Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
27.5.10 22:33
Angua píše:
Prý „chceme a budeme hovořit s opozičními stranami“. Tak to jsem málem spadla pod stůl. Člověk by mu to skoro věřil :lol: :lol: :lol:

Fůůůj věřil? Jsem myslela, že máš rozum :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 22:42
janine24 píše:
Angua píše:
Prý „chceme a budeme hovořit s opozičními stranami“. Tak to jsem málem spadla pod stůl. Člověk by mu to skoro věřil :lol: :lol: :lol:
Fůůůj věřil? Jsem myslela, že máš rozum :mrgreen:

No kdybych ho neznala, tak mu to fakt normálně věřím. Naštěstí ho znám :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.10 23:30

Vysvětlete mi ještě stím pojištěním jak to myslíte..
moje mamka má bohužel rakovinu,nepila,nekouřila,prostě smůla :cert: :cert: to si má platit léčbu sama za sebe ze svýho,nebo jak to myslíte?????

• Citovat
  • Upravit
1853
28.5.10 06:39

prosím vás ,co je to za nesmysli s tím ,že by si lidé měli platit (za svoje hříchy)léčbu civilizačních chorob jako je rakovina 8-o :roll: víte jak je to drahý v 90% by bylo odsouzených k smrti tady je ta solidarita za potřebí bez diskuzí … .je potřeba ušetřit na „banálních chorobách“ sezoních nachlazeních ,platit ty 30korunový poplatky a ne brečet a neříkejte ,že kvůli tomu zkrachujete ,vždyt kolik vás stojí třeba jen noviny a časopisy na měsíc… . A volat po řešení zdravotnictví jako mají v Usa nebo podobně -to může snad jen ten kdo neví o čem mluví :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.5.10 07:03
pavlak5 píše:
prosím vás ,co je to za nesmysli s tím ,že by si lidé měli platit (za svoje hříchy)léčbu civilizačních chorob jako je rakovina 8-o :roll: víte jak je to drahý v 90% by bylo odsouzených k smrti tady je ta solidarita za potřebí bez diskuzí … .je potřeba ušetřit na „banálních chorobách“ sezoních nachlazeních ,platit ty 30korunový poplatky a ne brečet a neříkejte ,že kvůli tomu zkrachujete ,vždyt kolik vás stojí třeba jen noviny a časopisy na měsíc… . A volat po řešení zdravotnictví jako mají v Usa nebo podobně -to může snad jen ten kdo neví o čem mluví :zed: :zed: :zed:

My noviny ani časopisy nekupujeme :mrgreen:

Platit za péči tolik, co v USA nechce určitě nikdo, otázka je, jestli to časem nebude nevyhnutelné??? Nemyslím teda, že ti, co mluví o těch pojištěních současně žehrají na 30,– poplatky. Na to tu máme jiné lidi :lol: :lol: :lol: Já s tím souhlasím, nikoho to nezruinuje - koho jo, tak si to může nechat doložit od úřadu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
28.5.10 07:11

http://www.novinky.cz/…lmanova.html
Tak a totot může člověka akorát na.rat.
Pak mám být ta co má pochopit,že se musí šetřit a já z toho ho.na mám mít ještě míň?
Poslanci když onemocní,jedno na jak dlouho,jde jim stále 100% platu,nepřijdou do práce,bo se jim nechce,nevadí,zaplatíme si to.Končíme?Nevadí,dáme si statisícové odstupné......
Prostě tohle mi hlava nebere,podle mě by měli začít právě u sebe.
Hlásají vodu a pijí víno.
Přiznám se,že až doteď jsme si nežili nijak špatně,ale po mém marodění mi bylo dost tvrdě naznačen odchod z práce,takže končím a 5 let,než dovrším díky reformám důchodů věk k odchodu do důchodu,budeme žít jen z manželova důchodu.To bude mazec,ale nějak bylo…
Mám zdravotní omezení,ale zaměstnavatele to zajímá jen proto,že má na takového zaměstnance daňové úlevy,jinak práci dělám stejnou jak zdraví kolegové a onemocním,je zle.
Teď možná pochopíte,proč jsem tak naštvaná,prostě jsi starší,nemocný,tak se di pást.
Nemám žádné vzdělání(otec byl na černé listině),mám zdr.problémy a pro každého zaměstnavatele jsem stará.Co víc říct?

• Citovat
  • Upravit
11408
28.5.10 07:20
bamba píše:
http://www.novinky.cz/…lmanova.html
Tak a totot může člověka akorát na.rat.
Pak mám být ta co má pochopit,že se musí šetřit a já z toho ho.na mám mít ještě míň?
Poslanci když onemocní,jedno na jak dlouho,jde jim stále 100% platu,nepřijdou do práce,bo se jim nechce,nevadí,zaplatíme si to.Končíme?Nevadí,dáme si statisícové odstupné......
Prostě tohle mi hlava nebere,podle mě by měli začít právě u sebe.
Hlásají vodu a pijí víno.
Přiznám se,že až doteď jsme si nežili nijak špatně,ale po mém marodění mi bylo dost tvrdě naznačen odchod z práce,takže končím a 5 let,než dovrším díky reformám důchodů věk k odchodu do důchodu,budeme žít jen z manželova důchodu.To bude mazec,ale nějak bylo…
Mám zdravotní omezení,ale zaměstnavatele to zajímá jen proto,že má na takového zaměstnance daňové úlevy,jinak práci dělám stejnou jak zdraví kolegové a onemocním,je zle.
Teď možná pochopíte,proč jsem tak naštvaná,prostě jsi starší,nemocný,tak se di pást.
Nemám žádné vzdělání(otec byl na černé listině),mám zdr.problémy a pro každého zaměstnavatele jsem stará.Co víc říct?

na tohle samozrejme nejde rict nic, jen proste tyhle veci uz ignoruju, politici vzdycky meli vyhody a mit budou, ja jim to nezavidim, at se tim treba udavi. aspon mam svoje soukromi a nikdo me nechce fotit nahatou nekde na dovolene :mrgreen: lumpi jsou vsichni, tak jen zvolit ty, co uz potrebujou hrabat nejmin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
28.5.10 07:23

Tak od doktorky vim, ze nase zdravotnictvi je jeden z nejlip vystavenych systemu ve svete, ovsem bez aspon male spoluucasti je to neudrzitelne… Takze ja jsem pro poplatky(30 Kc me opravdu nezruinuje, si jednou nemusim koupit ten Reflex, ze jo :wink: ) a kdyz jde o dite je mi opravdu jedno kolik me to bude stat (musim rict, ze to, ze deti neplati jsem zjistila az u dr. kdyz jsem chtela platit a on nic nechtel 8-o a ze jsem byla celkem nastvana…)
Plus bych jeste zavedla, ze pokud na to nekdo mit bude a chtit bude at si klidne priplati za lepsi umely kloub ci cokoli nadstandartniho(momentalne to prilis legalne nejde :evil: ). A nepoustejte se do me s tim, ze jak k tomu prijde ten co na to mit nebude… Pac lekarska pece je u nas dobra a vsem se dostane adekvatniho osetreni. Pokud ma nekdo na nadstandart at si ho klidne zaplati. Vzdycky budou lidi co maji vic a lidi co maji min…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
28.5.10 07:24
Angua píše:
pavlak5 píše:
prosím vás ,co je to za nesmysli s tím ,že by si lidé měli platit (za svoje hříchy)léčbu civilizačních chorob jako je rakovina 8-o :roll: víte jak je to drahý v 90% by bylo odsouzených k smrti tady je ta solidarita za potřebí bez diskuzí … .je potřeba ušetřit na „banálních chorobách“ sezoních nachlazeních ,platit ty 30korunový poplatky a ne brečet a neříkejte ,že kvůli tomu zkrachujete ,vždyt kolik vás stojí třeba jen noviny a časopisy na měsíc… . A volat po řešení zdravotnictví jako mají v Usa nebo podobně -to může snad jen ten kdo neví o čem mluví :zed: :zed: :zed:

Platit za péči tolik, co v USA nechce určitě nikdo, otázka je, jestli to časem nebude nevyhnutelné??? Nemyslím teda, že ti, co mluví o těch pojištěních současně žehrají na 30,– poplatky. Na to tu máme jiné lidi :lol: :lol: :lol: Já s tím souhlasím, nikoho to nezruinuje - koho jo, tak si to může nechat doložit od úřadu :nevim:

No lidi by meli dostavat uctenky (samo jen pro informaci), kolik stoji kazde jejich vysetreni, operace a nevim co jeste. pak by babicka nenadavala, ze si cely zivot platila zdravotni a ted doplaci na leky, jenze ty leky je to nejmensi z tech nakladu, takova operace kolene, kterou mela jiste stala mnohem vic, stejne jako ty dalsi. Lidi si proste neuvedomuji, ze neni vsechno zadarmo. z pojisteni se plati i provoz, vybaveni, platy lekaru (aspon myslim, ze vse plati stat) a pak tech penez tolik neni :nevim: jsem pro spoluucast aspon malou, at si lide uvedomi, ze zadarmo ani kure nehrabe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
28.5.10 07:35
xreni píše:
Angua píše:
pavlak5 píše:

Platit za péči tolik, co v USA nechce určitě nikdo, otázka je, jestli to časem nebude nevyhnutelné??? Nemyslím teda, že ti, co mluví o těch pojištěních současně žehrají na 30,– poplatky. Na to tu máme jiné lidi :lol: :lol: :lol: Já s tím souhlasím, nikoho to nezruinuje - koho jo, tak si to může nechat doložit od úřadu :nevim:
No lidi by meli dostavat uctenky (samo jen pro informaci), kolik stoji kazde jejich vysetreni, operace a nevim co jeste. pak by babicka nenadavala, ze si cely zivot platila zdravotni a ted doplaci na leky, jenze ty leky je to nejmensi z tech nakladu, takova operace kolene, kterou mela jiste stala mnohem vic, stejne jako ty dalsi. Lidi si proste neuvedomuji, ze neni vsechno zadarmo. z pojisteni se plati i provoz, vybaveni, platy lekaru (aspon myslim, ze vse plati stat) a pak tech penez tolik neni :nevim: jsem pro spoluucast aspon malou, at si lide uvedomi, ze zadarmo ani kure nehrabe

Nevim,asi su úplně blbá,jak platí stát?
Odvádíme do státní kasy peníze i na zdravotnictví,takže stát to platí z našich peněz.Třeba můj manžel vůbec nemarodí a tak třeba pokreje nemoc někomu jinému.
Třeba nechápu,proč se platí nemalé peníze za léčbu alkoholiků a narkomanů.Nebo invalidní důchody.Žádala jsem o částečný invalidní důchod,samo,že mi ho nedali,dr.mi doslova řekla prochlastejte si játra a důchod dostanete.

• Citovat
  • Upravit
11408
28.5.10 07:39
bamba píše:
Nevim,asi su úplně blbá,jak platí stát?
Odvádíme do státní kasy peníze i na zdravotnictví,takže stát to platí z našich peněz.Třeba můj manžel vůbec nemarodí a tak třeba pokreje nemoc někomu jinému.
Třeba nechápu,proč se platí nemalé peníze za léčbu alkoholiků a narkomanů.Nebo invalidní důchody.Žádala jsem o částečný invalidní důchod,samo,že mi ho nedali,dr.mi doslova řekla prochlastejte si játra a důchod dostanete.

promin, ale tim stat jasne myslim, ze prerozdeluje nase penize, promin, ze jsem se spatne vyjadrila. tvuj manzel neni nemocny, tak je solidarni k nekomu jinemu ve zdravotnictvi, vzdyt to ty chces od statu taky ne? aby lidi byli solidarni a nekteri platili vetsi dane :nevim: ja jsem taky zdrava, ale me nevadi, ze platim treba na mamku nebo i na nekoho s postizenim, nebo ja nevim kam. a i narkomani jsou lidi :nevim: koukam solidarnost chces jen kdyz to vyhovuje tobe, to je muj nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
28.5.10 07:40

jeste bych dodala, bambo, ze proto by ti mel vyhovovat system (ktery tu nefunguje), kdy si kazdy plati za svou peci. to bys pak nikomu nic navic neplatila a nemusela nadavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
28.5.10 07:52

Já nenadávám,konstatuji.Taky vím,že i narkoman je člověk,ale do problému se dostal sám.Bohužel jsem kuřačka a i bez rad lékařů vím,že bych měla přestat kouřit,ale léčbu si musím uhradit sama.Dobře,chápu to,ale proč si ju teda nehtadí i ten narkoman nebo alkoholik.Ti se dopracují k invaliditě a celý život jen berou.Nikomu nic nezávidím,ale prostě to jaksi nechápu.
Je jasný,že ti co maj to štěstí a jsou zdravý,hradí něco za ty,co to potřebují.
No asi se špatně vyjadřuju a tak má myšlenka vyzní jinak,jak chci.

• Citovat
  • Upravit
1853
28.5.10 07:56
bamba píše:
Já nenadávám,konstatuji.Taky vím,že i narkoman je člověk,ale do problému se dostal sám.Bohužel jsem kuřačka a i bez rad lékařů vím,že bych měla přestat kouřit,ale léčbu si musím uhradit sama.Dobře,chápu to,ale proč si ju teda nehtadí i ten narkoman nebo alkoholik.Ti se dopracují k invaliditě a celý život jen berou.Nikomu nic nezávidím,ale prostě to jaksi nechápu.
Je jasný,že ti co maj to štěstí a jsou zdravý,hradí něco za ty,co to potřebují.
No asi se špatně vyjadřuju a tak má myšlenka vyzní jinak,jak chci.

no nevím jak by jsi to chtěla řešit ty?sem s nápady. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
28.5.10 08:04

Já souhlasím s tím, že by lidé měli vědět kolik platí pojišťovny za jejich ošetření a pak by takhle nenadávali, ale možná nadávali, protože to dělají pořád. Jsem na diskuzích o dětech, tak moje kamarádka má malou narozenou ve 28.týdnu a když si nechala udělat výpis tak zjistila, že to „dopečení“ přišlo pojištovnu na 1,5 mil. A to neměla žádné problémy, jednou spíš preventivně ATB. Dříve když si starší člověk zlomil nohu v krčku, byla to poukázka na smrt(zápal plic). Teď ho odoperují a je fit. Ale operace stojí peníze. No prostě díky tomu, že jsou větší možnosti, tak je potřeba víc peněz a ty se musejí někde vzít! Člověk zaplatí minimum a nedává a pak běží koupit cigára, znám taky takový. Ale to je pořád dokola.
A s tím odchodným poslancům, to nemám slov. Ale všimli jste si, že se to nezrušilo ani když vládla pravice nebo levice?? Hrabou všichni!! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová