Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@suik No ona mi řekla, že to nebude posílat doporučeně, aby nemusela platit, tak velké poštovné a když to neposlala doporučeně, tak pak jedině obyčejně a na to se podací lístek nedává ne??? Pak teda nechápu proč mi psala, že má podací lístek doma???
![]()
@Nejhodnější píše:
Přečti si tady kolik je diskuzí jak je někdo okradl. A lidi jsou naivní furt![]()
v dnešní době nemůžeš věřit nikomu. Nechceš poslat na dobírku? Ok strč si to někam, koupím jinde. Jasný i dobírka má své nevýhody… nejlepší je osobní odběr no… A pokud lidi nechtějí přistoupit na osobní odběr, tak je to jasný -podvodník…
Jo, chceš-li na dobírku, kup si to kde chceš (pokud najdeš někoho, kdo bude ochoten, já už toho na netu koupila celkem dost a dobírku nenabízel nikdo), on se ozve někdo, kdo to koupí s platbou předem… nehledě na to, že nechápu, jakou výhodu má dobírka, když je někdo podvodník, tak klidně pošle cihlu a nevezmeš si na něm taky nic, naopak ještě budeš mít sakra velký problém dokázat, že to byla cihla, při platbě předem, máš alespoň doklad, že tys peníze poslala a on nic neposlal, tak se dá alespoň prudit přes banku.
A pokud chce někdo osobní odběr, tak jsem jedině ráda, nemusí to balit a lítat s tím na poštu, ať si klidně přijede…
@j.a.n.i1 V tom souhlasím!!! Je to složité, vždycky člověk musí důvěřovat, že se zrovna se zlodějem nesetá… ![]()
@Ivulka88 je rozdil - dobirka, ta je opravdu draha - to pak plati zakaznik pri prevzeti a odesilatel to dostane od posty. Riziko je, ze si to zakaznik nevyzvedne, prodejci se to vrati a to postovne - myslim cca 120 kč mu nikdo nevrati a kdyz mu to udela vic lidi, je to docela velka ztrata.
doporuceny balik, na tuto vysi by mel byt i pojisten - cenny balik, je o neco levnejsi, teda aspon myslim, pleny jsou docela velky.
posilat veci v hotnote 2000, je ohromny risk. Nelze prokazat, ze jsi balik neprevzala, ze ho posta ztratila, nic.
Ale nevim, jeslti to u takhle velkejch baliku vubec jde. U mensich dopisu jo.
Pokud to nepojistila, tak ji posta vrati jen cca 500, pokud je ztracenej.
ja si nekdy nechavam veci poslat obcejne, ale jen maly do 500 a je mi jasny, ze riziko beru na sebe, stejne tak kdyz posilam.
no ponauceni pro priste, vzdy vyzadovat zaslani doporucene a chtit cislo.
@Ivulka88 No vzhledem k tomu, ze ti rikala, ze je mimo domov a podaci listek ma doma a pritom na poste o baliku ani vidu ani slechu…tak je to nejaky divny ne? takze bud pani lze a nic neposlala a jen si z tebe dela Dobry den a nebo se nekde zasantrocil…
jestli ti nakonec cislo podaciho listku rekne a posta to pak najde ze byl fakt odeslan, tak podvodnice neni, pokud ti bude porad zapirat ten listek, tak je… ![]()
@suik píše:
ja treba vetsinou nepristupuju na osobni odber, pac to mam daleko a je pro me tezsi se s nekym setkat.
Tak to já klidně přistoupím, ale ať on přijede ke mě, nikde se setkávat nebudu. ![]()
@Hanka79 píše:
@Ivulka88 No vzhledem k tomu, ze ti rikala, ze je mimo domov a podaci listek ma doma a pritom na poste o baliku ani vidu ani slechu…tak je to nejaky divny ne? takze bud pani lze a nic neposlala a jen si z tebe dela Dobry den a nebo se nekde zasantrocil…jestli ti nakonec cislo podaciho listku rekne a posta to pak najde ze byl fakt odeslan, tak podvodnice neni, pokud ti bude porad zapirat ten listek, tak je…
Tak stát se to může, pokud tedy opravdu podací číslo má… já taky takhle něco kupovala a balíček se ztratil, tak to prodávající reklamovala a až pošta reklamaci vyřídila (ztratili ho), tak mi poslala zpět penízky, ale celé to trvalo cca měsíc.
