Ach ty tchýně..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54030
29.1.14 16:10
@Anonymní píše:
@Michelangelo zapomnela jsem pripsat, že my kupujeme stravu

to mi došlo, strava pro tchýni stojí mnohem méně, než nájem a energie, můžeš si to porovnat sama, spočítej si kolik vás stojí tchýně za měsíc a budeš v obraze, věřím, že přestaneš být tak kritická :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
29.1.14 16:14
@Virginia píše:
Hele, tak zase blbý to není, že jo. Když vezmu, že se nastěhuju k rodičům, ubyde mi platba za dům - a to není jen dům, že jo, to si vezmi pojištění domu, domácnosti, daň, čištění komínu, revize kotle…no můžu vypisovat do aleluja, a je budu živit, což se v rozpočtu pětičlenné rodiny ztratí, tak začnu jezdit každý jaro do Austrálie. :mrgreen:

to není všechno, ve státních bytech se platil i pronájem kuchyňské linky a nádobí taky asi nemají svoje :think: :mrgreen:, v hotelu jsou příplatky aji za balkon a výhled na moře :twisted: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
29.1.14 16:18

@Michelangelo Asi tak. Já třeba chápu, že zpočátku, pokud tahle situace nastane, ten rodič tomu dítěti pomůže. POkud by to bylo neplánované a ta situace nějak problematická, poskytla bych dětem azyl na nezbytně nutnou dobu, nechci jim start do života zbytečně komplikovat.
Ale pokud by vypouštěli z úst něco ve smyslu, co zakladatelka v úvodním příspěvku, dostali by tak týden na vystěhování. No, každý jsme byli mlaďoši, co si myslí, že sežrali všechnu moudrost světa a každý jim ustoupí, ale špetku sebereflexe by měl mít každý, bez ohledu na věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
29.1.14 16:31
@Anonymní píše:
@Michelangelo zapomnela jsem pripsat, že my kupujeme stravu

Myslím, že bys měla být ráda, že bydlíš za 2-3 tisíce měsíčně…jiná tchýně by po vás chtěla mnohem víc…defakto vás živí…i když kupujete jídlo vy dva…spočítej si to: náklady na bydlení cca 10 tisíc…jídlo+ drogerie za 3 dospělé cca 8 tisíc…celkem jsou tedy měsíční náklady celé „rodiny“ cca 18 tisíc…spravedlivé by bylo, aby jste vy dva platili 12 tisíc/měsíc a tchýně 6 tisíc (třetiny)…vy platíte pouze jídlo…ok…zaplatíte těch 8 tisíc, ale ty neprojí tchýně, že jo? Ta projí cca 2, max 3 tisíce…a vody taky spotřebujete mnohem víc než ona…teplo…svícení…vaření… :roll: :roll: :roll:
No…jinak proč tchýně ňuňá miminko? Protože 50% z miminka je JEJÍ SYN…miluje ho, no…a taky musí překousnout, že těch druhých 50% jsi ty… :zed: nemá to tchýně lehký…nemá… :think:

• Citovat
  • Upravit
54030
29.1.14 16:32
@Virginia píše:
@Michelangelo Asi tak. Já třeba chápu, že zpočátku, pokud tahle situace nastane, ten rodič tomu dítěti pomůže. POkud by to bylo neplánované a ta situace nějak problematická, poskytla bych dětem azyl na nezbytně nutnou dobu, nechci jim start do života zbytečně komplikovat.
Ale pokud by vypouštěli z úst něco ve smyslu, co zakladatelka v úvodním příspěvku, dostali by tak týden na vystěhování. No, každý jsme byli mlaďoši, co si myslí, že sežrali všechnu moudrost světa a každý jim ustoupí, ale špetku sebereflexe by měl mít každý, bez ohledu na věk.

naprostý souhlas :kytka:, je neskutečný, co všechno dnešní mladí berou za samozřejmost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.14 16:37

Tchýně platí se vším všudy 9000kč a to samé platíme my za stravu

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
29.1.14 16:39
@Anonymní píše:
Tchýně platí se vším všudy 9000kč a to samé platíme my za stravu

Ale vy jste DVA…ona je JEDNA… :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
29.1.14 16:40
@Anonymní píše:

Takže sečteno…9 + 9 = 18 tisíc…Vy máte platit 12 tisíc a ona 6 tisíc…přesně, jak píšu…

• Citovat
  • Upravit
54030
29.1.14 16:46
@Anonymní píše:

vy jste 3 a ona je sama, takže 18 : 4 = 4,5 tisíce na osobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
29.1.14 16:47
@Jitka1976 píše:
Takže sečteno…9 + 9 = 18 tisíc…Vy máte platit 12 tisíc a ona 6 tisíc…přesně, jak píšu…

si zapomněla na mimčo :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
29.1.14 16:50
@Michelangelo píše:
si zapomněla na mimčo :jazyk: :mrgreen:

Jsem soucitný tvor… :zed: :roll: mimčo nevydělává peníze, tak neplatí… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
29.1.14 16:51
@Michelangelo píše:
vy jste 3 a ona je sama, takže 18 : 4 = 4,5 tisíce na osobu

přesně, děleno čtyřma.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
29.1.14 16:53
@Jitka1976 píše:
Jsem soucitný tvor… :zed: :roll: mimčo nevydělává peníze, tak neplatí… :mrgreen:

ale bydlí a spotřebovává energie. Hele až bude náš mladej vydělávat tak dělím počtem kusů, nájem 15:5=3 plus jídlo, to že to neutratím ale uložím mu to je věc jiná, to on vědět nemusí, ale zadarmo ani kuře nehrabe a to se musí mladík naučit ;)

• Citovat
  • Upravit
22051
29.1.14 16:54
@Anonymní píše:

Holka, holka… a Ty si dovolíš říct, že „je smutné, jak se tchyně chovají?“

Ono je to ve Tvém případě jinak… je smutné, jak se chovají některé snachy.

Jestli chceš „začít žít jako rodina ve třech“, tak se nejprve nauč skutečně existovat samostatně - do toho spadá pro začátek elementární matematika… Až se odstěhuješ a budeš si skutečně financovat vlastní existenci, tak můžeš diskutovat o nějakém zasahování tchyně do Vaší rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
29.1.14 16:56
@K-Black píše:
ale bydlí a spotřebovává energie. Hele až bude náš mladej vydělávat tak dělím počtem kusů, nájem 15:5=3 plus jídlo, to že to neutratím ale uložím mu to je věc jiná, to on vědět nemusí, ale zadarmo ani kuře nehrabe a to se musí mladík naučit ;)

Ale i ty píšeš: Až bude vydělávat… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová