Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@albao gratuluju, že ti koupelnu nevytopí… nám jednou voda z koupelny dotekla přes chodbu až do kuchyně
manžel se hrozně naštval letěl kluka seřvat a uklouzl jak z grotesky, nohy letěly do výšky a chlap na zem.
@silva.beny píše:
Nemůž ze by to byl nějaký děsný kolotoč a unavovalo me to. Ale hodně me překvapuje, jak mě jako by zazdiva. Nevychovni rodiče se pry skvele domlouvají a má holčička mě jako by ignoruje. Plus bych byla rada, kdyby to začalo fungovat automaticky. Jdeme ven - OK, tak já se běžím oblíct. Klidně s mou pomoci, nemusí byt nezávislá. Ale furt ji dirigovat a snažit se přimět se obleknout - to nechci.
Nočník automaticky funguje. Ruce po jídle si taky myla automaticky sama. Teď s maminkou a občas - NE! OK, jsou to tvé špinavé ruce, já si jdu své umýt.
Asi jsi trochu podlehla té reklamě o nádherném rodičovství
rodičovství je krev, pot a utírání zadku
dítě má různá období, někdy nadšeně poslechne, někdy to co už hezky umělo odmítá někdy dělá naschvály. ![]()
@suricata píše:
Asi jsi trochu podlehla té reklamě o nádherném rodičovstvírodičovství je krev, pot a utírání zadku
@suricata
No když vidím ty vymodene matky s dvěma dětma kolem, tak podleham pocitu (asi naivne), jak maji uklizrno, navareno, nakoupeno, deticky poslouchají. Já mám jen jedno a protože je druhé na cestě a energie není nazbyt (plus mala spi přesně jako já - např včera pres den nic, vstávání v 8 a odpadla az v půl 11
).
Jsem na ni hodně sama, takže domácnost kulha, o sebe se nestaram, pro miminko to snad stihnu nachystat než se narodí - no nevím…
Ale všechno dobrý. Každý to ma nějaké, někdo ma 4 děti, někdo ma postižené dítě… ale pak vidím spásu v nějakém „super návodu“ a nakonec jsem spis z toho zoufalá ![]()
@suricata
Jako takhlr, nemusím mit dokonalou domácnost a perfektní obědy. Ale s dětma bych rad vycházela dobře. Bez křiku. A aby i ony vycházely dobře se sebou.
@silva.beny jako bys psala o mně, ale neboj, až ti děti odrostou, bude líp. Taky jsem se v tom plácala a chtěla všechno zvládnout. A jednou jsem se na to vyprdla, když má dojet tchýně, příjde mi paní na úklid. Když jdu někam s chlapem, on oblika děti, já se maluju, pak venku vypadám jak ze škatulky, děti taky a jinak jsme na zahradě v blátě a doma mám haldu prádla, sakra jdu vyprat ![]()
@silva.beny píše:
@suricata
Jatoko takhlr, nemusím mit dokonalou domácnost a perfektní obědy. Ale s dětma bych rad vycházela dobře. Bez křiku. A aby i ony vycházely dobře se sebou.
Ale podle toho co píšeš ti to jde skvěle (ale to dítě ti to kazí). Ne vážně, prostě to tak je, že je někdy domluva těžší. Můj kluk nevnímal, když byl unavený. Já taky někdy nevnímám. To je normální.
Je pravda že jsem nepročítala celou diskuzi ale pár komentářů jsem přeletěla a v hodně věcech se opravdu mýlíte. Vaše dítě nepotřebuje naklizené pokojíčky, naleštěné podlahy, ani nejluxusnější věci od Disney. Naše děti potřebují taky trochu pochopení nikomu nikdo neříká ani netvrdí že výchovává dítě špatně. Každý rodič sám vyhledá nevbýchovu jelikož tady nejde jen o prodej kurzu či jiný způsob vydělávání na rodinnách s dětmi bohužel se k vám tato možnost poznání a porozumění nemůže dostat nijak jinak než pomocí medií, přátel, letáčků, bilboardů, reklam atp. Z toho je zřejmé že to nejde zadarmo. A zaplatíte si kurz který vám zůstane napořád. Né všichni jsme stejní každý to děláme většinou na základě výchovy vašich rodičů buď děláte stejné věci nebo jste se rozhodli to dělat jinak. Vy všichni co přispíváte k této diskuzi se zkuste alespoň podívat na pár videií zdarma nebo si jej zkuste na 14 zdarma nemáte co ztratit
Hezký den všem
@Kiki..Domi
Ale vdyt nikdo netvrdil, ze je třeba dítě zahrnou plastovymi kyci a mit skvěle naklizeno
Max tu padla info, ze tomu pocitu dost ženy podléhají. Protože to nemají, a všechny kolem jo - hahaha. Takže jsme nemožné, Pze to nezvladame jako všechny ostatní. Já tohle už hodila za hlavu. To bych se z toho asi zblaznila. A kupy hraček doma nemáme. Když pominu, že na ne nemáme peníze, tak stejnak frcime v Monte pedagogice, takže naše dítě vlastně ani hracky nemá. Do 3 let je stejnak nepotřebuje podle mě.
Spis jsme řešily, jak dělat věci lépe, pokud to tedy jde. A to že malé děti moc neposlouchají, když na ně člověk mluví. To jsem si i uvařila ted na pískovišti. Řekla jsem.info - nic. Ukázala jsem - jasný, mámo, chápu!!
@Kiki..Domi
Btw fakt je možné za 14 dni poznat, zda to funguje? Já mám navíc obavu, že nebudu stíhat koukat na videa tak jak mi popř budou přicházet.
@silva.beny píše:
@Kiki..Domi
Btw fakt je možné za 14 dni poznat, zda to funguje? Já mám navíc obavu, že nebudu stíhat koukat na videa tak jak mi popř budou přicházet.
prosím přečti si článek který jsem ti zaslala do soukromé zprávy už včera večer jsou tam všechny odpovědi… Nemusíš nic stíhat. Obětuj 10 min času a pročti si to v bodech ![]()
@Kiki..Domi
jeje, pardon. já to úplně zazdila s tím, že jsem to už obojí určitě četla. jdu na to ![]()
@Kiki..Domi
hihi, pro chytráky jako jsem já ještě jednou - s tím seminářem počítám, proto jem to ani nerozklikla. a nemám fb, takže jsem na ten druhý neklikala. ale ono se tam dostanu i tak, lalala. njn, to jsem celá já. jdu to přečíst, dík ![]()
@Kiki..Domi
ježíě, já se omlouvám, že furt prudím, ale tohle jsem již četla několikrát. tedy celé jednou, pak už ne, nebylo třeba, pak jen sem tam body
já to všechno chápu. a je super, že se ke kurzu člověk může vracet, je super i ta komunita potom, je bezva že se člověk podívá, kdy chce. jenže já mám pravě obavu, zda to stihnu za těch 14 dní zkouknout, vstřebat a vyzkoušet tak, abych poznala, že mi komunikace a chování fakt jde
čili že nechci odstoupit od kurzu. já si říkám, že 14 dní je krátká doba (ale nemám zkušenost, tak se ptám). že bych třeba i chtěla vrátit peníze zbytečně. že by nevýchova byla fajn, fungovala by, ale já to nepoznám za těch 14 dní a kurz opustím ![]()
@silva.beny cituji tě: že bych třeba i chtěla vrátit peníze zbytečně. že by nevýchova byla fajn, fungovala by, ale já to nepoznám za těch 14 dní a kurz opustím ![]()
Odpověz si na otázky
Jak to zjistíš? když to nezkusíš?