Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Existuje pavouk, z druhu skákavek, který se specializuje na komáry… ![]()
Akorát jen proto, že mu jako strava vyhovuje lidská krev, ale jeho kusadla na to nejsou uzpůsobená, takže se zaměřuje na komáry a i na velkou dálku umí rozeznat, jestli je komár napitý, nebo ne…
Takže jestli se bojíte pavouků, tak vám taková představa SKÁKAJÍCÍHO… UPÍŘÍHO… PAVOUKA
jistě navodí tu správnou Halloweenskou náladu ![]()
@gabrriel kde se daji sehnat? Nepritel meho nepritele je muj pritel. ![]()
@malákráličice píše:
@gabrriel kde se daji sehnat? Nepritel meho nepritele je muj pritel.
to nevím, bylo to krátké video na FB, kde jen ukazovali, jak loví ty komáry.
Zrovna čtu, opět po mnoha letech, knihy od Betty MacDonald. A to mi připomíná… věděli jste, že podle průzkumu čtenářů který se provedl pod patronací Národní knihovny a Ústavu pro českou literaturu AV, kterou zpracoval vědec Jiří Trávníček se stal román této autorky Vejce a já nejoblíbenější knihou v Česku? Až po ní následují knihy o Švejkovi a Harry Potterovi.
@Magical-eyes píše:
Lidi už moc nečtou…
Nemají jak nakoukat ten náš jazyk…
Kolem mě se čte dost.
@Anna766 píše:
Zrovna čtu, opět po mnoha letech, knihy od Betty MacDonald. A to mi připomíná… věděli jste, že podle průzkumu čtenářů který se provedl pod patronací Národní knihovny a Ústavu pro českou literaturu AV, kterou zpracoval vědec Jiří Trávníček se stal román této autorky Vejce a já nejoblíbenější knihou v Česku? Až po ní následují knihy o Švejkovi a Harry Potterovi.
To mě trochu uklidňuje
tedy, ne ten Švejk, ale ten Potter ![]()
@OpportunityNox píše:Švejkovi jsem nikdy nepřišla na chuť a absolutně nechápu tu oblíbenost. Ale zase. já miluju Babičku i ostatní tvorbu Boženy Němcové a taky jsem asi jedna z mála.
To mě trochu uklidňujetedy, ne ten Švejk, ale ten Potter
@Anna766 píše:
Tohle je taky zajímavý.
Tak proto mě nikdy nezaujali
![]()
@Anna766 tak to jsem od ní nečetla, jako malá jsem četla paní Laryfary a bylo to boží ![]()
@Temnástranasíly píše:
@Anna766 tak to jsem od ní nečetla, jako malá jsem četla paní Laryfary a bylo to boží
Paní Láryfáry je super, i když teď v dospělosti vnímám jistě dobové prvky, které mi dneska už tolik nesednou.
Ale je to pro mě nostalgie jak prase, mám to prostě ráda.
Ještě mám ráda, z jejích knih pro děti, taky Nanynku a Málinku.
@Anna766 píše: Švejkovi jsem nikdy nepřišla na chuť a absolutně nechápu tu oblíbenost. Ale zase. já miluju Babičku i ostatní tvorbu Boženy Němcové a taky jsem asi jedna z mála.
Já se přiznám, že Švejka jsem nečetla, jen viděla
ale film mám ráda.
Naopak všeobecnou oblíbenost až hysterii kolem Harryho Pottera nechápu dodnes. Včetně filmů.
Vejce a já a Co život dal a vzal si občas ráda připomenu.
@OpportunityNox píše:
Já se přiznám, že Švejka jsem nečetla, jen vidělaale film mám ráda.
Naopak všeobecnou oblíbenost až hysterii kolem Harryho Pottera nechápu dodnes. Včetně filmů.
Vejce a já a Co život dal a vzal si občas ráda připomenu.
A to jste věděli, že existuje Egg and I silnice? Tam co měli tu farmu ve státě Washington. Stačí zadat Egg and I do google maps.
Jednou jsem byl služebně v Seattlu a tak jsem vykonal hadž - projel jsem si ostrov Vashon.
@Anna766 píše:
Tohle je taky zajímavý.
Ano, ten žalm znám zpaměti.