Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17058
21.10.12 22:55
@Adriana píše:
@janca84
Nechci nějak buzerovat, ale nebyla ze supermarketu? Koupila jsem jí tam kdysi dávno a byla hnusná a dřevnatá :poblion:.Mám svou nebo z farmářského krámku :nevim:

Tak to nevím :nevim: Mě prostě smrdí :oops: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
21.10.12 22:58

Tak aby jste neřekly :mrgreen: :mrgreen: Dělala jsem dnes cuketovou polívku, je moc dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.10.12 22:59
@janca84 píše:
Tak aby jste neřekly :mrgreen: :mrgreen: Dělala jsem dnes cuketovou polívku, je moc dobrá :palec:
:palec: :palec: a jak jsi ji dělala?
A dýňovou jsi dělala? Tu jedla i moje pubertální sestra, co nejí skoro nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
21.10.12 23:00

My máme na zahrádce kde co, ale řepu ne. Jinak třeba rajčata ze zahrádky a ty z dovozu to je taky hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
21.10.12 23:11

@omites
Na téma školní nebo ŠKOLKOVÁ jídlena bych diskutovala asi dlouho :mrgreen: .Ne, máš pravdu, je to jen o tom jak se daná surovina upraví :nevim:.
Třeba dneska s pomocí muže jsme udělali zelí z hlávky(prvně), bramborový knedle z farmářských brambor a kuře pečený spolu s kachnou. Kuře i kachna byly z trhů. A výsledek byl naprosto dokonalej :dance: .Kam se hrabou restaurace :nevim:.
Podle mě je to o surovinách, který použiješ. Pokud za to stojí, stačí minimum na dochucení. U nás to bylo na maso jen sůl, pepř a kmín. A já, prase, vyškrabávala příškvarky z pekáče(lžící) :oops:.Já vim, jsem nechutná :mrgreen:, ale zase za mojí „bezéčkovou dietu“ doslova žeru jako čuně a holky hubnu 8o. Dneska k obědu jsem dala 6 knedlíků, sádla z kachny požehnaně :roll:, zelí a skoro půlku kachny :oops:.Pomohla mi trochu malá, měla maso se mnou..Tahle dieta je naprosto super :mrgreen:.Vřele doporučuju :kytka:.Jinak, mám cca 14 kg dole a to naprostým přežíráním…A to nelžu :pankac:.Dřív jsem moc nejedla a byla jsem docela dost tlustá :poblion: a ted žeru furt a hubnu :potlesk: a tou nejskvělejší dietou..Pěkně klobásky domácí, bramborový salátky, koláčky, uzený, kaši s máslíčkem :potlesk: .Ale vše domácí a bez é!!!Tohle je podle mě úspěch proč se vejdu do velikosti 40 a i 38 :dance:…Tralala :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
22.10.12 13:36

@Adriana teď jsi nejspíš rýpla do vosího hnízda :mrgreen:

Tahle dieta je naprosto super :mrgreen:.Vřele doporučuju :kytka:.Jinak, mám cca 14 kg dole a to naprostým přežíráním…A to nelžu :pankac:.Dřív jsem moc nejedla a byla jsem docela dost tlustá :poblion: a ted žeru furt a hubnu :potlesk: a tou nejskvělejší dietou..Pěkně klobásky domácí, bramborový salátky, koláčky, uzený, kaši s máslíčkem :potlesk: .Ale vše domácí a bez é!!!Tohle je podle mě úspěch proč se vejdu do velikosti 40 a i 38 :dance:…Tralala :dance:

jinak kurkuma v tom cítit není, ale já to dělám tak, že obarvím tu vodu, koření jako takové tam nedávám, fondán jsem se ještě neodvážila udělat, jen marcipán, takže s recepisem neporadím :nevim:

řepa - ano je strašně znát na chuti odkud je, já jí miluju a Adís taky, měl jí už od začátku v příkrmech :D
dýňová polévka je úžasná, ač mám nepolévkové děti, tak tuhle milujou a říkají jí sluníčková :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
22.10.12 19:43
@omites píše: :palec: :palec: a jak jsi ji dělala?
A dýňovou jsi dělala? Tu jedla i moje pubertální sestra, co nejí skoro nic.

