Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fikina píše:
no ,tak ta moje do ničeho sice nekecá,asi proto,že kontakt je jen po tel.na Vánoce a na narozky.Ona si žije životem mladý holky.takže:liposukce břicha,kolen,umělý kozy,našitý vlasy,cigára,kafe,bílý jogurt a jedno jabklo denně.a stále je z něčeho utahaná asi z toho nicnedělání,protože do práce nechodíPříspěvek upraven 16.02.11 v 18:30
Tak to sa na mňa nehnevaj, ale z tohoto srší oooobrovskááá závisť, nič iné!!
![]()
@sindelaj píše:
Moje máma má super vztah se svou snachou. Dokonce když jsou Vánoce tak jí volá, co by měla bráchovi koupit, že bude mít přehled, co by mohl potřebovat…
Nič v zlom ale keby mne každé vianoce radili jeho rodičia, čo by som mu MALA kúpiť, tak ich asi zabijem. ![]()
@Janinaaa píše:
Ahojky, jsem alergická na tchyni, úplně ji nesnáším, jak mluví, jak co dělá a jak se chová k mému dítěti. Manžel svoji matku má rád a občas se třeba začnou objímat spolu. Mám vždy zkažený den, když vím, že má přijít, se synem ji nerada nechávám samotnou, nevěřím jí, pořád mi dítě pusinkuje, nejradši by ho pořád cpala jídlem i když jí na něco upozorním, jak když mluvím do dubu, pak to udělá zase znovu. Manžel tam občas přespává i se synem, protože ona se bojí ho mít sama přes noc, tak se tam vypraví beze mě a já jsem jak trubka sama doma. Někdo si řekne, může si doma odpočinout, ale já to tak neberu. Když spí syn u mé mámy, tak to jsem naprosto v klidu. Asi se potřebuju jen vypsat, s tchyni komunikuju jen minimálně, má nárok na své vnouče to vím, ale prostě jí nedokážu vystát. Tchán je v pohodě, ale z tý baby se asi zblázním. Hlavně mě neodsuzujte prosím. [/citace
Ahoj mám uplne to stejny, vzdycky kdyz je u nas, tak malyho musim dvakrat tolik hlidat protoze nerespktuje co rikam a kdyz ma maly v klidu spat tak na neho mluvi, necha ho v mokrem bodycku venku, chce mu daat maso z mekace a krmit ho melounem i kdyz ma z neho vyrazku a furt neco. Ted sme s pritelem dopadli tak ze mame pauzu.
Ahoj holky, tak se vám musím postěžovat
od tý doby co jsem těhotná, tak k smrti nemůžu vystát svojí tchýni.
začalo to tím, že začala mít kecy na mojí rodinu, že vše nakupuje pro malou a že vše kupujeme příliš drahé, že malá bude patřit spíš k mojí rodině a podobně. Pocházím z poměrně dobře situované rodiny, ale nikdy jsem neměla žádné narážky a nic a chápu, že ona nemá tolik peněz a nemůže nám tolik věcí kupovat, ale co je jí proboha vůbec do toho za kolik co kupujeme a kdo nám co kupuje???!!! Místo toho aby nám to přála a byla ráda… no nic pokračovalo to tím, že si přišla odstrčená, že jí nedávám vědět po každém vyšetření jak jsme na tom, tak jsem to teda napravila a po každém vyšetření jí poslušně píšu, že je vše oka.