Paní mi teď napsala, že v pondělí zajde na poštu a budeme chytřejší. Tak snad to bude dobré. ![]()
@Ivulka88 Číslo balíku lze zpětně dohledat na podací poště, když se ztratí lístek. Je to ale jen na ochotě poštáka. Mě se taky stalo, že jsem omylem se starýma PL vyhodila i nový a balíček se zrovna někde toulal. Sla jsem na poštu, ale tady mě znají jak své boty a za úplatek čokoláda mi paní řekla číslo balíku i kde se nachází. Musela jsme vědět jméno adresáta, adresu, kdy se balík podával ve který čas…přibližně. Jenže to by paní na tu poštu musela dojít. Pokud se balík nenajde trvej na vrácení peněz, není tvoje chyba, že se ztratil, když nechtěla zaplatit doporučeně-což nechápu, když by ti to v klidu měla naučtovat a tím pádem, by ji to mělo být jedno jak to má posílat. Jestli to bylo 8 balíků plen Pampers, mega balení tak jeden má kolem 2,7 kilo /sama jsme prodávala zbytky/. Tzn.,že balík musel mít přes 20 kg. Obyčejně lze zaslat jen do 20 kg za 122Kč, potom doporučeně nad 20kg Na poštu 157Kč, Do ruky 172Kč. Takže je to divnota podivná.
@1024 Je mi to tak celé podivné, paní tam údajně v pondělí zajde a zeptá se co se děje, tak snad to nakonec příjde… ![]()
Tak holky paní dnes byla na poště a balík je prý stále tam, kde jej odesílala, tak jí ho údajně vrátili, je celý potrhaný a paní se mě ptá jestli chci pleny odeslat znovu, že neví kde se stala chyba. Balík prý přebalí a ve středu ho pošle jako balík do ruky a do pátku by měl přijít, tak mi to paní napsala. A prej spletla adresu místo dukelská napsala šumavská…Tak jsem z toho už celkem nešťastná…
Čím dál tím víc mám pocit, že balík nikdy nepříjde. ![]()
@Ivulka88 píše:
Tak holky paní dnes byla na poště a balík je prý stále tam, kde jej odesílala, tak jí ho údajně vrátili, je celý potrhaný a paní se mě ptá jestli chci pleny odeslat znovu, že neví kde se stala chyba. Balík prý přebalí a ve středu ho pošle jako balík do ruky a do pátku by měl přijít, tak mi to paní napsala. A prej spletla adresu místo dukelská napsala šumavská…Tak jsem z toho už celkem nešťastná…![]()
Čím dál tím víc mám pocit, že balík nikdy nepříjde.
No pekny no, tak kde by se asi stala chyba? napsala spatne adresu tak se balik vratil, pac na te adrese ho nikdo s tvym jmenem neprevzal
…ale na balik se pise snad i adresa odesilatele, tak by ji ho snad meli privezt domu, ale jista si tim nejsem
no tak snad ho co nejdriv zabali znova a posle…at uz to mas doma ![]()
@Hanka79 no to by meli ji to dovezt zpatky, ale vetsinou to teda trva dyl jak tyden, treba se chystali, nebo ji nezastihli - listek do schranky pak nosi dalsi den postacka, pokud bydli nekde, kde to vozi zvlast.
no to je jasny, kdyz byla spatne adresa. ![]()
Výmluva o špatné adrese se dá pochopit, taky jsem udělala pár bot, ale omluvila jsem se a pro svou obhajovu nechala balíček obalený v původním i s nálepkama od pošty, aby bylo vidět, že nejsem lhář. Jen jsem na něj dala obal nový, aby nebránily v doručení staré nálepky.
Myslím si to samé co @Hanka79 se po nedoručení vrací odesíleteli a doveze ti ho domů, jakoby jsi balík dostávala sama, příp. zanechá oznámení ve schráně, jenže:
Pokud na uvedené adrese není toto jméno, balík se uloží na doručovací poště. Dejme tomu, že jej odeslala 3.10.,jak jsi psala. Běží tam, no kdyby druhý den, což se sci-fi, ale dejme tomu. Tzn.,že 4.10. se nedoručí, protože tam nikdo takový nebydlí a uloží se na poště. Tam ale leží 14 dní
,dokud si pro něj někdo nepřijde, pokud tedy odesílatel nezkrátí úložní dobu, což si myslím, že ona o tom nemá ani páru. Počítejme tedy 4+14=18.10. by teoreticky byl poslední den, kdy si jej může někdo vyzvednou, odesílá se zpět až 19.10.,jí tedy při dobré vůli dojde až 20.10.,takže za mě 14.10,. je moc velká náhoda
Mě se to prostě nelíbí ![]()
@1024 No je to divné dala jsem jí poslední šanci, jestli to do konce týdne nepříjde a ona mi ve středu, kdy to odešle nepošle číslo podacího lístku, budu požadovat vrácení peněz…Pokud pošle číslo lístku, je vše v pořádku, budu si pohyb kontrolovat přes net, pak je jedno kdy balík příjde, když budu vědět kde je, ale hlavně budu vědět že byl odeslán…
![]()