Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
17.8.11 15:27

hanapospis

Jo šak tak to má i švagrová když jsem tam byla před 7 lety, tak byl Stephen v té první třídě, tomu to šlo vše zvládal v pohodě, má maminy České geny asi , pamatuju si, že jsem dělali úkoly typu pexeso slovíčka atd. učilala jsem se to s ním abych něco pochytila od děcek, ale David ten je o 3 roky mladší, jak brácha a ten měl v těch 5 letech problémy, nudil se, škola ho nezajímala, navíc ten má Branovi geny, je takový lempl pořád, ale vše mu prochází .
Ale jak říkám mě nejvíc zaujaly ty uniformy a byla bych pro, aby se to zavedlo i tady. Já dělala hotelovou školu a majitelka školy, že to byla soukromá to chtěla povinně zavést a sami učitelé se vzbouřili, že to nosit nebudou a pak i polovina školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 15:28
peggy.sl píše:
hanapospis píše:
peggy.sl píše:
IvkaH píše:
peggy.slTak já nic proti našemu školství nemám, pokud moje děti nechytnou starou komunistickou rebeku co měla mě ve 3-4 třídě, máma vařila ve školní jídelně, rebeka si maminu vždycky zavolala do rohu třídy, když mě zkoušela, to je jediné moje trauma. Ale jinak nemám negativní zkušenost, školu teď ještě neřešíme, ale řešili jsme školku a tam nám vycházejí vstříc, jsou milí,dá se s nima domluvit. Takže školství asi taky jak kde. Na základku jsem chodila na vesnici každý zná každého, učitelky učily ještě třeba rodiče a pak srovnávačka, že :zed: . Mě jediné co se mi líbí na Anglickém školství oproti našemu, že děti chodí do školy od 5 let, Stephen se první rok spíš učili jako jen seznamovat se školou a pravé učení začlo za rok, jestli se dobře pamatuju, pak se mi líbí ty uniformy, že nosí. Je fakt, že třeba švagrové kluci mají jinak školství jak u nás, ale třeba jazyk se začli myslím učit jak u nás. Já bych byla za, aby se anglicky učili od školky a né až od 3 třídy. Ale od 5 let už smíš i u nás dát dítě do školy, když projde těma psych. testama. Jinak nic proti našemu školství nemám. Já miluju Anglii od té doby co jsem byla u švagrové pár měsíců, ale taky tam není vše růžové, jak my si myslíme. Tam je běžné, že ti dojde dom 13letá holka a je těhotná :zed: . 20leté pipiny mají klidně už i 4 děcka :zed: . Místo toho aby studovali a podívej se, jaký bordel dělali nedávno v Londýně, to je jen výsledek jejich výchovy a to bude častěji …
Já mám se školkou taky dobré zkušenosti, holky chodily do soukromé, takže vše jak má být.
Základní škola je už horší, ale jede se podle starých osnov. Učit se slovo od slova a logika pokulhává.
Na střední škole jsem před mateřskou učila. Těhotných holek tam byla spousta. S výchovou to ani u nás není slavné… :mrgreen:

Ale spon ti netvrdi ze Madrid je v Rusku…
Ja kdyz prijela do UK a rodina u ktere jsme nastoupila jako aupair se me zeptala od kud jsem a ja rekla ze z CR a ona na to:

I know Prague, I've been in Russia. :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
Malem jsem se pocurala smichy :palec: :palec:
Ale zase ti tvrdí, že luštěnina, která se podává na vánoce k večeři je bramborový salát… :mrgreen: :mrgreen:

tak to jsem nikdy neslysela. Ale je pravda ze ja davam do bramboroveho salatu fazole i hrasek :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 15:31
IvkaH píše:
hanapospisJo šak tak to má i švagrová když jsem tam byla před 7 lety, tak byl Stephen v té první třídě, tomu to šlo vše zvládal v pohodě, má maminy České geny asi , pamatuju si, že jsem dělali úkoly typu pexeso slovíčka atd. učilala jsem se to s ním abych něco pochytila od děcek, ale David ten je o 3 roky mladší, jak brácha a ten měl v těch 5 letech problémy, nudil se, škola ho nezajímala, navíc ten má Branovi geny, je takový lempl pořád, ale vše mu prochází .
Ale jak říkám mě nejvíc zaujaly ty uniformy a byla bych pro, aby se to zavedlo i tady. Já dělala hotelovou školu a majitelka školy, že to byla soukromá to chtěla povinně zavést a sami učitelé se vzbouřili, že to nosit nebudou a pak i polovina školy.

uniformy jsou super :palec: pro ty bych byla taky. Ty se mi libi.
Ale ucitele prece nenosi uniformy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.8.11 15:32
hanapospis píše:
IvkaH píše:
hanapospisJo šak tak to má i švagrová když jsem tam byla před 7 lety, tak byl Stephen v té první třídě, tomu to šlo vše zvládal v pohodě, má maminy České geny asi , pamatuju si, že jsem dělali úkoly typu pexeso slovíčka atd. učilala jsem se to s ním abych něco pochytila od děcek, ale David ten je o 3 roky mladší, jak brácha a ten měl v těch 5 letech problémy, nudil se, škola ho nezajímala, navíc ten má Branovi geny, je takový lempl pořád, ale vše mu prochází .
Ale jak říkám mě nejvíc zaujaly ty uniformy a byla bych pro, aby se to zavedlo i tady. Já dělala hotelovou školu a majitelka školy, že to byla soukromá to chtěla povinně zavést a sami učitelé se vzbouřili, že to nosit nebudou a pak i polovina školy.
Ale ucitele prece nenosi uniformy :nevim:

