Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera plná očekávání, dnes zklamaná…o/ jako minulej měsíc, duch se objevil a dneska jsem dostala MS, a to měly přijít až v sobotu…o/ asi rezignuju.
![]()
@JJJAAANNAA píše:
Včera plná očekávání, dnes zklamaná…o/ jako minulej měsíc, duch se objevil a dneska jsem dostala MS, a to měly přijít až v sobotu…o/ asi rezignuju.![]()
![]()
To mě mrzí.
Proto já už na příznaky ani na duchy nevěřím. Ono totiž spousta těch obyčejných testů dělá duchy, kteří tam vlastně ani nejsou. Je to spíše stín v místě, kde by ta čárka měla být, taky jsem už několikrát měla a byl falešný. Takže jsem si teď objednala Mamatesty a jinými už netestuji. Nebo je možné, že se vajucho uchytilo a pak se zase pustilo a odešlo s ms, to taky dělá duchy a prý takhle skončí 80% oplodněných vajíček
. Každopádně je to jedno, hurá do dalšího kola. Já jsem dneska taky 1dc, takže když nám to klapne, tak máme přece krásný dáreček pod stromeček a to za to stojí. ![]()
Ja s tim pocitala, ale i tak to cloveka zklame… jak ze se pozna ta ovulace? kdyz teplota klesne? nebo se zvysi? dalsi kolo, naposledy si to pohlidam a potom uz na to prdim. Takove cekani kazdy mesic na to abych pak stejne byla zklamana… doufam ze jsme v poradku. 1dc?.o) ja tuhle zkratku neznam..o)
@JJJAAANNAA píše:
Ja s tim pocitala, ale i tak to cloveka zklame… jak ze se pozna ta ovulace? kdyz teplota klesne? nebo se zvysi? dalsi kolo, naposledy si to pohlidam a potom uz na to prdim. Takove cekani kazdy mesic na to abych pak stejne byla zklamana… doufam ze jsme v poradku. 1dc?.o) ja tuhle zkratku neznam..o)
1dc = první den cyklu
To znamená, že mi dnes mrcha červená taky dorazila. Pokud chceš ovulaci sledovat fakt spolehlivě, tak doporučuji koupit ovulační testy (dobré jsou Comfor, na netu jsou za pár korun). Z bazální teploty sice ovulaci taky poznáš, ale až ve chvíli, kdy už proběhla a na snažení je tedy pozdě.
Funguje to tak, že se teplota drží nízko a potom najednou stoupne o alespoň 0,2 a už se drží nahoře. Poslední den nízkých teplot je ovulace. Vyznačuje se tak, že je cca 6 dní v řadě nízkých teplot a pak alespoň 3 dny v řadě vyšších teplot (ale většinou jsou vyšší až do menstruace). Snažení by se mělo naplánovat den před ovu, případně i v den ovu. Ovulační testy ti ovulaci vyznačí dopředu. Jakmile ti vyjde pozitivní, bude ovulace do 12 až 36 hodin.
Vy se snažíte teprve krátce, ne? Neměj obavy, určitě to bude v pořádku a klapne to. Já už vyzkouším cyklus s pomocí doktorů, tak jsem zvědavá.
Jé, aha…o) tak jsem zase o něco chytřejší…o) takže to máš stejně jako já… tak to mě mryí že ani tobě to nevyšlo…o( tak třeba nás Ježura na Vánoce překvapí a nadělí nám pod stromeček mimulka..o) testiky si urcite koupim… takze kdy mam tu ovulaci testovat? kdyz bude teplota nizka? vetsinou ta ovulace prijde cca 14 dni po prvnim dnu mesicku… je to tak nejak? Ja jsem z toho porad trosku zmatena… zajimam se o to teprve kratce…o/ pripadam si jako trouba. No teprve zkousime dva mesice, ale mam takovej blbej pocit ze to nedopadne dobre… Prvni segra mela cisarak, mala se narodila ani ne v 7 mesici, segra to malem nedala, druha ted potratila a meal ty problemy co jsem psala… co ceka me… Moc drzim palecky aby vam to vyslo… skoro te neznam, ale preju ti to stejne tak moc jako sobe…o) a dekuju. o) ![]()
@JJJAAANNAA píše:
Jé, aha…o) tak jsem zase o něco chytřejší…o) takže to máš stejně jako já… tak to mě mryí že ani tobě to nevyšlo…o( tak třeba nás Ježura na Vánoce překvapí a nadělí nám pod stromeček mimulka..o) testiky si urcite koupim… takze kdy mam tu ovulaci testovat? kdyz bude teplota nizka? vetsinou ta ovulace prijde cca 14 dni po prvnim dnu mesicku… je to tak nejak? Ja jsem z toho porad trosku zmatena… zajimam se o to teprve kratce…o/ pripadam si jako trouba. No teprve zkousime dva mesice, ale mam takovej blbej pocit ze to nedopadne dobre… Prvni segra mela cisarak, mala se narodila ani ne v 7 mesici, segra to malem nedala, druha ted potratila a meal ty problemy co jsem psala… co ceka me… Moc drzim palecky aby vam to vyslo… skoro te neznam, ale preju ti to stejne tak moc jako sobe…o) a dekuju. o)
Budu zkoušet od toho desáteho dne… práve jsem si objednala ty testíky, raději teda povíc kdybych musela měřit déle. Jejda taky císař? tak alepoň že vtermínu a že to bylo v pořádku. Holčička je kočenka. o) Malá od segry se narodila přímo na stedry den…o) ted bude mit tri roky a na to ze byla malinkata, takove to miminko do dlane..o) tak si to ted pekne vynahrazuje…o) je to zazrak ze to dokazi takhle vypilat…o)No bůh ví co nás ještě čeká…o) stejně to neovlivníme, buď to příjde nebo ne…o/ ale sakra mohlo by uz…o)) budu ráda když mě tady informujes když ti to za ten mesic klapne…o) ![]()
@JJJAAANNAA píše:
Budu zkoušet od toho desáteho dne… práve jsem si objednala ty testíky, raději teda povíc kdybych musela měřit déle. Jejda taky císař? tak alepoň že vtermínu a že to bylo v pořádku. Holčička je kočenka. o) Malá od segry se narodila přímo na stedry den…o) ted bude mit tri roky a na to ze byla malinkata, takove to miminko do dlane..o) tak si to ted pekne vynahrazuje…o) je to zazrak ze to dokazi takhle vypilat…o)No bůh ví co nás ještě čeká…o) stejně to neovlivníme, buď to příjde nebo ne…o/ ale sakra mohlo by uz…o)) budu ráda když mě tady informujes když ti to za ten mesic klapne…o)
Určitě nám to klapne oběma, musíme tomu věřit. Když nic jiného, tak si alespoň zachovat pozitivní myšlení. Já už jsem za ovu testy taky utratila mraky peněz. Teď už mi ovulaci alespoň bude hlídat doktorka, tak to bude lepší, nebudu se muset nervovat, abychom to neprošvihli… docela se i těším.
.o) jednou se nam to podari…o) a treba to nebude dlouho trvat…o) ted jen jak rikas zachovat pozitivni mysleni a byt proste trpeliva…o) a ono se to snad dostavi… rano jsem byla trosku negativni, ale ted uz to zase vidim pozitivne…o) Asi jsi nabita ty pozitivni energii…o) a to je dobre…o) prenasis to na druhe lidi…o) budu moc drzet palecky at se to podari a muzeme si navzajem na vanoce pogratulovat k tomu nejkrasnejsimu darecku na svete…o)
Ja se tady zaregistrovala, musela jsem zmenit nick, myslim ze tady ted budu casteji…o)
@Ja.JJu. Tak to jsem ráda, že nabíjím pozitivní energií.
Pokud jsi to tedy myslela na mě. Protože musím říct, že ač menstruace dnes dorazila, tak je mi opravdu fajn. Ale možná je to i tím, že jsem to tenhle měsíc opravdu čekala a ani jsem neměla možnost doufat v něco jiného. Tak jsem s tím prostě už tak smířená. A navíc se už těším k doktorovi, dávám tomu velké naděje, tak snad mě nezklame a opravdu nám to pomůže. Zítra jdu na krev na hormonální profil a od pondělí za týden první ultrazvuk.
Tak pak mi povis jak to funguje… at vim popr. co me ceka…o) snad ti to klapne a doktori pomuzou… Treba aspon tohle umi delat poradne…o) Ty ja mam ty mesicky nejake divne…
o dva dny drive a rano sem malinko spinila a ted uz vubec nic… ani znamka… nepisu to kvuli tomu ze si myslim ze jsem tehu, jen se bojim ze opravdu neni neco semnou v poradku… no vsak ono se uvidi…o) ale je to divnej pocit…o/
No tak nic, prisla silena krec velke pichnuti a cervena tetka je zpatky.. nechapat.
Ahojky holky můžu se přidat
snažíme se s přítelem 3měsíce o mimi a BT teď budu měřit druhý měsíc, dnes jsem 2DC. Jinak pro ukázku můj graf z minulého cyklu
Dekujiiii. o)) fotku nemam ja to vyhodila, nechci abyto chlap jeste videl.. az to bude jiste tak to reknu… nechci ho zase plasit jako minulej mesic…o/ test gravitest 12…