Tady podle toho http://www.recepty.cz/…olevka-17013 a pridala jsem tam 2malé mrkve. Vše rozmixovala.Je to moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
22.10.12 20:22
@janca84 píše:
Tady podle toho http://www.recepty.cz/…olevka-17013 a pridala jsem tam 2malé mrkve. Vše rozmixovala.Je to moc dobré.

zřejmě zítra uvařím :-P
To kari by mě nenapadlo.
Ale dělala jsem ji z cukety a žlutého hrachu a tam zase byla kurkuma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
22.10.12 21:15
@janca84 píše:
Tady podle toho http://www.recepty.cz/…olevka-17013 a pridala jsem tam 2malé mrkve. Vše rozmixovala.Je to moc dobré.

Vypadá moc dobře, někdy to taky zkusím uvařit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
23.10.12 07:52

Ahoj. Řepu mi taky znechutili ve školní jídelně a se sterilovanou mám problém dodnes… ale jelikož jsem se dočetla jak strašně zdravá je, snažím se ji zakamuflovat do jídla tak, aby to chutnalo i mě :mrgreen: a daří se :palec:

1. první čemu jsem přišla na chuť - salát z pekingského zelí, mrkve, jablka a řepy - salát nakrájím na droboučko, na jemném struhadle nastrouhám řepu, dám ji na kastrůlek a lehce ji podusím, ale ne do bezvědomí, fakt jen maličko, třeba na kousíčku másla a maličko osolit. Nechám vychladnout a zatím si nastrouhám na jemno mrkev a jablko a smíchám všechno v míse i s řepou, trochu osladím, okyselím citronem, přidám lžíci oleje a je to. Výbornej salátek!!!

2. kde ji mám hodně ráda je napůl smíchaná s mrkví a dušená - jako dušená mrkev, jen to vezme barvu od té řepy a je to nádherně barevné! A výborné. Ochutím normálně jako mrkev - já dávám jen sůl, špetku bazalky a na závěr lžíci smetany. A s brambůrkem je to dobrota!!!

3. přidávám ji k ostatní zelenině do masových směsí, kde je třeba v kombinaci s rajčaty, paprikou a cuketou taky vynikající!

Jinak dýně jsou taky úžasný, letos máme jak hokaido tak i máslovou. A polívka nemá chybu, dá se přidat i na kostičky třeba do jiné polévky místo brambory, nebo uvařit s bramborami a ušlehat pyré…

Ale dýňovou a cuketovou polívku milujeme všichni, s křupavýma opečenýma houstičkama… buď ochutím česnekem a majoránkou jako česnečku, nebo muškátovým květem jako květákovou a všichni si mlaskaj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
23.10.12 08:58

Holky, víte, že je muškátovej oříšek toxickej? :think: Samozřejmě ve větším množství. A jádra z meruňek obsahují kyanid.My jsme to jako děcka jedli :mrgreen: :mrgreen: Ten jen taková „vložka“ z Doby Jedové :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
23.10.12 09:47
@janca84 píše:
Holky, víte, že je muškátovej oříšek toxickej? :think: Samozřejmě ve větším množství. A jádra z meruňek obsahují kyanid.My jsme to jako děcka jedli :mrgreen: :mrgreen: Ten jen taková „vložka“ z Doby Jedové :pankac:

To jsem ted taky někde četla. A ty pecky z meruněk jsme taky jako děti jedly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26254
23.10.12 09:51
@janca84 píše:
Holky, víte, že je muškátovej oříšek toxickej? :think: Samozřejmě ve větším množství. A jádra z meruňek obsahují kyanid.My jsme to jako děcka jedli :mrgreen: :mrgreen: Ten jen taková „vložka“ z Doby Jedové :pankac:

o meruňkách vím již od dětství, kdy jsem pomáhala vypeckovávat kila a kila k zavařování - no a jadýrka zhusta pojídala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.10.12 11:02

TAky jsme je jedly a říkali nám, že můžem jen málo, že jsou jedovaté. :) Ale myslím, že by se jich muselo sníst fakt hoodně ;)
O oříšku mi vyprávěl švagr - v mládí zkoušel jako drogu :mrgreen: Nic mu to nezpůsobilo. Naštěstí! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.10.12 11:04

Malá si teď hraje se srdcem s pouti, ještě je zabalené v celofánu, jíst neplánujem. Na lístku se složením je u barviv „může nepříznivě ovlivnit činnost a pozornost dětí“, to koukám, jak jsou snaživý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny