Babička zbila vnučku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
2.4.19 12:24
@Anonymní píše:
Ještě jsem nenapsala,já v dětství jsem byla od matky hodně týraná jak psychicky tak fyzicky.Rány do obličeje,rány vařečkou do hlavy,rány hadicí od pračky,přivazování,škrcení,sprosté nadávky a teror :(
Já jí vše odpustila,snažím se to vymazat z hlavy a pracuji na sobě tak aby jsem zvládala různé situace,zatím se mi daří.
Jinak k tématu,dcera se mi vždy vracela spokojená,hrozně si to vždy užili s mojí mámou,dováděli,těšila se tam,nikdy se nestala taková situace.Až nyní po prve :( Je pravda,že dcera si také poslední dobou dost vymýšlí aby bylo po jejím.
Jsem z celé situace hrozně rozhozená a dodnes slyším to slovo od mé mámy když jsem byla malá a ona mi ublížila :,,jestli někomu řekneš,že jsem ti ublížila,počítej s tím,že si to s tebou vyřídím,budeš mít peklo a dostaneš znovu a ještě víc!,, :,(

tak pokud si tohle sama zazivala, tak ja bych ted verila spis dceri.

A ono je to vlastne i jedno, protoze pokud ti doma breci, ze k ni uz nechce, tak NECO se tam stalo a bylo by to tyrani.

Ja sama jsem si taky docela uzila jako dite. Krute vyprasky na dennim poradku, zlomena ruka, triskani hlavy o stenu, rezani remenem ze jsem byla od hlavy az k pate plna modrin. Skrtit me teda nikdo neskrtil.

Moje mati je ale jako babicka uplne jina. Sice dcerku vychovava a cepuje, ze ma klidne sedet v metru a nema se hlasite projevovat (s tim ma dcera problem, je velmi hlucna) ale co vim, tak az na nejake vychovne placnuti pres plenku jednou za uherak nikdy nic nebylo a dcera se k babicce tesi. A matce jsem rekla, ze jestli se domaknu, ze na dcerce pacha nejake nasili, tak ji uz v zivote neuvidi. Matka byla silene urazena, jak muzu neco takoveho vubec naznacovat. No jak asi, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.4.19 12:38
@NiDa píše:
Sama jsem v dětství zažila peklo, fyzické i psychické týrání, od otce dokonce zneužití. Zbili mě dokonce i těhotnou (pravda, nebylo mi ani 18, ale u nich jsem přespávala kvůli škole, partner bydlel o 35km dál, tak abych aspoň dokončila ročník). Syn má těď 2,5 roku a jednou za čas tam jedeme na návštěvu (narozeniny, svátek, vánoce apod.), jinak vím, že syna hlídat samotného nebudou ani 5 minut do doby, než si budu jistá, že se bude schopen jim ubránit, utéct a zavolat si o pomoc v případě nouze, takže tak v 15, pokud bude mít zájem :D .Takže zakladatelko, neodsoudím tě jako většina, že se s matkou stýkáš, pokud se doposud snažila. Ale že tam dceru necháváš samotnou, to už nechápu. Tebe asi taky nebila jen pro nic za nic, ale našla si záminku, že jsi třeba zlobila, něco neudělala apod., tak tě mohlo napadnout, že pokud teď dcera občas řádí, tak že jí můžou i ty „nově nalezené nervy“ rupnout. Návštěvy klidně, pokud si dcera v tvé přítomnosti bude jistější, ale o samotě už ne.

8o 8o :hug: To je mi moc líto, otec Tě sexuálně zneužil?? :,(
To jako fakt? K tomu Tě ještě týrali a Ty se s nimi stýkáš? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5132
2.4.19 12:44
@Klopotkova píše:
8o 8o :hug: To je mi moc líto, otec Tě sexuálně zneužil?? :,(
To jako fakt? K tomu Tě ještě týrali a Ty se s nimi stýkáš? :nevim:

Ony to některé kultury tak neberou. Jsou ženy, když je manžel jednou za měsíc nezbije, tak v tom vidí signál, že už je nemá rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.4.19 12:53
@Luboš P píše:
Ony to některé kultury tak neberou. Jsou ženy, když je manžel jednou za měsíc nezbije, tak v tom vidí signál, že už je nemá rád.

Když je dospělá ženská tak hloupá a když jí to vyhovuje, ať si dělá to, co uzná sama za vhodné, ale tady šlo o týrání nezletilé, dítěte, které se nemůže bránit , nyní už s nimi nežije a přesto je navštěvuje po tom všem
Já to fakt nechápu.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
2.4.19 12:58
@Luboš P píše:
Ony to některé kultury tak neberou. Jsou ženy, když je manžel jednou za měsíc nezbije, tak v tom vidí signál, že už je nemá rád.

A význam tvého sdělení je jaký?

• Citovat
  • Upravit
93
2.4.19 13:08

@Klopotkova Ano, stalo se to, ale jak jsem psala, stýkám se s nimi pouze při nějaké příležitosti, většinou návštěva 1-2h a konec. Jinak v kontaktu nejsem, že bych třeba zavolala mamce a pokecala, co nového, to fakt ne. Návštěvy beru jako jedinou možnost stýkat se se starší sestrou, která je postižená a odkázaná na péči rodičů. Musím podotknout, že k sestře rodiče nikdy takto agresivní nebyli.

Netvrdím, že jejich „výchova“ na mně nezanechala stopy. Dokonce jsem 2 roky akceptovala násilí ze strany partnera, protože mě mlátil míň než rodiče, takže jsem to vyhodnotila tak, že jsem si pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.4.19 13:10
@NiDa píše:
@Klopotkova Ano, stalo se to, ale jak jsem psala, stýkám se s nimi pouze při nějaké příležitosti, většinou návštěva 1-2h a konec. Jinak v kontaktu nejsem, že bych třeba zavolala mamce a pokecala, co nového, to fakt ne. Návštěvy beru jako jedinou možnost stýkat se se starší sestrou, která je postižená a odkázaná na péči rodičů. Musím podotknout, že k sestře rodiče nikdy takto agresivní nebyli.Netvrdím, že jejich „výchova“ na mně nezanechala stopy. Dokonce jsem 2 roky akceptovala násilí ze strany partnera, protože mě mlátil míň než rodiče, takže jsem to vyhodnotila tak, že jsem si pomohla.

8o 8o Toho partnera, se kterým máš teď dítě? :roll:
To Tě jako otec znásilnil a matka na to nic? 8o
Nevycházím z údivu, strašně smutné.

• Citovat
  • Upravit
5132
2.4.19 13:12
@Uslava píše:
A význam tvého sdělení je jaký?

Chci jen poukázat na to, že to co se některým (včetně mě) zdá naprosto nepřijatelné - týrání dětí rodiči včetně zneužívání - jiným tak nepřijatelné nepřijde. Já znám ze svého okolí dost případů, kdy se rodiny (nebo její členové) rozešly, pro věci, které s popsaným jsou vlastně maličkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
2.4.19 13:21

A přesně kvůli tomu moje matka nikdy neuvidí mé dítě :? Aby si nikdy nezažilo co jsem si zažila já. Hlavně tam vím, že se nezměnila a nikdy nezmění, takže ani nemám žádné cukani pokusit se o nápravu vztahů. Dítě už ji o samotě nedavej, nevěřila bych jí. :? Jsem ráda, že tu vidím i příspěvek od warity, chvíli jsem se bála že to psala ona :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
2.4.19 13:21
@Anonymní píše:
Ještě jsem nenapsala,já v dětství jsem byla od matky hodně týraná jak psychicky tak fyzicky.Rány do obličeje,rány vařečkou do hlavy,rány hadicí od pračky,přivazování,škrcení,sprosté nadávky a teror :(
Já jí vše odpustila,snažím se to vymazat z hlavy a pracuji na sobě tak aby jsem zvládala různé situace,zatím se mi daří.
Jinak k tématu,dcera se mi vždy vracela spokojená,hrozně si to vždy užili s mojí mámou,dováděli,těšila se tam,nikdy se nestala taková situace.Až nyní po prve :( Je pravda,že dcera si také poslední dobou dost vymýšlí aby bylo po jejím.
Jsem z celé situace hrozně rozhozená a dodnes slyším to slovo od mé mámy když jsem byla malá a ona mi ublížila :,,jestli někomu řekneš,že jsem ti ublížila,počítej s tím,že si to s tebou vyřídím,budeš mít peklo a dostaneš znovu a ještě víc!,, :,(

Eh??? Buď jsi troll nebo trotl. Pěkně, že jsi rodičům odpustila, to jsi tedy borec. Ale vystavovat tomu své dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
2.4.19 13:26

@Serpentini hele, ale ono to nemusi nutne byt, ze kdyz mlatili tebe, budou mlatit i vnoucata.

Napriklad moji rodicove mi ted davaji velmi odborne rady na vychovu. Napriklad jsem se doslechla, ze na malou nesmim kricet, protoze to ma negativni dopad na psychiku. Koukala jsem nevericne a kdyz mi tu radu matka dala uz po x-te, tak jsem se uz neudrzela a zeptala se, zda ty krute vyprasky a kazdodenni rev na das decka negativni dopad nemel, nebo co presne si pod tim predstavuje.

Proste zkratka a dobre, moje mati se ted stylizuje do role superbabicky. S malou si hraje, mazli se s ni, kupuje ji didakticke hracky a me radi jak na vychovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
2.4.19 13:29
@Luboš P píše:

A co tím chceš říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
2.4.19 13:34

@warita jsem si skoro myslela, že jsi to psala Ty :( Prosím Té, a co Ti na to matka řekla, zda na vás ty supervyprasky vliv neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
2.4.19 13:45

@warita já tu důvěru nemám a zkoušet to nechci, ale samozřejmě je hezké vidět že někde to skončilo v rámci možností dobře a držím pěsti aby ti to tak fungovalo i dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
2.4.19 13:46

@Klopotkova Ano, mám s ním dítě. Aktuálně je vše v pořádku, snažíme se dát vztah dohromady. Vše se řeší i s kriminálkou, takže už mám jasno.

Matce jsou o tom neřekla, a ani nechci. Nevěřila by mi a otec si to asi ani nepamatuje, byl na šrot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová