Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smurfka píše:
ale proč..dyt to taky nikomu neublíží![]()
no když přijde blondák že chce mít černé vlasy tak nevím jestli tím míní zrovna křídy..nebo že černovlasá chce být blondýna..když třeba vidí doma maminku jak si to patlá na hlavu..( myslím barvu, tak třeba má namysli tu )
Ublížit to může vlasové pokožce dítěte a pak už jaksi záleží na inteligenci matky. Někdo koupí dítěti křídy a někdo barvu ![]()
@Gina108
ano doma se o tom asi nikdo nedozví, nikdo dítě nevidí, tak proč ne..ale potkat venku holčičku např 4letou jak má barevnou hlavu, tak je mi to prostě líto, případně jí fotit a vystavovat to na sítě…jsou určité hranice…ano dovolím to dítěti ale pouze doma, nedovolím aby s tím chodilo po veřejnosti.. protože prostě takové věci 4leté holčičky nedělají, na to mají dost času ![]()
@smurfka píše:Ublíží tím sobě! Víš co je v trvalé barvě za srajdy? Barvit vlasy by si neměli ani těhotné ženy natož děti! Vstřebává se tím přes kůži spoustu toxinů - dospělý zdravý člověk se s tím vyrovná v pohodě, ale dítě nemusí. A vlasy se tím pálí - je to poničení, na rozdíl od přirozeného růstu.
ale proč..dyt to taky nikomu neublíží![]()
no když přijde blondák že chce mít černé vlasy tak nevím jestli tím míní zrovna křídy..nebo že černovlasá chce být blondýna..když třeba vidí doma maminku jak si to patlá na hlavu..( myslím barvu, tak třeba má namysli tu )
@hanka.br. píše:
Ty máš zlé děti? Pak je to problém tvých děti a řeš ho. Já třeba mám děti hodné. V mých třídách taky zlé děti nejsou, takže nesouhlasím - děti nejsou zlé.
Přesně, vůbec nechápu proč by se zlým dětem mělo ustupovat tím způsobem, že si kvůli nim budu měnit vzhled. Proč? Aby mohli být dál zlé na někoho kdo tu změnu z nějakého důvodu nepodstoupí? Co je v tom za smysl?
Ublíží tím sobě! Víš co je v trvalé barvě za srajdy? Barvit vlasy by si neměli ani těhotné ženy natož děti! Vstřebává se tím přes kůži spoustu toxinů - dospělý zdravý člověk se s tím vyrovná v pohodě, ale dítě nemusí. A vlasy se tím pálí - je to poničení, na rozdíl od přirozeného růstu.
ano proto všechny těhule chodí s odrůsty:o)
to pak tady zakládá jednu diskuzy za druhou jestli si muže nabarvit vlasy, když je těhotná.. ![]()
ale v pohodě, to je OT.. ![]()
@smurfka píše:
ano proto všechny těhule chodí s odrůsty:o)
to pak tady zakládá jednu diskuzy za druhou jestli si muže nabarvit vlasy, když je těhotná..
ale v pohodě, to je OT..
Nevím jestli to je myšlené ironicky
…?
@Anonymní píše:
Přesně, vůbec nechápu proč by se zlým dětem mělo ustupovat tím způsobem, že si kvůli nim budu měnit vzhled. Proč? Aby mohli být dál zlé na někoho kdo tu změnu z nějakého důvodu nepodstoupí? Co je v tom za smysl?
jinak až budeš mít děti, přeji ti at šikanu nikdy nezažijou..protože v 99% nikdo nevyhodí nebo nepřeřadí šikanující děti, ale ty co jsou šikanovány jdou jinam.. ![]()
@Anonymní píše:
Nevím jestli to je myšlené ironicky…?
ano myslím..když nebudem mluvit o normálních ženách, viděla si někdy modelky nebo herečky nebo televizní hlasatelky, že když byly těhotné tak se nebarvily? Ano ony musí dodržovat nějak kvuli práci určitý vzhled, ale kdyby to mělo škodit jim, či těhotenství tak by to ani kvuli práci neudělali..( že to škodí vlasům je jiná, to je fakt )
Prostě vidím dva extremy proti sobě..proč dovolit dítěti když přijde že chce dlouhé vlasy a proč nedovolit třeba barvu? proč dovolit aby kluk řekl že chce zelené oblečení ale nedovolit aby chodil třeba v šatech..v obou případech si sám řekne, je to svobodná vule jeho a nikomu tím neubližuje..( ale dlouhé vlasy mu dovolím ale šaty ne? ) ![]()
@LadyLada píše:
Byť se vám to nelíbí, myslím, že se k tomu babička postavila tak, že když nemá rozum máma… Víte, ony jsou děti opravdu hodně zlé a poslat dítě do první třídy s dlouhými vlasy, znamená jej naprosto zbytečně vystavovat riziku, že si to nějaký hajzlík vezme jako záminku a začne jej šikanovat, strhne s sebou ostatní a celá docházka na základní škole se může proměnit v peklo. V lepším případě jej může označit za outsaidera a s touto nálepkou pak dochodit základku. Lidi/děti nemají obecně rády jinakosti, platí nějaký řád/pravidla ať psaná či nepsaná; snazší je žít podle tohoto řádu/pravidel - pro všechny. Když se někdo rozhodne vybočovat, OK, ale ať s sebou nestrhává i své děti, protože ty to odskáčou vždycky nejvíce.
