Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Tichošlápek Ani nevím, proč mě to v tu chvíli tak rozesmáloSnad proto, že jsem si myslela úplně totéž. A taky proto, že jsem od ní nic podobného v životě neslyšela. Prostě mi to v té situaci přišlo úsměvné.
@jenny.fields Opravdu se normálně chová normálně. Křičí jen výjimečně a většinou z dobrého důvodu. Je pravda, že když jsem byla s dcerou na mateřské, občas jeho chování ke mně nebylo úplně na vrcholu zdvořilosti (jako že mi dával trošku najevo, že já jsem ta, co celý den utírá pokaděné zadky a ON je ten, kdo celou rodinu živí). Ale řekla bych, že co tak poslouchám jiné maminky, nebyl to žádný velký extrém
A kolikrát ten pokaděný zadek utřel on? Takové povyšování fakt miluju ![]()
fíííha.
No asi takhle, pokud se to stalo poprvé, tak dejme tomu, jestli víš, že má nervy v práci (možná se bojí o místo, a pozdní příchod by mohl být důvod pro jeho šéfa ho vyrazit, nevíme), tak se to dá částečně pochopit. ALE byla by to chvíle, kdy se máš velmi důrazně proti takovýmu chování vymezit, protože sprdnout těhotnou za to, že uklouzla na schodech a pak být na ní ještě hrubý, to je hooooodně silné kafe.
Jestli je podobný jednání pravidlem, tak byl super nápad si s ním dělat druhý dítě a uvázat se u něj - teď dočítám tvou další reakci, že už na první mateřský ti dával najevo, kdo je tady pán…
No nechci být hnusná, ale to dnešní chování je bohužel jen pokračování jeho běžnýho dlouhýho chování a úcty k tobě
A co s tím teda netuším. Když se postavíš na zadní, tak se může stát, že to slízneš ještě víc, a stěhovat se v situaci, kdy si těhotná s druhým, to asi není zrovna záviděníhodný (pokud teda nemáš vlastní zajištění, bydlení, …)
@Kriss Tina píše:
Tyjo tak tohle by si můj chlap zkusil jednou, ještě ve školceaby nadával ženskej a ještě do ní strkal když je těhotná to je fakt moc, na to není žádná omluva, natož ho omlouvat že má stres v práci…
můj chlap má taky stresy v práci, teď vůbec nestíhají, já ležím doma na neschopence na rizikovém, on k tomu vozí každé ráno syna do školky, většinou ho i odpoledne vyzvedává, abych zbytečně nemusela běhat ven po náledí, kdybych se někde natáhla tak nejen že mi pomůže vstát, nebude u toho nadávat, ale klidně se vykašle na práci, aby mě odvez do nemocnice. Fakt nechápu jak si s někým takovým můžeš udělat dvě děti
ještě když i dcera řekne že se chová vůl, to je pěkný příklad pro ni do budoucnosti, pak si najde taky někoho takového a bude mít za to, že nadávat a strkat do ženský je úplně normální…
Přesně na tohle také myslím,co se týče té dcerky. Můj táta je hodnej chlap. Je to už hodně let zpátky. Vztah mých rodičů byl hodně komplikovaný,bohužel táta mamku párkrát i fyzicky napadnul. Mamka už je hodně let mrtvá a táta je znovu ženatej. Nová žena to s ním perfektně umí a myslím,že jsou šťastní. Až po letech jsem zjistila,že jeho otec,můj děda,také babičku bil. Já byla kdysi jako mladá holka vdaná za cizince a také jsem dostala facku. Naštěstí jsem to ukončila. Nedovolila bych,aby mé děti takhle vyrůstaly. Zůstala bych pouze v případě,že by začal docházet k psychologovi a mělo to efekt.
Co se týče toho pádu, tak jsem naštěstí spadla na bok a dobrzdila jsem to rukama, mimčo zdá se normálně kope, tak pevně věřím, že to bude ok. Ale zkontrolovat to dojdu každopádně.
Vůbec nevím, jak na manžela odpoledne reagovat. Tajně doufám, že se omluví sám, ale za poslední dobu mám pocit, že to neudělá. Já to nechci jen tak přejít - to v žádném případě. Takové chování bylo opravdu poprvé, ale nechci, aby se to ještě kdy v životě opakovalo. Notabene když bude malé na světě a bude ještě mnohem víc starostí okolo.
Taky nevím, jestli o tom nějak mluvit s dcerou, nebo to nechat být. Ona je velmi citlivá a empatická, po té scéně mě celou dobu objímala a pusinkovala, říkala, že mě má ráda a pak to o tom „volovi“. Jako by přesně věděla, co potřebuju slyšet. Ale taky se bojím, že se takové věci mohou podepsat na její citlivé dušičce.
@Anonymní píše:
Co se týče toho pádu, tak jsem naštěstí spadla na bok a dobrzdila jsem to rukama, mimčo zdá se normálně kope, tak pevně věřím, že to bude ok. Ale zkontrolovat to dojdu každopádně.
Vůbec nevím, jak na manžela odpoledne reagovat. Tajně doufám, že se omluví sám, ale za poslední dobu mám pocit, že to neudělá. Já to nechci jen tak přejít - to v žádném případě. Takové chování bylo opravdu poprvé, ale nechci, aby se to ještě kdy v životě opakovalo. Notabene když bude malé na světě a bude ještě mnohem víc starostí okolo.
Taky nevím, jestli o tom nějak mluvit s dcerou, nebo to nechat být. Ona je velmi citlivá a empatická, po té scéně mě celou dobu objímala a pusinkovala, říkala, že mě má ráda a pak to o tom „volovi“. Jako by přesně věděla, co potřebuju slyšet. Ale taky se bojím, že se takové věci mohou podepsat na její citlivé dušičce.
Vyzvedla bych holčičku a někam zašla. Domluvila si setkání s kamarádkou. A čekala, že se omluví.
Tak tohle je prvotřídní hovado. A nedostaneš taky občas facku? Jestli ne, myslím si, že je to otázka času. Co hodláš dělat? Promluvíš s ním? Nebo to jen tak přejdeš? Svěříš se rodině?
Nevěřím že se něco podobného stalo poprvé když tvoje dcera prohlásila že se občas chová jako vůl..myslím že toho bude asi trochu víc, když to dcera evidentně vnímá a takto reaguje..Kdyby to bylo poprvé tak bude v šoku.
@Oplatečka píše:
Nevěřím že se něco podobného stalo poprvé když tvoje dcera prohlásila že se občas chová jako vůl..myslím že toho bude asi trochu víc, když to dcera evidentně vnímá a takto reaguje..Kdyby to bylo poprvé tak bude v šoku.
To si upřímně taky myslím. ![]()
@BaraRed Nikdy v životě mě fyzicky nenapadl. Ani dceru. Byl to pro mě dnes velký šok.
Ano, občas se chová arogantně. Ve smyslu, že on je víc než já (vzděláním, profesí). To trošku souvisí s tím, že jejich rodina mou profesi považuje za podřadnou (jsem učitelka na základní škole). Razí klasickou teorii, že všechny úči jsou blbé atd. - ono je to hrozná sranda, na oko legrace a škádlení, ale cítím,že například jeho tatínek to má opravdu hluboko zakořeněné. No co, já mám své povolání ráda a měnit ho nehodlám ![]()
Co hodlám dělat, to právě nevím a proto jsem mimo jiné psala sem. Jsem zaplavená emocema a nechci udělat nějakou botu.
@Anonymní píše:
@BaraRed Nikdy v životě mě fyzicky nenapadl. Ani dceru. Byl to pro mě dnes velký šok.
Ano, občas se chová arogantně. Ve smyslu, že on je víc než já (vzděláním, profesí). To trošku souvisí s tím, že jejich rodina mou profesi považuje za podřadnou (jsem učitelka na základní škole). Razí klasickou teorii, že všechny úči jsou blbé atd. - ono je to hrozná sranda, na oko legrace a škádlení, ale cítím,že například jeho tatínek to má opravdu hluboko zakořeněné. No co, já mám své povolání ráda a měnit ho nehodlámCo hodlám dělat, to právě nevím a proto jsem mimo jiné psala sem. Jsem zaplavená emocema a nechci udělat nějakou botu.
Očividně jeho arogantní chování snášíš běžně, tak holt přitvrzuje.
Vzala bych dceru a šla přespat jinam.
Psala jsi, že když to srovnáš s kamarádkami, tak se ještě chová dobře. Ono každý rok manželé pár manželek zabijou, to, že se to neděje tobě, neznamená, že on se chová dobře a že bys to měla tolerovat.
@Anonymní píše:
Ano, občas se chová arogantně. Ve smyslu, že on je víc než já (vzděláním, profesí). To trošku souvisí s tím, že jejich rodina mou profesi považuje za podřadnou (jsem učitelka na základní škole). Razí klasickou teorii, že všechny úči jsou blbé atd. - ono je to hrozná sranda, na oko legrace a škádlení, ale cítím,že například jeho tatínek to má opravdu hluboko zakořeněné. No co, já mám své povolání ráda a měnit ho nehodlámCo hodlám dělat, to právě nevím a proto jsem mimo jiné psala sem. Jsem zaplavená emocema a nechci udělat nějakou botu.
Hele, tak proč té „blbé úče“ upích dvě děti? Měl si najít třeba atomovou fyzičku nebo Venus Williamsovou. Aby se jí tak trošku bál a nemachroval.
nějak nepobiram ty tvoje smajlíky v textu, mě tam teda nepřijde vtipného vůbec nic. Vyjádření tvé dcery k otci je hodně smutné kino, chudák holčička.
@Anonymní píše:
Učitelka na základní škole je úžasná profese. To si potom neumím představit,co si on a jeho rodina představují,že bys měla mít za povolání,abys byla pro ně dost dobrá. Já za chvíli nastupuji po RD na recepci,to by si o mě zřejmě ani kolo neopřeli. Fakt je mi tě hrozně líto. Působíš jako moc fajn ženská. ![]()
@Anonymní píše:
On ale neni vic nez ty
Kazdy kdo se jakkoliv povysuje nad druheho je ze sve podstaty blb, mezi znamymi je to o to horsi, mezi prateli uz hodne hranicici. A do partnerstvi nic takoveho nepatri ani nahodou ![]()
Příspěvek upraven 25.01.19 v 09:48
@Anonymní píše:
A proč jsi s někým, kdo si o sobě myslí, že je víc než ty??
chlap má taky vyšší vzdělání než já, líp placenou práci, ale nenapadlo by ho mi to předhazovat
možná to nechceš vidět, ale fakt u vás něco není v pořádku