudou. Pokud to teda nejsou nějaké „mňamkozní“ pomazánky… :roll:

tak já nevím, ale to už by jo muselo být, aby do rybičkové, tvarohové, budapešťské apod. dávali vegetu, ne? :mrgreen: :mrgreen: Psáno s ironií, myslím, že na svačině se fakt nemá co zkazit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
17.10.12 15:05

@janca84 Napadá mě možná majonéza, nějaký kečup, hořčice. Ale stejně je to zvláštní, že má chuděrka tyhle problémy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
17.10.12 19:57

@Adriana s tím vyčíslením svačin, oni je sice naceněné mají, ale asi by jim to dělalo bordel, když jde zhruba o 7 kč, takže to bych vůbec neřešila a klíďo bych jí dala svačinu s sebou. U obědů to bude složitější, je to teplé jídlo a kvůli hygieně a ohřívání s tím zřejmě nesouhlasila. Takže já bych malou do školky vodila dál, vyzvedávala jí před o a davála jí svačinu. tečka. pokud nemusiš řešit, že jdeš třeba za půl roku do práce a co potom, tak to zkus takhle a časem se uvidí. Malé se ve školce líbí, tak jí tam nech ;) snad se cítit špatně nebude, já když klukům řeknu že tohle ne to nejíme, máme něco jiného, tak to berou v poho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
17.10.12 20:11

Holky, ona jí všude. Rádi chodíme do restaurací, ne denně ale jinde rozhodně jí. I u našich, tchýně atd a nikde problém nebyl…NIKDE! A to nejíme extra zdravě, máme i smažený věci, pizzy(domácí), peču buchty, koláče atd. Myslím, že malá za svůj život poznala docela rozmanitou stravu. Je fakt pažraveček, sní i syrovou cibuli, petržel, řapíkatej celer apod. Jí divočinu (upravovanou na víně a kořenový zelenině), ryby na grilu, králíky, telecí, hovězí atd. Prostě všechno :nevim:…Jediný co ráda nemá co vařim je rajská a svíčková…
No k těm pomazánkám, zrovna zejtra mají pomazánku z rybiček v tomatě, to bych nepozřela ani náhodou. Z normálních rybiček jí miluju, ale z tomat :poblion:?
Svačinu jí zítra udělám a koupim jí na to fajnovou plastovou krabičku z Kitty :mrgreen:.
Mě nejde aby ve školce vařili z bio a fakt zdravě, ale z polotovarů je to nechutný. A Podravku tam sypou :poblion:
Tady máte odkaz na jídelníček : http://www.mstymakov.wbs.cz/Jidelnicek.html
Já fakt nevim co si o tom myslet.
Jediná nejsem co si stěžovala na stravu, dle ředitelky. Ale ostatní matky s spíš stěžovaly na „pestrost“ jídel. Měli třeba těstoviny z kečupem, rozpatlanou rybu s kydnutým vejcem atd.Taky mi dost jebou s pomazánkovým máslem a plastovým chlebem z rýže nebo čeho je. Nechápu, proč jim nedají normální máslo a chleba?
Ach jo, už se nemůžu dočkat zítřka až tam půjde :zed:.Dneska nebyla, muž měl volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
17.10.12 20:14

A něco jiného : http://www.stream.cz/…cka-pro-deti
Vaněk je prostě borec :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...