a proč ho teda babička nechránila ještě před nástupem do školky? Nebo před jinými dětmi na hřišti? To dovedou být zlé jen děti ve škole? A kdyby máma podle babičky neměla rozum v něčem jiném, např. u dlouhovlasé holčičky by jí přišla špatná kvalita vlasů, tak by je taky mohla bez jakékoliv porady s matkou ostříhat?
@smurfka píše:
ano myslím..když nebudem mluvit o normálních ženách, viděla si někdy modelky nebo herečky nebo televizní hlasatelky, že když byly těhotné tak se nebarvily? Ano ony musí dodržovat nějak kvuli práci určitý vzhled, ale kdyby to mělo škodit jim, či těhotenství tak by to ani kvuli práci neudělali..( že to škodí vlasům je jiná, to je fakt )
Já ti tvůj názor neberu, ale to, že něco dělají modelky nebo většina, to ještě neznamená, že je to dobré, správné a prospěšné. A to je přesně ono, podle čeho se raději rozhodovat - podle toho co je správné, dobré a prospěšné nebo podle toho co dělá většina? Já chápu, že vždycky o tom rozhodnout nejde nebo je to velmi složité, ale stojí se nad tím zamýšlet a používat při rozhodování svůj mozek a ne se orientovat podle toho co dělá zrovna většina.
@Anonymní píše:
Zastaralý názor jak děravá bota. Už tu byl protinázor jedné pedagožky, která měla dlouholeté zkušenosti s dětmi. Si to dohledej a budeš-li chtít, tak svůj názor upgraduj. Šikana není o zjevu, oběti šikany nemají problém s vzhledem, ale s nízkým sebevědomím. Vím, že už bylo pár pokusů o to, ho synovci zašlapat, ale on se nikdy nedal, napak mi příjde, že ho blbý kecy (hlavně z řad dospělých) naopak posílily, protože se naučil rozlišovat kdo je povrchní pako a kdo ne a adekvátně na to uměl vždy reagovat a ještě se u toho dobře pobavil.
Koukám, že s respektem k druhým máte větší potíže, než jste si mysleli. Celá rodina ![]()
@LadyLada píše:
Koukám, že s respektem k druhým máte větší potíže, než jste si mysleli.
Nevím proč bych měla respektovat názor, který mi přijde mimo realitu. Musíte se smířit s tím, že ho budu pouze tolerovat, respekt by byl z mé strany přespříliš. Ale určitě se bez něj obejdete
.
@hanka.br. píše:??? Psala jsem něco o svých dětech a o tom, že jsou zlé?
Ty máš zlé děti? Pak je to problém tvých děti a řeš ho. Já třeba mám děti hodné. V mých třídách taky zlé děti nejsou, takže nesouhlasím - děti nejsou zlé.
@lucenka píše:
a proč ho teda babička nechránila ještě před nástupem do školky? Nebo před jinými dětmi na hřišti? To dovedou být zlé jen děti ve škole? A kdyby máma podle babičky neměla rozum v něčem jiném, např. u dlouhovlasé holčičky by jí přišla špatná kvalita vlasů, tak by je taky mohla bez jakékoliv porady s matkou ostříhat?
Jen jsem se snažila pochopit počin babičky. Jasně, že měla babička přesvědčit matku, ale pro ní bylo jednodušší přesvědčit dítě. Nicméně si rozhodně nemyslím, že by babička činila něco v neprospěch dítěte, ale jak je vidět, spíše v neprospěch matky a její sestry. Mě žádná babička nepohlídala ani den, možná bude lepší, když se matky budou o své děti starat zcela samy a pak se nemusí konfrontovat s rozdílným výchovným postojem.
ale proč..dyt to taky nikomu neublíží

když třeba vidí doma maminku jak si to patlá na hlavu..( myslím barvu, tak třeba má namysli tu )
no když přijde blondák že chce mít černé vlasy tak nevím jestli tím míní zrovna křídy..nebo že černovlasá chce být blondýna..