Česká pošta - nedoručuje zásilky, pomůže stížnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1018
20.1.15 10:28

O české poště mě ani nemluvte..u nás je to pravidelně že nám balíček nedoručí. kolikrát ho vyhlížím protože u nás jezdí okolo druhé, protože kousek od nás je pošta tak naší lokalitu nechávají naposled. A několikrát jsem viděla jak projíždí naší ulicí ani nezastaví a pak za pul hodiny příjde sms že mě baliček nemohli doručit protože mě nezastihli.

A to se mě hodně stávalo když jsem byla poslední dva měsíce těhotenství doma..hodně jsem objednávala i na vánoce protože se mě s tím pupkem nikam nechtělo. A ani jednou mě balík nedoručili..tak jsme tam šli s přítelem udělat pěknej bordel..byl tam i vedoucí směny tak ten to dostal pěkně sežrat i před lidma a par lidi se k nám i přidalo.. :cert: teďuž přes poštu když nemusím raději neobjednávám stojí to prachy a ani to nedoručeji. :pocitac:

A když nastoupí někdo nový tak mu to vydrží dva měsíce a pak je to samé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
20.1.15 10:37

:mavam: Taky přidám svojí zkušenost s poštou. Minulý týden v úterý jsem posílala balíček z Prahy do místa, které je kousek za Prahou a dodnes nic :cert: Když jsem volala na poštu, tak mi řekli, že ať počkám ještě do zítra a když se nic nebude dít, tak ať zavolám znovu a bude se to muset řešit reklamací. Na balíček mám podací lístek, posílala jsem to tedy bez pojištění, ale mám lístek. :pankac: Tak snad by ta případná reklamace mohla dobře dopadnout :think:
To mi na poště řekli, že dodací lhůta je 3 - 4 dny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
20.1.15 12:36

Osobně si nemůžu stěžovat, dnes už mi listonoška donesla doporučený list, o dvě hodiny později pošťák cenný balík a teď budu čekat na odpolední balík do ruky ;). A bavila jsem se s naším balíkářem a říkal, že toho odpolední kolega třeba včera měl moc, že posledních 40 balíků nestíhal rozvést a týká se to poslední ulice (ulic?) v rozvoze. U nás jinak nejsou problémy s rozvozem balíků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.1.15 17:09

Holky tak co myslíte? Je 5 pryč, pošťák nikde a pochybuju, že ještě přijede. Dnes jsem volala ve 3 odpoledne na poštu, jestli mi to teda dovezou, že jim to tam leží od pondělka a baba mě sjela, že ona za to nemůže a že včera rozváželi do 6 večera a že toho mají hodně. Takže mi zítra přijede babička, pohlídá mi dítě, já se vykopu z postele ( jsem totálně mrtvá - horečka, rýma a kašel ) a zajedu si tam pro to :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
21.1.15 19:59

@Deninina Asi bych se raději ráno informovala na poště, aby jsi tam nešla zbytečně. Číslo balíku nemáš - aby jsi ho mohla sledovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.1.15 20:11

@-Evka- Číslo mám, na netu je napsáno, že jsem si zásilku nepřebrala a že je uložena na poště. Zkusím teda ráno zavolat a uvidím no :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.5.16 14:03

@CokeLady já poslala fajný mail na depo, kupodivu od té doby nejen dobře doručují, ale dokonce i předem volají - když je tč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klm
62
9.5.16 14:06

Ja taky, pote, co nikdy nedorucili Balik do ruky, kdyz jsme byli doma, jsem si mailem stezovala - na centrale i na nasi pobocce a od te doby chodi vsechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.5.16 14:06

@CokeLady Můžeš si stěžovat na „centrále“ - na webu ČP je uvedený centrální mail (tuším info@ něco). Počítej s nic neříkající odpovědí, doručovatel patrně dostane sodu.
Kontrolním orgánem pro poštu je Český telekomunikační úřad, tak můžeš i tam.
Efektivní je žádat o opakované doručení (to můžeš, bezplatně, pokud vím) - to je podle všeho celkem pruda, takže příště to fakt zkusí napoprvé. Kontakt je na tom oznámení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
9.5.16 14:07

@CokeLady Záleží co to je za zásilku… třeba u nás tyhle oznámení házela klasická doručovatelka, ale fyzicky ty zásilky doručoval někdo jiný, v tom případě stížnost na ni nemá smysl. Jinak pokud na to nespěcháš, tak pomáhá zvednout telefon a na další den objednat opakované doručení, toto zopakovat klidně 3× za sebou a povětšinou jim dojde, že je prostě nosit budou.
Jinak nám jednou u RD se schránkou na plotě vhodili oznámení, že byl zamčený dům… no partner sehnal číslo na depo a při pátku večer je tam sjel natolik, že v sobotu ráno přijelo auto a přivezlo inkriminovaný balík, od té doby k nám jezdil někdo jiný a doručování bylo jak hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
9.5.16 14:21

Pracuju na recepci jedné firmy, která má několik poboček. Pravidelně pošťáci nechávají poštu, kde se jim zrovna zachce - „vždyť je to jedna firma, si to předají, ne?“ (odpověď pošťačky). Myslela jsem, že mě omejou. Čekala jsem na balíček z ebay, a až úplnou náhodou jsem zjistila, že už několik týdnů leží na jiné pobočce. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
9.5.16 14:22
@Ellusa píše:
Pokud tam ten čas ručně napsaný není, tak to na 99 % donesla pošťačka druhý den s dopisy a balíkář se vůbec nenamáhal k nám zajíždět.

Tak zas na jejich obranu… ono to není vždy tak, že by se nenamáhal zajíždět, jsou i pošty či období, kde jim dávají balíků tolik, že se to prostě stihnout nedá, pak oni přednostně jezdí tam kde mají zkušenost, že je někdo doma. Ale souhlasím s tím, že by pak na lístku nemělo být, že člověk nezastižen, ale že z technických důvodů nedoručeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
9.5.16 14:36
@CokeLady píše:
nevíš, kde sehnat mailovou adresu na konkrétní depo?

Nám dali telefon na poště… evidentně na ně už byli taky na. raní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
9.5.16 14:37

@CokeLady z me zkusenosti to pomuze - stiznosti zasilane na info mail Ceske posty, takze nejaky centralni. Vzdycky pak volala vedouci depa (doma i v praci) a vse se mnou resila po telefonu. Obe mi daly na sebe mobil s tim, ze kdyby neco, muzu se obracet primo na ne.
Takze je videt, ze stiznost se i z centraly dostane vzdy prislusnemu depu v danem meste…
Jen je zpravidla potreba to tak po pul roce opakovat :mrgreen:
Po stiznosti funguji, ale casem jde kvalita vetsinou zase dolu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.5.16 14:38
@CokeLady píše:
nevíš, kde sehnat mailovou adresu na konkrétní depo?

přes číslo depa (na oznámení) na jejich stránkách. Jinak my tam míváme i tč na depo, mail ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová