Ach ty tchýně..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
29.1.14 13:59
@Lejaa píše:
No jo no.. ale napsala toho příliš málo na jakýkoliv soud.. Mě se právě na emiminu přestává líbit, že každý každého hned odsoudí a zepsuje, niž by věděl více..

on může každý ale reagovat jen na to, co zakladatel diskuze napíše. A úvodní příspěvek vyznívá…no, raději nekomentovat. Hele, kolik ženských po zjištění těhotenství uvažovalo o potratu, kolik ženských dokonce založí tady cizím lidem diskuzi, jestli má jít na potrat nebo ne. A když nejdou, vyrovnají se s tím těhotenstvím, ty děti milují. Zrovna tak tchýně, bylo jim někde 20, když otěhotněli, nemají nic vybudováno, dokonce musí žít u maminky, takže je pochopitelný tchýnin šok z toho těhotenství. Přenesla se, vstřebala to, vnouče má ráda. Není jednoduché bydlet s někým, kor když ty jsi ten vetřelec, ale z toho úvodního příspěvku ta tchýně nedělá nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
29.1.14 14:01

Zakladatelko, sorry, ale ty také nepůsobíš dvakrát mile, vstřícně. Obecně si myslím, že děcka kolem dvaceti jsou pořád děcka, potřebují ještě tak deset let ofackování životem, aby si to v palici alespoň trošku porovnaly. Jste na tchýni závislí, pokud chceš luxus absolutní svobody, vzdej se luxusu bydlení u ní a začněte se starat s přítelem sami. Je to k nezaplacení a vzdálenost sbližuje :).

Příspěvek upraven 01.02.14 v 06:57

• Citovat
  • Upravit
5019
29.1.14 14:02
@K-Black píše:
souhlasím s prvním. Nesouhlasím s druhým, dnešní snachy jsou zblblé, vem si co se dá číst tady, to já beru jako průřez. Plus co vidím v okolí, buď se tchyně stará moc, nebo málo, všechno je špatně! Já prostě pořád žiju v tom, že ke starší generaci by měla být nějaká úcta. Moje tchyně, nevycházíme spolu, nestýkáme se. Jí to tedy vyhovuje, není to ani babička ani maminka(mého muže) ale nikdy bych ji nezakazála se stýkat s mými dětmi nebo s manželem. A i přesto že ji nemám ráda, hodně mi ublížila tak k ní pořád chovám úctu jako k matce mého muže, starší ženě. Takže když bude potřeba naběhnu, pomůžu, zařídím ale kamarádit se nebudu, ale taky ji nebudu nikde pomlouvat, sama nevím jaká budu já.

Tak ono asi taky záleží na tom, jestli si ta tchýně tu úctu zaslouží. Pro mě je to třeba těžké. Ale u tchána. Já k němu prostě necítím ani to. Je to pro mě ubožák, který si hraje na velkýho machra, ale přitom mlátil ( nevím jestli pořád) svojí ženu a vychoval v tom dva syny, z nichž jeden směle pokračuje v tom samém a druhý ( ten můj) musel navštěvovat psychologa, aby nebyl taky takový. A v tom mám částečně problém i s tchýni, že s tím něco neudělala a neodešla a vychovala v tom děti a táhne se tento problém dál a trpí další lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
29.1.14 14:03

Já mám fajn tchýni je hodná. Jen občas má rady ohledně zdravé stravy zabývá se výživovým poradenstvím, takže někdy přednáška. Vyslechnu vezmu si vždy s toho co uznám za vhodné já a víc to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.1.14 14:06

@K-Black
podle mě největší problém je, že generace tchýní vidí své děti pořád jako děti - i když dětem je už třeba 40.. no a taky se podle toho chovají. Prostě mají dojem, že jejich rady jsou ty nejlepší.. a prostě mnohdy nechtějí pochopit, že věci se už dnes dělají třeba jinak.
Tohle je problém všech generací už asi 1000 let. Není to problém dnešní doby a dnešních zblblých snach. Moje bábi kolikrát vypráví, jak nemohla vystát svoji tchýni a podobně.. a to je bábince už 80, takže to bylo před XXXX lety.

I když to starší myslí dobře. My jako tchýně taky budeme radit v dobrém dojmu, ale opak může být pravdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
29.1.14 14:10

Tak ono by to hlavně chtělo dovysvětlit nějaké informace od zakladatelky. Padlo tady mnoho otázek, rad a doporučení…jenže bez zakladatelky se můžeme jen dohadovat jak to asi je, že? Jen nechápu, proč tedy zakládá diskuzi a pak zmizí :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
@radúna píše:
A děláš to sama od sebe? Nebo ti to musel někdo nadiktovat?
O to tu myslím, jde…

Nic osobně, prosím… ;)

Podle sebe, ale ze zakladatelčina příspěvku mi přijde, že je to největší hloupost na světě :kytka:

Edit:já ale nejsem už cca od +/-18 let na nikom závislá což se o zakladatlece říct nedá no :nevim:

Příspěvek upraven 29.01.14 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
No samozřejmě máš pravdu, ale co se týče zakladatelčina příspěvku, zatím tam nevidím nic víc, než že si upíchli dítě bez zázemí a teď je zle, že ho tchýně mucká.
Dokonce tam sama píše, že byla v pohodě? Jen se teď nehodí do krámu, to je spíš sprostý, než abych hledala ospravedlnění pro chudery snachy vtíravých tchýní plných povýšených rad. A to bych to sama nikdy nesnesla.
@Lejaa píše:
@K-Black
podle mě největší problém je, že generace tchýní vidí své děti pořád jako děti - i když dětem je už třeba 40.. no a taky se podle toho chovají. Prostě mají dojem, že jejich rady jsou ty nejlepší.. a prostě mnohdy nechtějí pochopit, že věci se už dnes dělají třeba jinak.
Tohle je problém všech generací už asi 1000 let. Není to problém dnešní doby a dnešních zblblých snach. Moje bábi kolikrát vypráví, jak nemohla vystát svoji tchýni a podobně.. a to je bábince už 80, takže to bylo před XXXX lety.I když to starší myslí dobře. My jako tchýně taky budeme radit v dobrém dojmu, ale opak může být pravdou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
29.1.14 14:11
@Anonymní píše:
Raději anonymně..
Zajímalo by mě, jestli to má někdo podobný jako já :pankac:
Před rokem jsem otěhotněla a tchýně se mohla zbláznit. Říkala, že neexistuje jiné řešení, než interupce, že jsme mladý a že nevychovala svého syna proto, aby měl tak brzo potomka :roll:
Já jsem si dítě nechala, pak se to všechno nějak uklidnilo (mimochodem bydlíme s ní)
Celou dobu pak byla celkem v pohodě, pak se ale prcek narodil a já jsem najednou chtěla žít pouze ve třech jako rodina :roll: To bylo samý ťuťuňuňu, chováníčko a otravování :roll:
Přijde mi to takový smutný, že jsou ty tchýně takový :( Nechtějí, aby se prcci narodili a pak se to najednou celý obrátí :roll: Je mi z nich zle :roll: Má to někdo podobný?

Chápu, že ti tchýně ublížila s tím, že tě posílala na potrat místo sdílení radosti, kterou si očekávala. Moje tchýně stejně zareagovala, když jsme ji oznámili, že čekáme třetí :srdce: a ještě k tomu dodala, že se kvůli mě mm udře. A to nás v ničem finančně nepodporovala a nikdy jsme s ní nebydleli, naopak jsem se o ní starala v době jejích nemocí a mm mi ji vozil na koupání. U tvé tchýně tahle reakce nepřišla proto, že by myslela na sebe, ale neměli jste ani kde bydlet a neuměla si představit, jak to všichni zvládnete. Narušili jste jí soukromí a tobě děsně vadí, že miluje svoje vnouče. Chybí ti pokora a nezapomeň, že i ty budeš jednou tchýně. Věřím, že svoji těhotnou snachu přijmeš jinak. Tchýni odpusť a sama si z toho vezmi poučení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.1.14 14:22
@areca píše:
Tak ono asi taky záleží na tom, jestli si ta tchýně tu úctu zaslouží. Pro mě je to třeba těžké. Ale u tchána. Já k němu prostě necítím ani to. Je to pro mě ubožák, který si hraje na velkýho machra, ale přitom mlátil ( nevím jestli pořád) svojí ženu a vychoval v tom dva syny, z nichž jeden směle pokračuje v tom samém a druhý ( ten můj) musel navštěvovat psychologa, aby nebyl taky takový. A v tom mám částečně problém i s tchýni, že s tím něco neudělala a neodešla a vychovala v tom děti a táhne se tento problém dál a trpí další lidi.

rozumím, ale ty máš možnost ty lidi vymazat ze svého života, však stýkat se s nima nemusíš. Máš možnost volby, stejně jako zakladatelka diskuze.

@Lejaa píše:
@K-Black
Tohle je problém všech generací už asi 1000 let. Není to problém dnešní doby a dnešních zblblých snach. Moje bábi kolikrát vypráví, jak nemohla vystát svoji tchýni a podobně.. a to je bábince už 80, takže to bylo před XXXX lety.I když to starší myslí dobře.My jako tchýně taky budeme radit v dobrém dojmu, ale opak může být pravdou.

ano, budeme. Však píšu že to tak bylo vždycky, akorát dřív ty snachy neměli tolik možností komunikovat jako teď. Takže se lidi hodně nechávají ovlivňovat třeba i tím netem, emiminem.

• Citovat
  • Upravit
14110
29.1.14 14:34

Tak já bych se zakladatelky trochu zastala, novoše jsem taky nekoupalal každej den, třeba naše pediatra radí ob den až jednou az tři dny, chrání se tím přirozený film na kůži, avibáž jsem taky nedávala, osypávali se mi po ní a čaj, dokud jsem plně kojila stejně nechtěli :mrgreen: :mrgreen: a chápu, že poslouchat denně opak, je prodérní, a le chche to trochu nadhledu.. a k tomu potratu, moje máti mi říkalal totéž, bylo mi 22, mimninko chtěné, brali jsem se, manželovi 28 let, plně zajištěn a pracujíc a stejně se jí to nelíbilo.. dneska je hlavně z dcery poserinkaná a akorát občas, když mě neuvěřitelně točí se jí opatám, s humorem podotýkám, kdy Klárce řekne, že jí nechtěla :mrgreen: :mrgreen: jinak se k otmu nevracíme, je to pro ěn prostě těžký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.1.14 14:36

@Michelangelo čekám čtvrté a moje máti, ketrá hlídá sporadicky, pouze dobrovolně a pouze dceru se taky tváří, jak se udře a nechává se v práci oslovovat zasloužilá babičko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
29.1.14 14:39
@K-Black píše:
souhlasím s prvním. Nesouhlasím s druhým, dnešní snachy jsou zblblé, vem si co se dá číst tady, to já beru jako průřez. Plus co vidím v okolí, buď se tchyně stará moc, nebo málo, všechno je špatně! Já prostě pořád žiju v tom, že ke starší generaci by měla být nějaká úcta. Moje tchyně, nevycházíme spolu, nestýkáme se. Jí to tedy vyhovuje, není to ani babička ani maminka(mého muže) ale nikdy bych ji nezakazála se stýkat s mými dětmi nebo s manželem. A i přesto že ji nemám ráda, hodně mi ublížila tak k ní pořád chovám úctu jako k matce mého muže, starší ženě. Takže když bude potřeba naběhnu, pomůžu, zařídím ale kamarádit se nebudu, ale taky ji nebudu nikde pomlouvat, sama nevím jaká budu já.

Souhlas :kytka: Podobné diskuze mne vždycky vystraší :zed: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
29.1.14 14:47
@Krrysa píše:
@Michelangelo čekám čtvrté a moje máti, ketrá hlídá sporadicky, pouze dobrovolně a pouze dceru se taky tváří, jak se udře a nechává se v práci oslovovat zasloužilá babičko :mrgreen:
:mrgreen:, moje máti taky reagovala slovy, že jsme se zbláznili a nemám počítat s hlídáním :mrgreen:, pak byla šťastná, když jsem jí tu milovanou berušku :srdce: :hug: na chvíli půjčila, pže jsme chtěly být pořád spolu :srdce: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
29.1.14 14:48

Zase se tu řeší nesmysly, jako pokaždý.
Mě by třeba zajímalo, aby nám zakladatelka popsala vývoj, jak došla k této situaci.

Protože je možné, že už oba mají sš, dva roky pracovali a rozhodli se pro dítě. A protože tchýně vlastní prvorepublikovou vilu se dvěma patry, prosila je, aby tam s ní zůstali. A třeba se snaží spolu vycházet.
No a potom je taky možné, že si kluk dotáhl nějakou nádheru, kterou před měsícem zbouchnul na diskotéce, on na brigádě, ona bez práce, narvali se do 2+1 a ještě si budou stěžovat, jo?

Tak jak to je??? Potom budu rozdávat cenné rady. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová