Babička na nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.11.14 23:47

@kvaček mě by nejvíc pomohlo být v kuse v klidu. Ono se může stát, že doktorce dojde trpělivost a pošle mě na 14 dní do nemocnice, kde to bude jen záchod a koupelna a bude vymalováno. Kdo se postará o syna netuším… @nikolinam studentku mám a chodí poměrně často, přesto nejsme tak ve vatě aby tady mohla být každý den třeba 8h. Bere 80/h a to prostě neutáhneme…

• Citovat
  • Upravit
13955
29.11.14 23:57

@kvaček kdyby mi rodina nepomohla v uzkych tak bych z toho byla pekne zdrbla. Ja jsem spis narazela na nektere expertky i v mem okoli, ktere jsou schopne svoji matku nebo tchyni i servat za to, ze nehlidaji kdykoliv si pisknou a fakt si z nich udelaly levnou pracovni a hlidaci sluzbu. Ja ten jejich zajem neberu jako samozrejmost a fakt si toho vazim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
30.11.14 00:00
@Anonymní píše:
@kvaček mě by nejvíc pomohlo být v kuse v klidu. Ono se může stát, že doktorce dojde trpělivost a pošle mě na 14 dní do nemocnice, kde to bude jen záchod a koupelna a bude vymalováno. Kdo se postará o syna netuším… @nikolinam studentku mám a chodí poměrně často, přesto nejsme tak ve vatě aby tady mohla být každý den třeba 8h. Bere 80/h a to prostě neutáhneme…

Tak to je mi líto :( my teda bydlíme celá rodina tak nějak všichni blízko, takže třeba já chodila hlídat moje malý sestřenky poměrně často, takže třeba moje teta to kombinovala, že když jsem nemohla já, hlídala chůva :) špatný pak je, když fakt není nikdo, kdo by pohlídal, když je to opravdu třeba :(
Já třeba vím, že když to bude akutní a nebude nám moct hlídat mamka ani tchýně, tak že se můžu spolehnout na naše babičky nebo tety, kterým jsem taky hlídala jejich děti nebo na mojí ségru :hug:
Snad se to u vás co nejdřív vylepší :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.14 00:04

@Šarlota4 tomám v okolí taky. Kamarádky si stěžujou, že třeba nemohly do kina nebo na večeři. Jiná má dítě celé prázdniny pryč. Střídave u svojí mámy a nebo u tchýně. Dokonce jí vzali staršího už 2× sami k moři. A ona je na tom strááášně špatně. Nevím co jí na to mám říct.
dětimá 2 a jejímaminka měla obě od jejich 9M. Do toho se stará o svojí nemocnou matku. a kamarádceto nestačí

já z toho taky zdrblá jsem, brečela jsem kvůli tomu včera a dneska ráno taky. Je mi to hrozně líto. Kdybych neměla zravotní problémy, tak to neřeším, ale takhle mě to prostě mrzí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.14 00:07

@nikolinam díky snad ano. Ikdyž na to čekám už 5 měsíců…

• Citovat
  • Upravit
7417
30.11.14 00:08

Neumím si představit, ze by mi moje maminka nepomohla v období rizikového tehotenstvi, i za cenu dočasného omezeni svých aktivit. Stejne tak ja ji pomáhám, kdyz potřebuje a udělám, i za cenu omezeni svého/ našeho rodinného života maximum. Stejne tak, jako jsme se střídali cela rodina v celodenní peci o babičku. Vždyť to by melo byt v rámci rodiny/přátel normální, ne? :nevim: Ted jsme skoro pul roku hlídali denne synovce, přizpůsobovali nas program jemu, svagrova se doslova prozvracela skoro celým tehotenstvim. A v životě by me nenapadlo, ze by to melo byt jinak. Proste funguje cela rodina tam, kde je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.11.14 00:10
@Anonymní píše:
@Šarlota4 tomám v okolí taky. Kamarádky si stěžujou, že třeba nemohly do kina nebo na večeři. Jiná má dítě celé prázdniny pryč. Střídave u svojí mámy a nebo u tchýně. Dokonce jí vzali staršího už 2× sami k moři. A ona je na tom strááášně špatně. Nevím co jí na to mám říct.
dětimá 2 a jejímaminka měla obě od jejich 9M. Do toho se stará o svojí nemocnou matku. a kamarádceto nestačíjá z toho taky zdrblá jsem, brečela jsem kvůli tomu včera a dneska ráno taky. Je mi to hrozně líto. Kdybych neměla zravotní problémy, tak to neřeším, ale takhle mě to prostě mrzí

