Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@aknah31 píše:
Ahoj holky, tak já jsem taky behem této situace začala běhat. Je to asi měsíc. Nejprve 14dni chůze 6-8km. Posledních 14dni beh. 4-5km včera poprvé 7km. Ale mám 1,5kg nahoře. Tak snad se to časem upraví. Nebo se vrátím zpět k chůzi nebo to střídat
začala jsem před velikonoci s kamarádkou (po čtyřech letech, kdy jsem se k ničemu nevykopala
), kamarádka to po čtrnácti dnech vzdala, protože přibrala čtyři kila, já měla přes týden pauzu kvůli zánětu spojivek, teď jsem začla prozměnu s manželem a zatím mám skóre dvě kila nahoře
asi musíme vytrvat déle, než to začne působit ![]()
@sinapis.alba mám sportovní hodinky ale ať dělám co dělám tep se mi drzi kolem 150-160tepu a to nebeham rychle. 4km kolem 26-28min., většinou kolem 6,5min na 1km, dokážu si povídat s kamarádkou nejedu ani náhodou na maximum ale tep neumím snížit na 130-135
myslíš že tím přibiram? Občas doma skočím i na elipticky trenazer, tam si to umím udržet kolem 130.
Behani mě začalo bavit ale to přibírání už méně. Po třech dětech jsem stravou zhubla na svou povodni váhu 55-56kg. Potom jsem začala obcas hresit, sem tam snědla co bych neměla
nastoupila zpět do práce (sedave zaměstnání) a dostala se na 58kg… pořád žádná hrůza ale… tak jsem začala behat kvuli pohybu, vyčistit si hlavu večer a zpevnit telo (největší problém mám silnější stehna a celulitida) ale dneska vaha 59,5kg ![]()
Beh mě baví, ale to přibírání mě desi
tak nevím jestli pokračovat ![]()
@aknah31 jako o 59kg si můžu nechat jen zdát, to je už dávno mimo mojí ligu (momentálně 74
)
mi přijde, že běhání je asi celkem pomalý způsob hubnutí a docela mě to deptá
po třech dětech jsem byla celkem tlustá, začla jsem doma dělat intervalové tréninky a šlo to tak krásně a rychle dolů (bylo to teda na chcípnutí občas), pak jsem začala občas běhat a to mělo za mnohem delší strávený čas mnohem menší účinky, ale na udržování kondice to bylo fajn a člověk aspoň vypadne chvíli z baráku… pak přišlo čtvrtý dítě, kondice šla do kopru a čtyři roky mi trvalo, než jsem se vykopla aspoň k něčemu
sice jsem zase chtěla cvičit, ale muž přestavěl nábytek tak geniálně, že není místo ![]()
budeme si držet palce, jednou se to musí zlomit ![]()
Zdravím.
Tak já tedy běhám stále… Tak 3× v týdnu cca 5km. Problém je v tom, že jsem si ještě nepořídila hodinky a mobil mi asi stávkuje, nebo nevím…
3 různé aplikace a 3 různé vzdálenosti… Nevím, čemu věřit. Běhám stejnou trasu a každý den to lítá klidně i o 500m.
Ahoj,
to budou ty zátočiny, s tím nic neuděláš. Můžeš si trasu změřit autem?
@spinkánek píše:
Ahoj,
to budou ty zátočiny, s tím nic neuděláš. Můžeš si trasu změřit autem?
Nemůžu. Jsou to lesní pěšinky ![]()
Já používám garminy a na trase 6,5km s podobnou klikaticí podměřují pořád stejně 200-250m. Zkušenost s měřením mobilem nemám.
A co přeměnit podle tachometru na kole.
Já teda nic takovýho nepoužívám, stejně rychleji nepoběžím, ale mám stopky a u často běhaných tras sleduji čas v urcitych bodech.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Běhám měsíc a půl obden..Začala jsem v lese, kde to máme nahoru a dolů a běhala jsem 6-7 km..Pak jsem si najela na trasu po rovině a tam běhám 10-14 km..Ještě, než jsem začala běhat, cvičila jsem měsíc doma, což mě ale strašně nebavilo:-)))Teď tedy, po asi 2,5 měsících mám úbytek na váze necelé 4 kila…Ale pravda je, že jsem hodně upravila jídelníček…Teď jsem dva dny nebyla, ale zítra už snad zase vyběhnu:-)
@Titanie píše:
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Běhám měsíc a půl obden..Začala jsem v lese, kde to máme nahoru a dolů a běhala jsem 6-7 km..Pak jsem si najela na trasu po rovině a tam běhám 10-14 km..Ještě, než jsem začala běhat, cvičila jsem měsíc doma, což mě ale strašně nebavilo:-)))Teď tedy, po asi 2,5 měsících mám úbytek na váze necelé 4 kila…Ale pravda je, že jsem hodně upravila jídelníček…Teď jsem dva dny nebyla, ale zítra už snad zase vyběhnu:-)
Já teda pořád marně doufám, že kila půjdou dolů, ale nic… Ani cm. ![]()
Asi budu muset totálně překonat jídelníček… Jenže jsem si říkala, že když jsem celý život nic nedělala a začnu do toho běhat, že se to i tak projeví. A ono bohužel…
@Janča1212 Já jsem první měsíc cvičila online cvičení Fitfab strong, tak jsem už nějaký základ měla. Taky mám povolání, kde se dost často hýbu-a nemyslím chůzi, ale tanec a tak…takže si myslím, že trošku fyzičku jsem měla, nezačínala jsem úplně z nuly.Ale nikdy jsem neběhala…Taky netrpím nadváhou-na 170 cm jsem měla 64 kilo, ale už mi to přišlo docela víc, než jsem byla zvyklá…Dneska jsem se vážila ráno a mám 59,4,takže úbytek je, ale já myslím, že je velmi důležitý jídelníček. Já třeba nejím pečivo, nesladím ani čaj, ani kávu, piju jen vodu(a večer víno někdy:-)) a večeřím zeleninu…Je to dřina, ale jde to.
@Janča1212 Koukám ještě na ty Tvoje aplikace..Já mám taky adidasku a podle ní jedu prostě pořád..Jiné neřeším, ale třeba byly jsme s kamarádkou na procházce a já měla nachozených 9km podle svojí a ona 11 zase podle té své aplikace…Takže kdo ví…
@Titanie píše:
@Janča1212 Koukám ještě na ty Tvoje aplikace..Já mám taky adidasku a podle ní jedu prostě pořád..Jiné neřeším, ale třeba byly jsme s kamarádkou na procházce a já měla nachozených 9km podle svojí a ona 11 zase podle té své aplikace…Takže kdo ví…
@Titanie píše:
@Janča1212 Já jsem první měsíc cvičila online cvičení Fitfab strong, tak jsem už nějaký základ měla. Taky mám povolání, kde se dost často hýbu-a nemyslím chůzi, ale tanec a tak…takže si myslím, že trošku fyzičku jsem měla, nezačínala jsem úplně z nuly.Ale nikdy jsem neběhala…Taky netrpím nadváhou-na 170 cm jsem měla 64 kilo, ale už mi to přišlo docela víc, než jsem byla zvyklá…Dneska jsem se vážila ráno a mám 59,4,takže úbytek je, ale já myslím, že je velmi důležitý jídelníček. Já třeba nejím pečivo, nesladím ani čaj, ani kávu, piju jen vodu(a večer víno někdy:-)) a večeřím zeleninu…Je to dřina, ale jde to.
Tak to já jsem teda úplně z jiného těsta ![]()
178 cm, 88kg. I když mě na to nikdo netipuje… Myslím, že pár stránek vpředu je má fotka ![]()
@sinapis.alba píše:
@aknah31 jako o 59kg si můžu nechat jen zdát, to je už dávno mimo mojí ligu (momentálně 74)
mi přijde, že běhání je asi celkem pomalý způsob hubnutí a docela mě to deptá
po třech dětech jsem byla celkem tlustá, začla jsem doma dělat intervalové tréninky a šlo to tak krásně a rychle dolů (bylo to teda na chcípnutí občas), pak jsem začala občas běhat a to mělo za mnohem delší strávený čas mnohem menší účinky, ale na udržování kondice to bylo fajn a člověk aspoň vypadne chvíli z baráku… pak přišlo čtvrtý dítě, kondice šla do kopru a čtyři roky mi trvalo, než jsem se vykopla aspoň k něčemu
sice jsem zase chtěla cvičit, ale muž přestavěl nábytek tak geniálně, že není místo
budeme si držet palce, jednou se to musí zlomit
jaký přesně intervalový trenink?
@V anda píše:
jaký přesně intervalový trenink?
programy od Shauna-T, nejlepší pro mě byl T25, pak jsem zkoušela Insanity, ta byla fajn, ale začít by se s ní asi nedalo.. a pak jsem měla Insanity Max30, to už jsem měla docela fyzičku a stejně to byl záhul jak prase
ale mě to bavilo, jednou za den se vyšťavit do mrtě
a prokládala jsem to (taky od něj) hip hop abs.. a občas nějaká cvičení od Boba Harpera, nebo na youtube se dají najít spousty krátkých cvičení, myslím, že fitness blender se jmenuje jeden fajn kanál a když si dáš vyhledat HIIT nebo Tabata, tak ti to najde hromady sestav i s časomírou.. když už jsem to pak tak nějak uměla, tak jsem si i dělala sestavy sama, ale Shaun-T byl můj nejoblíbenější, s tím jsem zhubla rychle a bezbolestně
![]()