Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já ti tvůj názor neberu, ale to, že něco dělají modelky nebo většina, to ještě neznamená, že je to dobré, správné a prospěšné. A to je přesně ono, podle čeho se raději rozhodovat - podle toho co je správné, dobré a prospěšné nebo podle toho co dělá většina? Já chápu, že vždycky o tom rozhodnout nejde nebo je to velmi složité, ale stojí se nad tím zamýšlet a používat při rozhodování svůj mozek a ne se orientovat podle toho co dělá zrovna většina.
děkuji..já si svuj názor udělala..přes názor kadeřnic, přes názor gynekologa a svého vlastního usudku jsem si vlasy barvila jak v době těhotenství, tak v době kojení..Jsem zdravá, stejně jako moje děti..teda aspon fyzicky ( o mém psychickém zdraví možná pár lidí z epipina pochybuje )..hold nemužu mít všechno ![]()
@LadyLada píše:
Jen jsem se snažila pochopit počin babičky. Jasně, že měla babička přesvědčit matku, ale pro ní bylo jednodušší přesvědčit dítě. Nicméně si rozhodně nemyslím, že by babička činila něco v neprospěch dítěte, ale jak je vidět, spíše v neprospěch matky a její sestry. Mě žádná babička nepohlídala ani den, možná bude lepší, když se matky budou o své děti starat zcela samy a pak se nemusí konfrontovat s rozdílným výchovným postojem.
Ideální je, pokud se babička necpe do věcí, které se nedají snadno vrátit
Naštěstí u nás v rodině by něco takového žádnou babičku ani nenapadlo. Takže jim můžu dítě v klidu svěřit a nejsem konfrontována rozdílným postojem. Ony mě totiž respektují jako matku a uvědomují si svou roli ve výchově.
@Anonymní píše:
Nevím proč bych měla respektovat názor, který mi přijde mimo realitu. Musíte se smířit s tím, že ho budu pouze tolerovat, respekt by byl z mé strany přespříliš. Ale určitě se bez něj obejdete![]()
.
Protože jsi přesvědčena o sobě jako středobodu světa, tak proto.
Ano, máš recht, obejdu.
@lucenka píše:
ne děti jsou zlé proto, že jsou zlý jejich rodiče, kteří nejsou schopni tolerovat jinakost a nevhodně o tom před dětmi mluví.Kluk měl ve školce chlapečka s delšími vlasy. Jednou se mě zeptal, proč je má dlouhé, když kluci nosí krátké. Tak jsem mu vysvětlila, že se to tak chlapečkovi líbí a že i on sám zná chlapa s dlouhými vlasy. Ale i tady se určitě najdou tací, kteří svýmu dítěti řeknou něco ve smyslu, že má bláznivou mámu, že to není normální. A tím dávají podnět k posměškům.
@LadyLada tak trochu s tebou souhlasím. Na to aby babička hlídala děcka celý týden je dobrá ![]()
s vlasama to přepískla, to je fakt, ale pravdu máš v tom, že když mají děti náhradní domácnost u babičky celý týden, tak to holt jede i výchovou podle babičky celý týden.
Jestli jsem pochopila dobře, tak zakladatelky sestra s manželem byli celý týden na služebkách… je to často? babička často hlídá? od kolika let dětí atd. atd… dotazy dotazy, samé dotazy a následně dohady ![]()
@LadyLada píše:
Protože jsi přesvědčena o sobě jako středobodu světa, tak proto.
Ano, máš recht, obejdu.
Jéééžiš, musíš se v tý diskuzi stáčet ke mě? Argumentační klamy ad hominem už jsou ohraný.
@esterka03 píše:
@LadyLada tak trochu s tebou souhlasím. Na to aby babička hlídala děcka celý týden je dobrá
s vlasama to přepískla, to je fakt, ale pravdu máš v tom, že když mají děti náhradní domácnost u babičky celý týden, tak to holt jede i výchovou podle babičky celý týden.
Jestli jsem pochopila dobře, tak zakladatelky sestra s manželem byli celý týden na služebkách… je to často? babička často hlídá? od kolika let dětí atd. atd… dotazy dotazy, samé dotazy a následně dohady
u nás babičky kluka taky hlídají poměrně hodně často, ale pořád si uvědomují, že své rodičovské povinnosti si už splnily a jedou v systému výchovy, který jsem nastavila já (s drobnými úpravami podle nich, ale ne v zásadních věcech). Ani celotýdenní hlídání nedává babičce právo zasahovat do zásadních věcí.
@LadyLada píše:
Jen jsem se snažila pochopit počin babičky. Jasně, že měla babička přesvědčit matku, ale pro ní bylo jednodušší přesvědčit dítě. Nicméně si rozhodně nemyslím, že by babička činila něco v neprospěch dítěte, ale jak je vidět, spíše v neprospěch matky a její sestry. Mě žádná babička nepohlídala ani den, možná bude lepší, když se matky budou o své děti starat zcela samy a pak se nemusí konfrontovat s rozdílným výchovným postojem.
proč by babička měla přesvědčovat matku dítěte? je snad její dcera nesvéprávná? neměla to dělat navíc hučet do dítěte a kecat mu blbosti
A ted se ještě tvářit o co jde
Její počin nechápu, právo na to neměla a akorát si dělá v rodině zle a chudák kluk
ten asi z toho nadšený nebude a o tom to je, nepomohla vůbec ničemu a nikomu, naopak a snaží se to vyžehlit blbym obědem ![]()
Diskuze se sice posunula jinam, ale babička by mě teda nas*ala ![]()
Ex mi taky vrátil syna ostříhaného, prý mu skoro lezla ofina do očí. Chtěl ho vzít strojkem na ježka, ale ty jemné dětské vlásky strojek nepobral, tak ho dopižlal nůžkama. Vypadal podobně jako Jean Reno ve filmu Návštěvníci. Je to už dobré 3 měsíce zpátky a ještě pořád mu to nedorostlo tak, aby se to dalo zastřihnout na stejnou délku.
@IdealMan a ty se jednou hodláš o svoje děti starat? Krmit, přebalovat, vozit v kočárku? ![]()
@lucenka píše:
Ideální je, pokud se babička necpe do věcí, které se nedají snadno vrátitNaštěstí u nás v rodině by něco takového žádnou babičku ani nenapadlo. Takže jim můžu dítě v klidu svěřit a nejsem konfrontována rozdílným postojem. Ony mě totiž respektují jako matku a uvědomují si svou roli ve výchově.
Ano, souhlasím, je to i o vzájemném respektu.
@Markéta80 píše:
proč by babička měla přesvědčovat matku dítěte? je snad její dcera nesvéprávná? neměla to dělat navíc hučet do dítěte a kecat mu blbosti
A ted se ještě tvářit o co jde
Její počin nechápu, právo na to neměla a akorát si dělá v rodině zle a chudák kluk
ten asi z toho nadšený nebude a o tom to je, nepomohla vůbec ničemu a nikomu, naopak a snaží se to vyžehlit blbym obědem
Měla přesvědčit matku, pokud měla dojem, že musí chránit vnuka. Rozumíme si?
@LadyLada píše:
Byť se vám to nelíbí, myslím, že se k tomu babička postavila tak, že když nemá rozum máma… Víte, ony jsou děti opravdu hodně zlé a poslat dítě do první třídy s dlouhými vlasy, znamená jej naprosto zbytečně vystavovat riziku, že si to nějaký hajzlík vezme jako záminku a začne jej šikanovat, strhne s sebou ostatní a celá docházka na základní škole se může proměnit v peklo. V lepším případě jej může označit za outsaidera a s touto nálepkou pak dochodit základku. Lidi/děti nemají obecně rády jinakosti, platí nějaký řád/pravidla ať psaná či nepsaná; snazší je žít podle tohoto řádu/pravidel - pro všechny. Když se někdo rozhodne vybočovat, OK, ale ať s sebou nestrhává i své děti, protože ty to odskáčou vždycky nejvíce.
![]()
To opravdu myslíš vážně?
No, už začínám chápat, v jakých řadách se rekrutují tebou zmínění šikanující hajzlíci, prezentuješ-li se takto doma před těmi svými dětmi (máš-li ovšem nějaké).
@LadyLada píše:
Měla přesvědčit matku, pokud měla dojem, že musí chránit vnuka. Rozumíme si?
Nevím jak to moje máma doopravdy měla, možná se to dozvím časem, ale podle mého skromného názoru jí byla nějaká ochrana vnuka ukradená, protože ona mohla pozorovat to, že prcek s tím fakt neměl absolutně žádné problémy, naopak v tom jeho koníčku to byla přednost. Nějakým způsobem to jeho projev při hře obohacovalo. Měl za sebou už spoustu příchodů do cizích kolektivů a nikdy neměl problém se šikanou ani s posměšky kvůli vlasům - dalo by se to spočítat na prstech jedné ruky. Je v kolektivu oblíbenej, je to usmiřovač a už teď má tolik zájemců, kteří si ho „zabrali“, že s ním chtějí v první třídě sedět…prostě je to kluk na pohodu. Díky tomu všemu si myslím, že to moje máma udělala z jedinýho důvodu a to, že se JÍ TO PROSTĚ NELÍBILO.
@radúna píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
To opravdu myslíš vážně?No, už začínám chápat, v jakých řadách se rekrutují tebou zmínění šikanující hajzlíci, prezentuješ-li se takto doma před těmi svými dětmi (máš-li ovšem nějaké).
Proč bych to nemohla myslet vážně? A útočíš na mě a mé děti? Myslíš, že já někoho nebo moje děti někoho šikanuji a pak se tím budu chlubit na netu? To si fakt myslíš?
Teda musím říct, že vaše neadekvátní a agresivní reakce mě velmi překvapují. Zejména tehdy, pokud se tu bavíme právě o šikaně a agresi!?!
ne děti jsou zlé proto, že jsou zlý jejich rodiče, kteří nejsou schopni tolerovat jinakost a nevhodně o tom před dětmi mluví.
Kluk měl ve školce chlapečka s delšími vlasy. Jednou se mě zeptal, proč je má dlouhé, když kluci nosí krátké. Tak jsem mu vysvětlila, že se to tak chlapečkovi líbí a že i on sám zná chlapa s dlouhými vlasy. Ale i tady se určitě najdou tací, kteří svýmu dítěti řeknou něco ve smyslu, že má bláznivou mámu, že to není normální. A tím dávají podnět k posměškům.