Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2271
5.10.12 22:28

@MUFICE
Dobrej nápad :palec:, ale jelikož jsem ve zdravotnictví makala(a jsem pověrčivá :roll: :mrgreen: ) tak z tohohle mám strach…Ale děkuju moc za radu :hug: .Jsem docela zoufalá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50171
5.10.12 22:44

@Adriana nemáš vůbec zač :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
6.10.12 01:14
@Adriana píše:
@MUFICE
Dobrej nápad :palec:, ale jelikož jsem ve zdravotnictví makala(a jsem pověrčivá :roll: :mrgreen: ) tak z tohohle mám strach…Ale děkuju moc za radu :hug: .Jsem docela zoufalá :?

brala bych prcka domů ať si na mne kouká divně kdo chce…zdraví dítěte je mi přednější než blbý pohledy a kecy ostatních. Já jsem za debila všude, vařím všechno, éčka nepoužívám, nepoužívám cukr, nedovolím na hřišti klukovi jíst sušenky od ostatních dětí, čokoládu - nosím si z domů krabičky s domácíma buchtama ovocem – no a čuměj blbě všichni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5799
6.10.12 08:42

@Adriana mě nevadí, když na mě někdo čumí blbě to je jejich věc, ale pokud žiju v konzumní společnosti a mé děti taky, tak bohužel musím, ač se mi moc nechce, z něčeho slevit. Příklad obědy ve školce(škole) máme společnou jídelnu. Takže teď je možné, aby děti chodily domu na obědy, ale až nastoupím do práce, možné to nebude- co pak?? Je možné, že se pozdějí jako starší zažívání lépe přizpůsobí „ostatním“ jídlům a taky možná ne :nevim: Na výtěr bych šla z důvodu důkazu, že to není virové a tudíž bych si vyžádala od dr. doporučení na nošení vlastního jídla do školky. To že ředitelka nechce je jedna věc, druhá měla by ti to umožnit. Chápu to v tom, že ostatní děti budou kokat co má a třeba budou bojkotovat jejich oběd a budou chtít to samé, ale pokud je nějaký zdravotní problém, týkající se jídla, tak by ti měla vyjít vstříc. S tou žvýkačkou to nechápu, příjde mi to jako schválnost-ale nerozumím tomu po tom, co ti předtím řekla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
6.10.12 16:28

No takže to vypadá že říďa nebude tak super ženská jak se zdálo… Asi takhle - pokud mi dítě průjmuje a evidentně mu strava nedělá dobře, nelámala bych to přes koleno i přesto, že budu ve vesnici za debila (což stejně nevylepšíš, už tě mají zařazenou :mrgreen:, vím o čem mluvíš) a prostě bych si bu´d vyžádala od dr. doporučení vlastního jídla sebou (co by dělaly kdyby byla dcera třeba celiak???) a nebo brát dítko před obědem dokud to jde… ono opravdu později může být zažívání méně citlivé, nebo prostě si zvykne na to, že si bude nosit jídlo sebou i nadále. Ono se potřeba teplého jídla velmi někdy přeceňuje a pokud si dá kvalitní teplé jídlo po příchodu domů, tak nevadí když bude mít na oběd třeba těstovinový salát se zeleninou nebo prostě něco jiného zdravého na co je zvyklá z domova…

Ono to je právě ten problém, že se očekává, že se přizpůsobí každý davu a mě to strašně štve tenhle přístup. Třeba u nás je problém s tím, že družínářka každý den když vede děti z oběda kolem cukrárny, staví se tam s níma - některé mají peníze a koupí si něco, jiné nemají a koukají… takže prostě blbá situace, navíc spousta dětí oběd nesní a pak si koupí pamlsek… takže já osobně bych rozdhoně byla proti (mě teda děti naštěstí do družiny nemusí a jsem ráda). Ale většina rodičů reaguje tak, že i když jim to není po chuti, tak radši dají peníze dětem aby nebyly za blbce a mohly si taky koupit. Přitom není nic jednoduššího, než aby se domluvilo pár rodičů a zašlo za ředitelem školy a řekly že si to nepřejou a hotovo… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
6.10.12 16:30

@šóšannáh no já zastávám názor tento - dokud něco můžu ovlivnit, tak to ovlivňuju, viz to že dokud můžou děti chodit na oběd domů, tak ať chodí, protože „závodní“ stravy si užijou ještě dost a dost až to bude nezbytné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
6.10.12 16:36

@LuckaJ souhlasím s Tebou, je to o přístupu. Potíž se školkami (minimálně ve větších městech) je, že oni ty děti nijak nepotřebují, mají převis. takjže dítě s dietou jednoduše vůbec nevezmou, než aby měli práci navíc :zed: prostě dítě celiaka rodič často do školky vůbec nedostane a má smůlu. A přitom jde jen o to, it aby si v poledne snědlo svoje jídlo ze svojí krabičky. Ale to je zřejmě pro spoustu učitelek v ČR nepředstavitelný problém. Co říkala kamarádka, tak neřešitelné je i obyčejné čištění zubů po obědě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
6.10.12 17:15

