Výpomoc při hlídání dítěte - babička nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11482
17.3.16 21:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
17.3.16 21:10
@kattie píše:
@Fofrník Já si pořád myslím, že co člověk vysílá do okolí, a taky to, co do dětí vložíš, se ti vrátí - v dobrém i zlém.

Jo, s tím souhlasím taky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
18.3.16 08:47
@Silia píše:
No jo, jenže tady se řeší i situace, kdy děti nikdo nikomu necpe, ale prarodiče prostě nemají zájem. A jsou to zrovna ti, kteří sve děti /nás/ svým rodičům davali bez ptani porad. :roll: Já si taky platila soukromé jesle a nečekala jsem, ze se mi o dítě bude někdo cely den starat, když jsem presla na plny úvazek. Mrzí mne, ze ma dcera dvě babičky, které nemají do čeho píchnout, ale vidaji se s ni minimálně. A to je snad jedno, jestli děti v dospělosti tu peci ocení, nebo ne. Porad to neomlouva ten nynější nezájem. A to se k babickam chováme slušně, když nám do něčeho vyjimecne mluví, tak vyslechnem a nic nekomentujem. Nemame blbe narážky apod. Prostě babickam se nechce zabývat dítětem, neb maji důležitější aktivity, jako např karty se sousedy, TV, výlet se známými, Tv, plesy, TV, drbani se sousedy pul dne, TV. A to bych mohla pokračovat do aleluja. My s mužem se nedostaneme ani do kina, ale hlavně ze prarodiče za mlada nás strkali babcam pres noc už jako mimina - aby mohli jít někam juchat. Ted tady budu číst obhajoby typu, „nemají povinnost“. Nemají, to vim a přežiju, ze se ještě par let nehnu z domu. Ale, ze na ta vnoučata takhle natvrdo kaslou, to neomluvi nic. Zvlášť, když se pak před cizími kasaji, jak maji hezkou vnučku, a jak by si ji brali, kdyby to šlo… Takže to vypadá, ze jim dceru bud dat nechceme, nebo jsou min. v prezidentském úřadu a nemají na běžné radosti kdy.
Jak jsem psala už výše - moje babička mi do života dala hodně. A to neměla snadný život a pracovala brigadne i v důchodu. Nebyla zcela zdravá, ale nikdy si nestezovala, ze na nas nema cas, nebo naladu. Pravda - na TV se nedivala. Tu měli jen kvůli dedovi. Holt nebyla pohodlná a mela zájem. To je cela věda. :pankac:

Ony nemají domácnost, manžela? Mají doma služebnictvo? Nebo jak. Hernajs uvědomte si, že jsou starší, i když vám to tak nepřipadne, všechno jim dýl trvá a jsou unavenější. Taky si nepřipadám na svůj věk, ale jen do té doby, než lítám pár hodin kolem vnoučat. Pak dojedu domů a jsem totálně mrtvá, neudělám vůbec nic. nepřejte si vidět, jak to u nás v poslední době vypadá. A to jsou děti velké celkem, samy se oblékají, samy si natočí vodu na pití, samy si vezmou svačinu z lednice apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
18.3.16 08:52
@Shana píše:
@kattie přesně tak, taky si to myslím :)
ale i ze své práce i ze svého okolí vidím, že rodiče svým dětem kecají jak do dětí tak do svatby, bytu, auta, práce a dalších věcí :/ a bohužel málo kdy tomu rozumí XD XD

No a pak se div, že prarodiče nehlídají - vždyt ničemu nerozumí. Jen mi řekni, kde se nabrala tahle vaše inteligentní a sebevědomá generace? Vychovávali vás vlci nebo jste vypučeli jako jahody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
18.3.16 08:58

Ja myslim, ze rodice do decek kecali VZDYCKY, pred 100 lety by ses neprovdala bez vena (ve vyssi i stredni vrstve i nizsi vrstve) a velmi tezko by sis vzala nekoho, s kym by rodice meli problem, mila @Shana, tobe chybi trochu sirsi rozhled a ucta ke starsim, mozna :-)

Ja mam jen jeden bezvyznamny nazor: pokud mam problem s rodici, tak po nich hlavne nic nechci :-) jen totalni nula a nicka na jedne strane kritizuje rodice a na strane druhe je vyuziva, jejich zdroju a servisu :-)

Takze bud sklapnu paty a vyuzivam sve rodice, anebo si tahnu po sve praci a vydelam si na kojnou. Anebo jsem budizknicemu co nema ani cas ani penize a ani rodice, se kterymi si rozumi a co vse vi nejlip a k tomu bere davky od statu, jako 49% ovcanu (s natazenou rukou berou a kritizuji)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.3.16 09:06
@inkakřivák píše:
Ony nemají domácnost, manžela? Mají doma služebnictvo? Nebo jak. Hernajs uvědomte si, že jsou starší, i když vám to tak nepřipadne, všechno jim dýl trvá a jsou unavenější. Taky si nepřipadám na svůj věk, ale jen do té doby, než lítám pár hodin kolem vnoučat. Pak dojedu domů a jsem totálně mrtvá, neudělám vůbec nic. nepřejte si vidět, jak to u nás v poslední době vypadá. A to jsou děti velké celkem, samy se oblékají, samy si natočí vodu na pití, samy si vezmou svačinu z lednice apod.

Souhlasim. Moje mamka se na vnouce vzdycky strasne tesi a bere si jej rada. Ale narovinu mi rekla, ze je z toho vzdycky urvana jak vagon. Samozrejme ma domacnost, muze, praci a i svoje konicky. Cely zivot drela jak drak, behela kolem deti a ted kdyz si muze plnit sny v podobe cestovani a vyletu, tak si je proste plni a ja jsem rada. Neni to hlidaci agentura ani moje posluhovacka. Velmi si ji vazim a jsme domluvene, ze kdyz nebude chtit mit dite u sebe rekne to na ferovku. Jinak kecat si do niceho taky nenecham neb spolu nezijem, nejsme na sobe fin. zavisle. Pro radu si prijdu rada :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.16 09:23

@Silia hele to máš marný, chápu přesně, co chceš říct, ale na některý jako bys mluvila čínsky. Neočerňuješ, jen nechápeš ten přístup.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
18.3.16 09:28

@inkakřivák Ne, počkej, já přece neřekla, že rodiče ničemu nerozumí - minimálně ti moji jsou celkem v obraze, aspoň táta teda jo; maminka je dlouhodobě nemocná, takže tu opravdu míjí některé věci v praktickém životě, které se opravdu za posledních 20 let diametrálně proměnily. Ale tohle jsem nemyslela, to je mi jedno, jen občas musím lehce vysvětlit, že zaměstnavatel mi vážně nedá radostně volno, protože můj synoveček bude mít křest :D, a že si na to fakt musím vzít dovolenou, a tak podobně. Ale tohle mi vůbec nedělá problém, prostě to normálně a snad i laskavě řeknu. Spíš mi šlo o věci v životě dospělých dětí, které si doopravdy musejí rozmyslet a rozhodnout sami - pokud fungují jako ekonomicky a jinak nezávislá jednotka, tak nejen rodičům, ale komukoli jinému není nic po tom, jestli mají dětí 0 nebo 10. Já osobně se s rodičema v některých věcech radím, v některých ne… to je normální, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
18.3.16 09:35
@Roker píše:
Ja myslim, ze rodice do decek kecali VZDYCKY, pred 100 lety by ses neprovdala bez vena (ve vyssi i stredni vrstve i nizsi vrstve) a velmi tezko by sis vzala nekoho, s kym by rodice meli problem, mila @Shana, tobe chybi trochu sirsi rozhled a ucta ke starsim, mozna :-)

Ja mam jen jeden bezvyznamny nazor: pokud mam problem s rodici, tak po nich hlavne nic nechci :-) jen totalni nula a nicka na jedne strane kritizuje rodice a na strane druhe je vyuziva, jejich zdroju a servisu :-)

Takze bud sklapnu paty a vyuzivam sve rodice, anebo si tahnu po sve praci a vydelam si na kojnou. Anebo jsem budizknicemu co nema ani cas ani penize a ani rodice, se kterymi si rozumi a co vse vi nejlip a k tomu bere davky od statu, jako 49% ovcanu (s natazenou rukou berou a kritizuji)…

trošku tvrdé, ale souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
18.3.16 09:37

@Šarlota4 A nejsi moje snacha? Ale ne, ta by psala pod svým jménem. A dcera sem nepřispívá. :kytka: Řekla bych, že se chodí dost málo rozumných žen s nadhledem a schopností podívat se na problém z obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
18.3.16 09:38
@Anonymní píše:
Milé maminky, moc Vás prosím o radu nebo možná i vysvětlení. Je to zcela běžné a normální i v jiných rodinách? Moje mamka je rozvedená, žije sama, věčně si stěžuje, že je sama. Já chodím půl roku do práce, mám 3,5 letou dceru. Dovedete si představit co je to za nápor na psychiku, když dítě je 14 dnů ve školce a je nachlazené, tak že musí zůstat doma. Mamka podniká, čas má, dá se říci, když potřebuje, tak si ho může udělat, pro sebe si ho udělá vždycky, ale pro mě prostě ne. Dokáže mi říct, že ona prostě nemůže, ať si to zařídíme s manželem nebo co prý druhá babička /ta má přes 70 let a je hodně nemocná/, tam jezdíme jen na návštěvu, jsem ráda, že aspoň takto udržujeme kontakt.
Prostě se chci zeptat, je tohle normální? Může se takhle vůbec chovat matka, která má sama tři děti? Tohle je její jediné vnouče. Jí jen vyhovuje, když ji navštívím s malou a zase s ní odkráčím. Nemůžu to nějak asi ani pochopit, vždycky jsem jí v životě pomáhala, se vším co chtěla, s mladšími sourozenci taky a ona na mě maximálně spustí, že ona to měla ještě horší. Připadám si jak ve zlém filmu. Často teď večer brečím, je mi to líto, nemůže se smířit s tím jaká je.

Ano, je to normální. Tvá matka už svůj úkol matky splnila výchovou svých dětí. Ty sis pořidila dítě, tak je na tobě se o něj i postarat.Fakt nechápu jak dnešní matky uvažují. Pořídí si děti, ale po babičkách pak požadují, aby jim je vychovávaly.
Když odmítnou, jsou to nejhorší lidé na světě. Prober se a začni být dospělá. Prarodiče mají nárok na svůj život a stejně jako mladí si nenechají mluvit do toho svého, neměli by mluvit do jejich.
Pliveš tu po své mámě a sama seš tk zbabělá, že píšeš jako anonym.Fakt seš borka.

• Citovat
  • Upravit
80475
18.3.16 09:41

@kattie Pak to byla jen nešťastná formulace - většinou ničemu nerozumí -. I když si myslím, že jsou rodiče, kterým by prospělo, kdyby třeba vyslechli své rodiče a jejich připomínku na téma - ano, kopec dětí je hezká věc, ale víš, v tom vašem bytečku byste možná měli nejdřív pořešit to bydlení. Přece jen bytě 1+1 mít čtyři děti není až tak dobrý nápad. Není to podle mne kecání, je to prostě jenom jiný náhled na problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
18.3.16 09:50

@inkakřivák Aha, já až teď zjistila, že to původně vlastně ani nebyla reakce na mě - já nepsala, že většinou ničemu nerozumí, to bylo na někoho jiného, proto jsem byla tak překvapená, sorry :kytka: Jiný náhled na věci si já osobně od svých rodičů vyslechnu celkem ráda, ale většinou jsou ty náhledy podobný - no vychovali mě oni, že jo :D A ono nakonec taky závisí na tom, jak se co podá - formulace, kterou jsi psala, by asi nikoho normálního nenaštvala; říct snaše, jestli to opravdu chtějí takhle a nechtějí to řešit jinak = potratem, to je těžce za hranou. A taky jsou věci, které stačí říct jednou, a pokud se dozvím odpověď - nám to nevadí - třeba víc dětí v menším bytě - tak to neopakovat… no nic, musím uklízet, přijde mi, že jseš rozumná žena, s více zkušenostma :kytka:, a že tohle už asi vše víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
18.3.16 10:58
[citapopisují erdul** píše:
Promin, ale tohle je fakt sila. Tolik jedu proti rodicum jen proto, ze se nehodlaji poprdet z vnoucat a chteji zit taky vlastni zivot. I kdyby prozvanili u sousedky tyden, tak je to jejich vec. Ohanis se moralkou a pritom je na netu seredne ocernujes. Jo a nejsem ta, co mam na kazdym prstu 5 hlidacich babicrk, teticek… Za 16 mesicu male nam nepohlidal nikdo nikdy.

Jen popisuju realitu. Na tom není nic jedovatého napsat pravdu, jak je. Jsem realista, neoblbuju ostatni i sama sebe. Ale chápu, ze kdo ma stejne myšlení typu '"nepoprdi se z vnoučat - tj. staci je vidět 2× ročně, je to v poho a norma, a rodiče vůbec nemrzi, ze děti v podstatě neznají své prarodiče, tak takovým lidem můj postoj vysvětlit nelze. :roll: Ale naposledy píšu i pro tebe, která jsi to asi nepochopila správně a vkladas jedy do holých faktu - o hlídání mi nejde. To si vyresim sama. Jde o naprosto nulový zájem a vztah mezi babi a vnuckou. Jestli tobě něco podobneho v tvém živote vyhovuje, pak to řešit nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
18.3.16 11:07
@Silia píše:
No jo, jenže tady se řeší i situace, kdy děti nikdo nikomu necpe, ale prarodiče prostě nemají zájem. A jsou to zrovna ti, kteří sve děti /nás/ svým rodičům davali bez ptani porad. :roll: Já si taky platila soukromé jesle a nečekala jsem, ze se mi o dítě bude někdo cely den starat, když jsem presla na plny úvazek. Mrzí mne, ze ma dcera dvě babičky, které nemají do čeho píchnout, ale vidaji se s ni minimálně. A to je snad jedno, jestli děti v dospělosti tu peci ocení, nebo ne. Porad to neomlouva ten nynější nezájem. A to se k babickam chováme slušně, když nám do něčeho vyjimecne mluví, tak vyslechnem a nic nekomentujem. Nemame blbe narážky apod. Prostě babickam se nechce zabývat dítětem, neb maji důležitější aktivity, jako např karty se sousedy, TV, výlet se známými, Tv, plesy, TV, drbani se sousedy pul dne, TV.A to bych mohla pokračovat do aleluja. [velke]My s mužem se nedostaneme ani do kina, ale hlavně ze prarodiče za mlada nás strkali babcam pres noc už jako mimina - aby mohli jít někam juchat. Ted tady budu číst obhajoby typu, „nemají povinnost“. Nemají, to vim a přežiju, ze seještě par let nehnu z domu. Ale, ze na ta vnoučata takhle natvrdo kaslou, to neomluvi nic. Zvlášť, když se pak před cizími kasaji, jak maji hezkou vnučku, a jak by si ji brali, kdyby to šlo… Takže to vypadá, ze jim dceru bud dat nechceme, nebojsou min. v prezidentském úřadu a nemají na běžné radosti kdy.
Jak jsem psala už výše - moje babička mi do života dala hodně. A to neměla snadný život a pracovala brigadne i v důchodu. Nebyla zcela zdravá, ale nikdy si nestezovala, ze na nas nema cas, nebo naladu. Pravda - na TV se nedivala. Tu měli jen kvůli dedovi. Holt nebyla pohodlná a mela zájem. To je cela věda. :pankac:

Toho jedu je tu hodně - viz to zvýrazněné. No co, mají svoje zájmy, ne? proč by je neměli mít? A že vás strkali - něco ti tam jako STRČENÉ chybělo? A jestliže vás hlídala babička, to musí ted babička hlídat tvoje děti? jsi jedovatá, a dost. Mohlas klidně napsat jenom - nechtějí hlídat, mají svůj život. A hotovo. To by byl popis, ty dodatky, to je zloba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová