Závidím a trápím se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
18.8.18 18:31

Je to těžké a složité, ale čím víc se užíráš, tím je větší pravděpodobnost, že ti to zhorší onen autoimunitní problém.

Nezbývá, než tvrdá a těžká práce na sobě samé - na tom učit se přijímat realitu, jakkoliv je těžká a není spravedlivá, hledat smysl v tom jak funguješ, učit vidět radost v přítomnosti.

držím palce. Protože varianta že se do té fušky smíření se se sebou a svou ne-moci nepustíš povede k tomu, že zahořkneš a přijdeš o všechno pěkné.

Docela inspiratvní knihy, které s tím mohou pomoci jsou třeba tyhle https://www.kosmas.cz/…tracni-tabor

https://www.kosmas.cz/…anou-cestou/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
18.8.18 18:34

@Bubla_Bučková souhlas - jen taky opatrnost - je důležité respektovat rodiče a uvědomit si ze ji mam rada ale nejsem matka a ani si na matku nebrat a respektovat rodiče neresit ze vychovávají špatne apod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.8.18 18:40
@Anonymní píše:
Přijde mi to trochu bezohledný no…

Nenapsal to tobě. Napsal to muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.8.18 19:28
@Anonymní píše:
Zapomnela jsem dodat, že bych své miminko moc chtěla …
Můj muž jim říkal, zda by nemohli trochu ubrat s tim žvaněním o dětech, ale on mu napsal, že to přeci není jeho problém, že nemuzu mit děti a užírám se tím…

To je blb :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
18.8.18 19:42

Zkus mms procisti ti telo ja pak otehotnela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
18.8.18 19:44

Od škvagra je to dost netaktní až krutý. Nikdo přeci neříká, že o tom nemají mluvit nebo nemají mít radost. Ale každý slušný a ohleduplný člověk by se před ženou s takovým problémem krotil. Hlavně švagrová by mohla mít jakožto žena pochopení. Jsou prostě sebestřední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
18.8.18 19:47

Je víc žen, kterým doktoři řekli, že nebudou moct mít děti a teď mají zdravá prťata. Ani já a můj brácha jsme neměli přijít na svět, protože to samé řekli doktoři tehdy naší mámě.
Možná bych se zahrabala do studia toho, jestli s tou tvou nemocí fakt nejde něco dělat, zkusit třeba i alternativní postupy. Např. na srovnání ženských orgánů a k pomoci otěhotnění je výborný Femigard - bylinné kapky. Atd. atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
18.8.18 21:37

víš … mám v nedávné době zkušenost s ženou v podobné situaci, jakou popisuješ. Je mi líto, že to tak napíšu, ale byla tak zatrpklá a naštvaná na všechny okolo, přestože se snažím být citlivá k trápení ostatních lidí, u ní jsem nikdy nevěděla, co je „povolené téme“, prostě se urazila a rozlítostnila při JAKÉKOLIV větě.
Pořád jen řešila sebe, nikdy ji ani nenapadlo, že i ostatní mohou mít své potíže … Píšu to proto, že vše samozřejmě vnímáš svým pohledem, ale ten ostatní nemají, ani nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.8.18 22:43

Tady píšete, že švagr je blb, ale bůh ví, jak to je. Já todle zažila v rodině taky… O vánocích jsme přišli s tím, že čekáme mimino, byla tam svagrova a švagr ( o jejich problémech jsme nevěděli a i kdyby, jinak by jsme to stejně neudělali, chápu jejich bolest, ale já kvůli toho přece nebudu o svém dítěti mluvit), no oznámili jsme to, formou přání k vánocům a v tu chvíli to zaclo, manželovi rodiče se začali vyptávat a my mluvit, prostě se všichni zacli těšit, krom svagrove a později i svagra… Řešili se jména, jak co a takové ty kecy… Večer přišla manželovi sms, že by jsme si tu radost a mektani o dítěti mohli odpustit, že oni jsou po nekolikatem IVF a nemuzou mít děti. Manžel mu odepsal, že to nevěděl, že ho to mrzí, ale že pro nás je to radost o kterou se chceme dělit s okolím i s něma a rodiči… Ok. Nějak se to přešlo… Nicméně, pokaždé kdy jsme se na společné návštěvě začali bavit o synovi a třeba o jménu, tak bylo zle a ihned smsky. To už bylo neúnosné… Jejich situace mě mrzí, ale co já s tím… :-( syn se narodil, má rok. Viděli ho jednou, svagrova řekla že bude postižený, že má divné oči ( je zdravý) a později přišla SMS že se s náma již nechtějí nikdy za přítomnosti našeho syna vidět… Že jim to ubližuje. Nooo a co tím chci říct, prostě o dítěti se bavit budou, poroste ji bricho atp… Ne přijde líto, že mohl nás syn mít prima tetu se strejdou, mohli jo brát na výlety a tak. Nedali to, nemá tetu, se strejdou… Mrzí mě to, ale asi to je lepší. Pisu To proto abys neudělala třeba stejnou chybu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
19.8.18 00:25
@Anonymní píše:
Já vím a snažím se, ale opravdu to bolí. Připadám si jako žena, snacha, co selhala a nepřinese dítko do rodiny …

Pokud jsi schopna se o nějaké dítě i se svou nemocí postarat, tak byste mohli zkusit vymyslet variantu s náhradní matkou (ale já nevím, jak to u nás funguje, zda to vůbec lze).

Švagrovým bych vzkázala nebo řekla, že sice není jejich problém Tvůj zdravotní stav a jeho následky, ale protože jste příbuzní, tak trochu ohledu se hodí. Navíc není všem dnům konec, a neznají svou budoucnost, tak nějaký ohled by mohl být ve smyslu, že celá návštěva nebude mít jedno téma.
Příklad na nevhodné téma v budoucnosti : jim se narodí dítě s nějakou skrytou vadou a Ty budeš pokaždé zmiňovat závadu a kazit jim radost. Dneska není 100% dětí bez vady. Jsou autisti… mohla bys jim omlacovat o hlavu, jak je to hrozný mít takovýho autistu, je tak nezvladatelný ....... Pak dodat, jak jsi ráda, že nemáš takové dítě, že nic je lepší. (podle mně v některých případech je lepší žádné dítě než jakkoliv postižené)
Prostě stačí mít sílu na to být stejná mrcha bezohledná pokrytecká, jako jsou teď oni.

Kdyby kontakty s nimi měly být jen o tom nenarozeném dítěti, tak bych se jim v zájmu svého zdraví vyhla.
Podle mně jen potřebuješ čas na vstřebání informace a smíření s nemocí. Snažila bych se hodit do nějaké pohody a pak probrala s manželem náhradní možnosti.
Je třeba o tom mluvit, jelikož on asi dítě také chce, tak aby neodešel za jinou. Zatím asi o Tebe stojí, když měl zájem Ti ulevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
19.8.18 00:34
@Anonymní píše: Četla jsem to. On se celý život snaží mít všechno lepší než brácha, tak teď si rochní asi…

Může to tak být, že je celý pryč z toho, že je první a má navrch. Kvůli tomu o tom budou mlít pořád než téma zevšední. Omezila bych styk, aby ses nestresovala a nezhoršovala svůj stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
19.8.18 00:41
@Lucius08 píše:
Znám už dva podobne případy jako popisuje Ludmila :) nehazej flintu do žita

Autoimunita není něco jako problém přijít do jiného stavu. Tam se kolikrát otěhotnět dá, ale je problém pak to udržet. Tělo plod odmítá a samo usmrtí svou reakcí.
Na to nejsou žádný kapky, bývá možná nějaká systémová léčba. Záleží na typu nemoci a zda výzkum pokračuje nebo stagnuje.
Ale zakladatelko, asi bych na doktory nedala na 100% ve smyslu, že už Ti nebude nikdy lépe. Když to nemáš tak dlouho, že se to rozjelo až teď, tak je ještě určitě nejaké zlepšení, ještě není vyzkoušeno vše.
Měla bys googlit a zjistit si informace i ze zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
19.8.18 06:48
@Tejule píše:
Tady píšete, že švagr je blb, ale bůh ví, jak to je. Já todle zažila v rodině taky… O vánocích jsme přišli s tím, že čekáme mimino, byla tam svagrova a švagr ( o jejich problémech jsme nevěděli a i kdyby, jinak by jsme to stejně neudělali, chápu jejich bolest, ale já kvůli toho přece nebudu o svém dítěti mluvit), no oznámili jsme to, formou přání k vánocům a v tu chvíli to zaclo, manželovi rodiče se začali vyptávat a my mluvit, prostě se všichni zacli těšit, krom svagrove a později i svagra… Řešili se jména, jak co a takové ty kecy… Večer přišla manželovi sms, že by jsme si tu radost a mektani o dítěti mohli odpustit, že oni jsou po nekolikatem IVF a nemuzou mít děti. Manžel mu odepsal, že to nevěděl, že ho to mrzí, ale že pro nás je to radost o kterou se chceme dělit s okolím i s něma a rodiči… Ok. Nějak se to přešlo… Nicméně, pokaždé kdy jsme se na společné návštěvě začali bavit o synovi a třeba o jménu, tak bylo zle a ihned smsky. To už bylo neúnosné… Jejich situace mě mrzí, ale co já s tím… :-( syn se narodil, má rok. Viděli ho jednou, svagrova řekla že bude postižený, že má divné oči ( je zdravý) a později přišla SMS že se s náma již nechtějí nikdy za přítomnosti našeho syna vidět… Že jim to ubližuje. Nooo a co tím chci říct, prostě o dítěti se bavit budou, poroste ji bricho atp… Ne přijde líto, že mohl nás syn mít prima tetu se strejdou, mohli jo brát na výlety a tak. Nedali to, nemá tetu, se strejdou… Mrzí mě to, ale asi to je lepší. Pisu To proto abys neudělala třeba stejnou chybu…

přesně, pohled z druhé strany :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
19.8.18 07:08
@Anonymní píše:
Podle slov lékařů ve stavu v jakém jsem tak nikdy … to, že by se situace zlepšila temer nemozne

Doporucuji najit vnitrni silu, prestat slepe verit doktorum, a zacit studovat, zjistovat, patrat, jak si pomoci na jinych urovnich, nez je alopaticka medicina. Ta si s vetsinou lidskych problemu vubec nevi rady. Je mnoho jinych cest.

• Citovat
  • Upravit
10185
19.8.18 07:14

Mám sestřenici, která si takovou situaci doslova vyžrala až do dna. Několikrát byla těhotná a vždycky potratila. A vždycky, když byla těhotná, byla v očekávání i některá sestřenice, včetně mě. Ale zatímco my jsme všechny donosily a porodily zdravé děti, ona nikdy nic. Když jsem čekala druhou dceru, byly jsme těhotné téměř nastejno, sešly jsme se, obě s bříškem, ona v sedmém a já v šestém měsíci, tenkrát byla přesvědčená, že to konečně dobře dopadne, takhle dlouho své miminko nikdy neudržela. No a v osmém měsíci porodila mrtvé miminko. Muselo to pro ni být příšerné. Ale nakonec to i u ní dobře dopadlo, má syna a dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová