Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lexter píše:
Proti tomuhle se nedá argumentovat. Já z pozice muže nemohu prožít porodní bolesti. Přijde mi to jako nefér argument, ale i tak je to argument.Přesto ale, já se budu snažit zabezpečit dítě po léta, dlouhá léta. Porod může trvat max. dny. Sežereš mě za tento agrument? Zkus pominout, že mezi námi muži jsou hovada co se nestarají.
Přijde mi jako bychom my muži neměli mít právo rozhodovat (z poloviny) o svém budoucím potomkovi, jen (ano, to slovo jsem použil schválně) kvůli bolesti. A to se mi nelíbí.
Příspěvek upraven 12.09.19 v 12:56
Hele, máš pravdu. Každý, kdo mě tady trochu zná tak ví, že proti chlapům jsem dost vyhraněná, ale abych byla trošku spravedlivá, v tomto s tebou souhlasím. Není vůči vám fér vytahovat bolest z porodu (jasně, když se najde blb. c, který řekne, že je to pohoda a neboli to, je to na pěst). Vy třeba nikdy nezažijete, jaký to je pocit, když ve vás prcek roste a kope. A pro mě osobně ještě kojení, za mě něco úžasného (vím, že jsou ženy, které z toho mají osypky). Takže je fér si přiznat, že okolo těhotenství a porodu nemáte prakticky šanci do ničeho zasáhnout.
@Lexter píše:
Císařák se provádí v plné narkóze. Ta není dokonalá. Jeden z tisíce případů končí těžkými komplikacemi, někdy i smrtí. Jistě, je to její volba. Musí ale vědět o rizicích pro ni i dítě. Tomu se však staví v proti fakt, jak je emocionálně v době těhotenství rozhozená.Babo raď.
Není pravda.
Císař se dělá i jen s epidurálem, záleží, jak se rodička rozhodne a i taky co je pro ni vhodnější.
@free333 píše: Není pravda. Císař se dělá i jen s epidurálem, záleží, jak se rodička rozhodne a i taky co je pro ni vhodnější.
Ju, už jsem byl poučen. ![]()
@Lexter píše:
Proti tomuhle se nedá argumentovat. Já z pozice muže nemohu prožít porodní bolesti. Přijde mi to jako nefér argument, ale i tak je to argument.
Ano, nefér, protože příroda je v tomhle k ženám nefér. Jediný způsob, jak to aspoň trochu vyrovnat, je přinejmenším je plně podpořit, pomáhat jim a hlavně respektovat je a jejich rozhodnutí.
@Lexter píše:
Proti tomuhle se nedá argumentovat. Já z pozice muže nemohu prožít porodní bolesti. Přijde mi to jako nefér argument, ale i tak je to argument.Přesto ale, já se budu snažit zabezpečit dítě po léta, dlouhá léta. Porod může trvat max. dny. Sežereš mě za tento agrument? Zkus pominout, že mezi námi muži jsou hovada co se nestarají.
Přijde mi jako bychom my muži neměli mít právo rozhodovat (z poloviny) o svém budoucím potomkovi, jen (ano, to slovo jsem použil schválně) kvůli bolesti. A to se mi nelíbí.
Příspěvek upraven 12.09.19 v 12:56
ale to, jestli císař nebo přirozený porod, přece nejvíc zatíží tu ženu, ne? to ona bude mít rezřezaný břicho
rozhodování o způsobu porodu, není stejné jako rozhodování o potomkovi -) oboje má určitá rizika, ale je rozdíl jestli se dítko narodí císařem nebo přirozeně? Pro tebe? protože pokud by si matka „vybrala“ císaře, tak to pro dítko přeci není nějaká újma, aby to tatínek pociťoval jako nemožnost o rozhodování o vlastním potomkovi, ne? nebo se pletu a jako chlap to cítíš jinak?
@Raduna-Raduna píše:
Ano, nefér, protože příroda je v tomhle k ženám nefér. Jediný způsob, jak to aspoň trochu vyrovnat, je přinejmenším je plně podpořit, pomáhat jim a hlavně respektovat je a jejich rozhodnutí.
Ale houbelec. Příroda nás vybavila tak abyste vy rodili a my zabodávali naostřené klacky do živých kusů masa. Obé je kurňa facha a u obého můžeme natáhnout brka. Rovný díl práce.
Doba se ale, jistě, změnila. Lékařská věda vám dává možnost se rozhodnout, byť iracionálně. Dokud ale do našich dětí máme co mluvit, je nám ponecháno právo tak činit.
@Lexter když o tom tak přemýšlím -) když jde žena na potrat, tak kde je tam nějaké rozhodování otce? tak se rozhoduje o životě či neživotě dítěte i toho chlapa. Zatímco u porodu se řeší pouze jeho způsob, který se potomka vlastně nedotkne (komplikace jsou možné u obou)
proč tedy vadí, pokud by si žena „vybrala“ císařě? ![]()
@Keyllah píše:
ale to, jestli císař nebo přirozený porod, přece nejvíc zatíží tu ženu, ne? to ona bude mít rezřezaný břichorozhodování o způsobu porodu, není stejné jako rozhodování o potomkovi -) oboje má určitá rizika, ale je rozdíl jestli se dítko narodí císařem nebo přirozeně? Pro tebe? protože pokud by si matka „vybrala“ císaře, tak to pro dítko přeci není nějaká újma, aby to tatínek pociťoval jako nemožnost o rozhodování o vlastním potomkovi, ne? nebo se pletu a jako chlap to cítíš jinak?
Jako chlap a zdravotnicky vzdělaný chlap vnímám jakýkoli chirurgický zásah do těla jako riziko. Zvláště pokud k němu není důvod. A zvláště pokud se jedná o dvě mnou milované osůbky.
Jistě, jak jsem předeslal, panické stavy apod… jsou jistě zvážitelné okolnosti.
@Lexter píše:
Ale houbelec. Příroda nás vybavila tak abyste vy rodili a my zabodávali naostřené klacky do živých kusů masa. Obé je kurňa facha a u obého můžeme natáhnout brka. Rovný díl práce.Doba se ale, jistě, změnila. Lékařská věda vám dává možnost se rozhodnout, byť iracionálně. Dokud ale do našich dětí máme co mluvit, je nám ponecháno právo tak činit.
Takže chlap má co mluvit do způsobu porodu, ikdyž se volba tohoto způsobu neohrozí nijak dítko? ![]()
@Keyllah píše:
@Lexter když o tom tak přemýšlím -) když jde žena na potrat, tak kde je tam nějaké rozhodování otce? tak se rozhoduje o životě či neživotě dítěte i toho chlapa. Zatímco u porodu se řeší pouze jeho způsob, který se potomka vlastně nedotkne (komplikace jsou možné u obou)proč tedy vadí, pokud by si žena „vybrala“ císařě?
Pokud vím, tak na chlapovi v tomto případě prd záleží. Ale taky neříkám, že s tím souhlasím. Jednou je to jeho a podle toho s tím má naložit.
@Lexter píše:
Ale houbelec. Příroda nás vybavila tak abyste vy rodili a my zabodávali naostřené klacky do živých kusů masa. Obé je kurňa facha a u obého můžeme natáhnout brka. Rovný díl práce.Doba se ale, jistě, změnila. Lékařská věda vám dává možnost se rozhodnout, byť iracionálně. Dokud ale do našich dětí máme co mluvit, je nám ponecháno právo tak činit.
No, to právo právě naštěstí nemáte vůbec. Právo spolurozhodovat o svém potomkovi máte, až když už je venku.
@Keyllah píše:
Takže chlap má co mluvit do způsobu porodu, ikdyž se volba tohoto způsobu neohrozí nijak dítko?
Nejde jen o dítě. Nevím jak jinak to mám vysvětlit. ![]()
@Lexter píše:
Jako chlap a zdravotnicky vzdělaný chlap vnímám jakýkoli chirurgický zásah do těla jako riziko. Zvláště pokud k němu není důvod. A zvláště pokud se jedná o dvě mnou milované osůbky.Jistě, jak jsem předeslal, panické stavy apod… jsou jistě zvážitelné okolnosti.
tak on si málo kdo vybere císaře, jen kvůli „zničené postavě“, že? ikdyž ani tady to moc nechápu, jak to bylo míněno, jizva se bude přece hůř maskovat a že by přirozený porod ničil postavu
takže o čem se tu bavíme? jaký důvod je pro tebe dostatečně malicherný? protože ta diskuze, o které to je, byla o tom, že paní zvracela už jen když se o přirozeném porodu začalo mluvit a za této situace nucení do přirozeného porodu mi přijde pro dítko víc ohrožující, než plánovaný císař pod lékařskou kontrolou ![]()
@Raduna-Raduna píše: No, to právo právě naštěstí nemáte vůbec. Právo spolurozhodovat o svém potomkovi máte, až když už je venku.
Jak díš. Je to správně? Podle některých ano, podle dalších ne.
@Lexter píše:
Nejde jen o dítě. Nevím jak jinak to mám vysvětlit.
a co tedy plánovaný císař pod lékařským dohledem ohrozí? psal jsi, že jako otec chceš mít právo o dítku rozhodovat i v tomto případě, resp. že by tatínci měli mít možnost rozhodovat. Takže pokud se maminka rozhodne že chce císaře, tak v čem chceš jít proti ní? kvůli dítku? kvůli ní? nechápu...…………..