Ja to fakt chapu. My bychom to museli resit bud kamaradkou, ktera je taky doma z ditetem a byla by ochotna pohlidat a nebo chuvou. Protoze babicky obe pracuji 46 a 47 let takze tam by hlidani ve vsedni dny neprichazelo v uvahu. A co tedy nejaka kamoska? Ze by jste ji zaplatili naklady na prcka a nejakou kacku navic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.14 00:15

@yellowmonkey já jsem od ní nikdy nic nechtěla. Takže tuhle situaci neznám, také jsem si myslela, že mi pomůže, když jde do tuhého a už to fakt není sranda.
asi jí opravdu neznám.
Ona má celý život nasazenou masku. Vůbec neprojevuje emoce, nikdy nevím co si myslí. na problémy reaguje bud smíchem nebo dělá že neslyší nebo začne mluvit úplně o něčem jiném. Celé je to jedno velké pokrytectví.
jak už jsem psala čeká na průšvih a pak by jednala, tak to dělá celý život

• Citovat
  • Upravit
7904
30.11.14 12:53
@Anonymní píše:
Já to nechápu kam ten svět spěje, dřív bylo normální, že si lidi pomáhali, rodiny žily vedle sebe, prvně pomáhali rodiče dcerám (synům) s dětma atd. pak když byli starý, tak šli na vejminek a ty jejich děti se zase starali o ně.
dneska si každý jede to svoje, nahlídání máme cizí lidi a rodiče pak strkáme do domovů důchodců nebo LDM. Je mi z toho smutno…

Jenomže dřív všichni udržovali jedno hospodářství, státní sociální podpora neexistovala, nikdo nikam moc necestoval, případně pracoval muž a žena byla doma.

Dnes ženy i muži pracují mimo domov do vysokého věku, rodiny nežijí často v jednom městě a kolikrát ani v jednom státě, změnilo se toho hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
30.11.14 14:16
@kacz píše:
Jenomže dřív všichni udržovali jedno hospodářství, státní sociální podpora neexistovala, nikdo nikam moc necestoval, případně pracoval muž a žena byla doma.Dnes ženy i muži pracují mimo domov do vysokého věku, rodiny nežijí často v jednom městě a kolikrát ani v jednom státě, změnilo se toho hodně.

Kdyz je rodina opravdu rodina, tak si v nouzi pomuze, pokud to alespon trochu jde. Nehlede na to v jake zije dobe..

K tematu, chapu, ze to zamrzi, ale holt jsou lide, kteri rodinu za tak velkou prioritu nepovazuji. Nezbyva se s tim smirit…Oni jsou pak ve stari casto zapskli, osameli..Protoze kdyz cely aktivni zivot na deti a vnoucata kaslou a davaji jim najevo, ze pro ne nejspu duleziti a pouze si odbydou to „povinne“,tak ty deti a vnoucata si s nimi ve stari povidat moc nechodi…Taky si pak odbydou povinnou navstevu a nazdar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
30.11.14 15:33
@Nuníček píše:
Já spíš myslím, že zakladatelce jde o to, že babička naslibuje, sama se nabídne, nějak se domluví a na poslední chvíli to zruší (asi opakovaně), což je myslím si nefér, omlouvá jen vážný důvod (nemoc, havárie v bytě apod.) Já bych s babičkou promluvila, že je to opakovaně a že to takto nemůže dělat a hlavně bych na ni už nespoléhala, hold si budete muset najít někoho spolehlivějšího.

ano o to mi přesně jde. Jenže když si s babičkou promluvím, tak se urazí a nebude se se mnou bavit až do jara. Opatrně našlapovat-minové pole. A když řeknu manželovi aby jí to řekl on, tak má tentýž názor. Že se urazí a nebude se s námi bavit. Ale ona s námi zametá. Je to opakované a hlavně by to mohla říct včas-zavolat ve čtvrtek, že to nejde a že si máme vše zrušit. Taky projevit lítost, že chtěla kluka vidět a pohlídat. To by bylo jiné kafe.

Mě mrzí to, že naslibuje a nedodrží. Známe se 15 let. Jak dlouho to bude dál dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
30.11.14 15:37
@kvaček píše:
@Genovesa souhlasím.. jenom prostě to vyjímenčě někdy člověk musí nějak vyprosit, aby mohl být vděčný.. možná o to jde zakdlatelce, že jako vůbec máma nejezdí..

ano přesně tak. nejezdí. a času má hafo. Jediné hlídací vnouče a jen ho chce asi vidět na fotkách. běda, když 14 dnů nepošlu fotky. Tak brblá, ale aby osobně přijela se pomazlit s dětmi na 3 hodiny. Málokdy jí prosím, aby hlídala. Nechávám volbu na ní, že občas se nabídla. Ale nedodrží to. Bojí se zápřahu? Děti mezi 2-3 rokem vzdorují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
30.11.14 15:38
@Danikk píše:
Jj tak přesně vím. Máma ke jen jedna a kdyby to bylo možné bude tu pro nás vždycky. Jelikož to bude rok co mi máma umřela, tak mne i myslím ze vnoucatum chybí. oni ji nepoznali ze dlouze byla nemocná a ležela. A tchyně jako by neegzistovala, takže vím když někoho potřebujete a on tu není pro vás a vnoučata, dyt strašně rychle vyrostou.

ano má máma mi děsně chybí a třeba to ta tchýně ví a těží z pocitu, že o ní a její pomoc s hlídáním musíme škemrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
2.12.14 12:22
@Anonymní píše:
Já to nechápu kam ten svět spěje, dřív bylo normální, že si lidi pomáhali, rodiny žily vedle sebe, prvně pomáhali rodiče dcerám (synům) s dětma atd. pak když byli starý, tak šli na vejminek a ty jejich děti se zase starali o ně.
dneska si každý jede to svoje, nahlídání máme cizí lidi a rodiče pak strkáme do domovů důchodců nebo LDM. Je mi z toho smutno…

To ano, rodiny si víc pomáhaly, taky se žilo ve velkých rodinách - tím myslím rodiče s dětmi a prarodiče na výměnku hned vedle. A tety strýci, všichni jenom kousek, maximálně v sousední vsi nebo městečku. A pomoc byla samozřejmostí. Jenže ted se rodiny rozpadly na jádrové - v každé diskuzi o prarodičích se tu objeví názor - ted jste rodina vy, ne oni - jako by najednou rodiče přestali být rodiči. A tenhle názor povětšinou převládá až do chvíle, kdy některá z maminek potřebuje s něčím pomoci. A pak je hned oheň na střeše a stížnosti. Tak si zkrátka musíte nějak vybrat. Bud budete vycházet s prarodiči i přes to, že se vám „cpou“ do rodiny, a budete je brát stále jako členy své rodiny se vším, co k tomu patří. I s právem na připomínky nebo vlastním názorem. Anebo jsou to zkrátka cizí lidé, protože ted jste rodina vy, a pak se smiřte s tím, že si budou žít sami po svém stejně, jako to chcete dělat vy. Tak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.14 13:00
@Anonymní píše:

Někde jsem četla, že to je právě jinak. Rodiče vychovávají a pomáhají svým dětem a ty pokračují zase se svými dětmi a tak pořád dopředu. Kdo má možnosti, stará se o své rodiče. Ale nemůže to být jako něco za něco a jiné podmínky. Buď se chci postarat a má pro to podmínky a nebo ne. Já osobně, až budu stará, si nepřeju, aby se o mě moje děti staraly. Maximálně pár dnů, než se zajistí jiná pomoc. A to je mám ráda a myslím, že i ony mne. Už jsem jim to řekla a tak to bude, pokud budu schopná rozhodování.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová