Ach ty tchýně..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
29.1.14 12:35
@kacenka_p píše:
To je jako nějaká novinka, že se nekoupe každý den? :poblion:

No, nevím, jak moc novinka, ale už před osmi lety mi v porodnici říkali, že koupat denně mimino není moc OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272

Tak ono bydlet s rodici je vzdy na palici. Zaridte si svoje a pak si delejte po svem. Ja bych si nenechalamdo niceho kecat animod tchyne, ani od nasich. Kdyz mi sem po porodu chteli jezdit 3× tydne, razne jsem to zatrhla a sdelila jim, ze svoje deti uz si odchovali, ze 1× tydne po domluve staci a hotovo. Mamka to respektuje, tchyne sem tam ma blbe kecy, kor kdyz jejich rodina se vida denne v 15ti lidech :zed:…no, vzdy ui napisu sms nebo reknu svoje a ze holt si nepreji, at se mi plete do zivota tak casto, ze mne se to nelibi, jak simto vedou oni. Ale at se klidne vidaji, me do toho ale tahat nebudou. pak je mesic klid a pak nanovo. Ted jsem ji zase sdelovala, ze jim malou na hlidani a na noc jeste hezky dlouho nedam, ma 8m, at s tim nepocita. A ona zase ze jejich mlada…jeji sestry dcera…ze uz segre malou dala atd atd. Tak jsem opet vysvetlovala, ze to ze ziji jako cigani me nezajima, ze my to tak proste mit nebudeme. Manzel je na me strane. Ale rozdil je, ze jsme naprosto sobestacni a v podstate babicky k nicemu nepotrebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
@CokeLady píše:
Buď ráda, že tě u sebe nechala a drž hubu a krok. Jestli chceš být za hvězdu nezávislou, tak se s mladým spakujte a děte bydlet jinam. Na jednu stranu „vyžírkové“, na druhou pomlouvači.

To sedí :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485
29.1.14 12:36

Ale o to tu asi nejde.. Kdyz ti vadi, ze ti radi, tak ji to rekni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22

To, že tě posílala na potrat nepochopím a pamatovala bych si to, ale buď ráda, že má teď k dítěti takovej vztah, nedělá vám problémy nebo naschvály a jste v pohodě :) Moje tchýně je případ sám o sobě. Nestýkáme se s ní a svoje dítě bych jí nepůjčila ani na procházku.

A mít dítě v 21 letech mi nepřijde nijak strašně brzo pokud partner dostatečně vydělává, mají se dobře a oba se cítí na založení rodiny.. :roll: ;)

• Citovat
  • Upravit
5065

@krtek7489 Ale vždyť jí k tomu nikdo nenutí… tak si to poslechnu, myslím si něco o pr.deli a udělám podle sebe ne?? A nebudu z toho dělat drámo a zakládat diskuzi, že tchýně chce abych koupala každej den a já přitom chci ob den :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.1.14 12:37

Takže bys byla radši, kdyby se k malému chovala hnusně? :think: Ach ty snachy :mrgreen: Buď ráda, že obrátila, má malého ráda a bude to fajn babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
@Týna K. píše:
Dělám to tak od jeho narození… nikdy mě nenapadlo nekoupat dítě každý den… nastaví si tak pěkný režim, navíc hygiena je důležitá nehledě na to jak staré dítě je… aviváž taky používám od narození, jsou aviváže určené k citlivé dětské pokožce, víš?? Taky jí tam nesmíš nalít hektolitr :roll: A čaj?? Fajn, pokud kojíš, není nutný… ale oháníš se kravinama [/ci
s tim koupáním, miminka se nemaj koupat tak často, maj tu kůži citlivějí, pokud koupe každej den je to hlavně kvůli režimu, miminko se ještě nespotí, doporučují nejlépe ob dva dny, ale prdku sprchovat denně:-)aviváž se tak ypoužívat nemusí, čaj pokud kojí se taky nedoporučuje, milión názorů:-//ať si to dělá mamka jak chce, tchýně může poradit, ale to je tak asi vše…taky nemám ráda, když mi někdo řiká co mám dělat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
@kacenka_p píše:

Novinka asi ne, mám 4leté dítě a už tenkrát se to nedoporučovalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
29.1.14 12:38

@Hr4sek22, uf, už jsem začínala mít pocit, že se tu seběhnou jen odsuzovači zakladatelky.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.1.14 12:39
@kacenka_p píše:

a můžu vědět, co přesně ti přijde k zblití na ležícím miminku, které se nepotí a nepohybuje v souvislosti s tím, že není den vykoupané??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
29.1.14 12:39

A to že chtěla interupci by mě od ní taky odcizilo a špatně by se mi pak hledala cesta a a asi bych brala všechno jako záminku být na ní naštvaná…posílat někoho na interupci je trochu moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.1.14 12:40
@CokeLady píše:
Buď ráda, že tě u sebe nechala a drž hubu a krok. Jestli chceš být za hvězdu nezávislou, tak se s mladým spakujte a děte bydlet jinam. Na jednu stranu „vyžírkové“, na druhou pomlouvači.

Tak to mi přijde trochu přes čáru.. To že někdo u někoho bydlí ještě neznamená, že nemá žádný nárok na nějaké soukromí, nebo svůj názor..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
29.1.14 12:41

@petulagabi vždyť já psala, že kojené dítě čaj nepotřebuje… a s tím mytím, jasně, že nebudu ráchat novorozence každý den jakou dobu ve vodě, ale omýt zadek a otřít žínkou mi přijde normální i u novorozence… dělala jsem to tak. A pokud to zakladatelka dělat nechce tak ať to nedělá… tady šlo spíš o to, že i kdyby jí tchýně poradila cokoliv tak to bude špatně jen proto, že zakladatelce prostě strašně vadí a nevzala by to od ní byť by měla pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.1.14 12:41

Ach ty tchýně :roll:
Ach ty maminky :roll:
Ach ti přítelové :roll:
Ach ty snachy :roll:

Děkuji za každou takovou podnětnou diskuzi, začnu si dělat poznámky, abych věděla, jak se nestsat nesnesitelnou, úplně pitomou tchýní.
Takže píšu si: Nenechat mladé bydlet u nás.
Držet za každou cenu hubu a krok a mluvit jen, jsem-li tázaná

tak honem, další rady sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová