Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tak sraz jste si zrejme uzily
Ja to ted nejak nedavam ![]()
Tomikovi preji krasne narozeniny! ![]()
Krisulko, tak ty jsi byla na horach se Zatloukalovyma a jejich Filipem, jo?
Kamaradili se s Krisikem
![]()
A podobne odrazedlo ma Stepan taky, ma ho ze Sparkysu a moc rad se na nem vozi - akorat jeste za nasi asistence ![]()
Ahojte
Tomíkovi všechno nejlepší ![]()
To vozítko jsme dostali k Vánocům od babičky, taky bez těch vkládaček a zelený ![]()
Už je nám všem líp - hurá
, tak zítra jedeme do Brna, jen tak, abysme vypadli - projít se do města a pak možná na kafe ![]()
Tak jenom jdu s informací.....zrovna jsem se vrátila z té nové Brněnské atrakce www.bongobrno.cz je to tam supeeee. Musela jsem vyvětrat Víťu a manžel je churav. Děti do 3 let ta mají zadara.
Akorát příště pošlu mažela - jsou tam ve větší koncentraci tatínci. Někdy jsem si říkala jestli se baví víc děti nebo oni. Já opravdu nemám za potřebí viset někde u stropu
, ačkoli Víťa by to asi ocenil ![]()
Tak pá, jdu uložit rodinu a nalít si víno k telce.
Ivusho,
koukali jsme s manzelem na jejich stranky a az bude Stepan trochu vetsi, tak tam urcite zajdem. Ty ceny nam prijdou dobry, tak snad nebudou zdrazovat
Jinak ten interier maloval nas znamej…
A jake atrakce jsi s Vitasem absolvovala???
Noo, byli jsme na trampolínách (ovšem V neumí hopsat
) na skluzavce, v kuličkách, v té jejich obrovské prolízačce, a hráli jsme fotbal. Ještě tam byla ta obrovská plechová hora, horolezecká stěna a ten obrovskej čínskej drak (tak to jsem si fakt netroufla) no a autíčka jsem si schovala jako trumf do rukávu na příště. To si užijou spolu s tátou.
Bylo to fakt super, ale asi to chce aspoň trochu chodící dítko.
ivusho , to vypadá dobře, hned jsem to poslala ségře, její kluci jsou starší, tak se jim to bude hodit ![]()
mischni , jak jsem psala, že se manža do manduci nevejde, tak vejde
(asi jsme předtím zkoušeli jen babyvak - ten prodávám, tak mi Beník nechce být), celou jsme ji povolili a manža i Beník se vešli
, foto dodám, až ho stáhnu do pc ![]()
Ostatní zdravím ![]()
DObré ranko dámy!
Teda kéž by bylo! Dnes to vypadá na „superden“…
Ráno mi volali ze sociálky, že moje gyndr. vyplnila špatně lístek na peníze (jsou od novýho roku nový formuláře), tak jsem jí volala a ona že jich už napsala od ledna mraky a jsem první, kdo si stěžuje. Tak jsem volala zpátky na socku, ale nedovolala(ať se holky domluví spolu).Každopádně pokud se to nevyřeší dnes, tak jsem celej únor bez peněz a dostanu to až zpětně, protože prošvihnu výplatní termín.
Auto mám porouchaný, takže to ani nemůžu objet a na MHD si netroufám. Bacily, chřipky a můj od včerejška převrácený žaludek mluví proti.
No a aby nebyla ani doma nuda, tak se m i ucpal dřez a je pln mastné vody - chuťovka. Možná se na to časem podívám nebo počkám do večera na tatoucha - mám toho už dnes po ránu plný zuby. Podlý
A hlášení ze včerejší KO:
Bára je hlavničkou dolů, CS pořád 2,plodové vody dostatek, placenta na zadní straně(což je dobře) a náš drobeček má 2 kila, takže pokud bude porod v termínu, tak můžeme počítat se slečnou blížící se 4 kg.Auauau. Jinak má prý dlouhý nohy, tak bude modelka, ale jak jsem dodala jíá - jedině na velikosti XXL.
Pak jsem se přes nákupy, oběd, sociálku apod. dostala domů kolem 15h a v 16h zas vyrážela na porodní kurz. NO a bylaj sem úplně hotová už umytá v posteli a nakonec jsem obrátila žaludek naruby. Nacvičovali jsme porodní polohy a jak jsem se předtím najedla, tak to prostě nerozchodil…
Zebro - to je dobrá zpráva.
Díky.
Ostatní zdravím!
Tož já též zdravím v únoru. Jsme teď též celá zablitá a unavená, tak se mi ani nic nechce. Ke všemu ty hnusný plískanice, kdy v neděli napadlo dobrých 5cm sněhu a dnes už je jen bahno. No hnus!!! Venku fučí a je tam prostě sibérie. Od zítra budu mít doma i Honzíka, neb školka nám lehla s chřipkou a tak tam včera i dnes byli 2, tak jsem to taky odpískala a budu ho mít raděj doma, než se tahat ráno do školky. To je pro mě teď šílený utrpení. Včera jsem se zapomněla nasnídat a skoro jsem hodila už před barákem. Hodně se mi dělá šoufl z hladu a tak furt jen jím. Teď jsem právě sežrala 5000kč, neb máme v okně vylepenou Orion hvězdu a já věřím tomu, že letos už konečně přijedou
. Tak zatím mamulky, srazíkovat teď opravdu nebudem, vidím to tak na to jaro ![]()
Mischni, teda tomu rikam den debil!!! To uz jsem dlouho nemela takovej den, jen doufam, ze ho teda nebudu mit zitra ![]()
My byli o vikendu u nasich mimo Brno a tam napadlo snehu aspon 10cm, tak jsem se synovcem vytahla boby a krosili jsme kopecky. Panecku, to byl adrenalinek, uz se tesim, az Tomik dostane rozum, zacne lezt, chodit a muzeme vyrazit. Jen ta mokra prdel se musi vychytat.
No ale ted to pocasi je fakt teda vopruz. No snad bude lip. Ja zacinam vymyslet plany na letni dovolenky a shanet penzionky, tak jsem myslenkama v teple ![]()
Pa pa
zdaaar!
kde vseci jste? ![]()
mischni, hele, furt cekam foto postylky!!!
a jak to dopadlo s horkym bramborem listkem na prasule?
lacenko, blinkas, blinkas?
samozrejme ti to nepreju, jen v zajmu dobreho uchyceni miminaka, ze jo ![]()
ivusho, byli jsme ve ctvrtek odpol. opet v sokole - deti mensi nez v pondeli, tak jsme nebyli az tak za exoty
a upichli jsme se tam ![]()
alenko, uz jsi vybrala neco na dovolenou? ja pomalu zacinam taky planovat - a o to vic jsem zhnusena, kdyz pri pohledu z okna zjistim, ze je tam furt ten hnus ![]()
zebro, sup sem foto v manduce!
evelino, jj, se zatlikama
nerikej, ze jsi taky nejaka jejich prizen?
krisik filipka dost masil (ale sam byl na oplatku masen od starsi holcicky
), ale filip je bezkonkurencne nejhodnejsi mimino, co jsem kdy videla!
takovy bych jednou za odmenu taky chtela ![]()
acy - ad. restaurace za kaplickou - 1 detska stolicka, zmatena servirka, donesli o jidlo min, strasny zmatky, ale zas pak byli ochotni menit prilohu vymyslejicim si bratrankum
mam z toho takove ambivalentni pocity
vybralas uz neco?
no, ja jsem prozmenu podcenila blizici se konec zkouskoveho a tak si za hodku jdu pro zapocet… (ano, v sobotu!) ![]()
zbyle duse zdravim! ![]()
No nazdar..... ![]()
My zase byli ve čtvrtek plavat......no katastrofa. Vítek nejen, že se celkem moc nezapojuje do kolektivní činnosti
, ale teď se naučil slůvko NE. Takže celé plavání honil po břehu kuličky a plavala jenom máma. Po hodině to teta Sylva (vede plavací hodinu) zhodnotila jako „období vzdoru“
![]()
Je to hrůza hrůzoucí.....Dřív třeba chodil sem tam na nočník - teď do něho kope a mlátí mně jím po hlavě, auauauau. Nechce jíst, nechce si hrát, nechce chodit, nechce chodit ven, pak zase nechce domů, nechce se oblíkat, pak zase svlíkat. A do toho spousta ochotných kolemjdoucích - z nichž každý sype rady z rukávu.
![]()
Takže místo náhrad plavání (máme 3ks) ho strčím do miniškolky v Keny. Záměna je možná. To má za trest........nebo já???
Poprvé to bude ve středu na 1,5hod. Tak vám pak dám vědět.
Strčila jsem holkám do Listopadu odkaz na diskuzi na BC, kde řeší jaký kočár při věku dětí - první 20měs a pak novorozeně. Protože mi to přijde, že si to v Listopadu moc malujou (spousta jejich tam ve 20tém týdnu), že jim to první bude jako chodit pěšky a mimi dají do hlubokáče. A vyrazí na procházku.
OBDOBÍ VZDORU NA NĚ!!!!!!!!!! ![]()
Kris tak to je fajn, že ste se tam upíchli. Zápočet v sobotu? Ví o tom Míra???!!!
Lacenko přeju ať ti je brzo líp, každopádně tou čokoládou jsi určitě nic nezkazila ![]()
Mischni tak co ty naše velrybko, doufám, že odpočíváš s nohama hore. Ségře posunuli termín z 30.3. na 7.3. tak začala vyšilovat. Budu tam muset zajet ještě na nějakou záchrannou misi. Švagr chodí furt o berlích (se mu urvala achilovka), takže tam se pomoci nedovolá.
Tak se mějte a opatrujte se má zase přituhnout.........
Ahoj Brnandy ![]()
Ivusho, obdobi vzdoru - asi zadna sranda
To abych si jeste uzila maleho uknourance a mamanka
![]()
Krisulko, tak co zapocet???
A Kuba byl nas tridni po te co Vidlakova (Puncocharova) odesla na materskou
Jsme s holkama mely komplexy, ze ma nohy oholenejsi nez my ![]()
Mischni, tak co, uz si uzivas jen tehulkovskych radosti nez pracovnich povinnosti??? ![]()
Alenko, my „uz“ dovolenou zarezervovali minuly tyden a to, co se mi libilo uz bylo hoooodne plne, nakonec jsem neco nasla, ale museli jsme kvuli tomu zmenit termin ![]()
Takze radim zacit hledat co nejdriv ![]()
Ahoooj!
Hlásí se vaše velrybka! Teda jak to Kometka zvládá s dítětem v lázních, to by mě zajímalo. Já bych potřebovala jet se sebou… ![]()
Břicho mi roste snad před očima, už jsem začala narážet do futer a tak, protože prostě nepředpokládám, že je „až tam“.
Bára mi s ním háže ze strany na stranu a zjevně se dobře baví. Já taky, zejména, když se odrazí od močáku. Taky asi trénuje kickbox, protože kam dáme ruku, tam si kopne.
Jinak mi pije krev - mám zas hemoglobin v prd… a tudíž jsem furt jak moucha i přes železo. Asi budu muset olizovat lešenářský trubky…No a přes magnezko mám v noci úžasný křeče v nohách, takže vždycky vylítnu z postele jak čečetka( nechápu, jak, ale najednou to jde) a rovnám svaly. Tatouch má skoro vždycky skoro infarkt, jakože co se děje, jestli už rodím nebo co…
TAkže tolik ze života pokročilé těhule… A ještě mám dost před sebou. Asi začnu v březnu vymýtat…
Jinak od pondělka už jdu na mateřskou, ale že bych měla v diáři prázdno se nedá říct. PPořád nějaký pochůzky a schůzky a doktoři s mladým nebo s sebou…
Na sociálce to nakonec dobře dopadlo. Musela jsem teda pro nový lístek na peníze až do Tišnova, ale ouřednice(veskrze lidská bytost) mi počkala a zařadila mě ještě teď do výplaty, takže hlady neumřeme. Dostala za svůj lidský přístup čokoládu.
Akorát já když dávám!úplatky, tak si toho všimne každej, kromě obdarovávaného…
![]()
Kris - tak jak sis započetla? Foto postýlky bude, jen ještě musíme nalepit ovečky. Nějak to jde pomalu…Ale už jem povlíkla! Vydržat!
Ivusho - jo, období vzdoru…to musí být věc. A ti poradci okolo taky.
Ale je to jen malý trénink na pubertu…
A posunout termín bych chtěla taky…i když vím, že budu vzpomínat.
lacenko - už je líp? A doufám, že Orioni nepřijeli zrovna, když sis ujedla ze zásob…
A co srazík? Nebude? Ještě bych se snad dokoulela… ![]()
Hojte!
Nestiham, nestacim
je toho moc. Tatin neni vecn doma, bud je v praci nebo na baraku, tak jsme na vsechno samy. Vcera jsme skladali 5 kubiku dreva
to byla rozcvicka. Ale nez se mala vyspala,bylo to. Ted jeste porezat…
Ivushko, to ti vubec nezavidim a popravde zatim netusim co budu delat az nas to taky potka. Nejak nemam nastudovano jak na ne
Vydrz vydrz a zachovej pevn nervy!
Mischni, tobe se to blizi rychlosti blesku, vzdycky kdyz ti kouknu na metrik tak cucim jak puk
A co jmeno velrybko?Stale Baruska?Odpocivej a uzivej,ja bych tu nasi dracici obcas do toho bricha soupla zpatky.To by byl klidek ![]()
A o urednicich mi nemluv, kvuli nim a doktorum kteri mi zapomneli napsat materskou jsem ji mela o sest tydnu kratsi…
bych se musela zase nas..t ![]()
Acy, jak se mate vy holky? To tak strasne leti, Amelka bude za chvilinku slavit!!
Jo a nebudete nekdo obednavat zase capacky? Nebo nemate doma nejake ktere uz sou vam male a chcete je prodat?POtrebujem tak 20ky. Na pevne backurky se mi zda jeste brzo. Uz me nebavi davat kazdy den troje ciste fusekle, nevim kam to dite lozi,ale furt je ma jak cune
![]()
Plavcit jdeme zase v pondeli takze kdybyste planovaly nejaky srazik, tak dorazime.
Zdravime vsechny!