Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Sumayo, ráno jsem psala právě na Prvosnažilky2011, že sice malilinkato zesílil, ale nic moc…jiným holčinám tam zesílil viditelně ze dne na den…ale nemusí to nic znamenat, každý má jinačí postup produkce HCG…tak uvidíme
MS má dorazit zítra…minule při tom neúspěchu dorazila s 2denním zpožděním, tak si myslím, že jasno bude tak nejdřív v úterý
![]()
Ale doufám doufám
![]()
Sumaya píše:
Vodolejko…tak co test, sílí?
Ahoj Sumayo,
můžu se zeptat, jak dlouho se snažíte o mimi???
![]()
Ahoj holky, omlouvám se, že Vám sem tak vpadám, ale poradíte mi? Podle názvu asi máte zkušenosti s OVUtesty.Já si dělala ve čtvrtek a testovací čárka byla slabší, včera dopoledne byla silnějí než kontrolní a večer zase slabší. Jak dlouho po pozitivním OVU testu může nastat OVU? Myslela jsem, že ještě ten den, tak jsme si udělali hezký večer, ale BT ráno nestoupla a je stejná. Myslíte, že je to tedy bez šance na těhu a OVU je až dnes nebo zítra? Vím, že je to individuelní, ale tak nějak myslím, jestli to poznáte podle BT nebo bolestí, za jak dlouho jste měly OVUlku. Moc děkuji
Ahoj Caty, jak dlouhý máš cyklus?
Caty píše:
Ahoj holky, omlouvám se, že Vám sem tak vpadám, ale poradíte mi? Podle názvu asi máte zkušenosti s OVUtesty.Já si dělala ve čtvrtek a testovací čárka byla slabší, včera dopoledne byla silnějí než kontrolní a večer zase slabší. Jak dlouho po pozitivním OVU testu může nastat OVU? Myslela jsem, že ještě ten den, tak jsme si udělali hezký večer, ale BT ráno nestoupla a je stejná. Myslíte, že je to tedy bez šance na těhu a OVU je až dnes nebo zítra? Vím, že je to individuelní, ale tak nějak myslím, jestli to poznáte podle BT nebo bolestí, za jak dlouho jste měly OVUlku. Moc děkuji
Jinak Caty obecně…jakmile na OVU testu uvidíš jakoukoliv čárku, tak vlítnout na to! Nejlépe na to vlítnout ještě den předtím než se čárka objeví - a právě dny, kdy by měla nastat ovlulace se dají vypočítat dle délky cyklu…takže nejprve vytipuješ dny dle délky cyklu a v ty dny testuješ…ale stejně byste se měli i v tyto dny snažit na prckovi pracovat bez ohledu na to, zda na testu je či není čárka…
vodolejko, já ted délku cyklů nevím. Měla jsem jednu MS od porodu a otěhotněla, ale jsem teď po revizi a cyklus byl 23 dní, takž nevím. Ale jinak jsem měla cyklus cca 25-32 dní. No, my si udělali hezký večer včera, když byla dopo čárka na testu, ale ráno BT nevyrostla, tak OVU nebyla.
Jo, předtím jsem otěhotněla jen z jednoho hezkého večera za cyklus, ale nevím koikátý den cyklu byla OVU. Malá je po IVF, takže že bych utěhotněla normálně mě ani nenapadlo a ted mám toho zase plnou hlavu. Jinak já slabou čárku měla už v pondělí a to byl teprve nějaký 9DC.
co znamená po revizi? to je po nedobrém skončení těhu nějaké čištění…už jsem se tady s tím pojmem setkala, ale nějak si to nedovedu představit.
Omlouvám se možná za vlezlou otázku, ale potkat to může každého, tak bych ráda věděla o revizi dělohy více…
Caty píše:
vodolejko, já ted délku cyklů nevím. Měla jsem jednu MS od porodu a otěhotněla, ale jsem teď po revizi a cyklus byl 23 dní, takž nevím. Ale jinak jsem měla cyklus cca 25-32 dní. No, my si udělali hezký večer včera, když byla dopo čárka na testu, ale ráno BT nevyrostla, tak OVU nebyla.
vodolejko: ano, po špatném těhu v 10tt jsem byla na vyčištění dělohy a pak měla další cyklus 23 dní.
ježiš to mě mrzí…toho se také bojím…ty už máš aspoň jednu pěknou berušinku, ale my prvosnažilky, pro nás je tohle asi nejhorší sen, aby se skončilo těhu špatně a ještě k tomu nutný zákrok…mě stačilo jen když teď moje těhu skončilo hned na začátku a vše se vyčistilo samo, i tak jsem z toho byla pěkně zkrouhlá…
A jak to čistí? Slibuju, že pak už s tímhle tématem dám pokoj…
Caty píše:
vodolejko: ano, po špatném těhu v 10tt jsem byla na vyčištění dělohy a pak měla další cyklus 23 dní.
vodolejko: ono, ikdyby doma byla kupa dětí, bolí to vždycky stejně. Možná právě ještě víc, protože člověk ví, o co přišel. Čistí se to pod narkozou a vyškrabávají sliznici s mimískem, asi tak nějak no.Neboj, nestane se ti to. Není to zase až tak časté a hodně se většinou i tělo vyčistí samo. Ale mně pořád rostl gestační váček, ikdyž mimi bylo mrtvé, tak jsem na revizi musela.
Caty píše:
vodolejko: ono, ikdyby doma byla kupa dětí, bolí to vždycky stejně. Možná právě ještě víc, protože člověk ví, o co přišel. Čistí se to pod narkozou a vyškrabávají sliznici s mimískem, asi tak nějak no.Neboj, nestane se ti to. Není to zase až tak časté a hodně se většinou i tělo vyčistí samo. Ale mně pořád rostl gestační váček, ikdyž mimi bylo mrtvé, tak jsem na revizi musela.
vodolejka píše:
Ahoj Sumayo, ráno jsem psala právě na Prvosnažilky2011, že sice malilinkato zesílil, ale nic moc…jiným holčinám tam zesílil viditelně ze dne na den…ale nemusí to nic znamenat, každý má jinačí postup produkce HCG…tak uvidímeMS má dorazit zítra…minule při tom neúspěchu dorazila s 2denním zpožděním, tak si myslím, že jasno bude tak nejdřív v úterý
![]()
Ale doufám doufám![]()
![]()
Sumaya píše:
Vodolejko…tak co test, sílí?
Neboj, to bude v pohodě
uvidíš, že bude sílit, pokud se testneš třeba za 3 dny
Budu na tebe myslet a držet palce ![]()
vodolejko neboj, dneska jsou doktoři už machři a málo kdy se stane, že by se něco při revizi zvrtlo.
Dusty píše:
Ahoj Sumayo,
můžu se zeptat, jak dlouho se snažíte o mimi???
Ahoj
Teď je to půl roku. Tak doufá, že do roka se zadaří. A vy?