Tady by se hlavně vzbouřily děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.11 15:33

Tak třeba naši Angličani alespoň švagr. si to vydupala, 24.12 slaví Vánoce po Česku u nich i se salátem a kaprem, každý si rozbalí jeden dárek a 25.12 slaví Vánoce po jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.11 15:34
hanapospis píše:
IvkaH píše:

No majitelka chtěla, aby měli jinou barvu, ale i ti učitelé, aby je nosili, aby šli příkladem pro studenty, ale nikomu se to nelíbilo jen mě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 15:36
peggy.sl píše:
hanapospis píše:
IvkaH píše:
Tady by se hlavně vzbouřily děti.

ale uniformy se nosi jen po GSCS tedy do 13-14let. A je to dane dresscodem. Neni to presne jadna vec. Je to vytycene barvou, strihem atd. Ale nemaji vsichni to same. Jedine co maji uplne stejne jsou mikiny a saka, protoze ty maji loga skoly akupuji se ve skole.
Myslim ze kdyby to bylo tak zazite jako v Uk tak by se nevzbourili. Malym detem by to bylo jedno a starsi deti si uniformy stejne upravuji k obrazu svemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 15:37
IvkaH píše:
hanapospis píše:
IvkaH píše:
No majitelka chtěla, aby měli jinou barvu, ale i ti učitelé, aby je nosili, aby šli příkladem pro studenty, ale nikomu se to nelíbilo jen mě :oops:

aha, tak tady ucitele nemaji dresscode. Nenosi uniformy. To plati jen pro zaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 15:39
IvkaH píše:
Tak třeba naši Angličani alespoň švagr. si to vydupala, 24.12 slaví Vánoce po Česku u nich i se salátem a kaprem, každý si rozbalí jeden dárek a 25.12 slaví Vánoce po jejich.

my taky tak :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.11 15:43
hanapospis píše:
IvkaH píše:

A víš, jak si Brian oblíbil naše knedlíky? Každé léto sem jedou celá rodinka na dovolenou a pak vezou zásobu do mrazáku by se potom utloukl, jak mu to chutná. Matrina si jednu dobu vozila i krupici sebou, mouku, puding v prášku a pod… a piškoty ještě si vzpomínám, že to tam nemají a děcka to chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 15:46
IvkaH píše:
hanapospis píše:
IvkaH píše:
A víš, jak si Brian oblíbil naše knedlíky? Každé léto sem jedou celá rodinka na dovolenou a pak vezou zásobu do mrazáku by se potom utloukl, jak mu to chutná. Matrina si jednu dobu vozila i krupici sebou, mouku, puding v prášku a pod… a piškoty ještě si vzpomínám, že to tam nemají a děcka to chtějí.
:palec: :palec:
tak to znam. Ja kdyz znamym udelam gulas nebo svickovou s knedliky tak se muzou utlouct :palec:

Ja si jeden cas taky vozila nejake veci z CR. Ale prisla jsem na to ze v tech off licence obchodech se da sehnat temer vse. Takze ted kupuji polske piskoty, polskou mouky i puding :palec: :palec: :palec:

Nedavno jsem delala kynute merunkove knedliky a jak vsem chutnalo.Ja to sice nemusim, ale pro anglicany je to velka neznama :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.11 15:50

Martina taky asi přišla, že se to dá sehnat někde jinde, protože teď poslední dobou už vozí jen Rum, Becherovku, 50-100 rohlíků do mrazáku a naši štanglu vysočiny nebo paprikáše to pokaždé berou a nám zas vozí hadry z Nextu atd. jo a ještě lentilky, že naše mají lepší chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.11 15:57

My se tam náhodou u jeho sestry seznámili, tak máme aspoň památku, dceři jsme dali jméno Melisa (ale má to počeštěné), třeba se tam příští rok vydáme na dovolenou. Aby se tam holky podívaly. 7 let jsme tam nebyli :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
17.8.11 16:27
IvkaH píše:
My se tam náhodou u jeho sestry seznámili, tak máme aspoň památku, dceři jsme dali jméno Melisa (ale má to počeštěné), třeba se tam příští rok vydáme na dovolenou. Aby se tam holky podívaly. 7 let jsme tam nebyli :cry: .

To urcite. My se chceme vracet minimalne kazdy rok aspon na vikend kdyz ne dela. Za kamaradama a taky za nakupama. S klesajicim kurzem libry, jsou nakupy pro lidi z CR super :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
17.8.11 18:48
peggy.sl píše:
A zkušenosti s bydlením v Německu někdo nemáte?

…osobně ne, ale bydlí tam ségra 10let, je tam vdaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová