Benzin nebo nafta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28075
9.2.17 15:21
@Big boss píše:
Hele kluci ono je to tak že kdo bude chtít krást, bude krást i s EET, jsem v Česku ne? To bychom nebyli u nás aby si zloději cestu nenašli. Ono se zase něco vymyslí. Třeba s těmi mechaniky, většina z nich bere na ruku na černo, už vidím klienta co je rád že mu někdo opravil auto jak chce účtenku, ještě mu nakecá něco o slevě a zákazník bude šťastnej jak to má levný. Tak akorát holt nebudou opravovat firmám, ty chcou vždy doklad.

to je pravda, ale myslím, že až to bude fachčit po r. 2018, ne li dříve, tak takoví ti černí melouchaři budou pod kontrolou lidí. No a jsem zvědavý, jestli si ten, co mu za týden projde při opravách v garáži 3-5 aut to ututlá, že to dělá zadarmíko pro kamarády. Jo sousedská kontrola to je něco. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 15:23
@Pavlos-Grey píše:
Mně ani tak netrápí to EET u firem, že budou muset trochu víc danit. Mně jde o tu šedo ekonomiku, která živí spoustu lidí, kterým nic jinýho nezbyde. V tom je ten průšvih. Nejsme stroje, jsme lidi, a Babiš to nechápe.

největší sranda na tom je, že ti co neplatí daně a žijí na úkor druhých, tak ti nejvíce křičí na stát, že něco nedostali a hlásí se ke všem výhodám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
9.2.17 15:26
@opozice píše:
největší sranda na tom je, že ti co neplatí daně a žijí na úkor druhých, tak ti nejvíce křičí na stát, že něco nedostali a hlásí se ke všem výhodám. :mrgreen:

Hele mně vůbec mamina, která má na krku dvě děcka nepřipadá jako něco špatnýho, když chce pomoci. o samý lidi, kteří jsou nevzdělaný apod. Pokud ten člověk je bezproblémovej, jen je třeba ne uplně chytrej, tak bychom mu měli umožnit si sem tam někde něco přivydělat a nedanit to, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
9.2.17 15:27
@opozice píše:
to je pravda, ale myslím, že až to bude fachčit po r. 2018, ne li dříve, tak takoví ti černí melouchaři budou pod kontrolou lidí. No a jsem zvědavý, jestli si ten, co mu za týden projde při opravách v garáži 3-5 aut to ututlá, že to dělá zadarmíko pro kamarády. Jo sousedská kontrola to je něco. :mrgreen:

Svat pravda, úspěch a peníze se neodpouští a největší fízl je vždycky nepřejícnej soused.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 15:33
@Pavlos-Grey píše:
Hele mně vůbec mamina, která má na krku dvě děcka nepřipadá jako něco špatnýho, když chce pomoci. o samý lidi, kteří jsou nevzdělaný apod. Pokud ten člověk je bezproblémovej, jen je třeba ne uplně chytrej, tak bychom mu měli umožnit si sem tam někde něco přivydělat a nedanit to, proč ne.

Oni ti nefachčenci, co se válej v pasážích po zemi, většinou jsou bezproblémoví. Pokud by dělali a jim se dělat nechce, měli by na nájem nějakého bytu v králíkárnách a nemuseli by být na očích slušným lidem. Pfuj tajbl, jsem si musel odplivnout. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
9.2.17 15:36
@opozice píše:
Oni ti nefachčenci, co se válej v pasážích po zemi, většinou jsou bezproblémoví. Pokud by dělali a jim se dělat nechce, měli by na nájem nějakého bytu v králíkárnách a nemuseli by být na očích slušným lidem. Pfuj tajbl, jsem si musel odplivnout. :mrgreen:

No však jo, chce to garantovanej příjem pro všechny bez ohledu na výdělky, a zrušit tyhle sociální hovadiny. To je takovej všelék. Jenže co pak s těma dementama na úřadech, tolik skladníků supermarkety nepojmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 15:42
@Pavlos-Grey píše:
No však jo, chce to garantovanej příjem pro všechny bez ohledu na výdělky, a zrušit tyhle sociální hovadiny. To je takovej všelék. Jenže co pak s těma dementama na úřadech, tolik skladníků supermarkety nepojmou.

roztaje sníh a bude třeba dělat úklid. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
9.2.17 15:46
@opozice píše:
roztaje sníh a bude třeba dělat úklid. :mrgreen:

Pár se jich u toho pozabíjí, pár ztratí…někdo to bude muset uklízet a hledat, aby bylo co uklízet a hledat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101831
9.2.17 17:14
@Big boss píše:
To je přece uplně jedno, kdo pracuje s hotovostí musí mít EET, pravda někteří až od roku 2018, ale musí. Je jedno jestli je to velkoobchod, maloobchod nebo obyčejný živnostník.

Rozdil je v tom, ze ten zivnostnik to nemusi resit ted od brezna, coz bylo smyslem meho prispevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10261
10.2.17 08:44

@Pavlos-Grey :-) Tak je pravda, že Toyota Hilux je nezničitelnej pracant. Já přejížděl poušť v Land Cruiseru a super auto, co se týká výdrže. Ale na silnice prostě chce člověk něco, co líp zvládá dálnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10261
10.2.17 08:46
@Big boss píše:
To je dobrý, to by mě nenapadlo. Východní trh je těžce obsazenej Japoncema, od Řecka na východ je to samá Toyota, Mitsubishi atd. Je pravda že tam se auta neopravují, tak se porouchá a vymění. Olej se v Iráku mění tak že se dojede na benzínku, tak strčí hadici, vysajou starej olej normálně z vrchu přes víčko motoru a napustí novej, výměna filtru jim nic neříká. To by jste museli vidět, to se nedá popsat.

To je dobrý, to jsem nevěděl.
No mě úplně stačí na východě Ruskapotkávat ta auta dotáhnutá z Japonska s pravostraným řízením :-)
Japonci jsou určitě spolehlivostí pohonch jednotek a ústrojí na špici, a le až do posledních generací byly hrozně náchylní na rez. Hlavně podvozky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
10.2.17 08:51
@Havran007 píše:
Já jsem pro naftu. Náklady na PHM jsou nižší. Na druhou stranu motor je náročnější na opravu. A s filtrem pevných částic je třeba jezdit dělší trasy. V zimě nafta houstne, pokud na benzince zaspí, je třeba tam nalit aditivum, trochu benzínu nebo nechat motor zahřát na volnoběhu.

taky mám naftu a neměnila bych tedy nikdy. Jezdím hodně a větší vzdálenosti a ke spotřebě nemám co říct. U octávky to bylo někdy i 3,8 a s plně naloženým vozíkem 5,6 a ted u Supa jsem na necelých 5 i když to někdy tedy hodně šlapu přes 6 se nedostanu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
10.2.17 09:27
@Denisa76 píše:
taky mám naftu a neměnila bych tedy nikdy. Jezdím hodně a větší vzdálenosti a ke spotřebě nemám co říct. U octávky to bylo někdy i 3,8 a s plně naloženým vozíkem 5,6 a ted u Supa jsem na necelých 5 i když to někdy tedy hodně šlapu přes 6 se nedostanu :dance:

Přesně, já jsem takhle jel z Ostravy do Olomouce za 3,7/100 km. Ikdyž na dálnici jsem se trochu loudil a ve městě naopak jel trochu rychleji:) Ale průměrně jezdím kolem 4,7 - 5,2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
10.2.17 09:46
@Havran007 píše:
Přesně, já jsem takhle jel z Ostravy do Olomouce za 3,7/100 km. Ikdyž na dálnici jsem se trochu loudil a ve městě naopak jel trochu rychleji:) Ale průměrně jezdím kolem 4,7 - 5,2.

tak to je úžasný :palec: jediný co má u mě mínus tak je to ten palivový filtr a když nemám dálkovou tak chtě nechtě ho musím jet protáhnout na dálnici aby se mě nezadělal :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10261
10.2.17 10:05

@Denisa76 Asi myslíš DPF, což není palivový filtr, ale filtr pevných částic.
Jinat tu spotřebu vám tedy závidím. To nedosáhnu ani s malým autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová