Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 taky občas (jednou za měsíc, za dva)dám dětem kupovanou sekanou (kvalitní), k tomu brambory a dušená mrkev s kedlubnem a hotové. Mají 3,5 a 1,5roku. Někdy je potřeba mít něco rychle no.
No toho chlapa u zadku bych nesnesla, to fakt ne
Hnala bych ho denně s dětma na 2-3 hodinky ven a to by padlo cigaretek s kámoškama ![]()
Ne teď vážně, byla bych na nervy. Naštěstí můj chlap děla i po práci na domečku, na zahradě a tak.
@Shreya Tak to já zase docela chápu
Mám šílenou orientaci a když musím jet nějakou neznámou štreku, tak si musím předem vytisknout mapu nebo vypsat postupně místa, která musím projet. A když jsem kdysi dávno jezdila mhd v Pze, tak jsem měla na papírku vypsané stanice a čísla šalin a busů. Dokonce jsem se ztratila i při orientačním běhu. Naštěstí jsem se nakonec nějakým záhadným způsobem dokázala vrátit zpět na start.
Takže tak
Příspěvek upraven 02.03.20 v 09:09
@andelka83 píše:
@Anna766 taky občas (jednou za měsíc, za dva)dám dětem kupovanou sekanou (kvalitní), k tomu brambory a dušená mrkev s kedlubnem a hotové. Mají 3,5 a 1,5roku. Někdy je potřeba mít něco rychle no.
Tak proč ne?
Já teda sekanou, nebo karbanátky udělám radši doma. Mám takovej odkapávač, nesnáším když jsou ty smažený věci-karbanátek, květák a tak-mastný. Nemám ráda když to plave na talíři v oleji.
Zrovna včera byly k obědu řízky. Děti dělali jako kdyby nežrali týden. ![]()
@kopretina11 píše:
@Shreya Tak to já zase docela chápuMám šílenou orientaci a když musím jet nějakou neznámou štreku, tak si musím předem vytisknout mapu nebo vypsat postupně místa, která musím projet. A když jsem kdysi dávno jezdila mhd z Břevnova za ségrou na Homolku, tak jsem měla na papírku vypsané stanice a čísla šalin a busů. Na střední jsem se dokonce ztratila i při orientačním běhu. Naštěstí jsem se nakonec nějakým záhadným způsobem dokázala vrátit zpět na start.
Takže tak
To jsem ráda že nejsem sama, mám absolutní orientační nesmysl.
Já jsem schopná zabloudit i ve městě ve kterém žiju celý život.
![]()
@Anna766 no,já moc nesmažím, taky to nemám ráda, a dávám odsát na ubrousek.
Karmanátky umím a taky dělám, sekanou ne, peče se to v celku, dlouho, a já nepoznám jestli je to dost..jediné co peču tak je zelenina a sladké. Maso mi fakt moc nejde a už vůbec ne větší kusy. Spíš vařím kdyžtak v papiňáku.
@andelka83 píše:
@Anna766 no,já moc nesmažím, taky to nemám ráda, a dávám odsát na ubrousek.
Karmanátky umím a taky dělám, sekanou ne, peče se to v celku, dlouho, a já nepoznám jestli je to dost..jediné co peču tak je zelenina a sladké. Maso mi fakt moc nejde a už vůbec ne větší kusy. Spíš vařím kdyžtak v papiňáku.
Jednoduchá pomoc. Zapíchnout tam špojli. Asi jako když pečeš vánočku. Zkus a uvidíš. Hlavně nekupuj konzervy jo?!
![]()
@Anna766 neboj
no, já kolikrát ani se špejlí nepochodím, radši peču sladké, co je nízké ![]()
@andelka83 píše:
@Anna766 nebojno, já kolikrát ani se špejlí nepochodím, radši peču sladké, co je nízké
Jasně! pořád lepší nízké pečení, než nízké IQ ![]()
Konzervy samozřejmě nechutný, ale holky, co si budeme povídat, na čem jsem vyrostly my? Mně jako malé nikdy nepřišlo divný, že brgul se dělá z točeňáku, francouzský brambory z gothaje a největší mňamka byl junior s rohlíkem. V posledních pár letech se strašně investovalo do osvěty ohledně domácích jídel, kupování kvalitního masa apod. Viz všechny pořady s Polreichem, Peklo na talíři apod. Hodně se na to teď dbá a samozřejmě nám gramotným to přijde nehorázné, dát dětem v dnešní době na talíř levnou konzervu, párek, levnou šunku, kečup… ale když si tak říkám, ta ženská byla úplně blbá, o internetu pravděpodobně jen slyšela, v televizi předpokládám byla schopná sledovat maximálně ulici a trošku naučný pořady přepínala, aniž by pochopila jejich smysl, tak si říkám, že ona asi vůbec nevěděla, že se to má dělat jinak
@Vrtul píše:
Dobrovolne se priznavam ze i u nas se obcas koupi veprova konzerva v lidlu ( pisou tam ze ma pres 90% masa) a pridavam ji do dusene drkve. Mam to radsi nez s veprovym. A nebo ji snim s chlebemJinak do mrkve davam mlete ale s tou konzervou mnamka. Nemuzu za to! Znam to z domova
@andelka83 píše:
Tak holky, když do toho dáte zeleninu, upravíte to, to se jako dá. ![]()
@barca77
Jestli je 77 u nicku rok narozeni, tak jsi jako dite jedla jeste kvalitni uzeniny z masa a ne namlety paraty obarveny brouckama.
@ncc1701 nene, jsem ročník 86
a nedělám si iluze, že to bylo kdoví jak kvalitní v té době. Ale i kdyby. Všichni jsme si mysleli, že to je úplně v pohodě strava, nikdo na tom neviděl nic špatného. Tahle to třeba ještě nikde neslyšela, že v tom může být namleté všechno možné kromě toho, co by tam člověk očekával