No s těma odměnama, bych se na to zase koukla tak, že je to třeba v situaci, kdy všechny děti dostávají odměnu za něco, co se jim povedlo, a tvé dceři má učitelka říct, ty nic nedostaneš, protože to tvoje maminka nechce? Co si pak má to dítě myslet? Vzhledem k tomu, že to jistě nedostávají v množství, které je nějak nebezpečné, tak bych to tedy neřešila. Něco jiného je hlavní jídlo, ale cukrovinky… Nebo když ti o to tak jde, tak nakup kvalitní cukrovinky pro všechny, ať může ředitelka dávat všem kvalitní odměny. Třeba ani neví, co v nich je nebo není a příště už bude vědět, které jsou ty dobré. Samozřejmě pokud jsou cenově přijatelné tak, aby je ze školkových peněz mohla kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
6.10.12 21:47

Ahoj holky, cukrovinky jsem jim koupila, už kolikrát..A hodlám kupovat dál. Díru do kapsy mi to neudělá. Dávají jim jen jeden bombonek. Když koupím pytlík, je to pro všechny děti na den.
No, taky nejsem „stádová“ a nikdy jsem nebyla a vždy jsem za to byla bita. Měla jsem na všechno svůj názor ale nikdy jsem si no moc neuměla prosadit.Ale pokud šlo o malou v okruhu rodiny i známých mi to bylo jedno, tvrdě jsem si trvala na svým i za cenu hádek. No, všichni už si zvykli a respekují to. Občas si vyslechnu rejpanec, ale ten je mi u zadku.
Ale pokud jde o školku, ted už nejsem ve hře jen já, ale i malá. Nechci aby se na ní koukali jako na mě :?.Docela mi to mrzelo od ředitelky s těma žvejkama, když jsem jí prosila, at jí je nedává :zed:.
No co, pořád se něco učíme, tak se holt naučim jak bejt vyděděnec a idiot :mrgreen:.Uvidím podle výsledků stěrů. Na stěry jdeme v pondělí, tak uvidím jak dopadnou. Ještě si pohrávám s myšlenkou, nechat malou doma do výsledků. A zavolat to ředitelce, že si jí nechám doma, když má obavy, že nakazí děti a posílájí na stěry. Ach jo, to jsou problémy.
Souhlasím s názorem, že teplý oběd každý den je přeceňovanej. Taky by podle mě stačil salát třeba z těstovin.
Stádovost nesnášim neuvěřitelně :cert:.A to je podle mě problém vesnic a naší společnosti.
@Lucrezia2
Můžu se zeptat, čím nahrazuješ cukr? Používám bio třtinový cukr bez rafinace, na pečení obyč třtinový a na slezení čajů a kde to jde i při pečení med od včelaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
7.10.12 00:37
@Adriana píše:
Ahoj holky, cukrovinky jsem jim koupila, už kolikrát..A hodlám kupovat dál. Díru do kapsy mi to neudělá. Dávají jim jen jeden bombonek. Když koupím pytlík, je to pro všechny děti na den.
No, taky nejsem „stádová“ a nikdy jsem nebyla a vždy jsem za to byla bita. Měla jsem na všechno svůj názor ale nikdy jsem si no moc neuměla prosadit.Ale pokud šlo o malou v okruhu rodiny i známých mi to bylo jedno, tvrdě jsem si trvala na svým i za cenu hádek. No, všichni už si zvykli a respekují to. Občas si vyslechnu rejpanec, ale ten je mi u zadku.
Ale pokud jde o školku, ted už nejsem ve hře jen já, ale i malá. Nechci aby se na ní koukali jako na mě :?.Docela mi to mrzelo od ředitelky s těma žvejkama, když jsem jí prosila, at jí je nedává :zed:.
No co, pořád se něco učíme, tak se holt naučim jak bejt vyděděnec a idiot :mrgreen:.Uvidím podle výsledků stěrů. Na stěry jdeme v pondělí, tak uvidím jak dopadnou. Ještě si pohrávám s myšlenkou, nechat malou doma do výsledků. A zavolat to ředitelce, že si jí nechám doma, když má obavy, že nakazí děti a posílájí na stěry. Ach jo, to jsou problémy.
Souhlasím s názorem, že teplý oběd každý den je přeceňovanej. Taky by podle mě stačil salát třeba z těstovin.
Stádovost nesnášim neuvěřitelně :cert:.A to je podle mě problém vesnic a naší společnosti.
@Lucrezia2
Můžu se zeptat, čím nahrazuješ cukr? Používám bio třtinový cukr bez rafinace, na pečení obyč třtinový a na slezení čajů a kde to jde i při pečení med od včelaře.

cukr nahrazuju pšeničným sirupem, javorovým, sirupem agáve, datlovým, ječným sladem…

• Citovat
  • Upravit
17058
8.10.12 22:00

Teda koukám, že ředitelka trochu otočila 8o 8o Nedá mi to a musím hájit vesnickou školku(naši :mrgreen: :mrgreen: ),kterou tu někdo z vás tak „odepisuje“ Maso, ovoce a zelenina se vozí z kvalitních přímých zdrojů. Nepoužívají se dochucovadla a nevaří se tu z polotovarů.
Co se týče přineseného jídla z domu-není to o pohodlnosti učitelky dát to dítěti, ale dle hygieny se to prostě nesmí. Podle hygienických norem se jídlo přinešené z domova považuje za zdroj bakterií apod. U alergiků a dětí jinak zdravotně znevýhodněných se postupuje individuálně a řeší se to s hygienou.
Taky by mě mrzelo, kdybych učitelce řekla, ať jí nedává žvýkačkuu a ona jí dala rovnou 2! To je snad jak naschvál! Bonbony za odměnu jsem dávala max.1× za týden a někdy ani to ne. Družinářka, která nechá děti denně plenit cukrárnu je padlá na hlavu.
Adriano, malou bych si nechala do výsledků doma, pokud je ta možnost, tak určitě ano. Myslím si, že mezi rodiče by se mohla zvednout „vlna“ která by i žádala, aby dítě s průjmem zůstalo doma. Přestože to má malá evidentně z jídla. Tak pro klid všech bych si ji nechala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
8.10.12 23:39

@janca84
Malou doma nechám, do výsledků určitě. To víš, jsem panička(doktorská :mrgreen: ) a válím si šunky doma…A vaší školku závidím :oops:
Jinak zprávy z bojiště:Malá od pátku večera bez průjmu. Byli jsme u tchýně, kde snědla pěkně špekatý domácí uzený, což ji trošku rozhodilo :lol:, ale koho by ne. Kakání to ani moc neovlivnilo, mě by to zabilo :roll: .Pak bez známek průjmu a ničeho tomu podobnýho. Dneska byla chudinka malá na výtěrech, náše výtěrovka byla špatná, protože měla 2 štětičky(dr. má jen jednu, ale stejná firma a i gel :roll: ), takže malej dělala výtěr znova :?.A docela i na můj vkus „drsně“ :zed: .Pak nám napsala léky na průjem i když jsem jí opakovaně říkala, že průjem nemá 8o .No holt někdo léčí a někdo uzdravuje :nevim:.Tímto prosím o radu plzeňský, neznáte někdo fajn pediatra?
Dále jsme malou vzala do restaurace na oběd(Švejk), dala si vývar a řízek s řádně omaštěnýma bramborama a.......NIC :nevim: .Tak jsme si dali kuřecí křidýlka na grilu(domácí marináda),domácí papriky atd. a NIC!!!Takže doufám, že malej nic není, nevypadá na to.
Za to manžel, dneska trošku nebyl ve své kůži z vývařovny ve FN. Napřed průjem a pak si povídal s mísou :(, chudák…
No, nejlépe z toho vycházím já :oops: :mrgreen:.Jím jen doma a je mi prd :)..
TAkže jsme s mužem zasedli a z „rodinné rady“ vzešlo to, že budu vařit všem obědy. Muž bude jíst v práci domácí a malá bude chodit před obědem. Zase jsem si na sebe ušila bič, ale co…Přece je miluju :srdce:
Už se začínám stylizovat do role místního terče :mrgreen: a holky i díky vám je mi to u p.dele!!!Děkuju všem za povzbuzení :kytka: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
8.10.12 23:48

No jo, ale takhle to taky nepujde porad. Co budes delat az ti zacne chodit do skoly? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
9.10.12 00:14

@Manifee
Tak to upřímně nevim, utěšuju se tím, že se ve stravování hodně změní nebo bude nosit krabičky sebou (škola) a bude mít teplé večeře. Doufám, že se změní i něco ve školce, prý nejsem jediná, kdo si stěžoval na stravu.
Zatím to budeme řešit takto, jiné řešení není :nevim: .Jsem doma, zatím, tak se budu činit…
Prej by se měly změnit i zákony co se týká používání barviv, tak se asi začíná něco dít :nevim: .No pevně věřim v to, že se to pohne směrem kupředu a nebude to jako dnes…vím jsem optimista :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
9.10.12 00:17

@Adriana No doufejme ze jo. Chtelo by to aby lidi vic otevreli oci a odmitali ty hnusy jist. Pak by se treba neco zacalo dit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny