Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janka199 jé, tak nemoc to určitě ovlivnit mohla…mně už 30
..a ovu testy zkoušíš??
Ahoj holky, mohu se přidat? Je mi 30 a doma mám už téměř 9 měsíčního raráška Matyáška
. Chtěli bychom ještě druhé dítko. Původní plán byl začít se snažit na podzim tohoto roku. Teď mě to ale nějak chytlo a začínám o mimi uvažovat už teď, že bychom to posunuli a začali od června 2017 (na léto totiž plánujeme svatbu). A hlavně přemýšlím posunout to i kvůli tomu, že o první jsme se snažili 3 roky.
@mimis86 píše:
@Janka199 jé, tak nemoc to určitě ovlivnit mohla…mně už 30![]()
..a ovu testy zkoušíš??
Jeste ne, muzes nake doporucit??
@Janka199 kupovala jsem v lékárně Rapiclear, a taky jsem minulý měsíc zkoušela Life Light - ty druhé mi příjdou lepší - taky z lékárny..
@Lůca V.
ahooj
vítej a snad se tu mezi náma dlouho neohřeješ!!
..s plánováním svatby by ti to mohlo jít cobydup, nebudeš moct myslet jenom na těhulkování..navíc máš doma ještě malého prdolku, takže práce nad hlavu ![]()
@mimis86 píše:
@Janka199 kupovala jsem v lékárně Rapiclear, a taky jsem minulý měsíc zkoušela Life Light - ty druhé mi příjdou lepší - taky z lékárny..
Mozna tento mesic vyzkousim:)))uz jsem z toho zoufala:(
@Janka199 zkus to! není to takový ranec peněz..cca 300 Kč..a miminko stojí určitě za víc! ![]()
@mimis86 Děkuji za přijetí
, jj to je pravda, i když my chceme jen malou svatbu, nic velkého. Jednak já si moc nepotrpím na velké akce, ale i kvůli financím. A navíc jsem slyšela o tolika velkých i drahých svatbách, že za nic moc nestály. Holky pak psaly, že si svatbu pak ani neužily a že je lepší svatba menší. A co se týká mrňouska, tak to je pravda. Je hodně akční a vyžaduje celodenní pozornost. Spíše si říkám, zda to půjde po zdravotní stránce. Mám totiž leidena heterozygot a navíc nepravidelný cyklus. Navíc pořád kojím, tak ani nevím, zda můžu něco brát (u prvního snažení jsem pila kontryhel na růst sliznice a taky sáčky Nosifol a kapky jeřáb ptačí). Pomohla mi i laparoskopie, kde mi dělali drilling vaječníků (květen 2015) a v červenci jsem otěhotněla. Ale za sebe můžu říct, že ty 3 roky snažení jsem na to pořád myslela, kontrolovala ovulace teploměrem a testama a nic. Pak jsem změnila práci, začala cvičit, plánovali jsme svatbu a dovču, nákup pejska a ejhle, ono to vyšlo. Otěhotněla jsem za 3 týdny po nástupu do nové práce a vše se odložilo - dovča, svatba i pes
. Tak teď když jsem doma, v klidu a bez stresu, celkem v zápřahu, tak snad to bude rychlejší. Ale jsem po císaři, tak snad to taky nebude žádný problém. ![]()
@Lůca V. my měli svatbu loni v září, tak to mám všechno ještě v živé paměti…plánovali jsme to asi 3/4 roku - s přestávkama, protože jsem pracovala a dodělávala si ještě nějakou školu k tomu…hodně mi pomohly diskuze na beremese.cz, a taky diskuze na FB.. Celý den tak strašně rychle utekl..potřebovala bych na svatbu aspon dva dny, aby se stihlo všechno, co jsem měla naplánované, ale i tak myslím, že svatba dopadla dobře..
Na nepravidelný cyklus by mohly pomoct kapky gynex, ale vzhledem k tvojemu kojení, si nejsem jistá, jestli bys to mohla
..to by ti měl poradit tvůj gynekolog!
@mimis86 jee, tak to je krásné, že jste už měli svatbu
, my ji plánujeme na léto, ale vůbec nevím, s čím začít dřív, asi nejdříve vybrat datum a pak postupně ostatní, už mě všichni nahánějí, kdy to bude, aby si mohli zorganizovat čas, ale všem se stejně nezavděčím, chceme ale opravdu něco malého, jednoduchého, ale zkusím to beremese.cz, děkuji za tip ![]()
kapky gynex jsem kdysi brala, ale nejak na me nefungovaly, proto jsem používala kapky jeřáb ptačí, jsou mnohem levnější - do 100 Kč a fungují dle mého lépe, ale asi jak na koho, kamarádka je zase spokojena s gynexem, od firmy gynex je dobrý čaj (už nevím, jak se jmenuje) a mám od nich i krém, který se má vtírat na podbřišek a mělo by to pomoci k otěhotnění, my měli i gel na početí a fakt jsme toho vyzkoušeli hodně…nejlepší je ale nemyslet na to a nechat tomu volný průběh ![]()
@mimis86 píše:
@Janka199 zkus to! není to takový ranec peněz..cca 300 Kč..a miminko stojí určitě za víc!
Tak ted cekam az skonci ta bestie a muzeme se vrhnout na dalsi maraton v snazeni:)
@Lůca V. Tak nejdůležitější, jak říkáš, je datum..pak místo obřadu, místo hostiny, fotografa, kameru, hudbu je taky potřeba zajišťovat dopředu…je toho spousta…já se v tom loni celkem vyžila
..zkus i na FB stránku - svatební bazaaarek - holky si tam radí a taky prodávají dál věci, když už mají po svatbě…a beremese je super! ![]()
Já zase děkuju za tip s tím jeřábem ptačím… občas jsem to v diskuzích semtam viděla, a myslela jsem si, že je to ve formě čaje
…tak to příště taky vyzkouším…
nojo..nemyslet na to…ale jak?!?
![]()
@Janka199 já bestii (ne)čekám asi za 8 dnů…ale asi to nevydržím a dřív určitě zase testnu…vidím to na pátek
![]()
@mimis86 píše:
@Janka199 já bestii (ne)čekám asi za 8 dnů…ale asi to nevydržím a dřív určitě zase testnu…vidím to na pátek![]()
![]()
Tak drzim palecky a nechces zkusit uz ted? jsem zvedava:)
@Janka199 ono je lepší z ranní moči..já myslím, že ani v ten pátek tam nic nevykukam…jsem teprv cca 7.DPO …
![]()