Hrozí zalehnutí miminka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5040
22.10.19 21:28
@Pam12 píše:
protože to zní tak, že si pomalu má podat kolkovanou žádost, aby se ho mohla dotknout :mrgreen:

Přesně tak, ověřený podpis. Bože. Ještěže jsem to nemusela řešit. Náš dům byl naše soukromé území. Nás třech. A když někdo přišel, tak to přirozeně bylo: já bych si ho vzala na procházku, jo? Můžu si ho pochovat? Půjč mi ho na chvilku. Nikdy nikdo nepřišel a nehmatal mi na dítě jen tak, protože se mu zachtělo. Rozhodně ne na čtyřdenní dítě. Když nás někdo navštívil, kouknul do kolíbky a zase se poroučel. Díkybohu za ohleduplnou zdrženlivost naší rodiny. Šestinedělí je prostě moje, mého muže a našeho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
22.10.19 21:31
@Čičorečka píše:
Přesně tak, ověřený podpis. Bože. Ještěže jsem to nemusela řešit. Náš dům byl naše soukromé území. Nás třech. A když někdo přišel, tak to přirozeně bylo: já bych si ho vzala na procházku, jo? Můžu si ho pochovat? Půjč mi ho na chvilku. Nikdy nikdo nepřišel a nehmatal mi na dítě jen tak, protože se mu zachtělo. Rozhodně ne na čtyřdenní dítě. Když nás někdo navštívil, kouknul do kolíbky a zase se poroučel. Díkybohu za ohleduplnou zdrženlivost naší rodiny. Šestinedělí je prostě moje, mého muže a našeho dítěte.

Bože, já jsem zas tak vděčná za to, že ke mě někdo přišel, vzal si dítě a já se mohla jít osprchovat, spát nebo si něco dělat. jako moji rodiče by se měli ptát, jestli si můžou pochovat vnouče? 8o
jo a dokonce se k nám mamina u obou na 14 dní nastěhovala, jsem to ale hrozná matka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
22.10.19 21:51
@Pam12 píše:
Bože, já jsem zas tak vděčná za to, že ke mě někdo přišel, vzal si dítě a já se mohla jít osprchovat, spát nebo si něco dělat. jako moji rodiče by se měli ptát, jestli si můžou pochovat vnouče? 8o
jo a dokonce se k nám mamina u obou na 14 dní nastěhovala, jsem to ale hrozná matka 8o

Já se osprchovala, spala, cokoli dělala při hlídání otce dítěte :nevim: Pozvi si domů na pomoc klidně regiment vojáků, když to bude vyhovovat tobě, ale i tvému muži. Tady se celou dobu bavíme o tom, že taťka z nastolených pravidel zrovna nejásá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.10.19 01:30
@Čičorečka píše:
Já se osprchovala, spala, cokoli dělala při hlídání otce dítěte :nevim: Pozvi si domů na pomoc klidně regiment vojáků, když to bude vyhovovat tobě, ale i tvému muži. Tady se celou dobu bavíme o tom, že taťka z nastolených pravidel zrovna nejásá.

Otec dítěte nepracuje, že si mohl dovolit být s vámi doma celých 6 týdnů, aby sis mohla odpočinout v době, kdy jsi potřebovala? 8o :think:

• Citovat
  • Upravit
adinka23
23.10.19 01:47
@donizelinka1986 píše:
Dobrý den jsem teď povazovan za nenormlaniho kdyz sem razantne zarazil tchyni ktera mi 4 denni mimco odnesla s postylky k sobe do pokoje a normalne snim lezela v posteli okamzite sem reagoval a pritelkyni a tchyni vysvetlil dost razantne ze tohle neexistuje prece 4 deni dite je krehoucke jako s papiru co kdyz by jej zalehla a ublizila mu byl jen tak navolno opreny zboku o ni myslim ze v tomhle mam pravdu starsi dite mozna ale spat s 4 dennim mimcem povazuju za naprostou silenost a zbytecne riskovani…co vy nato a jeste jeden dotaz malej ma prdiky porad ja myslim ze mazat mastickou brisko proti prdikum temer po kazdem jidle je v poradku aspon ho to preci neboli pak sem cvok nebo mam pravdu…hlavne si myslim ze sem otec akdyz uz neco reknu ma to tchyne respektovat ikdyby vychovala 100 deti

U nás to je tak, že moji synové od úplně mimi spi se mnou.
Postýlku máme, ale stávalo se mi spíš tohle u obou synů:
V noci když jsem vstávala na kojení, tak jsem o tom ani nevěděla, že mimco už jsem kojila. Místo v postýlce byl v posteli. Aniz bych si to uvědomila. Až mě to ráno vyděsilo. A u druhého syna jsem v noci vstala, že jdu kojit k postýlce a syn tam nebyl, byl u mě v posteli.
Když spal s námi manžel, měla jsem přesně přehled jestli je dostatečně daleko aby on malého nezalehl. Asi je to instinkt.
Když jsem postýlku nějakou dobu přestala užívat, kojila bez vstávání, nastal klid. Já spala v jedné poloze syna pod paží. On byl spokojen a já taky.

• Citovat
  • Upravit
53
23.10.19 01:54
@Čičorečka píše:

Přesně tak, Nechápu ženy co si přitáhnou domů matku protože jsou taaak unavené… Chápu to, pokud má žena po porodu třeba zdravotní komplikace a myslím, že v tom případě to chápe i partner, pokud nemůže zůstat doma aby pomohl. Já mám 7 týdnů od porodu, manžel s námi byl doma první týden a pak zpátky do práce, dělá na směny takže s ním v rozvrhu ani nemůžeme počítat, a přece se zvládnu sama osprchovat, poklidit, uvařit když malá spí… A přes den si s ní lehnu taky. Pokud jsou žena i dítě zdravé, tahat domů matku je jen lenost a neschopnost :roll: A chudák chlap, sám má s novou rolí co dělat a ještě mít v baráku tchyni :D A říkám to i přes to, že můj muž má s mojí mamkou super vztah :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.10.19 04:15
@Kris-Es píše:
Přesně tak, Nechápu ženy co si přitáhnou domů matku protože jsou taaak unavené… Chápu to, pokud má žena po porodu třeba zdravotní komplikace a myslím, že v tom případě to chápe i partner, pokud nemůže zůstat doma aby pomohl. Já mám 7 týdnů od porodu, manžel s námi byl doma první týden a pak zpátky do práce, dělá na směny takže s ním v rozvrhu ani nemůžeme počítat, a přece se zvládnu sama osprchovat, poklidit, uvařit když malá spí… A přes den si s ní lehnu taky. Pokud jsou žena i dítě zdravé, tahat domů matku je jen lenost a neschopnost :roll: A chudák chlap, sám má s novou rolí co dělat a ještě mít v baráku tchyni :D A říkám to i přes to, že můj muž má s mojí mamkou super vztah :)

Takže všechny ženy, které mají skvělý vztah s maminkou/tchyní a ta jim pomůže, tak jsou líné a neschopné to myslíš vážně? 8o fakt jsem ráda za naše vztahy v rodině, kdy si vzájemně pomůžeme a nevidíme v tom něčí lenost a neschopnost. Když tu pak bude babička hlídat starší dítě, tak už to nebude značit lenost a neschopnost matky? :think:

• Citovat
  • Upravit
53
23.10.19 04:42
@lucenka píše:
Takže všechny ženy, které mají skvělý vztah s maminkou/tchyní a ta jim pomůže, tak jsou líné a neschopné to myslíš vážně? 8o fakt jsem ráda za naše vztahy v rodině, kdy si vzájemně pomůžeme a nevidíme v tom něčí lenost a neschopnost. Když tu pak bude babička hlídat starší dítě, tak už to nebude značit lenost a neschopnost matky? :think:

To je každého věc, jak si to zařídí, ale podle mě s tím v první řadě musí souhlasit partner. Znám páry kdy žena porodila a tu matku si prostě domů nastěhovala i přes protesty manžela. O tom si myslím že je celá tato diskuse… A hlavně, celou dobu se tady mluví o novorozenci, myslím že na to zapomináš a mluvíš obecně… Ja bych třeba první dny s miminkem nikoho cizího doma nechtěla, soustředila jsem se jen na ně. Pokud tobě vyhovuje, že se ti doma střídají návštěvy, je to tvoje věc :) Ale vysprchovat se a umýt nádobí zvládne žena i bez toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.10.19 04:45
@Kris-Es píše:
To je každého věc, jak si to zařídí, ale podle mě s tím v první řadě musí souhlasit partner. Znám páry kdy žena porodila a tu matku si prostě domů nastěhovala i přes protesty manžela. O tom si myslím že je celá tato diskuse… A hlavně, celou dobu se tady mluví o novorozenci, myslím že na to zapomináš a mluvíš obecně… Ja bych třeba první dny s miminkem nikoho cizího doma nechtěla, soustředila jsem se jen na ně. Pokud tobě vyhovuje, že se ti doma střídají návštěvy, je to tvoje věc :) Ale vysprchovat se a umýt nádobí zvládne žena i bez toho ;)

Podle mě by si o tom měla rozhodnout žena. Ona je s tím dítětem doma narozdíl od chlapa. Do toho, jestli jí pomůže v takové chvíli někdo další z rodiny, nemá co mluvit. Naopak by měl být rád, že si žena může chvíli odpočinout, zatímco se někdo postará o dítě/domácnost.

• Citovat
  • Upravit
53
23.10.19 04:51
@lucenka píše:
Podle mě by si o tom měla rozhodnout žena. Ona je s tím dítětem doma narozdíl od chlapa. Do toho, jestli jí pomůže v takové chvíli někdo další z rodiny, nemá co mluvit. Naopak by měl být rád, že si žena může chvíli odpočinout, zatímco se někdo postará o dítě/domácnost.

Tak pokud tam matka dochází, je to ok. Ale ten muž se přece z práce vrací a chce mít třeba doma klid a věnovat se miminku a partnerce v klidu, na to nemá právo? Můj manžel se věnuje malé většinu času, kdy je doma, takže se asi neumím vžít do situace žen, kterým partner nepomáhá. Ale zase každá má doma to, co si vybrala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.10.19 05:11
@Kris-Es píše:
Tak pokud tam matka dochází, je to ok. Ale ten muž se přece z práce vrací a chce mít třeba doma klid a věnovat se miminku a partnerce v klidu, na to nemá právo? Můj manžel se věnuje malé většinu času, kdy je doma, takže se asi neumím vžít do situace žen, kterým partner nepomáhá. Ale zase každá má doma to, co si vybrala :)

Ale tak oni klidně mohou žít u babičky. A tedy on se asi dítěti moc nevěnuje, když leželo v postýlce. Něco jiného by bylo, kdyby mu babička dítě sebrala z náruče.

• Citovat
  • Upravit
5040
23.10.19 05:16
@lucenka píše:
Otec dítěte nepracuje, že si mohl dovolit být s vámi doma celých 6 týdnů, aby sis mohla odpočinout v době, kdy jsi potřebovala? 8o :think:

No tak zrovna my podnikáme 90% z domu. Ale to je celkem jedno, ty to doháníš úplně zbytečně do extrémů. Na pochování kolkovaná žádost, jakmile není otec k dispozici celý den, tak jeho pomoc nemá smysl… já si kromě jedné výjimečné situace v šestinedělí nikoho domů nezvala, takže bych takovou situaci neřešila. Ostatní ať si to udělají, jak je jim libo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.10.19 05:22
@Čičorečka píše:
No tak zrovna my podnikáme 90% z domu. Ale to je celkem jedno, ty to doháníš úplně zbytečně do extrémů. Na pochování kolkovaná žádost, jakmile není otec k dispozici celý den, tak jeho pomoc nemá smysl… já si kromě jedné výjimečné situace v šestinedělí nikoho domů nezvala, takže bych takovou situaci neřešila. Ostatní ať si to udělají, jak je jim libo.

a právě proto, že chlap většinou bývá v práci, tak by si o případné pomoci od babiček měla rozhodnout matka dítěte.

• Citovat
  • Upravit
53
23.10.19 05:28
@lucenka píše:
Ale tak oni klidně mohou žít u babičky. A tedy on se asi dítěti moc nevěnuje, když leželo v postýlce. Něco jiného by bylo, kdyby mu babička dítě sebrala z náruče.

Ach bože :D Moje dítě taky leží občas v postýlce, jsem proto podle tebe teda špatná matka a vůbec se mu nevěnuju? :D Třeba máma spala, táta si jen odskočil a babka vycítila příležitost a chňapla dítě, to nikdo z nás nemůže vedet… Přece vzít si z postýlky miminko a pochovat si ho je něco jinýho než si ho odtáhnout až k sobě do postele :D To dítě mohlo být doma max den, třeba ten den teprv přijelo z porodnice, chápu že babička byla natesena na pomazleni ale tohle je pro mě teda za hranicí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.10.19 05:48
@Kris-Es píše:
Ach bože :D Moje dítě taky leží občas v postýlce, jsem proto podle tebe teda špatná matka a vůbec se mu nevěnuju? :D Třeba máma spala, táta si jen odskočil a babka vycítila příležitost a chňapla dítě, to nikdo z nás nemůže vedet… Přece vzít si z postýlky miminko a pochovat si ho je něco jinýho než si ho odtáhnout až k sobě do postele :D To dítě mohlo být doma max den, třeba ten den teprv přijelo z porodnice, chápu že babička byla natesena na pomazleni ale tohle je pro mě teda za hranicí :roll:

matce dítěte to nevadilo. A to by mělo být v době šestinedělí směrodatné. Pokud to chlapovi vadilo, tka mohl slušně za babičkou přijít a říct jí, že by chtěl být s dítětem on. A ne jí něco rázně vysvětlovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová