Ach ty tchýně..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.1.14 12:55
@Verunecka289 píše:
Hele já nikde nevidím, že by byla nucena :nevim: jako moje tchýně je případ, ale to co tu zakladatelka píše mi přijde přes čáru :nevim: bydlet u ní jí nevadí, ale nic říct jí nesmí? Moje tchýně toto zkoušela i když bydlíme 15 km od ní-to už je divný, ale tady si synáček přitáhl další dítě, ještě navíc těhotný, nesamostatný, nevim no :mrgreen:

No nevím, ale příjde mi troufalé napsat o zakladatelce, že je v 21 letech dítě těhotné a nesamostatné… znáš ji? Že je mladá maminka neznamená, že je nesamostatná a neschopná stát na vlasních nohou jen proto, že bydlí s matkou přítele.

Mně bylo taky 21 let když se nám narodil syn a nepřišla jsem si jako dítě, natož nesamostatné. Tchýně byla tehdy taky občas na ránu, ale my s ní nebydleli ani bych nechtěla. Nedopadlo by to totiž dobře a i víkendy trávené u ní byly hodně náročné.

A co ty víš, ony 1000× denně omílané, i když dobře myšlené rady, taky prostě za čas lezou krkem, že to člověk potřebuje někde vyventilovat. Mně tchýně nutit na potrat a následně pak ňuňat dítě a cukrovat nad ním, tak to ve mně zanechá jistý pocit křivdy a falešnosti z její strany.

• Citovat
  • Upravit
50725
29.1.14 12:55

@CokeLady drsné, ale je to tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
29.1.14 12:59
@Hr4sek22 píše:A mít dítě v 21 letech mi nepřijde nijak strašně brzo pokud partner dostatečně vydělává, mají se dobře a oba se cítí na založení rodiny.. :roll: ;)

To jo, ségra taky měli malo jako mladí kolem těch 21, ale plánovali to, oba měli práci a bydleli ve svým, to tady nevidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
29.1.14 13:01

Zakladatelko. a jak jste na tom finančně? Vydělává přítel nebo ještě studuje? A ty? Pracovala jsi než jsi otěhotněla? Máte našetřeno na vlastní bydlení? Přispíváte něco tchýni, když u ní bydlíte? Z těch rad si vyber, co uznáš za vhodné…ostatní bez připomínek vypusť…soustřeď se na to, že má malého ráda, a buď za to ráda. Vše ostatní - společné bydlení, finance, rady…to se časem vystříbří/ resp. dá se to změnit :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
29.1.14 13:02
@petulagabi píše:
Vztah s tchýní je těžký, není to kámoška, co jsme si vybraly, neni to krevní příbuzná, kterym lecos odpustíme, je to pro nás cizí ženská, která může mít úplně jiný názor na všechno, jiný styl života…

Jenže existuje spousta snach, které tuto osobu zaškatulkují, je to prostě „tchyně“ a tak automaticky má špatné názory, nemožné chování a už tak k ní přistupují. Já osobně bych se toho dožít nechtěla, pochopitelně i já se budu snažit přistupovat ke své snaše jako ke svéprávnému člověku, který nemyslí všechno špatně. Myslím si že spoustu problémů by si obě strany ušetřili, kdyby k sobě nepřistupovali s nedůvěrou hned od začátku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.1.14 13:03
@CokeLady píše:
Fakt? Vždyť má právo si svůj názor a soukromí nárokovat ve svém bytě nebo domě, ve kterém platí nájem nebo hypotéku, vodu, elektřinu a plyn. Pro 3 lidi otázka tak 10-15 tisíc. Tolik asi stojí svoboda nárokovat si soukromí a pomlouvat tchýni jaká je strašná.Taky bych byla celá nadšená když by ve 20 letech syn zbouchnul nějakou brécu, co by se mi nakvartýrovala do baráku, protože maj oba holou řiť, ale chtějí mít mimíska, takže rodino postarej se a pak aby mě pomlouvala, že se najednou k dítěti mám? Zakladatelku bych z domu vykopala, že by nestačila počítat krámy, co by za ní letěly.

jo fakt… je to její dítě a i přesto že bydlí u tchýně si může sama rozhodnout, kdy ho vykoupe, jestli dá aviváž atp..
Tchýni určitě dávají nějaké peníze a můžou jí to jednou oplatit, třeba tím, že jí budou vytírat zadek, až sama nebude moci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
29.1.14 13:06

@Verunecka289 My měli taky prd, bydleli jsme u mojí mámy. U nás byla pohoda, máme všichni dobrý vztahy, ale byl to malej byt a chtěli jsme se osamostatnit tak si přítel vzal půjčku a šli jsme do 1+kk. V té době ještě ani nevydělával to co teď. Už bydlíme ve větším, ale když jí vadí bydlet s tchýní, ať jdou do svýho, zvládnout se to dá.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13046
29.1.14 13:07
Souhlasím s tvými názory.. to víš pravda bolí…
@CokeLady píše:
No zakladatelka určitě bude stát jako první v řadě s toaleťákem, jsou totiž s tchýní nejlepší kámošky :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.1.14 13:08

Ale vždyť je jedno jestli se koupe nebo nekoupe každý den, já koupu a známá nekoupe, a rozhodně na sebe nekoukáme skrz prsty. Jde o to že tchyně radí, víš Mařenko měla by jsi ho koupat každý den, za nás se to taky tak dělalo, bla bla. A to je ten problém, že si dovolí něco říct, a to je ta drzost. Já o sobě s čistým svědomím můžu prohlásit, že se taky budu snažit mladým poradit, přeci jen bude to jejich první dítě, já měla tři. A nemyslím si že budu tchyně jedubaba, jen je to prostě přirozený, snacha nebo i dcera mi budou zase říkat něco jiného a potom záleží co si z toho obě vezmem, vše je o úctě a kompromisu.

• Citovat
  • Upravit
3451
29.1.14 13:08
@Anonymní píše:
No nevím, ale příjde mi troufalé napsat o zakladatelce, že je v 21 letech dítě těhotné a nesamostatné… znáš ji? Že je mladá maminka neznamená, že je nesamostatná a neschopná stát na vlasních nohou jen proto, že bydlí s matkou přítele.

Mně bylo taky 21 let když se nám narodil syn a nepřišla jsem si jako dítě, natož nesamostatné. Tchýně byla tehdy taky občas na ránu, ale my s ní nebydleli ani bych nechtěla. Nedopadlo by to totiž dobře a i víkendy trávené u ní byly hodně náročné.

A co ty víš, ony 1000× denně omílané, i když dobře myšlené rady, taky prostě za čas lezou krkem, že to člověk potřebuje někde vyventilovat. Mně tchýně nutit na potrat a následně pak ňuňat dítě a cukrovat nad ním, tak to ve mně zanechá jistý pocit křivdy a falešnosti z její strany.

A proč anonymně? Jako podívej se na její styl vyjadřování, to mluví za vše :nevim: jako neříkám, taky mi takový pseudorady lezou krkem, ale já s manželem bydlíme ve svým, nejsme na nikom závislí, v tom je rozdíl :nevim: víš co, když jí posílala na potrat, proč s ní bydlí? Nejspíš proto, že má v pr.eli vši a nemá na ně hřeben a bez tchýně by bydlela pod mostem, tohle nesnáším… bydlí tam, ale pomlouvá? Tak ať táhne, nikdo jí tam bydlet nenutí, strašně jednoduchý :nevim: ono samostatnost holt něco stojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.1.14 13:10
@Kakika píše:
Ach ty tchýně :roll:
Ach ty maminky :roll:
Ach ti přítelové :roll:
Ach ty snachy :roll:

Děkuji za každou takovou podnětnou diskuzi, začnu si dělat poznámky, abych věděla, jak se nestsat nesnesitelnou, úplně pitomou tchýní.
Takže píšu si: Nenechat mladé bydlet u nás.
Držet za každou cenu hubu a krok a mluvit jen, jsem-li tázaná

tak honem, další rady sem

já už tak rok zapisuju :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8959
29.1.14 13:11
@CokeLady píše:
No zakladatelka určitě bude stát jako první v řadě s toaleťákem, jsou totiž s tchýní nejlepší kámošky :srdce:

:roll: pořád to na věci nic nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
@Anonymní píše:

no nesamostatná asi je, když musí bydlet u tchyně ne? ;)

• Citovat
  • Upravit
69235

Děkuju Bože, děkuju, děkuju, děkuju :kytka: za to, že mám dvě holky a nikdy nebudu mít snachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.1.14 13:12
@K-Black píše:
Ale vždyť je jedno jestli se koupe nebo nekoupe každý den, já koupu a známá nekoupe, a rozhodně na sebe nekoukáme skrz prsty. Jde o to že tchyně radí, víš Mařenko měla by jsi ho koupat každý den, za nás se to taky tak dělalo, bla bla. A to je ten problém, že si dovolí něco říct, a to je ta drzost. Já o sobě s čistým svědomím můžu prohlásit, že se taky budu snažit mladým poradit, přeci jen bude to jejich první dítě, já měla tři. A nemyslím si že budu tchyně jedubaba, jen je to prostě přirozený, snacha nebo i dcera mi budou zase říkat něco jiného a potom záleží co si z toho obě vezmem, vše je o úctě a kompromisu.

Přesně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová