Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rozmary píše:
@brumdinka To byla pouze reakce na Bohunku, vůbec jsem to sem nechtěla tahat, ale ona mě vždycky nadzvedne tím zdůrazněným, DŮSLEDNOST, VÝCHOVA,HRANICE.Co si dop.dele myslí že se snažím celou dobu dělat, snažím se jak blbec, fakt už jsem z toho vyčerpaná a pak od ní příjde takováhle peckaPřiznám se že po přečtení jejich reakcí si skoro vždy připadám minimálně jako případ pro sociálku
hele já vim, že jo, ale zkus si nebrat všechno tak moc osobně a jako útok na sebe a to ani od dcery
…zkus přijmout to, že v tomhle má Bohunka pravdu a ono to vážně na těchle věcech stojí… já k tomu ještě dodám tolerance a láska…opravdu je to jenom o přístupu a to k jakýmukoli dítěti ![]()
Příspěvek upraven 12.03.14 v 14:28
@Michelangelo píše:
No jo, koukla jsem zpět a moje původní odpověď byla pro Malike, ty sis to vztáhla na sebe, našla jsem i tvoji reakci na str. píše: Více
Tyjo, já ti pořád nerozumím, asi už jsem zavařená ![]()
@brumdinka á další co si myslí že láska spasí svět. je tolik žen co své děti milujou a přesto jejich děti se chovaj, sooráč jako hovada na zabití..
Moje máma mě miluje, rozkrájela by se a já se chovala tak že bych si ted dala přes držku i když oproti mému bratrovy bych se spíš poplácala..
@rozmary píše:
Tyjo, já ti pořád nerozumím, asi už jsem zavařená
tak to neřeš
, moje odpověď byla pro Malike, ale reagovala jsi na ni ty a bohužel ses cítila mojí odpovědí dotčená, možná právě proto, že nebyla určená tobě
, mne zajímalo, proč je na tebe malá drzá a má za to zaracha. Svůj názor jsem ti napsala. Jak s ním naložíš, to neovlivním ![]()
@Malike ty ráda rejpáš, vid´
přečti si pořádně co sem napsala…rozhodně si nemyslim, že láska spasí svět
naopak sem psala o hranicích…to jen tak mimochodem
…já si na hlavu rozhodně kakat nenechám a moje děti se tak jak píšeš fakt nechovaj a chovat nebudou a nejen proto, že sem měla plnou třídu puber´t´áků, který na mě dodnes rádi vzpomínaj a to sem na ně milá fakt nebyla
…jen, že s láskou jde všechno líp, dokonce i to vztekání ![]()
@brumdinka no matka miluje své dítě takže s láskou dělá cokoliv amyslí pro něj to nejlepší,..no to víš:-D rejpnu si ráda..
ale důslednost je důslednost a ty kroužky bych zakázala..týden není jo velka doba ale dítě si zapamtuje že když bude průser, dostane trest..já razím heslo,..nejdřív vše po dobrém..a pak..
@Michelangelo píše:
tak to neřeš, moje odpověď byla pro Malike, ale reagovala jsi na ni ty a bohužel ses cítila mojí odpovědí dotčená, možná právě proto, že nebyla určená tobě
, mne zajímalo, proč je na tebe malá drzá a má za to zaracha. Svůj názor jsem ti napsala. Jak s ním naložíš, to neovlivním
Jo, já jsem pochopila, že to bylo na Malike, píšeš že jsem si to vztáhla na sebe, ale já si nic nevztáhla, dvakrát jsi to psala mě
Jinak jestli tě zajímá za co dostala zaracha, podívej se na stranu 6 hned nahoře. Ono když lezeš skoro po zdi jen abys vyhověla, lítáš jak blbec aby měla v pořádku všechno co potřebuje, byla dobrá matka a pak několikrát za den posloucháš toto, necháš to bez povšimnutí?
@rozmary, tak jsem si vyjela tvoje příspěvky a čtu, že holčička má ADHD. S tím se narodil můj prostřední syn, taky jsme chodili k psychologům. Byla s ním těžká komunikace, bojkotoval cokoliv se mu řeklo. Dokázal místo učení hodinu brečet. Chodili jsme i na logopedii a nechtěl doma spolupracovat. Prostě mlčel nebo brečel. Nenutila jsem ho. Mně na něho zafungovala pochvala. Za každou maličkost, páč ze začátku to bylo těžký něco najít. Bude se to zlepšovat, důležité je, aby v tobě cítila oporu a věřila ti. Jdi cestou pochval a pochopení. Trestáním se zasekne a bude to horší. Ber to tak, že ti to nedělá naschvál, prostě se tak narodila a je to otázka času, u nás se to začalo měnit cca v osmé třídě ![]()
@rozmary skus to i to a uvidíš..nejlíp než my ti poradí odborník nebo sama poznáš co na dceru platí.
@Michelangelo v osme tride? no, potes koste- kombinace tryskomysaka s Sheldonem Cooperem je vrazedna uz ted
asi si necham napsat neco na nervy ![]()
@rozmary píše:
@ynax Dcera hraje basket, má třikrát týdně trénink, mezi tím skauti, sokol a hudebka.Je šikovná. Všechno jí to moc baví. Snažím se u ní hodně věcí přehlížet, protože to by musela sedět na zadku pořád, ale poslouchat celé dny, jak jsem hnusná, protože musí psat úkol, nebo že jí seberu u oběda hračku, nebo jí slušně řeknu ať si uklidí ten svetr do skříně, to už přehlídnout nedokážu.
To je paráda
Můj syn chodil taky do kroužků. Hračku jí neber a s tím uklízením - bych ti mohla vyprávět, jak vypadal letecký den
, zkus hádat, jestli mi to k něčemu bylo
![]()
@Zuziky píše:
@Michelangelo v osme tride? no, potes koste- kombinace tryskomysaka s Sheldonem Cooperem je vrazedna uz tedasi si necham napsat neco na nervy
Víš, jak to uteklo? Dneska si z toho děláme legraci, když si vzpomínáme. Měli jsme na kuchyňské lince dřevěný nákližek, to mi ořezal nožem, šroubovákem dělal díry do zdi, takže zedník prohlásil, že to u nás vypadá, jak v 68, když přijeli rusáci. A taky ho to přešlo ![]()
@Malike no ale to, že matka miluje své dítě přece neznamená, že pro něj udělá cokoliv a skáče podle něj
…to už je opičí láska a foukání moučkovýho cukru do zadečku
čímž se udělá víc škody než užitku…
@Michelangelo píše:
@rozmary, tak jsem si vyjela tvoje příspěvky a čtu, že holčička má ADHD. S tím se narodil můj prostřední syn, taky jsme chodili k psychologům. Byla s ním těžká komunikace, bojkotoval cokoliv se mu řeklo. Dokázal místo učení hodinu brečet. Chodili jsme i na logopedii a nechtěl doma spolupracovat. Prostě mlčel nebo brečel. Nenutila jsem ho. Mně na něho zafungovala pochvala. Za každou maličkost, páč ze začátku to bylo těžký něco najít. Bude se to zlepšovat, důležité je, aby v tobě cítila oporu a věřila ti. Jdi cestou pochval a pochopení. Trestáním se zasekne a bude to horší. Ber to tak, že ti to nedělá naschvál, prostě se tak narodila a je to otázka času, u nás se to začalo měnit cca v osmé třídě
Vím jak to myslíš a věř že chválím za sebemenší prkotinu, jenže chválit a chválit a chválit i za to že na mě takhle řve? Nekřičím na ní, nebiju jí, snažím se chápat i její nepochopitelné stavy když brouzdá ve svém světě, ale jsou věci za které prostě nějaký trest padnout musí. Vzhledem k tomu, že PC nevyhledává, televize jí netankuje, nenapadlo mě nic jiného, než lítání po venku a ty kroužky. Vím že to nedělá schválně, ale kdybych to tolerovala, tak abych se s ní zachvíli bála vylézt mezi lidi ![]()
@Michelangelo píše:
To je parádaMůj syn chodil taky do kroužků. Hračku jí neber a s tím uklízením - bych ti mohla vyprávět, jak vypadal letecký den
, zkus hádat, jestli mi to k něčemu bylo
![]()
Hračku jsem jí sebrala až po třetím upozornění, aby to položila, že to máchá v jídle.