Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyby mě syn oznámil ve 20ti letech, že bude tatínkem, taky bych neskákala radostí a hlavně - syn od dospívání ví, že s námi mladý nikdy bydlet nebudou, protože mi záleží na dobrých vztazích, tak právě proto. Ona tě snad nutila, abys šla k ní bydlet?
Nj, jestli to není i tím, že kluci jsou dospělý později… Takže v 21 jsou to podle mě ještě děti, a jestli je třeba i jedináček, tak se není čemu divit.
Přesně jak píšou, pokud se vám to nelíbí, tak se odstěhujte… Jak se k tomu staví přítel…?
@Anonymní píše:
Je nám oboum 21já jsem neřekla, že mi to vadí, jen jsem napsala, že mi to přijde smutný a to je rozdíl
A ano, kecá nám do věcí, mám ho koupat každej den, mám mu dát čaj (v zimě)
mám používat aviváž atd atd
napsala jsi že je ti z toho zle, o smutku nikde nic nečtu ![]()
edit: smutek tam je taky.
Příspěvek upraven 29.01.14 v 12:22
@Anonymní píše:
Je nám oboum 21já jsem neřekla, že mi to vadí, jen jsem napsala, že mi to přijde smutný a to je rozdíl
no tak kdyby syn přišel že ve 20 oplodnil holku tak bych byla teda taky nadšená..to ji zcela chápu..pokud ti vadí jak se chová, nebo si z toho smutná co si s ní promluvit..udělejte si večer u vínka a navaž na to..hele jak jsem přišla těhotná a jak si vyšilovala a najednou takový obrat atd..ne utočně, jen prostě pokec, nakonec se dostaneš i k tomu, že si vážíš jejich rad, ale chceš si dítě vychovat sama, tak jako ona si vychovala dobře syna, tak ty to chceš taky udělat sama..že radu oceníš, ale ráda by si udělala věci po svém
@Anonymní píše:
a co je na tom spatne? Jonak souziti dvou generaci vzdy dela neplechu, reseni je se odstehovat a delat veci jak chces ty.Nebo se s tchyni spratelit a treba ti rady pomuzou a budou fajn.
Holky ano, každá matka to se svým dítětem „myslí dobře“. A určitě velké nadšení tam není, jestli její potomek čeká tak brzo rodinu.
Nicméně pokud je to snaše (nebo zeťákovi) podáno neurvalým způsobem, tak to příjemné taky není. Nebo vám by se líbilo, kdyby vám tchýně (hned na začátku nebo kdykoliv vlastně) dala najevo, jak je to nebo ono špatné?
Asi ne, že? Předpokládám ale, že mluvíme o věku nad 18 let.
Zakladatelko, zkus jí to nějak odpustit. Je to přece jen babička vašeho dítěte. A stejně nezabráníš tomu, aby se měli rádi a vídali se. Já vím, že to příjemná vzpomínka není, ale čím víc budeš v sobě živit nevraživost k ní, tím víc budeš stejně nasejřená na všechno, co tchyně udělá nebo řekne. Budeš zahořklá.
Věř mi, mluvím z vl. zkušenosti. Taky jsem slyšela od své tchyně všelijaké poznámky a snesla její vzteklé reakce ohledně svatby třeba nebo pohlaví našich dětí… ![]()
No co, porodila mého muže a bez nich bych neměla já tak úžasné děti
.
@CokeLady píše:
Buď ráda, že tě u sebe nechala a drž hubu a krok. Jestli chceš být za hvězdu nezávislou, tak se s mladým spakujte a děte bydlet jinam. Na jednu stranu „vyžírkové“, na druhou pomlouvači.
@Anonymní píše:
@K-Black ne protože přítel nechce
prosimtě mohla by jsi přestat používat
já mám pak pocit že si dopisuju s patnáctkou ![]()
No když nechce, tak to máš blbý, holt si zvykni ![]()
@Anonymní píše:
@Týna K. asi to že máš starší dítě
Dělám to tak od jeho narození… nikdy mě nenapadlo nekoupat dítě každý den… nastaví si tak pěkný režim, navíc hygiena je důležitá nehledě na to jak staré dítě je… aviváž taky používám od narození, jsou aviváže určené k citlivé dětské pokožce, víš?? Taky jí tam nesmíš nalít hektolitr
A čaj?? Fajn, pokud kojíš, není nutný… ale oháníš se kravinama
Nechápu, co přesně ti vadí. Že tchyně změnila názor? Na tom přece vydělalo hlavně tvoje dítě - dostalo milující babičku. Nebo by sis tchyně vážila víc, kdyby zůstala pevná v názoru, že jsi jejímu synovi zničila život, nepustila si tě přes práh a o malýho by nejevila zájem? To by bylo v pořádku?
Trocha empatie by asi neškodila. TY ses rozhodla dítě si nechat, TY ses rozhodla, že už nechceš bydlet s ní… a tchyně se očividně tvým rozhodnutím přizpůsobuje. Takže kde je vlastně ten problém?