Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15225
9.10.12 17:50

@Jitu2 Ano, libeček! Ten je super. Letos se mi na zahradě neuchytil, tak doufám, že příští rok bude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.10.12 17:59

Já si na zahrádce pěstuju petrželku, pažitku a petrželovou nať do polévky :pankac: Pak jsem si zasadila ještě bazalku, majoránku, oregano, mátu a tymián a mám tak toho hromady :pankac:

Nevíte někdo, jestli mi to tam vydrží přes zimu, nebo to mám nasušit či zamrazit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
9.10.12 18:09

Adriano jak je malé?? pořád bez průjmu?? napadla mě otázka i přes to, že jsi říkala, že se malé líbí, nemůže mít přeci jen nějaké psychické strádání??? Když jste si teda takhle naložily baštu a nic jí nebylo :nevim: Ve výtěru pravděpodobně také nic nebude, jinak by to už hlásily i jiné děti né :nevim:
jo věgeta tu jsem nepoužívala snad nikdy, není nad bylinky, teď mám spíž plnou suším to na každém volném místečku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
9.10.12 18:30

Ahoj všichni :mavam:
tak se hlásím po hooodně dlouhé době :mrgreen: schválně jsem se dívala, kdy jsem sem psala naposledy- 22.6. A o dva dny později se mi narodila Natálka :srdce: Čtu vás pořád, ale nějak nebyl čas psát, vždycky jsem ráda, že to vůbec přečtu, teď je malá dole u babičky, tak mám chvilku pro sebe.
Na zahrádce už skoro nic není, ale spousta se toho přesunula do mrazáku nebo skleniček :dance: dýni se mi podařilo vypěstovat jen jednu, tak jsem si dokoupila na brněnským Zelňáku, ale cuket, bylinek, a ostatní zeleniny a ovoce bylo habaděj, teď otrháváme jabloně, je jich tu snad 30, takže zásoby budou na celou zimu :mrgreen:

@Adriana - teda nemáš to jednoduchý, ale stůj si za svým, když se to nebudeme snažit měnit, tak se to tady nezmění nikdy! Ale asi se mám taky na co těšit až půjde Naty za pár let do školky :roll: a co teprve až budu muset stravovací návyky vysvětlovat babičkám :roll:
A že se na tebe dívají jako na „paničku“ na to bych se teprve vyprdla, moje babička celej život řeší „no co by tomu řekli lidi“, já to nesnáším, mám svý názory a svůj život a do toho nikomu nic není, ať se každej stará o svý!!!

@MUFICE bazalka a majoránka jsou myslím jednoletky, ty si nasuš, oregano a tymián jsou trvalky, ale já bych je na zimu přikryla větvičkama, máta nevím

@janca84 moje babička taky do všeho cpe vegetu :poblion: bohužel, jak řekl jeden z porotců v Masterchefu, tahle generace na tom vyrostla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
9.10.12 19:00

@Venny No mamka(babička) je docela mladá…ale cpe to fakt do všeho-polívka, maso na všechny způsoby, všude vegeta. Známá dává vegetu i do svíčkové 8o :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
9.10.12 20:17

@šóšannáh
Není jí vůbec nic! Dneska si dala bramboračku a guláš a je v pohodě. Po průjmu ani památky…Baští jako prokopnutá. Psych to snad nemá, chodí tam ráda, má ráda děti a asi i úči :roll: :mrgreen: .Ale pokud by to měla psych, tak by snad kadila tam nebo před školkou :think:?Ale 3-4 h co přijde ze školky? Fakt nevim…
@Venny
No za svým si stát budu. Zatím mi odvaha nedošla :mrgreen: …Jo, když nás bude víc, kdo se ozve tak se snad něco změní(nemyslím jen školku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
9.10.12 20:23

@Adriana Tak to je zvláštní s tím průjmíkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
9.10.12 20:25

Máta je nezmar! Bacha na ni! Je to trvalka a rozlízá se v zemi, zamoří vše kolem. Já ji škubu ze záhonu ještě čtyři roky po velkém hubícím zásahu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
9.10.12 20:26

@MUFICE bazalka ti při prvních mrazích umrzne a zčerná, je to jen jednoletka, ostatní mám na záhonu, sestřihnu až k dřevnatému a když jsou veliké mrazy a dlouho, tak přikrývám třeba chvojím. Rozhodně schovej rozmarýn, ten by ti vymrznul, já ho na zimu přesazuji do květníku a mám ho doma, je to i krásná dekorace
@Adriana tak uvidíš co tý výsledky a jak se to projeví, až znovu začne chodit do školky :think: za svým si stůj, já ti moc fandím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
9.10.12 20:31

@šóšannáh Nevíš náhodou - rozmarýn se mi vždycky hrozně zahustí, jak ho otrhávám. Jde to dělat nějak jinak? Aby na něm byly víc jakoby šlahouny? Je to srozumitelné? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
9.10.12 20:39

@Ukulina no on se zahustí, vždy když ho seřízneš v tom dřevnatém, takže by jsi musela zařezávat jen ty stonečky a to jsi nejsem jistá, zda se také nerozvětví, já ho nechám vždy zahusit ze začátku a pak uříznu celou tu větvičku a mezitím mi ty ostatní narostou, ale záleží jak často ho zařezáváš :think: někdy ho třeba nepoužiju celý týden a pak naroste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
9.10.12 20:44

@šóšannáh Díky. Myslela jsem si to. On se asi rozvětví, i když se uštípne v zeleném stonku. Možná pořídím další keřík. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.10.12 20:56

@šóšannáh @Venny Díky za rady k bylinkám :palec: Máta se mi tam pěkně rozrostla, tak si nějakou nasuším a něco bude i na Mojito :lol: :pankac:

Děláte někdo z té máty čaj? Jak ho připravujete? Mám tu mátu nejdříve nasušit nebo jí můžu zalévat čerstvou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
9.10.12 21:03

@MUFICE Mátový (i jiné) dělám z čerstvých bylinek. Na litr vody dám tak pět větviček, nechám 10 minut louhovat. Ale já jsme „bylinkář“ amatér :D Jo, mátový bych si dalá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
9.10.12 21:03

@MUFICE zalejvej normalne cerstvou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů