Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Jo, to máš pravdu holka. Když jsem začínala před dvaceti lety jezdit a nebyly peníze na slušný auto, dojížděla jsem starý vraky, který mi někdo z milosti daroval. Taky jsem si na nich uměla skoro všechno opravit a vozila půlku náhradního motoru v kufru pro případ poruchy na cestě. Dneska musím jet do servisu i kvůli výměně baterie, protože k jejímu vytáhnutí z auta je potřeba demontovat půl karoserie. Sice ještě z nostalgie vozím v kufru nářadí, ale už je mi většinou k prdu. Zato mám na klíčích číslo na odtahovku. To kdyby mi praskla žárovka.
Dělala jsem na malém městě a naprosto v pohodě. Zkusil na mě třeba to, že mám jet po hlavní - byla doleva, ne rovně. Pak rozjíždějí se na stopce do kopce. Měla jsem už papíry na motorku a skvělého učitele - myslím tím mýho taťku (i v autoškole byl fajn). Komisař bych v pohodě. Akorát celou cestu chcrchlal, to mi vadilo
![]()
Ale v bližším větším městě vyhazovali za každou pitomost a říkalo se, že každého 1-2× vyhodí, aby nabrali peníze na dalších zkouškách ![]()
@Borůvka1990 píše:
Konkrétní přestupky-jaké?
Mě zatáh kamsi do sídliště a tam já dement několikrát za sebou nedala přednost zprava…Napodruhý jsem udělala, i když jsem se rozjížděla na trojku (Oktávka to se skotačením schroustala
) To bylo už ale kdysi v r. 1999…Testy jsem udělala ale napoprvý. Měla jsem docela štěstí na otázky.
@Aries6 ségra mě kdysi rozesmála, když si prej dělala řidičák, její učitel byl takovej starší dědek, kterej vždycky, když začal z ní bejt nervózní, tak se začal potit a začal nehorázně smrdět:) Tak si vždy musel zapálit cígo, aby to přetlouk ![]()
@matkabagristy Však já se taky nejdřív rozhlídnu, jestli mám na koho hrát blbou blondýnu
. Jenže na pustejch a prázdnejch okreskách se musím většinou spolehnout na vlastní síly a navíc v širokým okolí jsem známá postava a nesežerou mi to
.
@Nimie píše:![]()
zas na druhou stranu, jak často měníš baterii…
Na můj vkus často. Co jsem na mateřské, jezdím s autem tak dvakrát týdně a jen pár kilometrů. V zimě se to nestíhá dobíjet a mám ji vycucanou celkem často. U Fiesty jsem ji vyndala z auta a v garáži nechala dobít. Z C-maxu ji nevyndám a zatím jsem nenašla ani způsob, jak tam ty dobíjecí kabely narvat
.
@Janli píše:
@matkabagristy Však já se taky nejdřív rozhlídnu, jestli mám na koho hrát blbou blondýnu. Jenže na pustejch a prázdnejch okreskách se musím většinou spolehnout na vlastní síly a navíc v širokým okolí jsem známá postava a nesežerou mi to
.Na můj vkus často. Co jsem na mateřské, jezdím s autem tak dvakrát týdně a jen pár kilometrů. V zimě se to nestíhá dobíjet a mám ji vycucanou celkem často. U Fiesty jsem ji vyndala z auta a v garáži nechala dobít. Z C-maxu ji nevyndám a zatím jsem nenašla ani způsob, jak tam ty dobíjecí kabely narvat
.
Tyjo, baterku kvůli dobíjení jsem vyndavala asi jen když nebyla možnost sehnat nikde v garáži zásuvku
kam s kabelama bys měla mít normálně v manuálu ne? Novější auta na to většinou mají vyvedené čudlíky pod kapotou ![]()
@Black Cat píše:
To je naivní představa. Na ruční brzdu to jede vcelku normálně… osobně před lety vyzkoušeno…![]()
Já se v autoškole taky párkrát rozjížděla se zataženou ručkou a auto se ani nehlo. Strašně jsem se divila, že se nemůžu odlepit od silnice.
Moje auto se zase s ručkou normálně rozjede, až po chvíli začne ječet. Už se mi to ale nestává. ![]()
@Fima píše:
Já se v autoškole taky párkrát rozjížděla se zataženou ručkou a auto se ani nehlo. Strašně jsem se divila, že se nemůžu odlepit od silnice.Moje auto se zase s ručkou normálně rozjede, až po chvíli začne ječet. Už se mi to ale nestává.
Mě trvalo pět minut, než jsem zjistila, co mi bliká za kontrolku. Instruktor z toho měl pr.del, mě ručka nenapadla, pač to jelo ![]()
Mě komisař nechal zajet na náměstí kde měl kancl ( šel si tam hodit nějaké věci), nechal mě zastavit asi tři minuty si povídal s chlapem z autoškoly, odešel a potom mi řekl abych si couvl a zaparkoval. Já to udělal a ten zmetek mě poslal na invalidy. Jenže ta cedule byla nad náma a já na ni už nemohl vidět. kdyby mi to řekl hned když jsme kolem značky jeli, tak tam nikdy nezajedu. Si prostě potřeboval něco dokázat, odškrtnou že našel někoho neschopného… V autoškole jsem se potom domluvil že s tímto debilem už jet nechci a napsali mi druhé zkoušky když jezdil druhý komisař a naprosto bez problémů.
@Black Cat píše:
Mě to jelo normálně. Ty jo… skoro kilometr, než jsem si toho všimla…![]()
![]()
Naštěstí se tomu nic nestalo…
Jinak fakt nechápu, proč v dnešní době při zatažení ruční brzdy to auto při rozjezdu třebas nepípá… Jsou ti vývojáři nějak pozadu tssss! Vždyť je to jen o elektronice, sebrala bych jim prémie!
Mě to pořád chcípalo, vůbec jsem se nerozjela. Je to 22 let zpátky.
@Luska píše:
Mě to pořád chcípalo, vůbec jsem se nerozjela. Je to 22 let zpátky.
Jak je to možný?
Zrovna rozjezd mi přijde to jednodušší, nenechat se nachytat už horší…
Jinak mě občas chcípal benzíňák, proto půjdu na konečnou s dieslem. Být nervózní v benzíňáku, tak mi to během zkoušky chcípne při každým rozjezdu ![]()
Ještě doporučuji pouštět chodce na přechodu. Uvidíš, jak se k přechodu někdo blíží a už zastav. Ale ne jako můj spolubojovník v autoškole, který zastavil chodcům u přechodu…bohužel však na semaforech a měl zrovna zelenou. Prostě měl zafixováno, že chodci mají přednost, chudák.
A přednost zprava tam, kde nejsou značky. Na to celkem řidiči zapomínají. I ti zkušení. Takže když mám někde přednost já, stejně se ujišťuji, že ten, který mi přednost má dát, o tom ví taky ![]()
Já udělala na první pokus, ale holčina co dělala se mnou, skončila dřív než začala. Sedla za volant, nepřipoutala se, rozjela, nechal ji ujet dva metry a vyhodil jí od volantu.
@Jitulinaja píše:
Já udělala na první pokus, ale holčina co dělala se mnou, skončila dřív než začala. Sedla za volant, nepřipoutala se, rozjela, nechal ji ujet dva metry a vyhodil jí od volantu.
Chudák… Měla nervy a zaplatila. Kdyby se mohl člověk předtím vož. rat, aby mu to bylo jedno ![]()
@Nimie Čudlíky jsem ještě nehledala
. Problém je, že s autem parkuju před domem, garáž si zabrala hlava rodiny. Takže buď vyndám baterku a do garáže ji odnesu nebo si tam odtlačím auto
. Hádej čemu dávám přednost
.