no a teď věc co mě přivádí k šílenství úplně nejvíc
a to je, že když k ní jedeme na návštěvu, tak mi celou dobu hulí pod nos!!! příjde mi to příšerně neohleduplné a nechápu z jakého důvodu nemůže jít kouřit na balkón. S přítelem se kvůli tomu vždycky pohádáme, protože po něm chci, aby jí na to taky něco řekl a on je toho názoru, že je to její byt a může si tam dělat co chce. Tak jsem říkala, že dokud tam prostě bude kouřit, že tam nebudu jezdit a že tam nebudu pak jezdit ani s malou až se narodí, co byste dělali na mým místě? mám jí to říct sama? já fakt nechci dělat zle, alepřeci své dítě nebudu dávat do nějakého zahuleného bytu, ne? Další věc je, že já jsem němka a přítel čech, tak jsme chtěli, aby naše dítě vyrůstalo dvoujazyčně, ale tchýně mi teď začíná vyčítat, že malá bude určitě mluvit jen německy a že jí vůbec nebude rozumět a tak. No prostě mě přivádí k šílenství
![]()
Ahojte baby.Tak by jsem rada o radu. Pritelem jsme spol,kvetnu budou styry roky.Jeho mamu jsem poznala jak sme byli spolu pul roku a rikala jsem si super je uzasna byla jsem za to rada akou mam tchyni byla s i sranda nekdy histercila az se museli odejit ale neresila jsem to brala jsem ji aka je nijak mi neublizila bylo sni fajn i na dovolene 2tydny ale kazdy sme meli svoje bydleni.Aeeje a nastalo co clovek necekal pritel si chodil za byvalou, podetykam jen kdyz jsem mela nocni smenu dozvedela jsem se to a mela jsem co delat. Kedze jsem ze Sk a bydlim v Cz nikoho jsem nemela kdo by mne vyslechnul tak jsem sla za jeho mamou a ta mi rekla ze na tom nic neni.Ovsem take ze byvala mu rikala zlato.Jej odpoved mne sokovala od te doby ji nemusim, vidim ji a mam everzi na ni ovsem prece se nepostavi proti synovi co chapu..Ale pokracovalo to tak dal ze vyvolavala ad prijede ze potrebuje nakup, ze musi ji pomahat kedze je po operaci kycli,ze je ji syn atd.No ale tato uz prehanala tym ze nemuze sama spat ze tam musi u ni byt.Ja byla do toho nemocna hurucky 39.Pritel samozrejme jak ona piskla tak sklakal a je to doted. Vubec si nevim predstavit mit dite co bude pak? Budeme sami? Samozrejme ze jsem se zeptala pritele a rekl to bude jine.. Myslim si za sebe ze to dela schvalne.Ma jeste jedneho syna a chodil tam take ji varit atd pomahat ji po te operace ale vyjadrila jse ze chce pritele tam miho.Trvalo to mesic a pul kazdy den ixkrat zmeskane hovory a kedze delal ranne smeny prijel domu ve tri uz mu volala kde je ad pride.Ja to nevydzela a uz jsem vybuchla ze ma take vztah ma take pravo na svuj odpocinek a dat si v kludu kafe ktere jsem nestihla ani zalit co je takovou chvilku doma. Vygradovalo to tak ze jsem zustala nejhorsi a pritel ji rekl sednu a prujedu.Od te doby on vi ze nechci o ni ani slyset ovsem k nam chodi jenom kdyz nejsem doma. Vubec nevim ako to bude dal kedze mame barak a sedime v lete na zahrade to asi budu utikat nemuzu ji ani vystat.Nic nemam proti pomahani ved ad ji pomuze je jeji syn ale tohle co predvadela to uz se nedalo.Rada bych nejaku radu pokud nejakou vite ako na te jezibaby..
Naposledy jsem ji videla pred tromi mesicmi a vubec mi nechybi,ale zato neco si naplanujeme na vikent a uz vola co by potrebovala.Ja uz neplanuji nic zustalo to na nem ad je pak nastvany on a ne ja ![]()
Rada asi jedina, pokud chces jednoho dne dite, tak ne s nim… byl by stejne furt u tchyne a kdyz uz ted polevil, bude to jen horsi
Ahoj holky. Ráda se přidám k tématu. Nemám nějak strašnou tchyni ale občas je na ránu… Už od narození prvního syna dělám všechno špatně.. Málo ho oblikam, dávám špatně příkrmy (na co zeleninu,mám mu uvařit omáčku), neposazuji ho, nevodim za ručičky apod.. Vždycky to nějak přejdu a nekomentuji. Pořád ale poslouchám o dětech dcer… Jak jsou lepší, co umí a pořád dokola. Me děti ani nevzala na procházku protože mám blbý kocarek..nezajímá ji co ve škole, popř jen kdejaký průser (mam dva občas divoké kluky) taky dává více najevo lásku k mladšímu a starší ji proto už teď moc nemusi. (toho si všimla i svagrova u svých dětí). Naštěstí mám zástani u manžela. Ale teď mě dostala.. Každým dnem cekame třetí a to že řeší moji vybavicku (je přece jedno jestli má modré nebo růžové věci) ještě zkousnu, zkousla jsem i když mi v těhotenství vycitala že odpoledne spím (chodila jsem do práce, pak školka, škola úkoly, barák.porad mě srovnávala s dcerami které ale obě byli v těhotenství na nemocenské a neměly k tomu dvě deti.) ale včera mi navrhla abych si nechala podvazat vaječníky při porodu. Jsem si v tu chvíli připadala jako prasiva smudla. Neříkám že chci další dítě ale určitě by to nebyl problém. Sama tchyně má tři děti, a její dcera taky (i když se netají tím, že kdyby to nebyly dvojčata z ivf nikdy by tři neměla). A ještě me vytáčí se si k nám tchyně chodí bez dovolení když jsme v práci. Minule si otevřela když jsem byla doma ale neslyšela jsem zvonek. Tak to s manžel udělal krátký proces… Klíče jsme ji dali pro případ nouze kdyby se něco stalo a bylo by potřeba otevřít barák, ale asi to pochopila jako že si může kdykoliv přijít…
@Juda a nezve si ho tam tchyne nahodou proto, aby mu delala zed pri schuzkach s jeho byvalou?
@admenL Pozitivni v tom vidim to, ze s manzelem drzite pohromade
Se zbytkem to budete mit jeste hodne tezke ![]()
Ahojte, přidávám se, ale raději anonymně ![]()
Nejsem žádná super eko bio matka, moje děti jedí úplně normální věci, ale u tchýně je to pro mě mazec a nevím si rady, jak reagovat, abych ji neurazila.
Napíšu jen pár základních bodů.
Tchýně opravdu nešetří cukrem. Taková krupičná kaše, kde jednu dětskou porci osladí plnou polévkovou lžicí cukru a navrch dá ještě granko a zas cukr. Do hrnku s 200 ml čaje automaticky hodí každému 2 kostky cukru a ještě dá sirup.
Smaží na velkém množství tuku - většinou Ceres. Všechno je hrozně mastné.
Celkově dělá skoro samá smažená jídla, řízky, smažák, hranolky, karbanátky. Zeleninu nedává žádnou nebo max kyselou okurku a tu děti nejedí (protože jsem je prý na to nezvykla). ![]()
Smaží na teflonové panvi a používá kovové náčiní, takže ten teflon škrábe. Manžel ji už na to upozorňoval a už vloni k Vánocům jsme jim mimo jiné koupili náčiní ze vhodného materiálu. Stále ale používají to staré. Argument: už jsem na ně zvyklá a nevadí mi, že jsou staré ![]()
Samozřejmě děti zasypává sladkostmi. Bohužel často jsou to nekvalitní „čokolády“, samý tuk atd.
A mnoho dalšího. Tchýně je hodně citlivé povahy, vše si bere osobně a zároveň je ze staré školy. Rovněž se pozastavuje nas tím, že syn 2 roky 4 měsíce je stále kojený a ani jedno z dětí vlastně nemělo flašku se sunarem.
Jezdíme tam asi jednou za 2 měsíce na víkend, děti babi milují, to musím uznat, ale na mě je to nějak moc…
Anonymni ruzicko, jednou za 2 mesice to prece vydrzis a deti se z toho taky nesesypou.
Pokud je tchyne jinak OK, tak bych tohle jeji kulinarske umeni prekousla ![]()
Darovane cukrovinky muzes tajne vyhodit.
@Juda Otázka není, jak jak na tchyni, ale jak na přítele. Tchýně zkouší podobné věci jako ta tvá, ale manžel k tomu má jiný postoj. Proč se tvůj přítel chová tak, jak se chová? Je mamanek a vyhovujeme mu to? Není s tebou stastny a raději utíká k matce? Má pocit, že se tak musí chovat? Vadí mu to? Nevadí mu to?
***S.