Ach ty tchýně..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17565
29.1.14 12:41

Denně nekoupu, čaj dávám a aviváž nepoužívám. Ale vymyslela jsem si to tak sama :-) Jenže do toho, jak se máš starat o dítě, ti bude kecat tchýně, vlastní matka, sestra, švagrová, kamarádka…to si musíš zvykknout a nebrat si to tak. My ženy to tak prostě máme v povaze, že víme všechno nejlíp, a protože jsme laskavé k celému světu, rády se o své znalosti podělíme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
29.1.14 12:41
@krtek7489 píše:
@Verunecka289 Špatného je na tom to, že třeba zakladatelka nechce koupat každý den /také nekoupu :mrgreen: / nechce dávat čaj ani v zimě /také nedávám :mrgreen: / a nechce používat aviváž /tu já tedy používám :lol: / a je k tomu nucena :nevim:

Hele já nikde nevidím, že by byla nucena :nevim: jako moje tchýně je případ, ale to co tu zakladatelka píše mi přijde přes čáru :nevim: bydlet u ní jí nevadí, ale nic říct jí nesmí? Moje tchýně toto zkoušela i když bydlíme 15 km od ní-to už je divný, ale tady si synáček přitáhl další dítě, ještě navíc těhotný, nesamostatný, nevim no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
29.1.14 12:42
@Hr4sek22 píše:
To, že tě posílala na potrat nepochopím a pamatovala bych si to, ale buď ráda, že má teď k dítěti takovej vztah, nedělá vám problémy nebo naschvály a jste v pohodě :) Moje tchýně je případ sám o sobě. Nestýkáme se s ní a svoje dítě bych jí nepůjčila ani na procházku.A mít dítě v 21 letech mi nepřijde nijak strašně brzo pokud partner dostatečně vydělává, mají se dobře a oba se cítí na založení rodiny.. :roll: ;)

Kdyby dostatečně vydělávali, předpokládám, že by nebydleli u rodičů, když jim to nevyhovuje. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
29.1.14 12:44
@Anonymní píše:
Raději anonymně..
Zajímalo by mě, jestli to má někdo podobný jako já :pankac:
Před rokem jsem otěhotněla a tchýně se mohla zbláznit. Říkala, že neexistuje jiné řešení, než interupce, že jsme mladý a že nevychovala svého syna proto, aby měl tak brzo potomka :roll:
Já jsem si dítě nechala, pak se to všechno nějak uklidnilo (mimochodem bydlíme s ní)
Celou dobu pak byla celkem v pohodě, pak se ale prcek narodil a já jsem najednou chtěla žít pouze ve třech jako rodina :roll: To bylo samý ťuťuňuňu, chováníčko a otravování :roll:
Přijde mi to takový smutný, že jsou ty tchýně takový :( Nechtějí, aby se prcci narodili a pak se to najednou celý obrátí :roll: Je mi z nich zle :roll: Má to někdo podobný?
Úplně vím, jak se cítíš. Má tchýně byla do doby než jsme otěhotněli celkem v pohodě (až na pár divných okamžiků a názorů). Pak po 6 letech našeho vztahu jsme počali mimčo a jeli jsme jí to oznámit. Reakce byla taková divná, spíš mi přišlo, jako by nebyla ráda. Partner byl taky zaskočený, čekal že se radostí rozpláče nebo něco takového, páč je docela citlivá. Pak celé těhu byla divná, na každý utzvuku si našla něco divného a já měla jednou moc velké břicho, pak malé…prostě se jí nic nelíbilo. :cert: :cert: :cert: Ale kočárek musela jít vybírat s námi a samozřejmě se jí líbil ten, co mě vůbec. Po porodu by najednou prcka vídat chtěla a říkala, že se bojí, aby nebyla odstrkovaná…Co mě neskutečně naštvalo bylo, když měla chřipku, kterou přecházela asi 3 týdny a měla v plánu s ní k novorozenci. Když jsem řekla, že nemocné lidi u dítěte nechci, tak to nechápala a opět se cítila odstrkovaná. My k ní jezdíme pořád na návštěvy, tim flákáme moji rodinu…ona k nám nechce jezdit, páč bydlíme s jejím bývalým manželem (otcem partnera) v baráku, ale barák je velký a každý máme svůj vchod od sebe asi 15m a sejít se na dvoře je fakt velká náhoda, takže musíme jen my, když nás 14 dní nevidí, tak volá co se děje, proč se s ní nebavíme. Na vánoce jsem museli taky být u ní, i když já si je chtěla užít jako rodina ve 3. (jinak ty vánoce dopadli strašně, ani si nás pořádně nevšímala) Člověk nevím co si o tom má myslet a proč se chová tak jak se chová, ale po pravdě už mě tam ani nebaví jezdit. Jezdím tam jen pro klid v rodině a aby partnerovi nebrečela do telefonu, páč když byl malý, neměla ho v péči. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
29.1.14 12:44

@Kakika :mrgreen: Tak hodně štěstí při studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
29.1.14 12:45

@radúna Nechápu proč :think: My jsme taky mladá rodina, přítel vydělává dost, je spolehlivej, schopnej se postarat, dítě jsme oba chtěli a šlape nám to krásně. Nemám ráda předsudky a jak tu pořád někdo řeší něčí věk.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7758
29.1.14 12:47

Vztah s tchýní je těžký, není to kámoška, co jsme si vybraly, neni to krevní příbuzná, kterym lecos odpustíme, je to pro nás cizí ženská, která může mít úplně jiný názor na všechno, jiný styl života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.1.14 12:47

Tak já si zas myslím, že pokud má tchýně barák jako kráva, tak tam asi sama bydlet taky nechce:-) Nevíme jak to s tím bydlením bylo, tak bych do toho nehnípala. Bydlení v jedno domě neznamená ztrátu soukromí a názorů, už jsem to tu jednou psala. Navíc nikde není ani zmínka o tom, že by je tchýně živila. Kdyby to bylo naopak - tchýně bydlela u mladých, tak jí taky nebudou říkat, jak si má prdnout, jen kvůli tomu, že obývá jeden jejich pokoj.. třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
29.1.14 12:48

@Hr4sek22 taky jsme mladá rodina, manželovi bude 25, mě je 23… manžel dost vydělá, taky se o nás postará… není to o věku, i mladí se dokážou postarat… tady to je ale asi trochu jinak, když jim vadí bydlet u rodičů, ale nemají na to se odstěhovat… a pokud mají, pak nechápu co tam ještě dělají, když je to tak hrozné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.1.14 12:48
@Kakika píše:
Ach ty tchýně :roll:
Ach ty maminky :roll:
Ach ti přítelové :roll:
Ach ty snachy :roll:

Děkuji za každou takovou podnětnou diskuzi, začnu si dělat poznámky, abych věděla, jak se nestsat nesnesitelnou, úplně pitomou tchýní.
Takže píšu si: Nenechat mladé bydlet u nás.
Držet za každou cenu hubu a krok a mluvit jen, jsem-li tázaná

tak honem, další rady sem

To ti nepomůže. Bude o tobě založena diskuze - Tchyně nám nenabídla bydlení v tíživé situaci a Tchyně se mnou vůbec nemluví! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.1.14 12:51
@petulagabi píše:
Vztah s tchýní je těžký, není to kámoška, co jsme si vybraly, neni to krevní příbuzná, kterym lecos odpustíme, je to pro nás cizí ženská, která může mít úplně jiný názor na všechno, jiný styl života…

A taky je to paní, která vychovala toho super člověka, do kterého jsem se zamilovala a rozhodla se pořídit s ním dítě. A on ji má rád. Takže možná tak úplně nemožná nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
29.1.14 12:51
:mrgreen:
@Angua píše:
To ti nepomůže. Bude o tobě založena diskuze - Tchyně nám nenabídla bydlení v tíživé situaci a Tchyně se mnou vůbec nemluví! :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
29.1.14 12:52
@CokeLady píše:
Fakt? Vždyť má právo si svůj názor a soukromí nárokovat ve svém bytě nebo domě, ve kterém platí nájem nebo hypotéku, vodu, elektřinu a plyn. Pro 3 lidi otázka tak 10-15 tisíc. Tolik asi stojí svoboda nárokovat si soukromí a pomlouvat tchýni jaká je strašná.Taky bych byla celá nadšená když by ve 20 letech syn zbouchnul nějakou brécu, co by se mi nakvartýrovala do baráku, protože maj oba holou řiť, ale chtějí mít mimíska, takže rodino postarej se a pak aby mě pomlouvala, že se najednou k dítěti mám? Zakladatelku bych z domu vykopala, že by nestačila počítat krámy, co by za ní letěly.
:potlesk: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
29.1.14 12:52

Aha. Tak asi nemají tolik financí aby si momentálně dovolili svoje bydlení. V tom případě bych byla ráda za to co mám a nestěžovala si, ale tchýni bych dala v klidu a mile najevo, že to nemyslím zle, ale jsem dospělá a nemusí mi říkat jak často mám koupat svoje dítě nebo kdy mu mám uvařit čaj. Je jasný, že bude pořád kroužit kolem když bydlí v jedné domácnosti a cpát svoje zkušenosti. Tak to prostě je. Snad jedině začít šetřit nebo si vzít půjčku a odstěhovat se :)

• Citovat
  • Upravit
3931
29.1.14 12:54
@CokeLady píše:
Fakt? Vždyť má právo si svůj názor a soukromí nárokovat ve svém bytě nebo domě, ve kterém platí nájem nebo hypotéku, vodu, elektřinu a plyn. Pro 3 lidi otázka tak 10-15 tisíc. Tolik asi stojí svoboda nárokovat si soukromí a pomlouvat tchýni jaká je strašná.Taky bych byla celá nadšená když by ve 20 letech syn zbouchnul nějakou brécu, co by se mi nakvartýrovala do baráku, protože maj oba holou řiť, ale chtějí mít mimíska, takže rodino postarej se a pak aby mě pomlouvala, že se najednou k dítěti mám? Zakladatelku bych z domu vykopala, že by nestačila počítat krámy, co by za ní letěly.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová